Oktay Mahmuti

Mithat abi Oktay hocanında hataları oldumu evet oldu bu hatalar bizi seriyide kaybettirmiş olabilir ama Oktay hoca bizim için bu şubeyi canladıran kişidir 2.5 sene kadar önce euroleague hayalleri kuruluyormuş bu fromda simdi Oktay hoca bizim hayallerimizi gerçekleştirdi. Tek başınamı hayır tabiki yönetiminde büyük katkısı kadronun oluşmasında bu yüzden dolayı bence para konuşunu bu kadar sorun etmememiz lazım .Tabiki bu olay çift taraflı olması lazım Oktay hocada öyle verilmesi imkansız paralar iştememiştir diye düşünüyorum .

Nasıl parayı sorun etmeyelim? Para önemsizse Mahmuti sorun etmesin madem. İvkovicin 1.5 milyon euro aldğı dünya piyasasında Oktay Mahmuti nasıl buraya ister bizde nasıl veririz? Üstelik en az onun kadar iyi bir koç olan Erman Kunter sadece 300 bin euroya hazır beklerken. Oktay Mahmutiye o parayı vermek daha iyi koçlar yarı ücrete çalışırken tüm koçlara saygısızlıktır.Oktay Mahmuti'nin bir İvkovic yada Obradovic olmadığının farkına varması lazım bizim söylememize gerek kamadan.Sen gel başarısız bir sezondan sonra Avrupanın en yüksek para alan 5 koçundan biri olmaya çalış.Demek ki şampiyon falan olsaydık ne ücret isteyecekti kimbilir
 
18 yıllık basketbol kariyerinde sadece 1 kez Fransa Ligi şampiyonluğu bulunan bir koç nasıl oluyor da büyük bir koç oluyor ben onu anlamıyorum. Basketbol artık sadece belli kesimlerin takip edebildiği bir spor değil herkes bilgili birçok konuda.

Erman Hoca küçük bütçeyle takımı üçüncü yapmış.
Erman Hoca bazı takımları küme düşmekten kurtarmış.
Erman Hoca küçük bütçeli takımlarını Play-Off'a sokmuş.
Erman Hoca yeni Milli takımı çeyrek finale taşımış.
Erman Hoca küçük bütçelerle iyi iş yapabiliyormuş.
Erman Hoca'nın ismi Fransa Milli takımıyla anılmış.

Tek bir soru;

Oktay Mahmuti'yi elle tutulur başarısı yok diye kaç gündür yerin dibine sokuyorsunuz, küçük bütçelerle iyi işler yapalım diye mi bu kadar kıyameti koparıyorsunuz yoksa 18 yıllık kariyerinde 1 şampiyonluğu bulunan bir hocanın bizi kesin şampiyon yapacağına mı inanıyorsunuz? Siz kendi söylediğinize kendiniz inanıyor musunuz?

Madem kaç gündür kyameti koparıyorsunuz elle tutulur başarı diye o zaman elle tutulur başarı koyun da önümüze biz de kenara çekilelim, susalım.

Yaptığınız şey sadece Erman Kunter'e karşı cephe oluşturur, başka da bir işe yaramaz.
 
Öncelikle sonda yazacağımı başta yazayım. GS'ın amatör şubelerinde hiç bir sporcuyla yönetici ile antrenörle organik-inorganik bir bağım yok. Bir şey yazıyorsam birilerine bağım var diye yazmıyorum ortaya kendi fikrimi yazıyorum. "Allah kelamı" etmiyoruz, dediklerimizin hepsi doğru olacak diye de bir kaide yok. ama bakıyorum Oktay hocayı veya yönetimi kollayacağım diye iyicene cılkı çıktı ortamın.

@ Kerem, öncelikle sana demogoji kelimesini gidip öğrenmeni tavsiye ediyorum. Cem hocayı karıştırmanın neresi demogoji? Eğer ben çıkıp burada "Ama Oktay hoca ile en başarılı sezonumuzu geçirdik" veya " aslolan GS'dır kişiler değil GS önemli!!" gibi laflar etseydim o zaman demogojiye girerdi. Cem hocanın konusunun ne gibi bir demogoji olduğunu bir açıkla da öğrenelim bakalım neymiş oradaki demogoji?

