Oktay Mahmuti

Bu forumu çok sıkı takip etmiyorum, o yüzden o kişi kim, bir fikrim yok. Kimden öğrendiğimi asla söyleyemem, o yüzden kusura bakmayın. Sadece hayal ürünü olmadığını ve bu duyduğum kişinin söylediklerinden emin olmak için yoklamalar da yaptım konuşma sırasında. Benim o an vardığım kanaat doğru olduğuydu ki benim gibi şüpheci bir insan için bile o yargıya varmak önemlidir. (bu benim fikrim tabii ki)

Bu bilgilerin doğruluğunu sezon sonunda göreceğimizi düşünüyorum ben. Umarım haksız çıkarım. Kendimi kötü hissetmem yanlış şeyler yazdığım için. Doğru çıkınca "oh, aldığım bilgiler doğruymuş" diye takımın düştüğü duruma üzülmek yerine sevinecek değilim. Ayrıca tekrar belirtiyorum, kaynağa çok çok büyük ölçüde güvendiğim için yazdım bunları. Aksi durumda yazmazdım.
 
Umarım sizin dediğiniz gibi olur. Bu da böyle yazılmış olsun sezonun ortasında. Çoğu kişi sizin gibi inanmadığı için büyütmeye de lüzum yok. Bir şeyler duydum, doğruluğuna inanarak yazdım, sonucunu daha sonra görürüz. Bu yüzden de kötü bilinmek istemem. Bu da son mesajım olsun bu konu hakkında.
 
Mesut Ulukok,ortaya birsey atip sonra ben o kaynagin ismini soyleyemem diyorsunuz.Oyle buyuk bir itham ki bu;yarin bir gun size biri cok guvendigim x abimden (tesbihte hata olmaz)'Mesut Ulukok dolandiricidir.'Ama kaynagi sormayin derse nasil tepki verirsiniz?
 
Lüzumsuz bir polemik sürüp gidiyor. Doğrudur veya yanlıştır Mesut kardeşimiz birşey duymuş bizlerle paylaşmış. İsteyen inanır istemeyen inanmaz. Bu kadar uzatılacak bir durum değil.
 
Sorun paylaşımda değil bence. Bu haberi içeriden veren kişinin kulübün iyiliğini düşündüğünden emin miyiz? Doğru söylüyorsa bile taraftarın o kadar güven duyduğu bir oluşumun açıklarını deşifre etmek son derece yakışıksız. Yadırgadım.
 
yazık şimdi sormaya başladım acaba biz bu sevinçleri mutlulukları hak ediyor muyuz? Uydurduğunuz elementleri sonsuzluğa göndermeniz ümidiyle...
 
Her ne olmuş olursa olsun veya olmamış ilk günden daha fazla heyecanla bu adamın ve bu adamın takımının arkasında desteğimi vereceğim. Takım her ne kadar iyi giderse gitsin hep bir kaotik ortam yaratılıyor. İnsanlar hep bir bardağın boş tarafını görür. Euroleague'e kalsa başarı dedik kaldılar, Top 16 yaparlarsa başarı dedik yaptılar, biraz arkamızı yaslayıp da merdivenleri adım adım çıkan şu takımı zevkle seyredelim ya.
 
Bu söylentilere inanmıyorum kendi adıma. Ama doğruluk payı olan kısımlar vardır muhakkak. takımda bir huzursuzluk mu var bilmiyorum ama geçen seneki kenetlenmeden eser olmadığı kesin. Bu sene biraz daha genç bir kadro kurulması daha iyi olurdu bence. Oktay Hocanın istediklerini yapmayan tecrübeli oyuncularla sorun yaşayacağını tahmin ediyordum. üst üste gelen kritik maçlardaki son anlardaki mağlubiyetler takım içinde huzursuzluklar çıkarmış olabilir. Oktay Hocanın gidip başka bir takımla görüşeceğini sanmıyorum. Bu taraftarın en sevdiği kişi olduğunu biliyordur umarım. Eğer gitmek gibi bir düşüncesi var ise de yolu açık olsun. emekleri için bu takımı buralara taşıdığı için sonsuz teşekkürler. Herkesin yeri dolar herkesin daha iyisi gelir burası galatasaray. Ama herkes zor zamanlarda yaptıklarıyla gönüllerde taht kurmuş olan Oktay Hocanın sevgisinin üstğne çıkar mı? Zor çok zor.
 
Her zaman her yerde geleceğin takımını kuruyoruz, yapılanma içerisindeyiz diyen bir koçun takımını yarı yolda bırakıp takımdan ayrılacağına ihtimal veremiyorum ben. Bir de bizde ona çok fazla güvenen,değer veren azımsanmayacak kadar taraftar ve bir yönetim var. Tüm bunlardan bağımsız olarak geçen günlerde Yakın Atış programına denk geldim, konuk Furkan'dı ve Oktay Hoca'nın şefkatle oyunculara yaklaşma biçimini övüyordu.
 
