Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

Onur Yavuz' Alıntı:
[quote="Volkan Kızıltaş":211a0bhl]Adam Fawer-Empati
Okumayı mı düşünüyorsun, okuyup bitirdin de tavsiye mi ediyorsun... : )[/quote:211a0bhl]
ben tavsiye etmiştim,okumayı düşünen varsa yineliyorum.. ben çok begenmiştim

EsraGerçek' Alıntı:
ben tavsiye etmiştim,okumayı düşünen varsa yineliyorum.. ben çok begenmiştim
Esra zaten şu anda okuduğum kitap Empati. Hemen hemen aynı zamanda başladık da, acaba Volkan benden önce mi bitirdi diye heyecan yaptım. : )

Ilgın Olut-NEVA ;)
Tavsiye ederim kitabı 1.5 günde bitirdim bitti etkisinden kurtulmuş değilim halen aklıma geldikçe NEVA NEVA NEVA diyorum ;) (Yaşanmış olması ve içeriği en etkileyici tarafı ;) ).

Ayşegül Aygün' Alıntı:
Ilgın Olut-NEVA ;)
Tavsiye ederim kitabı 1.5 günde bitirdim bitti etkisinden kurtulmuş değilim halen aklıma geldikçe NEVA NEVA NEVA diyorum ;) (Yaşanmış olması ve içeriği en etkileyici tarafı ;) ).

Benim arkadaşım bu kitabı okuyordu ama bitiremedi çok sıkıcıymış.. Bende o yüzden tereddütteyim okuyup okumama arasında..
Şu anda Khaled Hosseini - Uçurtma Avcısı'nı okuyorum..

Saadet Unal' Alıntı:
[quote="Ayşegül Aygün":3lr4qhhv]Ilgın Olut-NEVA ;)
Tavsiye ederim kitabı 1.5 günde bitirdim bitti etkisinden kurtulmuş değilim halen aklıma geldikçe NEVA NEVA NEVA diyorum ;) (Yaşanmış olması ve içeriği en etkileyici tarafı).

Benim arkadaşım bu kitabı okuyordu ama bitiremedi çok sıkıcıymış.. Bende o yüzden tereddütteyim okuyup okumama arasında..
Şu anda Khaled Hosseini - Uçurtma Avcısı'nı okuyorum..[/quote:3lr4qhhv]
Tabi zevk meselesi okurken hiç sıkılmadım hatta bayağı güldüm ama özellikle bitirmek için çaba harcamamın sebebi kitabın sonuna doğru çoğu kişinin ağlıyor oluşu yok ben biraz taş kalpliyim ağlamadım :) ama gözlerim kızardı hafiften :)
Canan Tan -Eroinle dansıda 2 gün içinde bitirdim ve bir ana karakter bu kadar sinir bozucu olamaz ılgın olutu da geçti :)
Eroinle Dansda gençlerin özellikle okuması gereken bir kitap

Stephen King- Mahşer

Yeni başladım sürükleyici gidiyor şu ana kadar...

Okuyan değerli büyüklerim,kardeşlerim yorumlarınızı beklerim.

Efendi __Soner Yalçın

Yıllardır kitaplığımda durmasına rağmen daha yeni okuma fırsatı bulabildim.Önceleri bu konulara ön yargılı yaklaştıgım için okumayı sürekli erteliyordum ama kitabı okuduktan sonra fikrimin değiştigini belirtmeliyim.

İçerisinde cumhuriyet ve osmanlı tarihimizin önemli olaylarınında analizlerinin yapıldıgı degerli bilgiler var.Müthiş emek verilerek oluşturulmuş bir kitap, hani Orhan Pamuk gibi Boğaz da oturup şarap içerken hadi şu doğu hakkında birşeyler yazayım gibi değil en azından.

Efendi _ 2 ( Beyaz müslümanların büyük sırrı) 'e başladım şimdi bitince onunla ilgilide bir kaç şey yazarız elbet.