@ Kutay, eğer seni bilmesem 16-17 yaşında bir çocuğun mesajı sanırdım o mesajı. Zamanında Ali Tanrıyar "GS'ı sevmeyen ölsün!" demişti günün ve tribünlerin ünlü sözünden esinlenip. Herkes yüklenmişti Mesela ben GS'lıyım ama küçük kızım FB'li şimdi o olsun mü sayın başkan " (bak bu demogojidir Kerem) diye. İşte senin yaptığın da aynen bu. Olayı egzajere etmek. Gerçekten ben okurken utandım. Şimdi dur sana analtayıom da itiraz hakkın elinden alınmasın.

Orada bir olgudan bahsediyorum. Ki o mesajdan bir sonraki mesajımda bu platformda yazanları (GS Basket) değil genel GS taraftarını kastettiğimi belirttim. Tekrarlıyorum, ben GS taraftarının genelinden bahsediyorum. Buradan tanıdığım Ayşe-Mehmet temsil etmiyor sadece GS taraftarını. Şimdi tarihsel ve genel olarak bakıldığında GS taraftarı tepki veren bir taraftar değil. Tarih boyunca da özellikle amatör şubeler başta olmak üzere kulüp, taraftara inat yönetilmiş. Taraftarın sevdiği isimler olmuş ama ilk sallanma da daha iyisi gözükeni getirmişler sevileni unutturmuşlar. Bu sadece basketbolda mı oluyor sanıyorsunuz? Düşünün 2000-2002 arasında CL'de bize Çeyrek final oynatıp bir kerede kapısından döndüren 1 lig ve 1 süpe rkupa aldıran Lucescu da üstelik şmp olduğu gün gönderilmedi mi? Yerine daha iyisi diyip Terim getirildi taraftar susturuldu. O zamanlar duydun mu Lucescu'yu isteriz!!! diye bağıran bir taraftar. Hani basketbolla kimse ilgilenmiyor istediklerini yapıyorlar sanıyorsuınuz ya ondan futboldan örnek verdim.

GS'da bu her zaman oluyor. Cem Akdağ gider Mahmuti gelir Mahmuti gider İvkoviç gelir bir şekilde taraftar ikna edilir. En tepedeki geldikten sonra birden alt yapıya dönüş denir tekrar sıfırdan başlanır. Taraftar o itiraz olayını evet kaybetti. Cem Akdağ bunun için bir milattı orada o tepki verilebilseydi yönetimler daha farklı davranmak zorunda kalabilirdi. Şimdi ben verdim ben de tepki verdim aaa ben yarım tepki verdim diye başlamayın GALATASARAY TARAFTARIndan bahsediyorum. Şurada 3 kişi tepki verdi diye Cem Akdağ'a gerekli saygı gösterildi triplerine girmeyin. aynı mantıkla gidersek Cem Akdağ'a "Kara gün dostu" pankartı açıldı. Mahmuti giderse, "hangi şampiyonluk senin kalbinden büyük aslan hocam" pankartı açılır tamam. Bu mu tepki?

Oktay Mahmuti için evet gerçekten GS taraftarında hatırı sayılır bir kısım tarafından tepki veriliyor. Bu tepkiyi sağlıklı şekilde verirsek bir sonraki bu tarz durumda kesinlikle yönetim, taraftarı dinlemek zorunda kalır. Şu an için "Cem Akdağ milatını" kaçırdığımızdan bir etki beklemiyorum. Oktay Mahmuti olayını milat görürsek bu Galatasaray'ın geleceğini kurtaracaktır. GS taraftarı da artık etken olmalı kulüp içine. Bizim bildiğimiz tek şey "İSTİFA" demek. onu bile artık sağlıklı diyemiyoruz. Sağlıklı diyebiliyor olsak GS basketbol takımı idarecileri Murat Tümer, Ali Türsan başta olmak üzere hepsi gönderilirdi. Ama Ali Türsan GS liseliydi değil mi aaa tabii o da gönderilmez.

Neyse Kutay sen Cem Akdağ olayında itiraz etmişsin. O zaman şimdi itiraz edebilirsin, buyur et bakalım itirazını. Hala bunu böyle anladığına inanamıyorum. Sonuçta Psikiloji ile ilgilenen birisin bu tarz dezenformasyon yapman gerçekten dumura uğrattı beni.

@ Sarper Yönetim konusunda seninle aynı düşünmüyoruz. Ama bu düşüncene saygı duyuyorum. Tabii anlaşmadığımız kesin:) Büyük başkan diyenleri ben de anlamış değilim. bir - iki senede kimse büyük olamaz.


