Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

Re: Okumak İstedikleriniz Okuyamadıklarınız Tavsiyeleriniz

Bir evvelki mesajımda önerdiğim kitaplar temelde "Edebiyat-Felsefe" konusu üzerine yazılmamış olsada, bilgi haznenize dikkat çekici yenilikler kazandıracağını umuyorum.

Bölümü yalnızca "Edebiyat ve Felsefe" temalı kitapların tanıtımıyla sınırlı tutmakta iseniz konuyu dağıttığım için kusura bakmayın.

Aziz Nesin´in Böyle Gelmiş Böyle gitmez adlı eserinin sonlarına doğru Darüşşafaka Lisesi´nden okul arkadaşı ile yaşadığı diyalogu buraya aktarmak istedim.
"Musa Kazım´ın söylediği sözü hiç unutamıyorum.
- Ne iyi mektep!.. İnsanın annesi bile bu kadar bakamaz.
...
Aradan çok yıllar geçti. Birgün İstiklal Caddesinde Musa Kazım´la karşılaştık. El sıkıştık. Ben o zamanlar yazar´dım.
...
Birbirimizin nasıl olduğunu sorduktan sonra, Musa Kazım´a,
-Ne iş yapıyorsun diye sormuştum.
Musa bu soruma çok bozuldu.
-Bilmiyor musun?.. dedi.
-Hayır...
-Sahi haberin yok mu?
-Yok vallahi...
Suratı değişti.
-Galatasaray´da oynuyorum... dedi.
Kırgınlığı, bilgisizliğime şaştığı sesinden belliydi.
..."

Anıların ikinci kitabını da okumak farz oldu. Anı demişken aklıma eksiden okuduğum bir kitap geldi. Mina Urgan´ın "Bir Dinazorun Anıları".

Arkadaşları soyadı kanunu çıkınca siyasi fikirleri nedeniyle bir gün asılacağını düşünerek Urgan soyadını almasını tavsiye etmiş. Siyasi fikirleri nedeniyle asılmamış ve bir doktor olarak ülkemize hizmet etmiş Mina Urgan. Anı kitabı da çok hoşuma gitmişti okuduğum dönemde.

Doğrudur .. Aziz Nesin Futbolla hiç alakası yoktu. Hatta onun zamanında Vakıfta hiç futbol topu bile yoktu yahu :)

Dün akşam Reha Çamuroğlu'nun Son Yeniçeri kitabını bitirdim.Tarihi bir roman, Osmanlı'daki asker düzenini anlatıyor.Merakı olanlara şiddetle tavsiye ederim.

Yazıldıysa özür dilerim ama çok önceleri okuduğum Christiane F.'in Eroin adlı okumanızı tavsiye ederim..

Zihni Cakır ın Kod Adı Darbesını okuyan varmıdır acaba?

Ali Ozen' Alıntı:
Zihni Cakır ın Kod Adı Darbesını okuyan varmıdır acaba?

Okudum.
Taraf gazetesi ve tayyip destekli bir kitaptır.

Tamamen kafa karıstırmak ve Türkiyede yapılan tüm cinayetleri,darbeleri,kurulan örgütleri birbirine karıstıran ama bunun sonucunda ortaya birşey koymayan,
verdiği anafikirin ise akp çok iyi gidiyor ama onu durdurmak istiyorlar olan bir kitap zinciridir.

Evren YILMAZ' Alıntı:
Okudum.
Taraf gazetesi ve tayyip destekli bir kitaptır.

Tamamen kafa karıstırmak ve Türkiyede yapılan tüm cinayetleri,darbeleri,kurulan örgütleri birbirine karıstıran ama bunun sonucunda ortaya birşey koymayan,
verdiği anafikirin ise akp çok iyi gidiyor ama onu durdurmak istiyorlar olan bir kitap zinciridir.

Tesekkur ederım verdıgın bılgı ıcın,pek bı reklamı yapıldı kıtabın,sanırım bellı oldu sebebı,yınede okumakta fayda var.

Atatürk´ün yakın arkadaşlarından olan Falih Rıfkı Atay´ın "Niçin Kurtulmamak" adlı eserini okudum.

Yazarın o dönemdeki ilerici gerici kavgasına ilişkin yazılarının toplandığı güzel bir kitap.

Bir zamanların eğitim politikası haline gelen Köy Enstitüleri tezine karşılık Falih Rıfkı´nın kentlerde lise eğitiminin ön plana çıkarılması gerektiği düşüncesini öğrendim bu kitapta.

Tavsiye ederim ama bulunması biraz zor bir kitap. İnternetten baktım, yeni baskısı yok ama sahafçılarda ikinci el olarak mevcut.

Adam Fawer - Olasılıksız
Herkesin elinde, dilişen dolaşan bi kitap
var mıdır okuyan ?

Politik-Kurgu'dan hoşlananlar ''metal fırtına'' serisini mutlaka okumalı.Sürükleyici bir seri.

Özlem Nokta' Alıntı:
Adam Fawer - Olasılıksız
var mıdır okuyan ?
olasılıksız ı geçen sene okumuştum.. ve empatiyide okudum.. 2side gerçekten gayet sürükleyici ve ilgi çekici konularıyla insanı sarmalıyor..

empatinin üzerine bu sene

marc levy "keşke gerçek olsa" ve devamı niteliğinde "sizi tekrar görmek" isimli kitapları okudum..
şimdi de "gümüş yıldönümü" okuyorum meave bincy'den

EsraGerçek' Alıntı:
[quote="Özlem Nokta":13q0cj9f]Adam Fawer - Olasılıksız
var mıdır okuyan ?
olasılıksız ı geçen sene okumuştum.. ve empatiyide okudum.. 2side gerçekten gayet sürükleyici ve ilgi çekici konularıyla insanı sarmalıyor..

empatinin üzerine bu sene

marc levy "keşke gerçek olsa" ve devamı niteliğinde "sizi tekrar görmek" isimli kitapları okudum..
şimdi de "gümüş yıldönümü" okuyorum meave bincy'den[/quote:13q0cj9f]

olasılıksız ve empati ...
her ikisini de aldım :)
gerçi empati olasılıksız kadar sürükleyici değil dedi kime sorsam ama okuyup görücem :)

Alan Woods ve Ted Grantın;
Aklın İsyanını tavsiye ederim.

bilal civelek ,dokunmayın portakilme okuyorum..
doğu ve g.doğuyu anlatan bir eğitimcinin dilinden kaleme alınmış.

kitap tavsiyesi bekliyorum.. dokunmayın portakalime de bitti..

EsraGerçek' Alıntı:
kitap tavsiyesi bekliyorum.. dokunmayın portakalime de bitti..

Georges POLITZER ____ Felsefenin Temel ilkeleri

Akıcı bir dille yazılmış güzel bir kitap.En az iki üç defa aynı zevkle okunabilir.Ögrenilecek çok şey vardır içinde... ;)

Amin maalouf "uzaktan aşk" kitabını okuyan var mı??