Oktay Mahmuti

Hıncal ne kadar sığ bir görüşe sahip olduğunu gösteren bir röportaj olmuş. İnsanın at gözlüğü olmasın. "Saldır Galaaaatasaray" diye betimleyerek dalga geçmesinden sonra o tezahüratta ekstra çaba sarf ediyorum :) Çok boş bir insan çoook.
 
Çeşitli zamanlarda bu şekilde ortaya çıkan birisidir kendisi. Pek şaşırmam yazdıklarına. Ne kadar sığ bir basketbol bilgisi olduğu ortada zaten.

Takımın başına getirilecek kişiyi önerip teklif sunsun bari yönetime.
 
Hıncal uluç toplu sporlardan anlamaz. Ne futboldan, ne basketboldan ne de tenisten anlar. Dikkate almaya değmez o yüzden. Aynı şeyleri Fenerbahçe Ülker içinde diyordu, sadece üçlük atıp şampiyon oluyorlar diye. Bir bildiği o.
 
Bir de yuzde 40la üçlük atıyor demiş küçümser gibi,heralde diğer takımların 75-80le falan attığını sanıyor Hıncal Uluç
 
ortada ciddi rakiplere karşı alınan uzun bir mağlubiyet serisi devam ederken hıncal ağabeyin 2 kelam etmesinde bir sakınca yok kanımca
 
Arkadaşlar Hıncal Uluç'u hiç sevmem. Herşeye muhalif bir insan. Ama %40 olayına gelince hak veriyorum. Sana ikilik lazımken son hücumda pota altından oynamak varken 3 lük denemek pek mantıklı değil. Zira son top olduğu için oyuncular faul yapmaktan kaçınırlar ve sayı bulma olasılığın daha fazlalaşır. Yani %40 ın üzerindedir.
 
Hıncal sanıyo ki kalıplı uzunun yoksa pota altından sayı üretemezsin o kadar sığdır düşüncesi. O yüzden mi Euroleague'de sayılarımızın yüzde 28,36'sını pivotlarımızdan bulurken bu alanda 2.sıradayız ve 4 numaralarımız da sayılarımızın yüzde 21,95'ini üretmiş toplamda yüzde 50'den çok kısmı uzun oyuncularımızdan bulurken bizim dışımızda toplamda bunu geçen 2-3 takım var.

İbrahim Kutluay, Murat Kosova filan da anket sorusuna cevap verirken son topu Gordon'a kullandırırım diyorlardı o kadar adam vardı ankette, o Gordon Prokom maçındaki 3'lüğüyle de maçı uzatmaya taşıyan adam, içi boş eleştiriler dolu bir yazı pota altından hücum etmiyormuşuz lafa bak ya o yüzden basketlerimizin çoğu asist üzerinden geliyor sırf dışarda top çeviriyoz bu herifin dediği gibi. Buna katılan arkadaşlar da ayrı bir tez konusu.
 
Pota altında evet bir oyuncuya ihtiyacımız var..Furkana ve andriçe sayı attıracağız diye oyun kurucularımızın kırk takla atmayacağı..Zaza dan beri hasret kaldığımız kendi sayısını kendi yaratacak ve orayı domine edecek bir uzuna ihtiyacımız var..2+2=4 ise buda okadar bir gerçektir..

Ha furkan ve andriçle bir nebze mücadele edebiliriz ama bunun içinde salam bir 4 numara gerekir ki bizim buradaki oyuncularımızın durumu da malum..Bu takımda Zaza gibi bir 5 numara mattejunas gibi bir 4 numara olsa zaten iş buralara kadar gelmez ilk senede 8 li finallerden bile bahsedilirdi..O yüzden spor yazarı ihtiyar yada genç kişilerin bu eksikliğimizi sanki kimsenin bilmediği kendisinin görmüş bulmuş olması gibi birde hararetl eleştirmesini anlayamıyorum
 
Alisamiyen.net'den Mesut Ulukök'ün anlattığına göre takım ile arası gitgide açılmaya başlamış.

----
Arkadaşlar bugün tesadüfen takımın içinden (oyuncu değil yanlış anlaşılmasın ama takımın ortamını çok iyi bildiğini garanti ederim) biriyle görüştüm ve hiç beklemediğim şeyler duydum. Hakan Üstünberk'in gidişinin sadece kadın takımıyla alakalı olmadığını, erkek takımıyla ilgili de sorunlar olduğunu söyledi. Oyuncular Oktay Mahmuti'yi çok despot buluyorlarmış ve takım içerisinde huzursuzluk varmış. Songalia'nın şu kadro dışı kaldığı dönem, tabii ki bir tercih sebebi değildi. O arada onu göndermek istemiş Mahmuti ama olmamış. O olayda genel olarak takımla arası bozulmuş hocanın. Ayrıca Ufuk Sarıca'dan memnun olmayan Efes yönetimi Mahmuti ile görüşmüş. Galatasaray'da yapabileceği kadarını yaptığını düşünen Mahmuti de bu teklife sıcak bakmış vs. ama ortada kalmış. Üstünberk sanıyorum bu Efes-Mahmuti görüşmesinden haberdar oldu ve bırakmasının sebeplerinden biri de bu olduğunu düşünüyorum. Genel olarak da Mahmuti'nin transfer yapmaya hiç sıcak bakmayan tavrı da zaten bana hiç mantıklı gelmiyordu. 3-4 ay kaldı şurada, muhtemelen sezon böyle geçecek ama sezon sonunda çok şeyler değişir gibime geliyor.