***********

Şimdi bizim gibi, kimseye karın bağı olmayan bir ton GS'lı var. Hiç umurumda değil Mahmuti - Ünal Aysal. Sizlerin kafası çalışıyor ayıkıyorsunuz biz salağın önde gideniyiz anlayamıyoruz piyasadaki dezenformasyonları. Gazetede biri yazmış Oktay Hoca küfür etmiş ondan GS sözleşmeyi uzatmayacak diye. Oradan diğeri zıplıyor hayır yalaaannn'' diye. Kardeşim nereden biliyorsun? Bir durun bakalım olayın aslını öğrenelim. Oktay hocaya küfür ettiniz mi? diye sorsan "evet anasını bile belledim!!" mi diyecek sana sanıyorsun?

Gazetecilerin bilgi alırken en büyük suçu, haberi "bir" kaynaktan almalarıdır. Çünkü normal şartlarda haberi aldıktan sonra bir başka yerlerden doğrulatmaları gerekir. İşte bunu yapan adam dolandırıcı satılık yalancı oluyor ama kulüpten, teknik heyetten, yönetimden, bir kişinin dediğini kesin doğru kabul edip herkese ayar verebilen var. Ne yönetimden birileri dedi diye -Mahmuti küfür etti- diyorum, ne teknik kadrodan birilerinin -hayır etmedi- demesine bakıp etmemiştir diyorum. Ama kafamda şöyle bir sorun var. Aynı durumda ben olsam -GS yönetimine küfür ettiğim- söylense anında bir basın açıklaması veya toplantısı yapar bunun doğru olmadığını açıklardım. Zaten kulübün resmi sitesi kulüp çalışanlarının emrinde. Mahmuti'nin "GS'a, başkanına, veya yönetimine kamuoyunda bahsi geçen şekilde herhangi bir küfürüm saygısızlığım olmamıştır" diye bir mesaj yayınlatma şansı da var. Bunun olmaması bana o küfür olayının doğru olduğu konusunda fikir edindiriyor. Geciktiği her gün polemiklerin artmasına neden de olacaktır.

Para olayı konusunda daha önce de bir şeyler yazmıştım. Mahmutinin parası iki katına falan çıkmıyor.Adamın maaşında çok az bir artış var ki bu normal. CEO'luğu da verdikleri için +500 gibi bir artış var ki bu gayet normal. CEO'luğu kolay bir iş sanmayın. Zaten CEO'luğa başka kimi getirsen en az 50.000 maaş vereceksin o da yılda 600.000 yapar. Yani Mahmuti büyük paralar istemiyor. Ama hala "yuhhh!! o kadar para artışı mı olur!!" diyen var:)

Zaten ben GS'ın mali müşaviri değilim hiçte umurumda değil, kime ne maaş verildiği. Ben Şampiyonluk istiyorum ligde ve Avrupada. Spanoulis'i Krilenko'yu istiyorum. Kaç lira verirler alırlar umurumda değil. Getiremezlerse onların sorunudur. Krilenko gelecek de ben ne kadar maaş aldığına mı bakacağım? Bana mı kalmış ?? Yani sonuç olarak umurumda değil Oktay Hocanın maaşı. 2 milyon versinler 3 milyon versinler umurumda değil. Ama ortada bir küfür varsa bunun gerçeğinin ortaya çıkması gerekiyor. Küfür illaki olur ama nasıl ve ne boyutta olduğu irdelenmeli. Yoksa biz sevinirken bile küfrederek sevinen bir toplumuz ve finale kalamamış takımın orada herkese her şeye küfür edeceği bir gerçek. Bunu biraz da gol yedikten sonra defans oyuncusunun ofsayt diye elini kaldırmasına benzetebilirsiniz. Nabız 140 atarken insanların ağzından çıkana göre karar verilmez. GS yönetimi bunu anlayacak olgunluktadır. O küfürden rahatsız olan yönetici ve "GS'lılar" kimlerse ilk olarak onların GS'dan gönderilmesi lazım. Zira Ünal Aysal'ın en büyük sorununun saçma sapan bir yönetim kurmak olduğunu herkes biliyor. Bir Celal Gürcan diye lise efsanesi var ki şaka gibi gerçekten. Ne iş yaptığı ne ettiği belli değil. GS liseli ya o yeter kontenjanından dahil olmuş şahsiyet.


Neyse çok uzattım. "demogoji" yapmayayım gene. GS'lılara da sesleniyorum. Aman sahip çıkmayın kimseye üzerinize toz bulaşır. Geçmişte Lucescu gider dün Cem Akdağ bugün Mahmuti siz de birilerini haklı görüp oradan kalbinizi rahatlatın. GS yönetimi de at oynatmaya devam etsin. O zaman tabii haklı, kongredeki adam "sokaktaki adam farklı, Kongredeki adam farklı! GS sokaktan yönetilemez!!" demekte.
 
