Oktay Mahmuti

Oktay hoca haklı çıkıyor burdanda sonuçta başarı gelecekse biraz para lazım elbette.Bana diyeceksiniz beşiktaş nasıl oldu diye.Onlarında kadrosu 8 milyon euro merak etmeyin.Oktay hoca para sebebinden bizi bırakıcak adam değil.Konuşulursa bir indirim yapılabilir elbet.

Şimdi kızacaksınız ama Oktay hoca mali konularda çok profesyoneldir. Sebebler adı üstünde sebeb sponsor olayıda bir sebeb üst üste gelince sıkıntı oluyor
 
Şimdi arkadaşlar futbolcunun parası futboldan geliyor o parayı baskete harcayamazsınız diyim bu saat de beni yormayın basketbol kendi bir finans üretmek zorunda
 
Yok yani bir de tek basina Riera basketbol butcesinin %25-30'u yapiyor.. Bu adama bu parayi verip basketbola para yok demek ayiptir tek kelime ile..
Riera biraz oynadı yinede :) şaka bir yana hakikaten Sabriye,Yiğite,Yektaya verilen paralara yazık.Sen oktay hocanın 1milyon euroluk parasını 2 futbol maçından çıkarabilirsin.Hazırlık bile olabilir bu maçlar.Sorun para değil başka şeyler...
 
Keşke Oktay hocaya verilen destek bu takıma 17 de 16 yaparak kümede bırakan Cem abiyede yapılsaydı böylece vefa bir semt olmazdı
 
Şimdi kızacaksınız ama Oktay hoca mali konularda çok profesyoneldir. Sebebler adı üstünde sebeb sponsor olayıda bir sebeb üst üste gelince sıkıntı oluyor

Sevgili Galatasaray'li yoneticilerimiz bir Mahmet Ali Aydinlar olamiyor mu? Abi demin yazdigim gibi bos bos yatan Riera'ya 3 milyon Euro verirken basketbola para yok diyorsa zaten bu yonetimin benim icin cok yolu var.. Oktay Mahmuti tabiki profesyonel olacak adam bir calisan sonucta, hangimiz calistigimiz kurumda mali sikinti isteriz.. Bunu cozmek de yonetimin sorunu ne benim ne de Oktay Mahmuti'nin.. Bunu yapmayip ligde playoffa kalmaya oynayacak bir takim icin ugrasiliyorsa yemeyiz.. Gordon - Khimki flortu de konusuluyor zaten buna da kayitsiz kalinirsa bu yonetim basketbol subesini kapisina kilit vursun daha iyi.. Ne maca giderim, ne bir urun alirim..
 
Şimdi arkadaşlar futbolcunun parası futboldan geliyor o parayı baskete harcayamazsınız diyim bu saat de beni yormayın basketbol kendi bir finans üretmek zorunda
Abi haketme meselesini diyoruz biz.Ama bu takım reklamlardan ne kadar kazanıyor,kazandı bu sene herkes biliyor.Sırf futbola yatırım için değil onlar.Yiğit hiç oynamadı ve onun yerinde Aydında vardı.Yiğite verilen parayla çok şey yapılırdı.Sadece baskete değil.Futbolada...
 
Keşke Oktay hocaya verilen destek bu takıma 17 de 16 yaparak kümede bırakan Cem abiyede yapılsaydı böylece vefa bir semt olmazdı

Buradaki asıl olay Oktay Hoca'yı savunmak değil ki abi hala bunu anlayamaman şaşırtıyor beni. Cem Hoca olayında resmi bir duyuru yoktu, yarı resmi gibi bir şeydi. Burada yönetimin ciddiyetsizliğinden ve her şeyi eline yüzüne bulaştırmasından şikayetçi asıl insanlar.

Ayrıca Cem Hoca ile ilgili sadece vazgeçtik denildi. Ortaya Oktay Hoca'daki gibi çirkin iftiralar atılmadı.

Cem Hoca'yı neden bilmiyorum çok ayrı seviyorum, çok yakın geliyor bana, ama Oktay Hoca olayı ile aralarında ciddi fark var. Kaldı ki burada aklı başında basketbol severlerin de Cem Hoca olayına çok üzüldüklerine ve o olayı unutmadıklarına eminim.
 
