Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

EsraGerçek' Alıntı:
daniel gilbert
mutluluk üzerine çeşitlemeler

okuyan var mı acaba??
ben merak ettimde..

Okudum Esra

Öncelikle ilginç bir kitap oldugunu söylemeliyim.Başarının Sırrı,Mutluluğun altın anahtarı vs gibi konularda sihirli şeyler söylemeyi vadedip sonrada kitabı kapattıgımızda hiçbir anlam veremediğimiz yazılardan çok farklı bir dille anlatılmış.Belkide o yüzden bu denli begendim diyebilirim.

Örneğin 1 sene önce bizi çok mutlu edeceğini düşündüğümüz bir seçimin,1 yıl sonra nasıl abuk gelebildiğini güzel bir dille anlatmış yazar.Daha bunun gibi onlarca ayrıntı var hayatla ilgili.

Şu an için ne söylesem boş aslında.Mutlaka oku bence,okuduktan sonra neden tam olarak anlatamadığımı daha iyi anlayacaksın :)

Hatta bu kitapla ilgili ayrı bir konu açıp diğer okuyan arkadasların fikirlerini almayı teklif ediyorum.
Çok ilginç şeyler çıkacağına eminim.

Nermin Bezmen - Kurt Seyt & Shura
Sanırım biraz eski bir kitap ama okumak yeni kısmet oldu. Açıkçası beni başlarda biraz sıktığı için bitsede kurtulsam diye düşünüyordum yani bitince üzüleceğim hiç aklıma gelmezdi çok etkileyici bir roman okuyun derim.

Evren YILMAZ' Alıntı:
[quote="EsraGerçek":2ihngcow]daniel gilbert
mutluluk üzerine çeşitlemeler

okuyan var mı acaba??
ben merak ettimde..

Okudum Esra

Öncelikle ilginç bir kitap oldugunu söylemeliyim.Başarının Sırrı,Mutluluğun altın anahtarı vs gibi konularda sihirli şeyler söylemeyi vadedip sonrada kitabı kapattıgımızda hiçbir anlam veremediğimiz yazılardan çok farklı bir dille anlatılmış.Belkide o yüzden bu denli begendim diyebilirim.

Örneğin 1 sene önce bizi çok mutlu edeceğini düşündüğümüz bir seçimin,1 yıl sonra nasıl abuk gelebildiğini güzel bir dille anlatmış yazar.Daha bunun gibi onlarca ayrıntı var hayatla ilgili.

Şu an için ne söylesem boş aslında.Mutlaka oku bence,okuduktan sonra neden tam olarak anlatamadığımı daha iyi anlayacaksın :)

Hatta bu kitapla ilgili ayrı bir konu açıp diğer okuyan arkadasların fikirlerini almayı teklif ediyorum.
Çok ilginç şeyler çıkacağına eminim.[/quote:2ihngcow]
süpersin evren ben arka kapaktaki tanıtım yazısnı okudum, ordan bile anlayabiliyorum söylediklerini..
bakalım karabükte bi kaç kırtasiyeye sormam lazım, bulamazsan bi sipariş vermeliyim, kitabı çok merak ediyordum şimdi daha çok merak etmeye başladım.. ben kitabı bir okuyayım,anlatırım sana fikirlerimi mutlaka :)

gsbasketin okumayı seven insanlarını seviyorum :)

Puslu Kıtalar Atlası bitti. Buradakilerin yorumlarına güvenerek Olasılıksız'ı da okudum arada. Olasılıksız'a önyargım vardı fakat güzel kitapmış. Şimdi Amat'a başladım.

Zülfü Livaneli- Son Ada.

Sürükleyici bir roman. Yazar, romanında herkesin yaşamak isteyeceği cennet bir adaya, emekli darbeci başkanın gelmesiyle, ada halkının yaşamının nasıl değiştiğini ve istemeden de olsa, adadan ayrılış öyküsünü işlemiş.