Medyada sanki tek bir merkezden yönetiliyormuş gibi Oktay Hoca alehine bir kampanya başladı...Forumda iki aydır yazmayan yada ilk mesajını 10 gün önce yazan üyeler sistematik olarak açıktan yada bir türli netleşmeyen imalarla Oktay Hoca alehine yazmaya başladı.Olup bitenin temeli bunlar aslında ama desinfirmasyon amacına ulaşmış gibi biz oturduk Oktay hoca başarılı mı idi parayı kak edeiyor mu etmiyor mu onu tartışıyoruz. Zaten yapılmak istenende böyle bir iklim yaratmaktı muhtemelen.

@Cem Asıl demogoji-egzejerasyon "16-17 yaşındaki çocuk yazdı sandım","böyle anladığına inanamıyorum" "ben okurken utandım"tarzı ifadelerle olur ki sen de bunu yapmışsın bana sorarsan da..Hem madem yanlış anladım yanlış anlamış olurum desinformasyon yapıyor olmam dezinformasyon gerçei bildiği halde yapılır malum.Sen de yanlış anlamışsın dersin ben de doğrusunu anlarım olur biter.Hem belki ilk sefer belki sen iyi anlatamadın olamaz mı ? :) Bu sefer anladım mesela Kaldı ki bana kalırsa da sen beni anlamamışsın Herkes herkesin mesajından yaş yada başka mental durumlarla ilgili tahminler-yorumlar yapabilir ben de yapabilirim mesela ama benim için fazla iddaalı olur psikolojiile ilgilenen biri olduğum halde.Her ne ise kişisel yanlış ve doğru anlamalarımız konu başlığının amacının dışına çıktı.İstersen özelden devam ederiz yada seneye İstanbulda misafir edersin beni bir maçta İstanbulda olabilirsem konuşuruz :).
 
Oktay Mahmuti'yi büyük hoca saymayanlar eğer olurda bizden ayrılırsa anlaşacağı klübü görünce inşallah utanmazlar.
Şu takımı bataklıktan alıp Euroleague'e sokan koça yok para iştedi diye karalama kampanyası yapılması çok saçma. Futbolda yıllardar saçmasapan yerlere milyonlar harcayıp basketbol şubesini şaha kaldıran bir koça şu muammeleyi yapmak açık konuşuyorum ya cahillik yada hainliktir.
 
Nasıl parayı sorun etmeyelim? Para önemsizse Mahmuti sorun etmesin madem. İvkovicin 1.5 milyon euro aldğı dünya piyasasında Oktay Mahmuti nasıl buraya ister bizde nasıl veririz? Üstelik en az onun kadar iyi bir koç olan Erman Kunter sadece 300 bin euroya hazır beklerken. Oktay Mahmutiye o parayı vermek daha iyi koçlar yarı ücrete çalışırken tüm koçlara saygısızlıktır.Oktay Mahmuti'nin bir İvkovic yada Obradovic olmadığının farkına varması lazım bizim söylememize gerek kamadan.Sen gel başarısız bir sezondan sonra Avrupanın en yüksek para alan 5 koçundan biri olmaya çalış.Demek ki şampiyon falan olsaydık ne ücret isteyecekti kimbilir


Bu kulüp kimlere ne kadar paralar verdi .Bizi başarıya götüren ve gururlandıran 12 bin kişiyi Abdi İpekçiye toplamayı başaran bir hocadan bahsediyoruz .Tabiki Oktay hocaya 1.5 milyon vermemeliyiz ayrıca onunda o kadar istediğini düşünmüyorum .Sadece bildiğim bir şey var Oktay hoca yerin dibinde bulunan şubeyi en üst klasmana çıkarmıştır ve aldığı ve istediği parayı son kuruşa kadar hakediyordur.Bizi bu seviyeye getiren biri içinde maddi anlamda elinden gelen tüm çabayı göstermeli yönetim.
 
Koç Oktay Mahmuti takımı kurarken takımın asıl yıldızı kendisi olacak şekilde bir düzenlemeye gitti bence. Takımın gerçek anlamda Winner oyuncu konumundaki Lakoviç takım içindeki misyonuna baktığımızda verilen görevler daha farklıydı ve bu misyonunun uzağında kaldı. Getirdiği oyuncularda isim olarak çok ön plana çıkan değil görev adamı niteliğinde idi, takımın kimyası yıldız Oktay Mahmuti olacak şekilde kurgulandı.