Sıkıntı bazıları taraftarı galyana getirsin diye basına servis yapması sitede ki haber başkana sorulamadan emri vaki yapıldı beyler
 
Gündüz de söylemiştim bence küfür olayı varsa bile hiç önemli bir hadise değil. İnsanların hakemler sebebi ile haksızlığa uğradığını düşündüğü nabızın 140 attığı anda söylediklerini bir kulaktan alıp öbür kulaktan servis dışı bırakmalıyız. Ben GS yönetiminin de bunu dikkate aldığını sanmıyorum. Ama bunu dikkate alan yöneticiler varsa (veya idareciler) GS başkanının hemen onlara yol vermesi gerekiyor niyetlerinin üzüm yemek olmadığı kesin eğer küfür olayına çok takıklarsa Kadın basket takımının geçen sene avrupa maçında FB'ye elendiği maçta soyunma odasında sinkaflı laflar eden Yiğit Şardan için işlem başlatırlardı. Ki olayın Üstünberk'in önünde olduğu da atlanmamalı (bunu diyorum çünkü Üstünberk şube yöneticisiydi). Ki edilen sinkaflar arasında beni rezil ettiniz! gibi bir cümlede var :) GS'ı değil beni dediğine dikkat.

Neyse Küfüre takılmamak lazım. Amabence Başkanın görüşmeye çağırdığında başkanla randevulaşıp görüşmeye gitmemiş ve menagerini göndermişse bu hoş bir davranış değil (menagerin amuda kalkması bacak bacak üstüne atması bağlamaz beni) Şöyle anlatayım. Abdullah Gül Misal Amerikaya giderse Amerikan başkanı onu ağırlar ama dışişleri bakanı ile görüşecekse A.Gül onu ağırlar. Abdullah Gül Beyaz Saraya davet edilse ve onu orada Dışişleri bakanı ağırlasa bu diplomatik terbiyesizliğe girer ki savaş sebebi sayılmakta uluslararası hukukta. Tabii ki Mahmuti-
Ünal Aysal sürecinden savaş çıkaracak değilim ama bunun bilinmesi gerekiyorş. Zamanında rahmetli Özhan Canaydun'ı az eleştirmedim Real Madridin kapısına gidip Concecao'yu istediğinde Real başkanı ile değil de Sportif direktörle görüştüğü için. Böyle durumlarda Başkanlar kurmaylarıyla giderler bu durumu gördüğü an görüşmeye katılmayıp kurmaylarını yönlendirmesi lazımdı.

Bu açıdan bakarsak burada suç Ünal Aysalda da var. Mahmuti yerine menagerinin geldiğini gördüğü an görüşmeye katılmamalıydı menagerle Basketbol idari menageri konuşmalıydı (ahahah idari menageri düşününce bile ürperti geldi bana) Obradoviç örneği veren arkadaşlar keşke detaya inip onun başkana menagerini gönderip göndermediğini de öğrenselerdi. Ben hiç sanmıyorum bunu.

Erman Kunter konusunda konuşmaya gerek yok. Bu forumun güzel bir arşivleme sistemi var bakarsak 2010 öncesi transfer dönemlerine, bir çok kişi keşke Erman Kunter gelsin diye dilenmiştir. Ama şu ortama eğer gelirse Erman hoca önce kendine sonra camiaya ayıp eder bence.

Sistemlere gelirsek eğer, sistemleri hocalar değil kulüpler yaratır onlar yaratmalı. Misal futboldan örnek verirsek GS'ın sistemi topa baskı tam saha pres hücuma dönük koşan istekli oyuncuları FB yıldıza bireye dayalı oyundur. Beşiktaş her devirde genç ve kanatları kullanan sitemle oynamış ve böyle başarı gelmiştir. Bu anlayışın dışında oynayan hocalar başarılı da olsalar gönderilmiştir. Bu Realde de böyledir Barca'da da böyledir. Şimdi Fergusn'u İtalya'da bir takıma koysak bir zaman sonra sesler yükselmeye başlar kesinlikle (Mouinho özel adamdır gittiği her kulübün sistemine adapte olur. Realde bunu yapmadı ilk senesinde ve neredeyse gönderilecekti)

