Oktay Mahmuti

Siz de inandiniz simdi he bu habere?
Oncelikle basarili mi? Hem de en alasindan!
Cumhuriyet Kupasi, Normal sezonun en az yenilgi alan takimi.
Yalniz dikkatinizi cekerim, takim son 3 macta dagildi. Burada suclu Oktay Hoca mi dersiniz? Bence kesinlikle hayir. Sorun o zamandan baslamisti!
Herseye ragmen devam edildi. Bir arkadas demis"Shipp sakatlanmasa Hawkinsi tutmakta sorun cekmezdi" kesinlikle katiliyorum. Furkan da sakatlandi bu surecte.
Yonetimin sube sorunu...
Ne bekliyorsunuz bu durumda Mahmuti'den?
Kesin gonderildi mi? Ben hala inanmak istemiyorum. Cunku Unal Aysal "Yollarimiz ayrilmadi" dedi. Unal Aysal'in yalan soyledigine inabmiyorum belki de inanmak istemiyorum!
Lakin sundan eminim ki; gerek "Erman Kunter Galatasaray'da" gerek "Mahmuti Fenerle gorusuyor" haberleri asparagas. Ki Erman Hoca da yalanladi haberi.
Ben Mahmuti konudunda hala pes etmedim!

Malesef Oktay Hoca gitti.O kadarda üzgünümkü resmen Basketbol Şubesinin altına dinamik koydular.
 
Fenerbahçe'nin şampiyonluğumuzdan sonra yaşadığı inanılmaz ezikliğinin ve küçük düşmesinin psikolojik olarak öcünü almaya çalışaktan başka birşey değildir KUYT ve şimdi de Oktay Mahmuti hamleleri ben olaya böyle bakıyorum. Gerçi bu hamleleri biz onlara yapma fırsatı verdik oradısa ayrı bir konu.

Öyle veya böyle bu süreç bitti, hatalar olabilir ki çok bariz yanlışlar, kriz yönetememe durumu söz konusu bu bağlamda hep kafalarımızda bir acaba olucaktır basketbol şubesindeki yapılan işlemler ve uygulamalarda.

Bir an önce koç takımın başına getirilmeli, kadroda yabancılarda köklü değişiklikler olabilir. Zaten takım kimyası yeniden oluşturulacak, yeni bir sistem olacaktır.

Erman Kunter gelirse daha efektif delici 1 numara ve 3-4 oynayabilen pf eleman gelmesine kesin gözüyle bakıyorum.
 
Kemal Abi Erman Kunteri çok begeniyorsunuz tamam.Kücük olsun bizim olsun diyorsunuz onada eyvallahta.O zaman kimse taraftar bizim herseyimiz palavrası sıkmasın.Taraftar koyun degilki güdülsün.Kurucularımızın amacı neydi:Türk olmayan takımları yenmek.EEe avrupada olmayan basketbol takımı sizi mutlu edermi?Beni hiç etmez.EUROLİG tüm maclarında salondaydım.UEFA kupasını kazandığımız seneki mutlulukları yasadım.Ben Galatasaraylıyım.Belki Galatasaray lisesi meunu olmkatan baska Galatasaraya zerre faydası olmayan çok insandan daha iyi galatasaraylıyım.Ama bizim sevdiğigimiz bir kocun bile takımda kalmasını saglayamıyoruz.Çünki biz sokaktanız.Galatasaray taraftarı kimki dış kapının dış mandalı.Taraftar sıcak soguk demesin destek olsun.Lisanslı ürün alsın fikir beyan etmesin.Baska.Tekrar söylüyorum küçük olsun bizim olsun zihniyetindeki bagnaz kafalar sonunda taraftarı kustürecek ve kusen taraftar soncunda kulubu batıracaklar....