Takımın oyun kurgusunun ikili oyunlar üzerine ve sert savunma prensibi şartıyla bir kimya oluşturuldu. Ama ne zaman ikili oyunların içine çomak sokup bizi potadan uzaklaştıran formüller uygulandığında çözüldük, herkes çizginin dışına çıktı, kedi çabaları ile işi çözmeye çalıştılar. Bizde o yöntemlere karşı ikinci bir plan devreye sokamadık maalesef.

Erman Kunter tercihine gelirsek, oyun şablonu ve basketbol geleneği çok farklı olan bir koçtur. Fransa'da uzun yıllar '' başarıyla '' bizleri temsil etti, çok düşük bütçeli takım ile büyük işler gerçekleştirdi ve orada bir basketbol geleneği oluşturdu. Gerek oynattığı basketbol ve genç oyuncular üzerinde gelişimlerine katkıda bulunması çok olumlu yönleri. Bence gelirse siyah ile beyaz kadar bir fark oluşmayacaktır şubemizde. Kısa sürede de kabullenilir ve sevilir...
 
Abi cıkalım yürüyüS yapalım klüp binasına maksat ses duyurmassak burdan yazarak degil eylem yaparak olur 10 kisi ise 10 kişi farkedermi? Oktay hoca için kac kisi tamam ben varım der ? Burda ahkam kesenlerden tepki verelim diyenlerden Hadi ben varım BASKA !

1:VOLKAN ÖZGER
 
Yıllar önce bir dil kursunun ingilizce bölümüne yazıldım. 9 aydı. Neyse İlk bir kaç ay bir hoca girdi kursa güzel güzel devam ettik ardından o ayrıldı bir başkası geldi ve ardından o da ayrıldı bir başkası geldi ki hoca diye getirdikleri adamdan İngilizcem daha iyiydi. Çıktık kurs müdürüne bu ne iş dedik birşeyler geveledi. Ben de Ömer hoca'ya aşık değiliz ama bu işi iyi yapıyordu neden gönderdiniz dedim. Neyse aynı şey burada da geçerli. Oktay Hoca'ya aşık değiliz ama adam işini iyi yapıyor. Erman Kunter diyor herkes; iyi de kaç yıldır Cholet Basket'i çalışıtırıyor Sayın Kunter? 2003-2004'ü sayma 2006'dan beri. Kendi bir temel kurmuş ve üstüne bir şeyler inşaa etmiş. Peki ya biz. Temel atılmasına bile izin vermeden hafriyat aşamasında yine proje değiştiriyoruz. Galatasaray 1990'dan sonra basketbol erkeklerde geleneğini yitirdi ve bazı dönemler çok kötü sezonlar yaşadı. Şimdi tam ayağa kalkmışken yeniden darbe yiyor. Beşiktaş'ı örnek almayın. Ben temeller üstünde gelen başarıyı tercih ederim ama hafriyata bile izin yok Galatasaray'da. Şubeyi tepe tepe kullansınlar. Futbol'da yapamadıklarını basketbolda yapsınlar rahatlasınlar. Küçük dünyalarında mutlu olsunlar.
 
5-6 hafta önce ömürlük kontrat istediğimiz Mahmuti'nin ağzından çıkan sözler, aldığı ücret, zam vs konuşulmaya başlandı birden. Ve bu süreçten korkarım Galatasaray yıpranarak çıkacak. Sessizlik devam ettiği sürece de spekülasyonlar çıkması normaldir. Taraftarın bu sessizliği eleştirmesi de normaldir.

Basketbolda bundan sonra geriye gideriz ya da elit takımlar seviyesine çıkarız orası belirsiz ama şu süreçte yönetim sınıfta kaldı maalesef.
 
Nasıl parayı sorun etmeyelim? Para önemsizse Mahmuti sorun etmesin madem. İvkovicin 1.5 milyon euro aldğı dünya piyasasında Oktay Mahmuti nasıl buraya ister bizde nasıl veririz? Üstelik en az onun kadar iyi bir koç olan Erman Kunter sadece 300 bin euroya hazır beklerken. Oktay Mahmutiye o parayı vermek daha iyi koçlar yarı ücrete çalışırken tüm koçlara saygısızlıktır.Oktay Mahmuti'nin bir İvkovic yada Obradovic olmadığının farkına varması lazım bizim söylememize gerek kamadan.Sen gel başarısız bir sezondan sonra Avrupanın en yüksek para alan 5 koçundan biri olmaya çalış.Demek ki şampiyon falan olsaydık ne ücret isteyecekti kimbilir

Onur kusura bakma ama çok boş konuşuyorsun. Eğer bir kulüp resmi sitesinden sözleşme şartlarını kabul edip açıklama yapıyorsa değil o iş haklılığı bitmiştir.

