NBA 2008-2009 Sezonu

Atlanta oldukça iyi maçlar çıkartıyor. aslında benim onlardan beklediğim şeylerdi bunlar. Fark yaratacak oyunculara sahipler. Fakat Josh Smith sakatlanmış. 2-4 hafta yokmuş...
 
Berkan Karadurmuş' Alıntı:
Çok kötü gelişme bizim için. Deron' un yokluğunda takım iyi gidiyordu ama daha kuvvetli rakiplerle oynamaya başlayınca sıkıntı çekeceğimizde bir gerçek. Umarım en kısa zamanda tekrar izlemeye başlarız kendisini.

Ben son maçta kenardayken gördüm kendisini yayın esnasında maç bitince sahaya girdi arkadaşlarını kutlamak için hala topallıyorlardı.
 
Hüsnücan Ardil' Alıntı:
Sezona aldığı mağlubiyetlerle çok kötü başlangıç yapan San Antoıno Spurs'e bir kötü haber daha geldi.

Dün gece oynanan karşılaşmada San Antonio Spurs Miami Heat'e 99-83 mağlup olurken Tony Parker sakatlandı.Mücadelenin ilk periyotunda ayak bileğinden sakatlanarak oyundan çıkan yıldız oyuncunun 1 ay boyunca parkelerden uzak kalacağı açıklandı.

Tony Parker, Miami Heat karşısında 10 dakika görev alıp 4 sayı ile mücadeleyi tamamlamıştı.Ayrıca geçtiğimiz günlerde Minnesota Timberwolves karşısında 55 sayı atarak kariyer rekoru kırmıştı.

http://www.basketurk.net/spurse-bir-kot ... -daha.html


Gino yok, Parker yok sanırım zor günler bekliyor takımı.
Ah Miami ah neydin ne oldun.
 
Cavs:106 Bulls:97
NBA'de dün gece oynanan bir diğer maçta, Chicago Bulls, sahasında Cleveland Cavaliers'a 106-97 mağlup olarak, bu sezon sahasındaki ilk yenilgisini aldı. Cleveland adına yine sahada LeBron show vardı ve King James maçı 41 sayı, 13 ribaunt ve 4 asistle tamamladı. Chicago'da ise Ben Gordon'ın 29 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

Maça James'in basketleriyle hızlı giren ve çeyreğin ortasında farkı bir ara 14 sayıya kadar çıkaran Cleveland'a, Chicago Ben Gordon ile karşılık verince ilk çeyrek 32-27 Cleveland üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyrekte taraftarının da desteğini arkasına alan ev sahibi takım, iyi hücumlarla sayı bulduğu çeyrek sonunda soyunma odasına 57-54 önde girdi. Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi ve son çeyreğe Chicago 3 sayılık farkı koruyarak 77-74 önde girdi.
Son çeyreğe 15-0'lık seriyle fırtına gibi giren Cleveland tam maçı kazandım derken sahneye bir kez daha Gordon çıktı ve son dakikalarda farkı 2'ye kadar indirdi. Ancak rakipte James gibi bir oyuncu vardı ve çok kritik anlarda attığı üst üste üçlüklerle maçı takımına getirdi.

Cleveland'ta James'e en büyük destek 16 sayı, 6 ribauntla Ilgauskas'tan gelirken, Mo Williams'ın 11 sayı, 7 asisti de galibiyeti getiren diğer etkileyici performans oldu. Benchten Varejao'nun 13 sayısı da önemliydi.

Chicago'da, Ben Gordon'ın 29 sayısına en büyük yardımcı, 20 sayı, 7 ribaunt ile Deng oldu. Derrick Rose'un 17 sayı, 5 ribaunt ve 9 asisti galibiyet için yeterli olmadı.
**********
Bu arada Hinrich de sakatlanmış. 3 ay salonlardan uzak kalacakmış...
 
Houston @ Lakers 82 - 111

gelene 20 gidene 30 'a kaldığı yerden.. 8)

Kobe'nin Yao'ya ve T-Mac'e yaptığı blokları bulun izleyin..izlettirin..
özellikle Yao 'yu.. :)
 
Levent ÖKTENER' Alıntı:
evet verir..nba tv'de günün en güzel 5 hareketin'de de 1. sırada Yao'ya yaptığı blok..

Sitede ki azınlık Lakers'lılar olarak, ne dersin Levent abi şampiyonmuyuz bu sene ? :)

Bynum çalışsın kolay kolay kimse tutamaz Lakers'ı.Diğerleri zaten tıkır tıkır işliyor.
 
Hidayet Güzel İşler Başarıyor takımın 3/2 lik sayısını 2 kişi kaydetti . Biri Hido 35 sayı Diğeri Howard 29 sayı ama kurtarmaya yetmedi Orlando vasat.Sahasında Portland'a Kaybetti.
 
Doğu'da LeBron 34.5 sayı 9.8 ribaund 5.3 asist ortalamaları ile haftanın oyuncusu olurken, Batı'da ise Amare Stoudemire 28.3 sayı 7 ribaund 3 asist ortalamaları ile haftanın oyuncusu oldu...
 