Sevim hanım nerden vardınız bu kanıya? Ben Ermanı Takdir ederim. saygı duyarım ben Oktay Mahmudiyi de takdir ederim. yanlış anlamışsınız. Ben Burada Erman Kunter beğenimi sunmuyorum tam tersine oktay mahmudi için ya da herhangi biri için başka bir değerin gereksiz karalanmasına karşıyım okadar. kaldıki Erman şuanda Galatasaray takımının antrenörü değil. ismi geçiyor ama ilk tercih değil. yani ben burada belkide takımın başında olmayacak bir antrenörün yok yere yıpratılmasına karşıyım

bir küçülme türküsü tutturulmuş dillerde gidiyor. Küçük olsun bizim olsun düşüncesindeki bir başkan yada bütçeyi düşürecek veyahutta başarı hedeflemeyen bir başkan gidip el ceosu ve Başkanı Jordi Bertomeu ile 3 kere görüşmez. emin ol Başkan senden benden tüm taraftardan daha çok istiyor eurolegue . Hem prestij için hem potansiyeli gördüğü için hemde belkide en önemlisi gelir olduğu için. Lütfen bazı konular da ezbere yorumlar yapmayalım.

Son olarak da bu tip taraftar acıtasyonuna gerek olmadığını düşünüyorum.Galatasaray için değil herhangi bir kulüp yönetiminin sırf taraftarlar istiyor diye ne birini transfer etme nede takımda tutma gibi bir zorunluluğu vardır.
Rigobert song Tüm taraftarlar çok severdi.ama Galatasaray kulüp tarihini belkide en çok uğraştıran yabancılardandır.Yönetim illalah ettirmiştir.Bunlara pek az kişi bilir.arka planda ne yaşandığını bilemezsiniz. sen çok seversin taraftarlar çok sever ama yol ayrımın da neler yaşandığını bilemezsiniz. Genel anlamda konuşuyorum yanlış anlaşılmasın.O yüzden dediğiniz konulara girmenin pek bişey kazandırmaz
 
Rigobert song Tüm taraftarlar çok severdi.ama Galatasaray kulüp tarihini belkide en çok uğraştıran yabancılardandır.Yönetim illalah ettirmiştir.Bunlara pek az kişi bilir.arka planda ne yaşandığını bilemezsiniz. sen çok seversin taraftarlar çok sever ama yol ayrımın da neler yaşandığını bilemezsiniz. Genel anlamda konuşuyorum yanlış anlaşılmasın.O yüzden dediğiniz konulara girmenin pek bişey kazandırmaz

Vardır büyüklerimizin bir bildiği vardır bizim bilmediğimiz birşeyler sağolun Kemal Bey en yaşlısı bir hafta öncesine dayanan mesajlarınızla bilmediğimiz birşeyler olabileceği gerçeğini bize öğretmeyi misyon edindiniz.Kolaylıklar dilerim...
 
Sunay, nerde demis bunu Oktay Mahmuti, bir kaynak bir link versen de biz de gosek.. Kaynakla veriyle konussak da ortaya rastgele laf atmasak.. Obradovic veya Ivkovicin ustunde Oktay Mahmuti olacak bunu onlar kabul edecek biz de bu hikayeyi yiyecegiz oyle mi?
Sunay ikinci donemin ortasinda sakatlanmis olan Shipp'in yerine, o donem bos olan ve Dedovic kapasitesinde alabilecegin kac oyuncu vardi? Savovic pek basarili olamadi ama iyi maclari da yok degildi.. Shipp, Gordon, Luksa, Furkan, Ender, Lakovic bunlar da mi beobaskete bagli oyuncular? herkes takmis kafaya savovic ile songailayi arkadas Gordon, Shipp ve Andric'i de getien Furkan'i da laan bu adam degil mi? Bi sacmalamayin..

Evet Furkan ve Andric de Beobaskete bağlı.Hatta Sertaç Şanlı ve İlkan da
 
Son düzenleme:
Mithat Bey bu başlıkta hocayı eleştirdiğinde anlamıştım liseci zihniyetin rahat durmayacağını ve Erman Kunter hamlesini yapmaya hazırlandıklarını. Ne de olsa bu filmi daha önce defalarca izledik, hemen hemen her yaz.