Yani basketbolda bir sistem yaratacaksak hocaya bağlı değil kulübe bağlı yaratılmalı o sistem. Gelen hoca bilmeli GS'ın nasıl oynaması gerektiğini ve o sistemde rötuşlamalara gitmeli. Misal Lakers'ta hangi hoca gelirse gelsin üçgen hücum denemelidir. Yani Allah göstermesin bir hoca ile sistemi oturttuk hoca trafik kazası geçirdi ve öldü. Takımda sistem birden çökecek mi?

Bu yüzden GS'da asıl sorunun idari heyette olduğunu söylüyorum. Yiğit Şardan döneminin adamları hala kulüpte idari işlerde (ısrarla söylüyorum Üstünberk, Yiğit Şardan Nalga olayından dolayı basketbol şubesinden uzaklaşmak zorunda olduğu için oraya getirilmiş biridir). Şimdi idari işlerde bu adamlar olunca kime hizmet edeceklerinde kaos yaşanabilir.

Gene söylemem gerekli ki Terim de hala sözleşme yenilememesine rağmen futbol kanadında sorun yokken basketbolda dışarı haberler uçmakta kaos yaratılmakta ben bu haberlerin çıkış kaynağının yönetim olmadığına eminim. Kutay Çamcı'ın az önce gördüğüm bazı "doğru" soruları vardı. Bu sorularla muhatap olmak ister mi bir yönetim? Kendi bacağına kurşun sıkar mı? "Hoca çok para istedi" "Hoca küfür etti" "Hocanın menageri bacak bacak üstüne attı" gibi söylentiler hatta yönetimi köşeye sıkıştırır bunlar çocuk kandırıcı söylemler. O zaman adama direk sorarlar "kardeşim sana küfür etmiş daha ne görüşüyorsun hocayla!" ve benzeri..

Benim aklıam bir çok soru geliyor aslında. Misal Üstünberk 3 senelik bir yapılanmaya gidiyoruz demesine rağmen neden Oktay hocayla 2 senelik anlaşma imzalandı? 2+1 olsa anlayacağım. GS voleybol şubesinden sorumlu yönetici varken neden basketbol yöneticisi yok? Her sezon enden Sinan Erdem söylentileri çıkıyor? CafeCrowndan daha az para veriyor olmasına rağmen üstelik Aslantepe ve Florya'da sporcu sağlığı merkezi için alan da vererek nasıl MP ile sponsorluk anlaşması yapıldı? Başkan 11 Mayısta Oktay Mahmuti ile konuşup anlaştığında neler konuşulmuştu? Oktay Mahmudi mi istiyor CEO da olmak yoksa yönetimmi ısrarcı? Eğer Oktay Mahmuti CEO'da olacaksa neden bu konuda ısrarcı?


Riera şu kadar alıyor o para basketbola verilse basketbol ihya olur diyen arkadaşlara sorsam büyük ihtimalle GS futbol takımı formaları vardır ama basketbol formaları yoktur peki bunu düşünüyorlar mı? Futboldaki paranın başka yerlere aktarılamayacağı neredeyse 5-6 senelik mevzu. "Riera'ya neden o kadar para veriliyor?" diye sorabilirsiniz ama "neden o para Basketbola aktarılmıyor?" diye sormak garip olur.

Son olarak; sponsorda sorun olması beni bağlamıyor. Mart ayında yapılan bir konuşmada bizzat Refik Arkan "basketbola bu sene sağlam bütçe ayıracağız sponsora ek olarak" demişti. Yani ben buradan basketbola kulübün btçede yer ayırdığını analrım. Kombine+bilet+iddaa+Saha içi reklam ile zaten iyi bir bütçe yaratılmış oluyor. Oktay Hocanın önüne iyi bir bütçe koymak zorundalar.