Ayrıca kadın takımına neden Cem Akdağ gelmiyor diyenler için... Mahmuti ile yaşanan kriz döneminde Cem Akdağ'ı erkek takımı için düşünmüşüz. Kadın takımına belki de o yüzden gelmiyor. Sene sonunda Mahmuti giderse yerine Cem hocanın gelmesi ciddi bir ihtimal olarak gözüküyor. Ayrıca kısa bir süre önce Evren'i kiralamak isteyen Karşıyaka'dan karşılığında İlkan'ı almak istemişiz (İlkan sezon sonuna kadar orada, çağırdığımız zaman gelemiyor, bir nevi şimdiden dönmesine karşılık Evren'i veririz demişiz) Karşıyaka da onu kabul etmemiş.
----

Oyuncularla [dikkat edin tek oyuncu değil tüm takım kendisine cephe almaya başlamış] arasının açılması devam etmesi hem kendi adına hem de bizim adımıza sezonun sona ermesi demek.Umarım arayı düzeltmek oyuncuların gönlünü almak için ne gerekiyorsa yapar...
 
Oktay hoca sezon icinde Efes ile gorusecek ve sicak bakacak oyle mi? Ermal'in gidisine de, hocanin Efes ile ilgili genel duygularini da az cok biliyoruz! Bu yaziyi buraya koymani yakistiramadim Erdal...
 
Erdal ne demeye böyle saçma sapan milletin afedersiniz bi tarafından uydurduğu şeyleri burada paylaşıyosunki, duyduğum en saçma şey gidicek olsa Real Madrid'e giderdi sınırsız imkanla ne meraklısınız ortalığı karıştırmaya, takımda huzursuzluk olduğu nereden açıkmış onuda anlamadım, bi sizi zekisniz sürekli takımla birlikteyiz nerdeymiş o huzursuzluk koduğumun yerinde ya zorla çıldırtıyosunuz adamı.

Erdal senide uyarıyorum bir daha böyle ortada zerre emare yokken böyle saçma sapan yazıları burada paylaşma.
 
Oktay Mahmutinin sezon ortası bir başka klüple görüştüğüne inanmak mümkün değil ayrıca hemen her maçı salondan izliyoruz takımdaki oyuncuların yarısı geçene senede aynı idi bir rahatsızlık olsa anlarız ben benchin karşısından sürekli takip ediyorum jestleri mimikleri ayrıca Oktay Hoca sporcu psikolojisinden anlıyor kesinlikle Mersin maçında idi sanırım JAkaya fırçayı attı sonra geri adım atmadan gönlünü de almayı bildi Oktay Hoca evet biraz tatlı sert ama herkesin saygı duyduğu bir insan okul yıllarınızdan düşünün saygı duyduğunuz hoca azarlasa çok koymaz ama sevilmeyen saygı duyulmayan bir hoca en ufak birşey yapsa çok öfkelenir insan .

Yalnız kendini gerçekleştiren kehanet diye birşey var biz olumsuz bir ruh haline kapılır endişe biriktirmeye başlarsak bu eşgüdüm zedelenirse ortam huzursuz bir hal almaya başlarsa işin tadı kaçabilir TOP-16 maçlarına az kaldı zaman kenetlenme ve konsantre olma ve de taraftar olarak biraz da kendimize yönelme zamanı Mersin maçındaki tablonun değerlendirmesini EMir hoca yapmış maşallah kendimize hiç toz kondurmuyoruz kendi yaptıklarımız yapmadıklarımız yapabileceklerimiz üzerine kafa yormuyoruz hiç bu alana konsantre değiliz Arca Efes maçı ile ilgili başlık açmış çok önemli bir konu oraya olan ilgi ortada,Top-16 kırmızısı başlığına gösterilen ilgi ortada basketbolu seven bilen birçok insan var bu forumda ama etkin olabileceğimiz konulara çok daha az kafa yoruyoruz.

Not:Erdal sana yanıt olsun diye yazmadım sen sadece alıntı yapmışsın yanlış anlama olmasın gerçi ben de tamamen uydurma olduğunu düşünüyorum arabaya binen taraftarların yarattığı yersiz infiali hala hafızalarda
 
Kim yazmışsa güzel senaryo uydurmuş. Kendisini dizi senaristliğine davet ediyorum :).

Bu arada gece gecede baya güldürdü. Milletin işi gücü yok bunları düşünüp uyduruyorlar pes doğrusu ..
 
Oktay Hoca Efes yıllarından beri böyle bir coach zaten. Türk oyuncuların hepsi bu gerçeği bilerek geldiler zaten. Ayrıca, ben şu takımda oynuyor olsaydım, Songaila da takım arkadaşım olsaydı ve gönderileceğini duysaydım, en ufak rahatsızlık hissedeceğimi sanmıyorum. Hoca da peygamber sabrı olduğunu düşünüyorum, Fener maçında ben bile sinir krizi geçirdim kendisi yüzünden.