Evren YILMAZ' Alıntı:
Efendi __Soner Yalçın

Yıllardır kitaplığımda durmasına rağmen daha yeni okuma fırsatı bulabildim.Önceleri bu konulara ön yargılı yaklaştıgım için okumayı sürekli erteliyordum ama kitabı okuduktan sonra fikrimin değiştigini belirtmeliyim.

İçerisinde cumhuriyet ve osmanlı tarihimizin önemli olaylarınında analizlerinin yapıldıgı degerli bilgiler var.Müthiş emek verilerek oluşturulmuş bir kitap, hani Orhan Pamuk gibi Boğaz da oturup şarap içerken hadi şu doğu hakkında birşeyler yazayım gibi değil en azından.

Efendi _ 2 ( Beyaz müslümanların büyük sırrı) 'e başladım şimdi bitince onunla ilgilide bir kaç şey yazarız elbet.
Efendi 1 Türk tarihine ışık tutan roman kıvamında bir tarih eseri. İttihat ve Terakki zamanından başlayıp 1960 Darbesi ve Adnan Menderes ve arkadaşlarının asılmasına kadar uzanan bir tarihi sürece İzmirli bir ailenin etkisini anlatıyor. Okuduğum en güzel tarih eserlerinden denilebilir.
Efendi 2 biraz sıkıcı geldi.
Bir de Teşkilatın İki Silahşörü var. Bir dede ve torununun farklı dönemlerde aynı oluşuma nasıl hizmet ettiğini anlatır. Bu kitap suikast hikayelerini sevenle için güzel denilebilir.
Temelleri gerçeklere dayalı bu üç eserin kuşkusuz en iyisi birincisi bana göre.

Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Bir de Teşkilatın İki Silahşörü var. Bir dede ve torununun farklı dönemlerde aynı oluşuma nasıl hizmet ettiğini anlatır. Bu kitap suikast hikayelerini sevenle için güzel denilebilir.
Temelleri gerçeklere dayalı bu üç eserin kuşkusuz en iyisi birincisi bana göre.
Teşkilat'ın İki Silahşorü, dede Yakub Cemil ile torun Yakub Cemil'in anılarını anlatıyor.

Bir kaç sene önce okumuştum ve çok beğenmiştim. Teşkilat-ı Mahsusa dönemini ve o dönemde dede Yakub Cemil'in yaşadıklarını güzel şekilde anlatmış ancak Soner Yalçın torun Yakub Cemil'i uydurmuş. Hatta bazı söylentilere göre devlet için çalışan sol ideolojiyi benimsemiş bir zat-ı muhterem ile yaptığı söyleşide adamın dediklerini kaleme almış ama bu ne derece doğru bilmiyorum. Zaten torun Yakub Cemil diye biri de yokmuş.. =)

Tarihi ve Teşkilat- ı Mahsusa dönemini sevenlere çok büyük bir zevk veriyor, elinize aldığınız zamanda bir çırpıda bitiyor..

Efendi'yi de okudum ve onuda beğendim, bilmediğim ve tereddüt ettiğim bazı olayları öğrenmiş oldum ancak Efendi 2 "Beyaz Müslümanların Sırrı" nı ise okumak nasip olmadı velhasıl Efendi ve Teşkilat'ın İki Silahşorü kitaplarını bende öneririm..

Ben Efendi 2'nin başında sıkıldım ve okuyamadım. Okuyan varsa, bilgi verirse daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum. Ya da Evren okusun, önersin:)
Teşkilatın İki Silahşöründe direk Torunun ağzından anlatılmıyor muydu? Ben yanlış mı hatırlıyorum? Yani tamamen hayali bir karakter üzerinden mi gitmiş?
Soner Yalçın tembel bir yazar ve araştırmacı değil. En çok o yönünü beğeniyorum. Her zaman 'aaa, öyle miymiş?' deme şansı var okurun.