Şahsi düşüncem Oktay hoca sadece parkede kalsın CEO olmasın. Takım kurmada da tek yetkili olmasın. Aynı şeyleri Fatih Terim için de söylüyorum. Zİia ikisi de oyuncu seçme konusunda pek başarılı değiller.
 
Uyardık bir şeyler anlatmaya çalıştık. Bu takımın başkanı demiyorum.Başkandan da öte lideri Ünal Aysaldır. Ve Galatasaray da bir müessese kulübü değildir. Köklü geleneği ve kültürü olan kimine göre bir din gibi görünen camiadır. Ve Galatasaray başkanına engin özerhun muamelesi yapılmaması gerekiyordu.Bazı şeyleri ima etmeye çalıştık ama Mithat bey açıkça yazdığına göre ekleme yapmakta ta yarar var.

Çok afedersiniz Kıçı kırık bir menajer Galatasaray Başkanının karşısında bacak bacak üstüne atıp sakız çiğneyemez. Ve yine söylüyorum başkan Ünal aysalla kim olursa olsun görüşmeye menajer eş dost akraba x y kimse yollanmaz direk kendisinin gitmesi lazımdı. eğer o menajer yaka paça odadan atılmadysa Ünal Aysalın nezaketindendir.

Yönetimi bu saatten sonra tek bişey için eleştiririm hedef küçültülürse.Şu zamana kadar olan ki süreçte hani şamğiyonluktan daha önemli olan değerler var deniliyor ya işte o değerleri koruma uğruna yapılan her şey doğrudur.

Abi çok söylüyorsun da anlaşmazlık yaşadığımız nokta burada başlıyor. O zaman geleneği olan koskoca bir camiaya yakışır biçimde davranırsın seneye bu hoca ile yola devam etmiyorum dersin. (nokta)
Öyle basına ısmarlama haber yaptırmakla, imza olmadan açıklama yapmakla( o seri geçilse bunların hiç biri konuşulmuyor olacaktı) filan köklü caima olunmaz. Kusuruma bakmayın ama kıytırık bir menajerin yaptığını örnek gösterip onun seviyedine inmekle de Galatasaray başkanı/yönetimi olunmaz.
 
"Gelecek guzel gunlere gebeydi,
Kurtaj ettiler" der Ozdemir ASAF. Yonetim icin klasiklesen bir eylem oldu artik bu. Takimda ne zaman guzel giden birsey varsa sorun cikiyor. Bu sorunlarin en temel nedeni Subenin basinda biri olmamasi.
Oktay Hoca hakkinda hergun herkes birsey yaziyor. imzalayacak haberini veren adam iki saat sonra "İpler koptu" diyor. Subede bir muhattap yok...
Refik Arikan iki gundur cok dua almis durumda. Yapmak istedigi belli!
Peki geleyim asil konuya. Oktay Hoca giderse ne olur?
Galatasaray Erkek Basket Takim oyunculari Abdi İpekci'nin bilgisayarina mehter marsini atsinlar, maclardan once mehter marsi calsinlar. Cunku takim sekteye ugrayacak boyle bir durumda.
Erman Kunter de boyle bir durumda takimin basina gececekse yaziklar olsun ona.
Ben Sampiyon Yap Bizi Oktay Mahmuti demeye devam ederim. Gs bonus Kart kullaniyor dedikleri Ergin Ataman "Koyduk mu?" molasi alirken cildiran Oktay Mahmuti'ydi.
"Biz bir aileyiz" diyen de...
Zaza ne guzel demisti" Gittigim her takimda en cok sevilen oldum. Galatasaray'da Oktay Mahmuti'nin onune gecemedim"
...
 
Erman Kunter Cholet'de başarılı mı ? Evet. İyi de Erman Kunter kaç sezondur Cholet'nin başında? 2003-2004'te ilk gidişi ardından bir sezon Asvel ve nihayetinde 6 sezondur yine Cholet. Takdir edersiniz ki en nihayetinde kendi kurduğu bir düzen içinde ve asla 90'ların Fransa ligi gibi kaliteli olmayan bir ligde başarılı olmuştur. NBA'ye oyuncuda göndermiştir çünkü Fransız oyuncuların itibarları NBA'de yüksek. Bu arada Mahmut Uslu'ya yumruık atmak Galatasaray'a ne gibi bir fayda sağlamıştır atanın sağda solda hava atmasına yaramaktan başka. Ya da Galatasaray'da daha derin bir çevre edinme fırsatı sağlayan kulübe sağlanan destek fikrini savunma amaçlı başa kakılmaz.

