Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Teşkilatın İki Silahşöründe direk Torunun ağzından anlatılmıyor muydu? Ben yanlış mı hatırlıyorum? Yani tamamen hayali bir karakter üzerinden mi gitmiş?
Soner Yalçın tembel bir yazar ve araştırmacı değil. En çok o yönünü beğeniyorum. Her zaman 'aaa, öyle miymiş?' deme şansı var okurun.
Evet direk torun Yakub Cemil'in ağzından anlatıyordu ancak gerçekte Yakub Cemil'in öyle bir torunu yokmuş, olayları anlattığı kişinin anlattıklarının bazıları hayali bazıları da başka birinin başından geçen olaylarmış ama torunun anlattığı bir çok şey uydurmaymış..

Clive Cussler 'dan Girdap ve Batık
Stephen King'den de Hayvan Mezarlığı ve Kemik torbası
kitaplarını okumanızı tavsiye ederim

Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Ben Efendi 2'nin başında sıkıldım ve okuyamadım. Okuyan varsa, bilgi verirse daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum. Ya da Evren okusun, önersin:)

İlki gibi akıcı değil belki ama yinede beğendim ben Efendi 2 yi.

Özellikle İsrail e düşman oldugunu söyleyerek milyonların oyunu alan ve iktidara gelen belli görüşteki kişilerin, iktidara geldiklerinin ertesi günü ilk icraat olarak İsrail ile ticari anlaşmalar imzalaması kitabın anafikriydi benim için.

Hani biz burada söyleyince siyaset yapıyor diyorlar :) ama Soner Yalçın belgeleriyle ortaya koymus herseyi
özellikle genç renkdaşların mutlaka okumaları gereken bir kitap...

John Lloyd - John Mitchinson ikilisinin yazdığı Cahillikler Kitabı´nı okudum en son.

Öncelikle kitabın adı çok cezbediyor insanı. İçeriğinde değişik bilgiler bulmak mümkün ama... Evet her kitapta derin bir içerik, yazara özgü bir üslup aramak yanlış olur ama kitapta kullanılan dilin de bir seviyesi olmalı.

Yolda geçerken bir korsan kitapçıda görüp 2-3 TL´ye alabiliyorsanız alın. Fazlasına değmez...

Onur Yavuz' Alıntı:
John Lloyd - John Mitchinson ikilisinin yazdığı Cahillikler Kitabı´nı okudum en son.

Öncelikle kitabın adı çok cezbediyor insanı. İçeriğinde değişik bilgiler bulmak mümkün ama... Evet her kitapta derin bir içerik, yazara özgü bir üslup aramak yanlış olur ama kitapta kullanılan dilin de bir seviyesi olmalı.

Yolda geçerken bir korsan kitapçıda görüp 2-3 TL´ye alabiliyorsanız alın. Fazlasına değmez...

Korsan'a hayır ;)

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Onur Yavuz":3ber0d9y]John Lloyd - John Mitchinson ikilisinin yazdığı Cahillikler Kitabı´nı okudum en son.

Korsan'a hayır ;)[/quote:3ber0d9y]

Kötü örnek oluyorsun bizlere Onur abi. :) Olmuyor. :)

Kimse kusura bakmasın, sabaha kadar savunurum korsan kitabı. : )

Emeğe saygımız olduğu için kitabın yazarına da, dizgicisine de, kapak tasarımcısına da... saygım var elbette ama aslan payı yayınevine gidiyor, yayınevinin de gözünü Allah doyursun! 20 TL´ye sattıkları bir kitabı 5 TL´ye satan korsan kitapçı da para kazanıyor, onu basan matbaa da.

Ferhan Şensoy bir söyleşide; "Korsan kitapçılarda eserlerimi gördüğüm zaman mutlu oluyorum, demek ki ben büyük bir yazar olmuşum ki korsan kitaplarımı basıyorlar" demişti. Ben de yazarlarımıza o mutluluğu, gururu yaşatıyorum. : )

Onur Yavuz' Alıntı:
Kimse kusura bakmasın, sabaha kadar savunurum korsan kitabı. : )

Emeğe saygımız olduğu için kitabın yazarına da, dizgicisine de, kapak tasarımcısına da... saygım var elbette ama aslan payı yayınevine gidiyor, yayınevinin de gözünü Allah doyursun! 20 TL´ye sattıkları bir kitabı 5 TL´ye satan korsan kitapçı da para kazanıyor, onu basan matbaa da.

Ferhan Şensoy bir söyleşide; "Korsan kitapçılarda eserlerimi gördüğüm zaman mutlu oluyorum, demek ki ben büyük bir yazar olmuşum ki korsan kitaplarımı basıyorlar" demişti. Ben de yazarlarımıza o mutluluğu, gururu yaşatıyorum. : )
Vallahi onur abi haklısın ben bir tek Galatasaray ürünlerinin korsanına karşıyım ;)
Herkes orjinal kitaba para veremez mahrum kalmaktansa korsanı alınsın ;)

Alperen Kaplan' Alıntı:
[quote="Onur Yavuz":2li05skc]Zengin adamın hali bir başka oluyor... : )

Zengin adam her gidilen yerde hesabı kendi ödeyen adamdır abi. :)[/quote:2li05skc]
: )

Alperen hazır bu konuya eğilmişken yayınevlerine de kitap fiyatlarını makul seviyeye çekmelerini, böylece sürümden kazanabileceklerini söyler misin? : ) Yayınevleri, yazarlar isyan ediyor korsan kitaba yönelen okurlara. Ben de isyan hakkımı kullanıyorum ve kitap fiyatlarına isyan ediyorum. Ama kitap fiyatlarına isyan ederek kitap okuma özgürlüğümü kısıtlamıyorum, alternatiflere yöneliyorum. : )

Korsan kitaba yönelmemek için alternatif çözümler sunulabilir. Senin dediğin gibi okurlar ikinci el kitaba yönelebilir, kitap alırken daha seçici davranabilir, başka ihtiyaçlarımdan fedakarlık edebilir... Ama mesele sadece para da değil. Hiçbir yayınevi okuru enayi yerine koymamalı.

Kitabın korsanı olan Onur Yavuz Abimin Korsan Galatasaray ürünleri aldığını düşünenler parmak kaldırsın :)

Yakaladık seni Emeğe Emekçiye Saygı : )

Sabaha kadar savunupta haklı olabileceğim bir tek konu var o da Somalili Korsanların yaptığı :)

Valla ben de sadece Ayşe Kulin kitaplarını orjinal alırım. :) Korsana dur demek istiyorlarsa fiyatlarda uçmasınlar o kadar. Mesela yanlış hatırlamıyorsam vatan haini Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi adlı kitabı 26 liraydı. Hayatta vermem o parayı. Hele Orhan Pamuk'sa kitabın yazarı.

Nedense korsan alınan her kitaba acıyorum, şu anda ne kadar kitap aldıysam hep orjinal ama artık şu dönemde almaya çekiniyorum bende. Okumak istediğim kitaplar bazen oluyor ki 30-35 lira oluyor ve şu anda da o parayı vermek benim bütçemi zorluyor. Daha korsan almaya başlamadım ama bu gidişle bizde korsana düşeceğiz gibi.. :)

Ayrıca Ferhan Şensoy'un sözü de mantıklı gibi.. =)