Gelinen noktada Yönetim Kurulu, şube yönetiminde başarılı olamasa da dikkat dağıtmada çok başarılı oldu. Şu anda gündemdeki konulardan biri hocanın bağlı olduğu menajerlik şirketinden oyuncu alması, şaka gibi. El insaf! Gelen isimlere, takıma sağladıkları katkıya, alternatifleri var mı yok mu ona bakılmalı öncelikle.

"Tamam, hocanın gönderiliş şekli hoş değil ama" ile başlayan cümle kuran arkadaşlar, bir Çin atasözü der ki; bir cümlenin içinde "ama" varsa öncesindeki bölümü atın gitsin.

Bir de Kemal Sunal ile Şevket Altuğ´un rol aldığı bir filmdeki replik geldi aklıma bazı iletileri okuyunca. Altuğ kazık attığı Kemal Sunal´a her defasında, tamam yaptım ama bir sor neden yaptım cümlesi ile kendini kurtarmaya çalışması..

Tekrar tekrar hatırlatalım; mesele Oktay Mahmuti ile yolların ayrılması değil, ayrılma şekli. Yoksa yeri gelir seni şampiyon yapan hocayla da yollarını ayırırsın, ama adam gibi!
 
Bu "bilmediğiniz şeyler var, yönetim haklı" gizeminden gına geldi artık.

Mevcut Galatasaray yönetimi iki sezonluk emeğe ve birikime ihanet etmiştir. Gerisi boş laf.
 
Yahu hala bütçeymiş,altyapıymış,küçük takımın büyük koçuymuş,De Colo'ymuş buralarda boğuluyorsunuz.Erman Kunter gelse,ortalığı domine etsek silsek süpürsek önümüzdeki yaz tırnak yemeyeceğimizin bir garantisi var mı?Şube beyzadelerin oyuncağı olduğu sürece,paşa gönüllerince yönetildikçe istikrarlı büyüyeceğimize inanıyor musunuz?Adamlar dikkat dağıtmaya çalışıyor,siz de gayet güzel yiyorsunuz bunu.

.

Valla helal olsun bizi böyle şeylerle oyalayıp saman altından su yürütmeye devam..
2 ay sonra kombine dönemi de başlıyor, bakalım bu sene neler dönecek..
Gerçi Euroleague olmazsa dağıtacak birilerini de bulamazlar..
 
Bir de şunu hatırlatmakta fayda var.Erman Kuntere kaç şampiyonluğu var diyenler Mahmutinin son şampiyonluğunun üzerinden kaç yıl geçti? Ülker-Fener birleşmesinde Efesi çalıştırdığı yıllarda Ülker oluşmundan hiç şampiyonluk alabildi mi? Efesten neden kovuldu? İyi bir koçtur ama giderse biteriz tavrı net olarak saçma.

Efesten kovulma sebebini de ben açıklayayım net olarak yabancı tercihleri.Sen Euroleague takımına yabancı oyuncu diye Dewarick Spencer,Rashad Wright gibi adamları getirisen kovulursun tabi.Yıllardır oyuncu seçimini geliştiremedi
 
Marcus Brown, Antonio Granger, Nikola Prkacin, Trajan Langdon, Will Solomon, Henry Domercant, Drew Nicholas, Marcus Haislip'i de ninem getirdi zaten. Oktay Hoca zaten guard seçiminde hatalı kararlar almıştır, hep de yazmışımdır.

Ayrıca benim hatırladığım kadarıyla o saydığın isimleri Oktay Hoca getirmedi. Yanılıyor da olabilirim ama o sezon takımın başında Davit Blatt vardı.
 