12 Kasım Sonuçları ;

Denver @ Charlotte 88 - 80

Milwaukee @ Cleveland 93 - 99

Utah @ Philadelphia 93 - 80

Atlanta @ Chicago 113 - 108

Lakers @ Dallas 106 - 99

New York @ San Antonio 80 - 92

Detroit @ Sacramento 100 - 92

Minnesota @ Golden State 110 - 113 UZT
 
Iverson ve Detroit galibiyet ile tanıştı ;)
Pistons'un Sacremento deplasmanın da A.I 30 sayı , 9 asist, 7 ribaunt ve 3 top çalmalık oyunu ile maçın adamı oldu.
Kevin Martin'den yoksun çıktığı maçta Sacramento'da Spencer Hawes 19 sayı , 6 ribaunt ve Beno Udrich'in 18 sayı , 7 ribaunt , 3 asistlik performansı mağlubiyeti önleyemedi.
 
Nba'de dün gece oynanan karşılaşmada Cleveland Cavaliers, Michael Redd'in yokluğunda Milwaukee Bucks karşısında Lebron James'in üstün oyunuyla 99-93 mağlup etti.

Cleveland Cavaliers'ta Lebron James 16/24 saha içi isabetiyle 41 sayı, 5 ribaunt, 6 asist, 3 top çalma ile maçın yıldızı oldu.Ayrıca Mo Williams 16 sayı, 5 asist, Zydrunas Ilgauskas 15 sayı, 10 ribaunt, Anderson Varejao 13 sayı, 10 ribaunt ve Delonte West 11 sayı ile mücadele etti.

Bucks'da ise Richard Jefferson 19 sayı, Luke Ridnour 17 sayı, Charlie Bell 13 sayı, Charlie Villanueva 12 sayı, 10 ribaunt ile oynadı.

http://www.basketurk.net/james-41e-alisti.html
 
Lamar Odom > Milwaukee Bucks
Richard Jefferson > Los Angeles Lakers

Takası her an gerçekleşebilir.
 
13 Kasım Sonuçları ;

Philadelphia @ Toronto 106 - 96

Atlanta @ Boston 102 - 103

Portland @ Miami 104 - 96

Indiana @ New Jersey 98 - 87

New York @ Memphis 132 - 103

San Antonio @ Milwaukee 78 - 82

Lakers @ New Orleans 93 - 86

Orlando @ Oklahoma 109 - 92

Utah @ Washington 87 - 95

Sacramento @ Clippers 103 - 98

Houston @ Phoenix 94 - 82
 
Dün gece doğuda ve batıda çok önemli iki maç vardı.. Geçen sene play-off ilk turunda Boston'u 3 kere yenip, seriyi 7. maça taşıyan, bu seneye de 6-0 başlayan Atlanta, Boston deplasmanında idi. Son saniyeye kadar başa baş giden maçı Paul Pierce'ın buzzer beater ı bitirdi ve Boston 1 sayı ile kazandı..

New Orleans'da ise hornest-lakers maçı vardı..lakers ilk yarıda yaptığı fark ile maçı kazandı ve 7-0 oldu.. Bir de bahsedilen R.Jeff / Odom takası gerçekleşirse bu takımı durdurmak iyice zorlaşacak.. Odom bir çok pozisyonu oynayabilen bir oyuncu ama bana göre bu takımın gerisinde kaldı.. Richard Jefferson daha iyi oturacaktır.. Hornets ise 4-3 e gelmiş durumda..

Bir de dikkat çeken Spurs var tabii.. 10 seneyi aşkın süredir contender olan, durup durup şampiyonluğu kapan Spurs, bu seneye felaket başladı.. Dün gece de Bucks a yenildiler ki çok kötü.. Şu anda 2-5 lerki sanıyorum son bilmemkaç senenin en kötü başlangıcıdır.. Mutlaka orda burda yazıyordur böyle bir istatistik.. Artık bu takım bitti.. Görüntü bu.. Geçen seneyi de kötü bitirmişti..

Sezona 0-5 başlayan Washington, 6-1 başlayan Jazz i ağırladı.. Herkes Utah kazanır diyordu ama Wizards ilk galibiyetini aldı.. Arenas olmayınca Wizards sıradan bir takım görüntüsü veriyor.. Ağır hasta olan babasını ziyaret için Türkiyede olan Memonun olmadığını yazmaya gerek yok..

Dün geceden sonra NBA de galibiyeti olmayan takım kalmadı.. Yenilgisi olmayan tek takım ise Lakers..Batıda Dallas ve San Antonio 2-5 lik durumları ile beklenenin çok altında başladılar.. Batının yine çok sert geçeceği belli..

Doğuda ise Boston 8-1 başladı..Atlanta 6-1, Cleveland ise 6-2 de şu anda.. Bu 3 takım hemen ağırlığını koydu.. New York da 5-3 de.. O da son bilmemkaç yılın en iyi başlangıcı herhalde..
 

Üst