Neyse derdimiz meseleyi anlamayanlar Oktay Hoca değil kurulan düzenin bozulması. Ve bir daha diyorum kulüp içinden bir MAA çıktı da yönetimler mi engelledi?
 
Galatasaray yönetim kurulunda ısrarla Oktay Mahmudinin arkasında duran ve onunla devam edilmesi gerektiğini savunan yöneticiler var.Bunların en başında da Ünal Aysal geliyor. ama kırgınlığın olduğu yerde ne şekilde bir birliktelik devam ederse etsin başarı gelmez. Bu kırgınlık çözülürse ki çözülmeyecek bir durum değil olaylar da genelin istediği gibi son bulur. ama kırgınlıklar çözülmedikten sonrada devam edilecek bir beraberlik de işte o zaman kayıp sezonlar başlar.
Herkese iyi geceler

Kemal abi demek istiyorum.Forumda yazan çok arkadasımızdan yaş olarak büyüksünüz.Anladığım kadarıyla kulup üyesi ve kulube ve yönetime yakın bir abimissiniz.Burda yazan çok arkadas Oktay Hoca mükemmel demedi.Ama biz şunu istiyoruz.
Galatasaray ailesi büyük bir ailedir.Bu ailenin de babası şu anda ÜNAL AYSAL'dır.Ünal Başkan ne olursa olsun Oktay Mahmuti ile tekrar görüşmeli ve aradaki kırgınlıkları giderecek adımları atmalıdır.Büyükler bazen evlatlarının hatalarını onları affederek kendilerine daha iyi anlatırlar.
Oktay Hoca kesinlikle şubede kalmalıdır.
Erman Kunter bu kadar tepkinin üstüne şubeye gelirse bence ilk basarısız sonuçta hem kendisine hem yönetime tepki sert olur.Birde maden bu kadar kulube yakınsınız.Oktay Hoca için yapılan çirkin ahlaksızca ısmarlama haberleri basına hangi yönetici veriyor.Bunuda bizimle paylaşırsanız seviniriz.Biz Refik Arkan diyoruz.Siz o degil diyorsunuz.Yoksa Adan Öztürk mü:)))
 
Oh şimdi de bir bacak bacak üstüne atma mevzusu çıkmış ortaya. Bu inlik cinlikleri rakip takımın asbaşkanı lafları sokarken yapsaydı ya başkan. Oktay Hocanın karşısında güya Galatasaray duruşu gösterenler 4-5 yaşındaki çocuklar ipekçi'de cop yerken neredeydi? Kimse Galatasaray başkanının karşısında bnacak bacak üstüne atamaz diyoruz biz evet ya başkan diyebildi mi kimse Galatasaray taraftarına kimse el uzatamaz? Peki diyebildi mi tv ekranlarındnın başında Fb başkan yardımcısına sen kim oluyorsun başkanın nerde muhatabım odur diye. Bırakalım şimdi yalanları da Erman Hoca ve Gs basketbol şubesine başarılar dileyelim. Ben kesinlikle tek bir maça bile gitmeyeceğim bu sene. Tepkim Erman Hoca'ya değil kesinlikle. Yönetimin insanları ve taraftarını bu denli basitçe harcamasına dayanamıyorum. Fatih Hoca'ya da aynısını yaptılar Allah'tan şampiyonluk geldi. Yoksa gelirdi bir Fransız teknik direktör. Allah'tan liseden çıkmış bir Galatasaraylı teknik direktör yok futbolda!!!
 