Bir de bu para her geçen gün artıyor büyük ihtimalle bu işin sonunda Oktay Mahmuti senelik 3,5 milyon£ garanti, maç başına 200.000£ + şampiyonluk bonusları, havuzlu villa, son model araba+şöför ve ucu açık uçak bileti istediye gelecek :)
 
Arkadaslar Oktay Hoca ile ilgili yazılan herşeyi okudum.Herkes kendine göre haklı yanlız.Oktay Hoca sizce para için tam uyum sagladığı bir camiadan kopmak istermi?Bugun Radyo Spor programına katılan Alper mert isimli gazeteci arkadasımız Oktay Hoca ile sorunların paradan çok Şubeye Okrat Hoanın istemediği bazı kişilerin göreve başlatıldıgını söyledi.Bence söyledikleri dogru olabilir.Neden derseniz bunun için Fatih Hocamız 2 defa istifadan dönmedi mi?Kimse hele takımın komutanı istemediği insanlarla çalışmak istemez.Oktay Hoca elde tutulamassa buna sebeb olanları asla affetmem.Sakım kimse yanlış anlamasın ben lliseye karsı degilim.Ama liseci zihniyette hala GALATASARAY'ı kendi oyuncakları gören liseci zihniyete karsıyım.Liseci zihniyet bu kulubu bölecek.Aslında onlarında umrunda oldugunu sanmıyorum.Onlar GALATASARAY'ı sevmiyor bence.Onlar sadece kendilerinden olanları seviyorlar.Olanda yazıkki GALATASARAY'a oluyor.
Ne olursa olsun artık Oktay HOCA'ya paragöz demekten vazgecin.Oktay hoca bu takımda gecen sene uzun zaman maas almadan çalıştı.Önce oyuncularun maaşını ödeyin dedi.Oktay Hocaya paragöz diyen arkadaslar önce bu yazdıklarımı okusunlar.Sonra tekrark bu konuda düşünler.
 
Sevgili Kaan Oktay Hocaya dediğin anlamda basketbol bilgisizliğinden gem vuranlara misillemede gelmiyor değil hani Oktay Hoca severlerden.Neredeyse sırf yerine düşünülüyor diye Erman Kunter kimdir ne başarısı var diyenler oldu.

Oktay Hocanın oyuncu seçimini beğenmeyebilirsin, ben beğenmem. Saha içindeki duruşunu seversin , sevmezsin. Taktisyen dersin hayır fazla sistem dışına çıkmaz dersin dersin dersin... ama Oktay Hoca bilgisini sorgulama saygısızlığını yapamazsın.

Aynı şey erman kunter için geçerli.Özellikle yaş ortalamaları 20 küsur olanlar dikkat ediyorum sırf yerine ismi geçti diye Erman Kuntere demediklerini bırakmıyorlar.ben Erman Kunter i anlatmayı yada onu anlatmaya kalkanı ben ona karşı hakaret sayarım.

Bir diğer yanlış.Erman Kunter evet liselidir.ancak tek gönül bağı Galatasarayla belkide budur. Ama asla bir koray mincinozlu değildir. Liselilerle, büyük abilerle yöneticilerle asla iyi ilişkileri bırakın ilişkileri neredeyse hiç olmayan biridir. Ayrıca bugün Erman Kunteri Fenerbahçe Ülkerde istiyor. Bukadar açık ve net.Galatasaray da ismi geçiyorsa da liseli olduğu için değildir.

Erman Kunter neden ismi geçti Oktay Mahmudi varken.Geçer tabiki. Bundan doğal birşey yok. Bugün Galatasaray Futbol takımının antrenörü Fatih Terimdir. Yarın istifa etsin ya da ayrılsın yönetimin aklında hemen bir isim vardır ve çıkar ortaya .zaten Böyle olmak zorunda.O yüzden Erman Kunter isminin geçmesi ne kimseyi rahatsız etsin,tedirgin etsin ne de Oktay Mahmudi sevgisi için onu küçük görme saygısızlığını kimse kendinde görmesin

Erman Hoca basarilidir basarisizdir o ayri konu ama Galatasaray'a kendini kanitlamis basari kistasi baz alinarak bir hoca bulunacaksa bu Oktay Mahmuti'dir.. Gecmiste Efes'te yasadigi 4 sampiyonluk, Euroleague seviyesinde yonetilen mas sayisi, Euroleague ceyrek finali.. Benetton Treviso ile Eurocup ceyrek finali, yilin kocu odulu.. Galatasaray ile lig 2.ligi C.baskanligi kupasi, Euroleague top 16 basarisi..

