Hıncal uluç'un Oktay hoca ıle ılgırı goruslerı..
Galatasaray'ın basketbol şubesinde başarılı işlere imza atan Hakan Üstünberg'in istifasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Galatasaray'da basketbolda çok başlılık mı var, başı boşluk mu var; bir şeyler var. Bir defa Adnan Polat'tan devraldığı için Hakan'a yönetimde acaba tahammül edemeyen birileri mi var? Olabilir. Çünkü ortam her türlü dedikoduya müsait...
Ama Hakan'ın bir yanlışı var: Oktay Mahmuti'nin bu takımı yönetemediğini göre göre onda ısrar etti. Oktay'ı atacağına, kendi istifa etti; bana sorarsan...
Ünal Özüak'ın Hürriyet'te yazdığı yazıda çok haklı olduğu bir nokta var: Galatasaray'ın basketbolda bir genel menajere ihtiyacı var. Antrenörün de üstünde basketbolu bilen, icabında transferi yönlendirecek bir kişi... Bu takım sene başından beri 5 numarasız oynuyor! Pota altı yok. Pota altı olmadığı zaman dışarıdan attığın üçlük girerse iyi, girmezse kötü... O zaman koça ne ihtiyaç var?
Üçlük atmak için kenarda koç gerekmez. Hele Galatasaray gibi dış atıcısı bol olan bir takımda, biri tutmazsa biri, biri tutmazsa biri... 'Bugün Hıncal'ın eli tutmuyor, Bülent'e verin, Bülent kullansın' mı diyecek! Bu mu koç!.. Bunun için mi ben Oktay Mahmuti'ye milyon lira ödeyeceğim?
Pota dibini kullanacaksın ki rakip savunmayı potanın dibine çekeceksin, dış adamların daha kolay şut atsınlar. Mesela... Potaya ne kadar yakın atarsan, isabet şansın o kadar yükselir. Yüzde 20 ile üçlük atacağına, pota dibinden yüzde 80 ile iki sayılık atış atsan... Matematik olarak hangisi cazip? Totalde hangisinden daha çok sayı kazanırsın? Ama Galatasaray, 'Benim potanın dibiyle alakam yok' diyor! O zaman da işte böyle oluyor. Fenerbahçe maçını hatırlayın.
Bir sayı geridesin, top sende, 20 saniye var ve o topu üçlük olarak kullanıyorsun! O ana kadar yüzde 40 atmışsın üçlüğü! Yine de üçlük deniyorsun! Kullanan kim; 10'da 2 atan, Galatasaray'ın en kötü atıcısı Lucas! Üstelik ezeli rakibi Fenerbahçe ile oynuyor!
Sen bu maçın en kritik anında topu en yanlış şekilde kullanıyorsan o takımda koçluk yapmaya hakkı yok. Ben Hakan'ın yerinde olsaydım, istifa kararı vermişsem, Oktay'ı da alır, giderdim. Böyle koçluk olmaz!