Çok güzel bir eser. Livaneli' nin kaleminden güzel olmayan bir yapıt çıkmaz zaten.

Orhan Pamuk'un 'Cevdet Bey ve Oğulları' okunası bir kitap. Okuduğum Orhan Pamuk kitaplarının arasında en iyisi bana göre.

Ayrıca futbola ilgi duyuyorsanız 'Jose Mourinho' kitabını okumanızı öneriyorum. Soyunma odası olayları, maç öncesi konuşmalar, idmanlar, taktikler, kavgalar...

Saadet Unal' Alıntı:
[quote="EsraGerçek":deq93jsi]ayşe kulin // UMUT hayat akan bir sudur okuyorum..

Bende aldım okuyacağım inşallah. :)
Okuduktan sonra kitap hakkındaki fikrini bizimle paylaşırsan sevinirim.[/quote:deq93jsi]

Ve nihayet okudum... :) Bu kitapta bütün Ayşe Kulin kitapları gibi harika Veda'yı okumuşsanız bunuda okuyun kesinlikle.. Benim kafamda bazı soru işaretleri kaldı mesela Sabahat ve Aram nasıl evlendi bunu çok merak eiyorum.. Onların ki büyük aşk gerçekten.. Allah herkese böyle büyük ve güçlü aşklar nasip etsin. :) Birde bu kitabı okurken gördüm ki Mehpare için döktüğüm göz yaşları boşunaymış. :)

Onur Yavuz Abi sağolsun, :)

Olasılıksıza başlıyorum;herkesin övdüğü bir kitap ama popüler olan şeyleri popülaritesini üzerinden attıktan sonra seven bir adam olduğum için bugüne kadar okumamıştım... Memnun kalmak ümidiyle,Onur Abi'ye sevgilerle... :)

Onur Yavuz' Alıntı:
Alperen, Olasılıksız hakkındaki olumlu olumsuz düşüncelerini de en kısa zamanda bekliyoruz... : )

Kitaba cuma başladım,kitabı dün cuma gece bitirdim... :)

Bu kitaptan evvel akademik dile yakın şekilde yazılmış,belli yerlerde insanı sıkan kitaplar okumuştum üst üste ve bu kitabı okumamla anladım ki Onur Abi senin hediyen sıralamamda araya girmeseymiş okuma aşkımı tamamen kaybedecekmişim nerdeyse. Bu kitap okuma alışkanlığı kazanmam açısından iyi oldu,teşekkürler. :)

Diğer türlü anlatımda kitabın kendini tekrar ettiği birçok kısım var ki bu çevirmenin çok çok önemli bir hatası bence.

Kitabın içerisinde geçen ve üniversitede fizik bölümünde okuyan öğrencilerin bile(abarttım ama olsun) tam olarak anlayamadığı ilmi konuşmaların sayfalarca sürmesi pek hoş olmamış bence.

Bunun yanında bu tip kitap ve filmlerde genelde sonu pek de başarılı getirilemez kitabın ama Adam Fawer son derece güzel bir kurguyu iddialı bir şekilde kapatmış.

Genel anlamda eleştirilerim bu şekilde kitaba...

Haa,unutmadan,bundan sonra üç dört normal kitap okuduktan sonra bu tip bir kitap okuyacağım İnşallah.

Şimdi de Lozan'dan Mudanya'ya kitabının ilk cildine başladım,okuyan varsa yorumlarını bekliyorum...

İskender Pala,Kitab-ı aşk
aşk kavramına bakış açınızı genişletecek bir kitap. tabi yazan kişi İskender Pala olunca divan edebiyatıyla da ilgili. bazı divan şairlerininin aşk ile ilgili beyitlerini de vermiş,eski edebiyatı sevmiyorsanız belki sıkılabilirsiniz ama ben çok beğendim tabi beşeri aşkı anlatırken beşeri aşktan ilahi aşka geçişi de anlatmış herkese tavsiye ediyorum