Erman Kunter: Galatasaray'da bir 3.luk, Cholet ile bir fransiz sampiyonlugu, Cholet ile Avrupa'nin 3. kupasi olan Eurochallenge finali ve Euroleague'de ilk turda elenis..

Bakildigi zaman evet Oktay Mahmuti gecmis basarilari ve yetkinligi ile bence 2 adet Erman Kunter eder.. Erman Kunter, Oktay Mahmuti basari yetkinlik acisindan kiyaslanabilir seviyede olmadigi da yukaridaki listeden anlasiliyor..Tum bu basarilarini yani sira Oktay Mahmuti'nin Erman'dan 12 yas genc oldugunu da hatirlatirim.. Yani 12 yil fazla zamani olmasina ragmen Erman Kunter, Oktay Mahmuti'nin basarilarinin yanina yaklasamamistir..

Eger Galatasaray'a hoca diyorsak denenmis, basarili olmus, kendini kanitlamis, Euroleague seviyesinde basarili bir hoca olan Oktay Mahmuti varken, Erman Kunter demek komik oluyor.. FB Ulker ilgileniyorsa hayirli olsun insallah anlasirlar..
 
Yahu bu kadar at gözlüğüyle bakmayın kardeşim,gir internete Erman KUNTER yaz öğren liseden dolayımı yoksa kariyerinden dolayı mı? ayıp yahu her fırsata liseye laf atmak.Adnan POLAT'ı devirip Galatasaray'ı sokağa bırakmadık suç mu? işledik Polat kalsaydı şampiyonluğu hayal ederdin.

Sen de gir internete Oktay Mahmuti ile Erman Kunter'in kariyer seviyelerini Euroleague seviyesinde yonetilen mac sayilarini, sampiyonluklarini falan bir karsilastir istersen sonra konus..
 
Nasıl parayı sorun etmeyelim? Para önemsizse Mahmuti sorun etmesin madem. İvkovicin 1.5 milyon euro aldğı dünya piyasasında Oktay Mahmuti nasıl buraya ister bizde nasıl veririz? Üstelik en az onun kadar iyi bir koç olan Erman Kunter sadece 300 bin euroya hazır beklerken. Oktay Mahmutiye o parayı vermek daha iyi koçlar yarı ücrete çalışırken tüm koçlara saygısızlıktır.Oktay Mahmuti'nin bir İvkovic yada Obradovic olmadığının farkına varması lazım bizim söylememize gerek kamadan.Sen gel başarısız bir sezondan sonra Avrupanın en yüksek para alan 5 koçundan biri olmaya çalış.Demek ki şampiyon falan olsaydık ne ücret isteyecekti kimbilir

Oktay Mahmuti'nin ne kadar istedigini nerden biliyorsun bu birr.. Gecmis basarilarina vs bakarsan Oktay Mahmuti'nin basarilari Erman Kunteri ikiye katlar bu ikii.. Fatih Terim'in yari parasina kendi capinda basarili Ertugrul Saglam da var onu nasil futbola istemezsek Erman Kunter'i de takimin kapasitesini dusurecegi icin istemeyiz bu ucc..

Basinda yazan tutar 1.35 milyon dolar ki eger o da 1 milyon Euro yapar.. yani neymis efendim Ivkovic'in aldiginin 65%'ni istemis, ki eger o da dogruysa..

Futbol icin de Ertugrul Saglam var, 1 milyon dolar'a onu getirelim ne dersiniz? Sonucta Fatih Terim'in alti ustu 5 sampiyonlugu 1 de uefa kupasi var.. Ertugrul'un da 1 sampiyonlugu ve bi suru basarisi var.. ve bence evet Fatih Terim Ertugrul Saglam benzetmesi neyse Oktay Mahmuti Erman Kunter de odur..
 
@ Sarper Yönetim konusunda seninle aynı düşünmüyoruz. Ama bu düşüncene saygı duyuyorum. Tabii anlaşmadığımız kesin:) Büyük başkan diyenleri ben de anlamış değilim. bir - iki senede kimse büyük olamaz.

