NBA 2008-2009 Sezonu

Nba'de dün gece oynanan karşılaşmada Cleveland Cavaliers, kendi evinde Denver Nuggets ile karşılaştı.İlk yarıyı 61-58 önde kapatan Denver Nuggets, mücadeleden 110-99 mağlup ayrıldı.

Ev sahibi ekipte Lebron James 22 sayı-13 asist-8 ribaudn ile double-double yaparken Mo Williams 24 sayı, Daniel Gibson 22 sayı ile mücadele etti.

Denver Nuggets'da ise Chauncey Billups 26 sayı, Carmelo Anthony 18 sayı, 8 ribaunt, J.R. Smith 18 sayı ile oynamsına rağmen galibiyeti getiremedi.

http://www.basketurk.net/cavs-nuggetsi-devirdi.html
 
Dün gece oynanan karşılaşmada Detroit Pistons, son periyottaki üstün performansıyla Golden State Warriors'u 107-102 mağlup etti.

Detroit Pistons'ta Pip Hamilton 24 sayı- 6 ribaunt- 7 asist, Allen Iverson 23 sayı- 5 ribaunt- 9 asist, Rasheed Wallace 19 sayı, 11 ribaundluk performansıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Golden State Warriors'ta ise Andris Biedrins 17 sayı- 19 ribaunt, C.J. Watson 17 sayı- 6 ribaunt, Stephen Jackson 15 sayı- 5 ribaunt- 9 asist, Kelenna Azubuike 15 sayı ile mücadele etti.

http://www.basketurk.net/pistons-son-periyotta.html
 
Cavs'de 7-2 ile yoluna devam ediyor. Bucks karşısında LeBron'un muhteşem oyunu ile kazanmışlardı. Denver'ı da 2. yarıdaki iyi oyunları ile geçtiler...
 
Cuma gecesi NBA de çok önemli ve güzel maçlar vardı.. Gecenin olayı tabii ki namağlup ünvanı ile çıktığı maçta Lakers'ın kendi sahasında Pistonsa mağlup olmasıydı..Pistonsda ilk 5 oyuncuları tam 90 sayı atarken Iverson ve Sheed resmen yağdırmışlar..Detroit % 43 le üçlük atarken Lakers % 21 de kalmış.. Büyük fark.. Detroit hala ne kadar iyi ve kuvvetli bir takım olduğunu bize bir kez daha hatırlattı..

Bir diğer önemli maç ise San Antonioda idi.. Lige berbat başlayan Spurs, son periyoytta farkı kapatıp Houston ı 77-75 yendi.. Maçın skoruna bakınca bilindik bir Spurs maçı olduğunu anlayabiliyoruz.. Houston da % 40 isabetle 6 tane üçlük sokup 75 sayıda kalmayı başarmış.. Kolay olmasa gerek.. Ribauntta Rockets üstün, şut yüzdeleri dengeli, top kayıpları dengeli.. Maç da dengeli ama sonuç Spurs lehine.

Celtics de dün gece bir sürprize imza atıp evinde Nuggetsa mağlup oldu.. Bu ligdeki 2. mağlubiyetleri oldu.. Yine lige süper giren Hawks, grubun dibindeki New Jerseye yenildi.Utah da Charlotte a yenildi..

Bol sürprizli bir geceydi.. Cumartesi gecesinin en önemli maçı Houston- New Orleans olarak görünüyor..Cleveland-Utah da fena maç olmaz herhalde..
 
Ne olacak bu Houston'un hali bilemedim ki... Şuan düşüşte olan Spurs'a bile yenilmek insana koyuyor ya.Bir de Bowen'lı Spurs olunca... Neyse bekleyip göreceğiz. :roll:
 
Ah be şu Detroid'in sağlam bir pivotu olsa çok ciddi şampiyonluk adayı olabilirler ama bu pota altı ile play-off ta ilerisi görünürmü şu an için soru işareti o kısım.
 