Bir de şunu hatırlatmakta fayda var.Erman Kuntere kaç şampiyonluğu var diyenler Mahmutinin son şampiyonluğunun üzerinden kaç yıl geçti? Ülker-Fener birleşmesinde Efesi çalıştırdığı yıllarda Ülker oluşmundan hiç şampiyonluk alabildi mi? Efesten neden kovuldu? İyi bir koçtur ama giderse biteriz tavrı net olarak saçma.

Efesten kovulma sebebini de ben açıklayayım net olarak yabancı tercihleri.Sen Euroleague takımına yabancı oyuncu diye Dewarick Spencer,Rashad Wright gibi adamları getirisen kovulursun tabi.Yıllardır oyuncu seçimini geliştiremedi

Sen o seneleri hatirlamazsin iskembeden sallamaya devam et :)
 
"Efes'den kovulma sebebi şudur " ,"Öyle yaparsan kovulursun tabi" nasıl ifadeler bunlar .Bir de kulaklarını çekicem densin oldu olacak.
 
İşte Galatasaray vizyonuna sahip çıkan 17 yaşında pırıl pırıl bir galatasaraylı Onur Gürel.
70 yaşını devirmiş Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ne demişti bugün bir hatırlayalım önce " Beşiktaş'a yarı final serisinde üç maç üst üste yenilmemiz canımı çok sıktı. Önümüzdeki sezon gerekli tedbirleri alacağız"
İşte Galatasaray Başkanı ile aynı şeyleri bu yaşında düşünen, son zamanlarda taraftarlar arasında gördüğüm en geniş vizyona sahip, olması gerektiği gibi bir Galatasaraylı. Ne fanboyluk yapıyor, ne de kişi fetişizmine kapılıyor.
Herkesin bilmesi gereken gerçekler var. Galatasaray için başarı şampiyonluktur, şerefli ikincilikleri, haysiyetli yenilgileri ve bir iki maçlık galibiyetleri önemseyenler genelde suyun öteki yakasında Kurbağalıdere mevkiindeki takımı, yahut Beşiktaş'ı, olmadı Anadolu Kulüplerini destekliyorlar.
Arz olunur.
 
İşte Galatasaray vizyonuna sahip çıkan 17 yaşında pırıl pırıl bir galatasaraylı Onur Gürel.
70 yaşını devirmiş Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ne demişti bugün bir hatırlayalım önce " Beşiktaş'a yarı final serisinde üç maç üst üste yenilmemiz canımı çok sıktı. Önümüzdeki sezon gerekli tedbirleri alacağız"
İşte Galatasaray Başkanı ile aynı şeyleri bu yaşında düşünen, son zamanlarda taraftarlar arasında gördüğüm en geniş vizyona sahip, olması gerektiği gibi bir Galatasaraylı. Ne fanboyluk yapıyor, ne de kişi fetişizmine kapılıyor.
Herkesin bilmesi gereken gerçekler var. Galatasaray için başarı şampiyonluktur, şerefli ikincilikleri, haysiyetli yenilgileri ve bir iki maçlık galibiyetleri önemseyenler genelde suyun öteki yakasında Kurbağalıdere mevkiindeki takımı, yahut Beşiktaş'ı, olmadı Anadolu Kulüplerini destekliyorlar.
Arz olunur.

Bunun için ömrü hayatında 1 kez şampiyonluk görmüş Kunter'i getirmeye çalışıyorlar.

Onur'u Ünal Aysal'a benzetmeniz de müthiş olmuş. Ünal Aysal gibi anlamadığı konularda iddialı açıklamalar yapıyor ve yanılıyor. :)
 
Ayrıca benim hatırladığım kadarıyla o saydığın isimleri Oktay Hoca getirmedi. Yanılıyor da olabilirim ama o sezon takımın başında Davit Blatt vardı.

Aynen. Oktay Hoca ayrıldıktan sonraki sezon gelmişler. Ben de çok net hatırlamıyorum ama tblstat'ta öyle görünüyor.

Buna bakarken Efes'in tek 4 sene üst üste şampiyonluğunu da Oktay Mahmuti ile yaşadığını fark ettim. Ligimizde bunu başaran tek koç bile olabilir belki.