Daha önce de konuştuk abi bunu seninle. Sen Ünal Aysal'ın bazı stratejileri olduğu düşüncesinden. Bak buna katılıyorum, normal bir başkan için düşündüğünde gayet olabilir. Yani başkan kulüp menfaati için yeri geldiğinde taraftarın hoşuna gitmeyen şeyler de yapabilir. Fakat Ünal Aysal'ın elle tutulur hiçbir pozitif yanı yok. Bunlara ek olarak itici gelmesinden bahsetmiyorum bile, ama itici diye doğrudan birini eleştiremeyiz tabii.

Ben diyorum, buyrun örneklerle karşılaştıralım, artısını eksisini. Ya kürsüye çıkıyor, ya televizyona, konuşuyor da konuşuyor, sanırsın bilim konferansı, sonuca bakıyorsun hiçbir şey yok.

Ünal Aysal iyi bir işadamı olabilir, ticaretten de çok iyi anlayabilir. Ama başkanlığın B'sini bilmiyor, bu kadar açık ve net. Bazı arkadaşlar saçma saçma bir şekilde saldırıya geçiyor, git sen yap çok biliyorsun ya diye, illa başkanlık yapmış olmak gerekmiyor herhalde bunu görmek için.

Ben ileride de tıpkı Yıldırım Demirören gibi başkanlığı öğrenemeyeceğini düşünüyorum, en iyi ihtimali de Aziz Yıldırım'dır. O da 10 yıl geçtikten sonra öğrendi(gerçi şike olayları da bir başka ya neyse) onda da ancak finans ve Fenerium başarısı var. Her ikisinin ortak özelliği ise kulüplerini utanılacak hale getirmesi. Ünal Aysal'ın da bize şampiyonluklar bile getirse, oyuncumuza, antrenörlerimize, ekibe ve hatta diğer takımların taraftarlarından bile utanmamıza sebep olacak. Özhan Canaydın çok hatalar yaptı, ama taraftarı utandıracak bir davranışı olduğunu hatırlamıyorum. Adnan Polat'ın özellikle stad olayıyla başladı bu dönem. Saolsun Ünal Aysal da çok hızlı bir giriş yaptı.

El ele vermiş herkes, Galatasaraylı olmaktan utanalım, Galatasaray'ın maçlarını izlerken keyif almayalım diye büyük bir çabayla uğraşıyorlar. O kadar beceriksizler ki, kırk yılın başında bir resmi duyuru yaptılar, onda da tam anlaşma sağlanmadan yaptılar. Millet afedersiniz, ama bir tarafıyla bize gülerken, insanlar gelip hala Oktay Hoca o kadar para nasıl ister diye sorguluyorlar. Ben de Ünal Aysal'ın yerinde olsam, arkamda benim yaptığım hata yerine ortaya attığım kişiyi tartışan taraftarlar varken, istediğim gibi saçmalayabilirdim.

Not: Bire bir her cümlem sana yazılmış olmayabilir abi, hangilerine dahilsin kendi yazılarından anlarsın zaten. Senin yazdığına cevap verirken, Oktay Hoca'yı harcayanlara ya da başkan sevdalılarına da yazayım dedim.
 
Bence hocaları kıyaslamak başlı başlına bir hata.

Ben de Oktay Hocanın kalmasından yanayım ama ortada şöyle bir de gerçek var. Erman Kunter , hiç büyük bütçeli bir takım çalıştırmadı. Oktay Mahmuti ise bütçesi güçlü, her zaman şampiyonluk hedefleyen takımları çalıştırdı. Bu ülkenin 2 şampiyon adayı olduğu yıllarda şampiyonluklar yaşadı. Büyük klüpleri çalıştırıp, büyük külüplerden teklif alıyorsa. Elbette büyük hocadır. Ama ben, Erman Hocanın da iyi bir bütçe ile başarılı olabileceğine inanıyorum.
 
:)) Anladım Sarper:)

Oktay Hoca ile Erman hocayı kıyaslamanın manası yok bence. 3 sene önce Erman Kunter bizim rüyamızdı. Burada sık sık derdik keşke Erman Kunter ile anlaşsalar diye. Ama artık Erman Kunter'in rüyası GS'dır. Erman Kunter iyi hocadır da artık GS kırdı bentlerini. Burada taraftar obradoviç/ivkoviç olur mu? Ergin Atman GS'lı yahu!! derken Mahmuti için dil dökerken, Erman Hocayı GS'ın başında düşünmek ona da haksızlık. Çünkü 10. hafta baskıyı hisseder böğründe.
 

Üst