Galatasaray taraftarının futboldaki şampiyonluk arzusu, takımını şampiyonluklara iten zorlayıcı etkisi basketbolda yok. Böyle olunca 3.'lüğü veya 4.lüğü başarılı veya yeterli sanan kadrolar kuruluyor ve basketbol şubesi yeterli önemi görmüyor, yeterli azim sergilemiyor. basketbolun yıllık mali bilançosu çıkarılmalı ve açıklanmalı herkese. Sponsorlara ve tirbünlerdeki seyirci artışına karşın karda mıyız zararda mıyız görmemiz lazım. Kardaysak sorun yok, o zaman bu şubenin, hocanın başarısıdır. Bu da herkese açıklanmalı. Medyaya yansıyan zarardayız. Hem şubede şampiyonluk hedeflemeyecek bir taraftar kitlesine ve yönetime sahip olacaksın hemde zarar edeceksin bu böyle gitmez. Taraftarımızın zihniyetin değiştirmesi ve şampiyonluğa iten, zorlayan güç olması gerekiyor basketbolda. Bu sene şampiyonluk gelseydi şu yaşananların hiçbirisi yaşanmayacaktı. Bu sezon şampiyonluk hayati önemdeydi. Oktay hoca'nın Beşiktaş'ı veya Ergin Ataman'ı çözememesi şu sonuçları doğurdu. Bu seneki şampiyonluğun kaçmasının hayati önemini anlayamayanlar var. Eurolig'e katıılamadığımız için seneye sponsor bulmakta daha da zorlanacağız ve ülker-efes daha da güçlenecek.

Oktay hocanın şampiyonluk görmesi için rakiplerinden daha güçlü kadrolar kurması ve bunun içinde daha çok paralar harcaması veya yatırımın artırılması gerekiyor. Play off'ta alınan neticelerden görünen bu. Gelecek sezon sponsor desteğinin istediğimiz kadar olmayacağı az buçuk belliyken bu nasıl olacak? Yönetimin bakış açısına göre rakiplere oranla daha düşük bütçelerle devam edeceksek o zaman düşük bütçelerle sonuç elde eden hocalara yönelmek gerekiyor. Ergin Ataman gibi.
 
Sanırım Mart ayındaki Divan'da basketbol'un 3 milyon dolar kadar içerde olduğu söylenmişti. Diyorum ya şöyle gerçek bir Galatasaray'lı zengin bir türlü çıkmadı futbol harici branşlara yatırım yapacak.
 
Hep Mahmuti kanadından haber veriyormuşuz gibi oluyor ama bir de yönetim tarafından verelim. Dün konuştuğum birine göre hocanın şartlarında ve ücretinde sorun yok, anlaşıldı. Tek sorun menejer. Tabi doğru mudur böyle mi aksettiriliyor bilmiyorum. Menejerin sakız çiğnemesi, bacak bacak üstüne atması ise hikaye. Menejerle ilgili sorun ona yapılacak bir ödeme.

Sadece duyum.
 
Murat bey ben o kadar cevap yazdım siz içinden cımbızla seçip eleştirmişsiniz saygı duyarım.Lakin ben hava atmak için değil 3senedir fb yönetiminden fırça yiyen yönetime bir gönderme yaptım.Beni tanıyanlar nasıl bir Galatasaray aşığı olduğumu iyi bilirler ancak bem Oktay hocayı istemem demedim,ben bu bütçe ile hocanın istediği rakam tezat dedim
 
QUOTE=Kerem Seçer;536628]Hep Mahmuti kanadından haber veriyormuşuz gibi oluyor ama bir de yönetim tarafından verelim. Dün konuştuğum birine göre hocanın şartlarında ve ücretinde sorun yok, anlaşıldı. Tek sorun menejer. Tabi doğru mudur böyle mi aksettiriliyor bilmiyorum. Menejerin sakız çiğnemesi, bacak bacak üstüne atması ise hikaye. Menejerle ilgili sorun ona yapılacak bir ödeme.

Sadece duyum.[/QUOTE]

Birisi Allah rızası için söylesin AMK Gazetesinde çalışan Murat Bereket'e Oktay Hoca ile ilgili çirkin haberleri kim yaptırıyor?Şunu anlasınlar bu haberler Oktay Hocaya daha çok sahip çıkmamıza sebeb oluyor.
 

Üst