Ben her şeye rağmen gelecek sezon ilk maçta takımın başındaki antrenörü görmeden Oktay Hoca'nın ayrılacağına inanmak istemeyeceğim.
 
Bir de şunu hatırlatmakta fayda var.Erman Kuntere kaç şampiyonluğu var diyenler Mahmutinin son şampiyonluğunun üzerinden kaç yıl geçti? Ülker-Fener birleşmesinde Efesi çalıştırdığı yıllarda Ülker oluşmundan hiç şampiyonluk alabildi mi? Efesten neden kovuldu? İyi bir koçtur ama giderse biteriz tavrı net olarak saçma.

Efesten kovulma sebebini de ben açıklayayım net olarak yabancı tercihleri.Sen Euroleague takımına yabancı oyuncu diye Dewarick Spencer,Rashad Wright gibi adamları getirisen kovulursun tabi.Yıllardır oyuncu seçimini geliştiremedi

Fena çuvallamışsın Onur, kusura bakma. Spencer ve Wright'ı kim getirdi bir daha kontrol et. MAhmuti'nin bu yıl yaptığı Lakovic ve özellikle de Songaila seçimlerinin başından beri çok kötü olduğunu düşünen biri olarak söylüyorum.
 
Bir de şunu hatırlatmakta fayda var.Erman Kuntere kaç şampiyonluğu var diyenler Mahmutinin son şampiyonluğunun üzerinden kaç yıl geçti? Ülker-Fener birleşmesinde Efesi çalıştırdığı yıllarda Ülker oluşmundan hiç şampiyonluk alabildi mi? Efesten neden kovuldu? İyi bir koçtur ama giderse biteriz tavrı net olarak saçma.

Efesten kovulma sebebini de ben açıklayayım net olarak yabancı tercihleri.Sen Euroleague takımına yabancı oyuncu diye Dewarick Spencer,Rashad Wright gibi adamları getirisen kovulursun tabi.Yıllardır oyuncu seçimini geliştiremedi
onur bu ne?o saydığın adamlar david blatt zamanında alınmış adamlar..
mahmuti zamanında efesin bütçesi hiçbir zaman maksimum seviyede olmadı ama aldığı yabancı oyuncular son senesi hariç gayet başarılı idi..horace jenkins..o da şanssızlık idi..yoksa bir alt avrupa seviyesince istatistikleri harika idi..mahmuti'nin bence yaptığı tek hata popovic ile devam etmemesiydi..ayrıca onun kararı mı yoksa popovic'in kararı mı bilmiyorum..kerem saymış,dahası goran nikolic denen adamı da mahmuti aldı..ne kadar katkı aldığı ortada idi veya sakatlanana kadar granger ne muazzam oyuncu idi..kambala...bu yıl gordon,geçen yok shipp ve özellikle avrupa maçlarında andric her daim takımda öne çıkmış oyuncular..hocayı kötüleyecekseniniz başka bahaneler bulurn.aldırmadığı isimlerle suçlamayın...veya yalan söylemeyin..hala aklım almıyor nasıl bırakırlar böyle kaliteli üst düzey koçu
 
Ne alakası var abi? Hakaret mi var başka bir şey mi?Efesten gönderilme sebepleri zaten az çok herkes tarafından bilinir Mahmuti'nin.

Hakaret yok uslupsüzluk var kovulma ile gönderilme kelimeleri arasında bile ciddi fark var .
..........................................

Yalnız burada onlarca insan ortalanma 2-3 kez asıl sorun Mahmuti'nin gönderilmesi değil ne şekilde gönderildiği dediği halde hala kişi fetişismi gibi yaratıcı tabirler görüyor olmak oldukça ilginç

Ayrıca maşallah güzel oyuna geliyoruz oturduk en ince ayrıntısına kadar Mahmuti'nin kariyerini tartışıyoruz .
 

Üst