Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

Can Bulubay' Alıntı:
[quote="Timur Saglam":2romgqzg]İhsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası.

kısa bir yorum rica edebilir miyim..?
zira çok merak ettiğim bir kitaptı...[/quote:2romgqzg]

Harikulade bir eser.Tekrar tekrar okunmalıdır.Her okudugunuzda yeni birşeyler ögrenirsiniz ve kitaptaki kurguya hayran kalırsınız.
İstanbul aşıgı olupda bu kitabı okumamak en hafif tabirle ayıptır.

Fakat işin sırrı kitabı yavaş okumakta,sindire sindire yani,ben yapamadım umarım sen yapabilirsin Can. :p

Belki bazılarına abartılı gelebilir ama ciddi anlamda iyi bir kitap.Özellikle kitap okumayı sevmeyen genc arkadaslarımıza şiddetle tavsiye edilir.

Dee Brown'ın "Kalbimi vatanıma gömün" kitanını şiddetle tavsiye ederim, en çok etkilendiğim kitaplardandır.. kızılderililere merakınız varsa, beyaz adamın yaptığı eziyetleri birebir anlatan daha iyi bir araştırma kitabı yoktur sanırım..

Buradaki tavsiyelerin ardından okumaya karar verdiğim Adam Fawer´ın Olasılıksız´ına başladım bugün.

Bahsedildiği gibi çok sürükleyici bir kitap. Kitabın arka kapağında yazdığı gibi; "Bitirmek için yarını, başkasına anlatmak için bitirmeyi beklemeyeceksiniz."

Bu gidişle hafta içi Empati´ye başlarım...

Olasılıksız , anlatmak istediği şeyi öyle ciddiye alıyor ki, bazen bir roman olmaktan çıkıp ders kitabına dönüşüyor.. yine de sürükleyici olduğu gerçeği değişmiyor..

bu arada kitap seven tüm dostlara duyurulur, belki haberi olmayanlar vardır, Tüyap İstanbul Kitap Fuarına gitmek için son 2 gün. 9 kasım akşamı bitiyor.. Kitap kokusunu içine çekmek, bildiğiniz veya bilmediğiniz bir sürü kitabı incelemek ve ucuza satın almak için son 2 gün.. bu sene daha ferah bir şekil vermişler salonlara... şiddetle tavsiye olunur..

Orhan pamuk'u hiç sevmem ama Masumiyet müzesi' bir okuyayım dedim fena değil.
Kitap'ta biraz fazla ayrıntılara girildiği için zaman zaman sıkılsamda Kemal'in Füsun'a duyduğu aşktan çok etkilendim.

Emre Kongar __ Tarihimizle Yüzleşmek bir solukta okunabilecek güzel bir eser.Özellikle Cumhuriyet döneminde bizlere yanlıs ögretilen tarihimizle ilgili güzel bir araştırma ortaya konmus.
Tavsiye ederim.

Mustafa Sağ'ın "Dini Atatürk gibi anlamak" hayatta gördüğüm en mantıklı temellere dayanan ve en ezber bozan kitap sanırım...Mutlaka okutulmalı hatta çoğaltılıp dağıtılmalı...Necip Hablemitoğlu'nun Köstebek ve Yeşil Ordu Cemiyeti" ayrıca Ahmet Taner Kışlalı'nın Kemalizm, Laiklik ve Demokrasi kitabı çok çok yararlı..Kusura bakmayın konu kitap olunca tutamıyorum kendimi..

not:özellikle Evren arkadaşıma tavsiyemdir:)

Tavsiye etmeyeceğim bir kitap söyleyim: İstanbul'da aşk,Babil'de ölüm...

Değerli araştırmacı İskender Pala'tı çok beğensem de araştırmalarına devam etmesini tavsiye ederim(nacizane).

Daha dün Charles Dickens'in İki Şehrin Hikayesi'ni okudum.Birçoğumuz okumuş olabilir ama okumayanlara şiddetle tavsiye ederim.Birde elinizden geldiğince kalınını alın çünkü her sayfasında bir ilginçlik,bir şaşırtmaca,bir güzellik var :).Bu aralar Yüzüklerin Efendisi serisini okumayı düşünüyorum.Filmini izleyip beğenmiştik ama kitabı hakkında yorum yapmak isteyen varsa seve seve dinlerim.Burdan yada özelden farketmez.

Evren YILMAZ' Alıntı:
Harikulade bir eser.Tekrar tekrar okunmalıdır.Her okudugunuzda yeni birşeyler ögrenirsiniz ve kitaptaki kurguya hayran kalırsınız.
İstanbul aşıgı olupda bu kitabı okumamak en hafif tabirle ayıptır.

Fakat işin sırrı kitabı yavaş okumakta,sindire sindire yani,ben yapamadım umarım sen yapabilirsin Can. :p

Belki bazılarına abartılı gelebilir ama ciddi anlamda iyi bir kitap.Özellikle kitap okumayı sevmeyen genc arkadaslarımıza şiddetle tavsiye edilir.

Ben de başladım geçen hafta, İhsan Oktay Anar'ın böylesine yetenekli olduğunu bilmiyordum. Gerçekten çok güzel bir eser..

Ayşe Kulin - Veda kesinlikle okuyun harika bir kitap tadına doyamazsınız..
Birde Kürşat Başar - Başucumda müzik benim okurken sıkılmadığım ender kitaplardan okuyun derim.. :)

Metehan Güçlü' Alıntı:
Christophe Grange - Siyah Kan gerçekten ürpertici ve mükemmel şimdi de aynı yazardan Kurtlar imparatorluğunu okuyacağım.

Selamlar...

Metehan bey, eğer ki Christope Grange kitaplarını okuyorsanız, Leyleklerin Uçuşu, Kızıl Nehirler adlı kitaplarını okuyabilirsin. Okursanız pişman olmayacağınıza kefil olabilirim. ;)

Aslında bu aralar Yaşar Nuri Öztürk'ün Allah İle Aldatmak kitabına başlayacaktım sonradan nedense vazgeçtim, Stephen King'in Rüya Avcısı kitabına başladım... İyi mi yaptım kötü mi bilmiyorum ama bu kitaptan sonra Allah İle Aldatmak adlı eseri de okuyacağım...

Endülüs e Veda ve Elveda Buhara
Yazarı tam hatırlamıyorum amaYavuz Bahadıroğlu olması lazım.
Müslümanların nasıl içten çöktüğünü anlatıyor.