Hakan Üstünberk istifa edince bir teori de biz atalım ortaya, oltaya sazan takılırsa ne ala diye sallamışlar. Böyle durumlarda hemen başlar spekülasyonlar, doğruluk payı filan aramayın bu tip haberlerde.
 
Oktay Mahmuti bırakıp gidecek mi? Buna hiç ama hiç ihtimal vermiyorum,Efes ne kadar imkanları fazla bir takım olsa da potansiyel olarak Galatasaray ile asla ve asla yarışamayacak bir takım ve hoca da bunu biliyor.İşte bu sebepten dolayı Oktay Mahmuti ile Galatasaray'ın hedefleri bire bir örtüşüyor.Tüm bunların dışında hocanın biz sene başında tribüne çıkma kararına bayağı bir tepki göstermiştik ama kimse anlamaya çalışmadı,Oktay hoca en verimli nerde olacaksa orda olmak istiyor!

Efes Pilsen'de bütçeler açıklanır bir hedef koyulur ama her sene başında tekrar sıfırdan başlanılır,yaklaşık 10 senedir böyle malesef ama Galatasaray'da her zaman bir ekol yaratmak mümkündür.Bu konuda hep örnek verdiğim Siena.Galatasaray'ın Siena'dan eksik bir tek yönü yapılanmasını yeni yeni inşaa etmesidir,onun dışında potansiyeli çok ciddi bir şekilde bizim %10'numuz kadar bile yoktur fakat doğru yönetildiğinde nasıl başarılı olduğunu ortaya koymaktadır.

Bu takıma 20 yaş civarı yetenekli Türk oyuncuların bir çoğu toplandı,alt yapıya çok ciddi yatırım olmasa da verilen bir önem var,eldeki imkanlar en iyi şekilde kullanılmaya çalışılıyor.Tabi ki başarı istiyoruz,başarının da öyle kolay gelmeyeceğinin herkes farkında.Büyük adımları attık ve en üst düzeydeyiz,şimdi burda kalıcı olmak ilk hedef,sonra doğru mali yapılanma ve en sonunda tesisleşme,bunların sonunda adının geçtiği her kupaya talip bir kulüp olunacak.

Tüm bu değerler yaratılırken işin en önemli ayaklarından biri de taraftar,bizim seyirci ortalamımız ve her türlü medyada basketbolu dile getirmemiz sponsarların iştahlarını kabartacaktır,kimse üstüne düşen görevi unutmasın eğer başarı tatmak istiyorlarsa,şimdi bırakın da Oktay Mahmuti bırakıyor haberlerine gülelim geçelim.
 
Biraz araştırdım haberi yapan kişi Fenerin basket forumunda yazan fanatik fenerli bir çocuk!!
Amaçları belli ortalık karıştırmak tamamen uydurma. Haber bile demek saçma olur.
gülüp geçmek lazım :)
 
şahsi fikrimi söylüyorum kesinlikle duyum falan değil...
bence koç sene sonunda Hakan Üstünberk'den boşalan göreve getirilecek...
zaten bu sene başında bu tarz bir göreve gelecekti son anda olmadı...
 
Kapatılan konuya ithafen söylüyorum.İsteyen eleştirebilir istifasını da isteyebilir. Ama bana göre Mahmuti bu takımda uzun yıllar kalmalıdır çünkü bu takıma disiplin verdi,konsantrasyon verdi,taraftara inanç verdi.Bu takım kendisinden zayıf tek bir takıma bile yenilmediyse bu Oktay Hocanın ciddiyetindendir.Kadro kalitesi Efesi ve benzeri takımları yenmeye yetmiyor.Buna yapabileceği bir şey yok.Sene başında oyuncu seçimini doğru yapabilirdi ama olmadı.Zaten bizim hedefimiz bu yıl değil uzun yıllar sürecek bir gelenek oluşturmak.Ama bu yıl yapılacak tercihleri düşünürsek bu takımın yapısına uymayan Lakovic yerine takım düzenine uygun iyi bir savunmacı guard alabilirdik
Şöyle bir kısa rotasyonu düşlüyorum Gordon-Kinsey-Weems
Bu üçlü ön alan savunmasının kralını yapardı.4-5 numaraya da Songaila ve Andric yerine iyi ribauntçu dominant 2 isim alabilirdik
 
UmArım seni uzun yıllar parkede dizini dayayıp elini çenene koyarken izleriz Oktay Hoca
 

Üst