Burak Ceyhan' Alıntı:
Ne olacak bu Houston'un hali bilemedim ki... Şuan düşüşte olan Spurs'a bile yenilmek insana koyuyor ya.Bir de Bowen'lı Spurs olunca... Neyse bekleyip göreceğiz. :roll:
T-MAC'in artık takas vakti geldi.Rockets başlığında yazdığım senaryo olursa süper olur.
 
Houston Rockets'ı anlamak mümkün değil ya. Sen git Spurs'a yenil, Orleans'ı devir var mı böyle bir şey! Bu sene şaşırtıcı sonuçlar alıyoruz sonumuz hayır olsun.
 
İzledim kardeşim. T-Mac öyle herkesin dediği gibi kötü falan oynamıyor.Sadece uzun bir sakatlıktan sonra toparlanma aşamasında diyebilirim. Takım anlayışı çok iyi. Sahadaki tüm oyuncular boş oyuncuyu bulana kadar top çeviriyorlar. Tek sorun geniş bir rotasyona sahip değiliz.Benchte oyuncumuz çok az.Çok fazla söylenecek bir şey yok.Tek söyleyeceğim. Takımda hâlâ bazı şeyler rayına oturmamışken güçlü New Orleans ekibini yenebiliyorsak bu demek oluyor ki bu takım büyük işler yapar.T-Mac bir an önce toparlanırsa gerçekten çok iyi olur! Söylemeden geçemeyeceğim. Bu sene Yao'dan tüm takımlar korksun öyle korkunç oynuyor ki hem 2 iç hem 2 dış bölgesinden çok rahatlıkla sayı bulabiliyor -ki adam daha yeni sakatlık döneminden çıktı.Yine de şimdiden birşeyler hakkında kesin yorum yapmak doğru olmaz.
 
Boston uzatmalarda kazandı
Gecenin son maçı olan ve olaylı geçen Boston Celtics-Milwaukee Bucks karşılaşmasını uzatmalar sonucunda Boston 102-97 kazandı. 4 oyuncunun ve Boston koçu Doc Rivers'ın teknik faul aldığı karşılaşmada, Bucks pivotu Bogut son çeyrek'de aldığı iki teknik faul sonrası oyundan atıldı.


Boston'da Paul Pierce 28 sayı-7 ribaund-6 asist, Ray Allen 27 sayı-4 ribaund ve Kevin Garnett 15 sayı-7 ribaund-4 blok ile galibiyeti getiren isimler oldular. Bucks tarafında ise Bogut 20 sayı-9 ribaund ve Ridnour 19 sayı ile oynadılar ancak bu mağlubiyete engel olamadı.

Maça her iki taraf da dengeli başlarken ilk çeyrek 1 sayı farkla Boston'ın lehine sonuçlandı. 2.çeyrek'de ağırlığını koyan Boston devreye 12 sayı farkla 50-38 önde girdi. 3.çeyrek boyunca Boston aradaki farkı korudu ve son çeyreğe 12 sayı farkla önde girdi. Ancak son çeyrek'de seyircisinin de desteğiyle Milwaukee Bucks aradaki farkı kapattı ve Ridnour'ın son 1 saniye kala bulduğu basketle maçı uzatmaya taşıdı. Uzatma bölümünde Pierce ve Allen ile etkili olan Boston maçı da 102-97 kazandı.

Boston'da Pierce 28 sayı-7 ribaund-6 asist, Ray Allen 27 sayı-4 ribaund ve Kevin Garnett 15 sayı-7 ribaund-4 blok ile galibiyeti getiren isimler oldular. Bucks tarafında ise Bogut 20 sayı-9 ribaund ve Ridnour 19 sayı, Jefferson, Mbah a Moute ve bench'ten gelen Sessions 14'er sayıyla oynadılar ancak bu galibiyet için yeterli olmadı.
 