Sezon başı Efes dedikodusu dönseydi, doğru olabilir derdim; ama sezon ortasında böyle bir diyaloğun gerçekleşeceğine inanmıyorum.
 
O yazıyı yazan adamın Anadolu Efes'e karşı sempatisi yoksa ben de hiç bir şey bilmiyorum. İnanmayın abi böyle şeylere ya, yok huzursuzmuş yok bilmem ne.
 
O yazıyı yazan adamın Anadolu Efes'e karşı sempatisi yoksa ben de hiç bir şey bilmiyorum. İnanmayın abi böyle şeylere ya, yok huzursuzmuş yok bilmem ne.

Hiçbir şey bilmiyorsunuz o zaman. Sene başında kombineyi alıp kadın-erkek maçlarına gelen de benim, takımı senelerdir destekleyen, en kötü durumda bile en iyi iyimser şekilde bakmaya çalışan da benim. Burada yazmam pek düzenli olarak, ASY.net'te 1000 tane post'um var, isterseniz açın bakın "sansasyon yaratmak için sürekli senaryo uyduran" biri miyim burada denildiği gibi yoksa gayet sakin, gereğinden bile pozitif bir insan mıyım, görün. Tanımadan etmeden insanlara böyle ithamlarda bulunmak fazla oluyor.

Üstünberk giderken bile böyle bir ihtimali aklıma getirmemiştim, en fazla kafamda ürettiğim senaryo kadın takımıyla ilgili bir sorun olduğuydu ama duyduklarım bu yönde olunca şaşırdım ben de. Kadın takımıyla ilgili geçen hafta Eyüp Yıldız çok ağır bir şekilde yazmıştı. Erkek takımında sıkıntılar o kadar olmasa da şartların değiştiği, geçen seneyle aynı takım olmadığı ortada bu açıdan. Takımın maç kazanması-kaybetmesi ayrı bir noktadır, takım içindeki birlik ayrı. Burada takımla benden çok daha içli dışlı olanlar var, benim niyetim takımı sizden daha iyi biliyorum demek değil ama belki de oyuncularla birebir diyalogda konuşamayacağınız şeyleri konuşabileceğim biriyle bu fırsatı yakalayınca öğrendim bunları. Söylediklerini de kafamda tarttım ve yazmadığım birkaç şey de oldu. Özellikle de sordum söylediklerinin hangisi çıkarım hangisi bilgi diye ve yaptığı çıkarımları yazmadım, sadece gayet emin şekilde söylediklerini yazdım. Efes görüşmesinin tam olarak ne zaman olduğunu bilmiyorum, o an sormayı unuttum ama sezon içinde olduğunu biliyorum. O da orada biraz havada kalmış, ona açıklık getirmiş olayım.

Ben de bütün kalbimle istiyorum ki takım içinde sorun yoktur, duyduklarım gibi de varsa da umarım çözülür ve sezonu en iyi şekilde noktalarız ama şubenin bu kadar başarılı direktörünün istifa ettiği, kadın takımında yaşanan sorunların artık iyice ayyuka çıktığı ortamda erkek takımının da çok düzgün, sorunsuz gittiğine inanmak da benim için zor. (tekrar ediyorum umarım siz haklı çıkarsınız)
 
Bundan bir kaç ay önce, yine birisi Oktay Mahmuti için Anadolu Efes ile görüşüyor, oraya gidebilir demişti. Sizin de buna benzer yazmanız bana aynı o kişi olduğu gibi Efes sempatizanı olmanızı doğurdu, değilmişsiniz kusura bakmayın. Ancak önceki yazınız tamamen hayal ürünü, bunun için de kusura bakmayın. Oktay Mahmuti ismini iyi tanıyorsanız, yapılanma içine girdiği ve önemli noktalara gelen bir takıma sahipken sezon ortasında kimseyle görüşme yapmaz. Sizin de Oktay Mahmuti'yi iyi tanımadığınız belli ki Anadolu Efes ile görüşme halinde diyorsunuz.

Kimden öğrendiğinizi çok merak ediyorum ancak, gerçekten üstünde durulacak bir yazı yazmamışsınız. Top 16 gibi hayati önem taşıyan bir döneme girerken, bu tarz haberlerin de yapılması bana hoş gelmiyor açıkçası. Size ve bilgiyi aldığınız her kimse o kişiye saygı duyuyorum ancak bahsettiğiniz gibi hiç bir dedikodu yok, takım yoluna doludizgin devam ediyor. Sadece Oktay Mahmuti / Efes görüşmesine değindim, diğer noktalara gerek yok. (Oyuncular koçu despot buluyor, takım içinde huzursuzluk var vs.)

Pozitif olmaya devam edin, ancak bilginin güvenirliğini iyi ölçmeden böyle ciddi iddialar ortaya koymayın. Doğru olmayınca düştüğünüz durum pek iyi değil neticesinde.
 

Üst