Cleveland, Utah'ı yenerek 8-2 yaptı. Utah da üst süte 3. mağlubiyetini aldı. Maçın yıldızı LeBron James'di. LeBron 38 sayı 5 ribaund 7 asist ile oynadı. Mo Williams 20 sayı 4 asist, Ilgauskas 16 sayı 7 ribaund, Delonte West 12 sayı 5 asist ile oynadı. Ben Wallace da 1 sayıda kalmasına rağmen 10 ribaund topladı.
Utah ise Deron ve Memo'dan yoksun çıktığı maçta pek varlık gösteremedi. boozer 17 sayı 9 ribaund 4 asist ile oynadı. Prive ve Miles 12'şer sayı, Millsap 15 sayı 8 ribaund ile oynadı...
 
Valla ben anladım ki Memo Utah'ın çok şeyiymiş.Son derece önemli bir parçasıymış.Pota altından başlayarak takım defansif anlamda çöktü bu son 2 maçta.Deron'unda artık bir an önce dönmesi farz oldu Knigh orayı idare ediyor ama yaşı maç kazandırmak için çok ileri.
 
Burak bench zayıf diyorsunda daha Joey Dorsey ve Brent Barry süre alamadılar.Onlarda alsın bak bakalım bench zayıf mı değil mi?
 
Doğan SAĞLAM' Alıntı:
Valla ben anladım ki Memo Utah'ın çok şeyiymiş.Son derece önemli bir parçasıymış.Pota altından başlayarak takım defansif anlamda çöktü bu son 2 maçta.Deron'unda artık bir an önce dönmesi farz oldu Knigh orayı idare ediyor ama yaşı maç kazandırmak için çok ileri.

Memo savunmaya katkı yapmıyor gibi yorumlar oluyordu. İşte şimdi Memo' nun görünmeyen, pis işleri ne kadar iyi yaptığı anlaşılıor.

Deron' un sakatlığı can sıkmaya başladı. Döndü sonra tekrar sakatlık bir an önce iyileşmesi lazım.

Bir de yeterince bela yok gibi AK-47' nin sakatlığı çıktı. Ciddi bir şeyi yok sanırım. Geçen maç dinlendirildi. Bu maç formasına kavuşur.

Bu kadar sakat ve eksik olunca zaten deplasmandaki başarısızlığı bilinen Utah 5 maçlık deplasman serisinin dördünden mağlup ayrıldı.
 
Hido'lu Orlando, Charlotte'u yendi.
NBA'de dün gece oynanan bir diğer maçta, Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Orlando Magic deplasmanda Charlotte Bobcats'i 90-85 mağlup etti. Orlando'yu galibiyete taşıyan oyuncu 20 sayı, 3 ribaund ve 4 asistle Hidayet Türkoğlu olurken, Charlotte cephesinde Gerald Wallace'ın 19 sayı, 9 ribaundu mağlubiyete engel olamadı.

Karşılıklı basketlerle geçilen ilk çeyreği ev sahibi takım 21-19 önde kapattı. İkinci çeyrekte de rakibinden oyun olarak bir adım önde olan Charlotte, soyunma odasına 43-38 önde girdi. Üçüncü çeyrekte Hedo'nun etkili oyunuyla oyuna ağırlığını koyan Orlando, bu çeyreği 27-18 önde kapayarak son çeyreğe 65-61 önde girmeyi başardı. Son çeyrekte de bu farkı koruyan Magic maçtan 90-85 galip ayrıldı.

Orlando cephesinde Hedo'ya en büyük yardımcı 17 sayı ve 6 ribaund ile Lewis olurken, Pietrus maçı 18 sayıyla tamamladı. Orlando takımının yıldızı Dwight Howard ise, bu sezonki en kötü maçını çıkararak maçı 4 sayı ve 7 ribaund ile tamamlayabildi.

Charlotte'ta Wallace'a en büyük destek 14 sayı, 6 asistle Felton'dan gelirken, benchten Morrison'ın 14 sayısı da mağlubiyeti engellemeye yetmedi.
 

Üst