Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

Re:

Yiğit Pazar' Alıntı:
Yeni bir kitaba başlıyorum.Adam Fawer'ın bir kitabı.Kitabın ismi;Olasılıksız.Okuyan var mı acaba? Ben,iyi bir kitap diye duydum ve aldım.Okuyanların eleştirilerini görmek isterim...
Bu kitap,çok değişik bir kitap gerçekten.Kitaba başlarken,başlarda gerçekten çok zorlandım.Roman,bir kaç öyküyle başlıyor.Sonra bu öykülerin kahramanları,bir süre sonra birbiriyle tanışıp asıl macera o zaman başlayacak.Kitap biraz kalın;bu kitabın filmi çekilse, gerçekten çok iyi bir film olur.

Re: Okumak İstedikleriniz Okuyamadıklarınız Tavsiyeleriniz

Buraya yazmamdaki asıl amaç arka planda kalmış konu başlığını hatırlamak, hatırlatmak...

Son okuduğum kitap; sanatçı kimliğini beğendiğim, benimsediğim Zülfü Livaneli´nin Sevdalım Hayat´ı. Yakın tarihe tanıklık etmiş birinin anılarının anlatıldığı bu eser 1950 ve sonrasına ilgi duyan kişilerin keyifle okuyabileceği bir kitap.

Re:

Yiğit Pazar' Alıntı:
Yeni bir kitaba başlıyorum.Adam Fawer'ın bir kitabı.Kitabın ismi;Olasılıksız.Okuyan var mı acaba? Ben,iyi bir kitap diye duydum ve aldım.Okuyanların eleştirilerini görmek isterim...
Bu kitabı okuyan herkese sordum her sorduğumda harika kesinlikle oku cevabını aldım...Herkes okumalı derim , bende bulursam okuyacağım !

Re: Re:

Burak Ceyhan' Alıntı:
[quote="Yiğit Pazar":2c4isj8a]Yeni bir kitaba başlıyorum.Adam Fawer'ın bir kitabı.Kitabın ismi;Olasılıksız.Okuyan var mı acaba? Ben,iyi bir kitap diye duydum ve aldım.Okuyanların eleştirilerini görmek isterim...
Bu kitabı okuyan herkese sordum her sorduğumda harika kesinlikle oku cevabını aldım...Herkes okumalı derim , bende bulursam okuyacağım ![/quote:2c4isj8a]İstanbul'da olsan hemen verirdim,sana kitabı.2009'a kadar okuma.Benden sana İstanbul'u kazanma hediyesi olsun :) :p

Re: Re:

Yiğit Pazar' Alıntı:
[quote="Burak Ceyhan":1um2dyuv][quote="Yiğit Pazar":1um2dyuv]Yeni bir kitaba başlıyorum.Adam Fawer'ın bir kitabı.Kitabın ismi;Olasılıksız.Okuyan var mı acaba? Ben,iyi bir kitap diye duydum ve aldım.Okuyanların eleştirilerini görmek isterim...
Bu kitabı okuyan herkese sordum her sorduğumda harika kesinlikle oku cevabını aldım...Herkes okumalı derim , bende bulursam okuyacağım ![/quote:1um2dyuv]İstanbul'da olsan hemen verirdim,sana kitabı.2009'a kadar okuma.Benden sana İstanbul'u kazanma hediyesi olsun :) :p[/quote:1um2dyuv]
Çok naziksin teşekkür ederim :) Tamam senin için okumayacağım Yiğit Abi ;) !

Can Bulubay' Alıntı:
Olasılıksız süperdir...
Nava'ya yazılmayın,affetmem...
ben bile bi bayan olarak nava'ya hayranlık besleyebiliosam :D
gercektende güzel bir kitap ve sakın ara vermeyin yoksa acaip derece desoguyorsunuz öyküden ve büyüsü kaçıyor.

Edebiyat öğretmeni tarafından mecbur bırakılarak Aşk-ı Memnu ve Sergüzeşt adlı kitapları okudum.İkiside oldukça sıkıcı kitaplar.Edebi devirleri tanıtmadan başka insana kazandırdığı birşey de yok.

Cem öğretmeninin zorlamasıyla da olsa Samipaşazade Sezai'nin Sergüzeşt´ini ve Halit Ziya Uşaklıgil´in Aşk-ı Memnu adlı kitabını okuman güzel. Okuduğun kitapları beğenmeme nedenini merak ettim. Eski Türkçe kelimelere çok yer verildiği için anlamakta mı zorluk çektin, romanların kurgusu mu hoşuna gitmedi...

Geçen haftasonu Erdal Öz´ün Gülünün Solduğu Akşam´ı okudum. 1971 askeri ihtilalinin öncesini ve sonrasını merak edenlere tavsiye ederim.

Metal Fırtına Serisini şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum.Yazarları Orkun Uçar ile Burak Turna.Mutlaka okuyun derim.

Onur Yavuz' Alıntı:
Cem öğretmeninin zorlamasıyla da olsa Samipaşazade Sezai'nin Sergüzeşt´ini ve Halit Ziya Uşaklıgil´in Aşk-ı Memnu adlı kitabını okuman güzel. Okuduğun kitapları beğenmeme nedenini merak ettim. Eski Türkçe kelimelere çok yer verildiği için anlamakta mı zorluk çektin, romanların kurgusu mu hoşuna gitmedi...

Geçen haftasonu Erdal Öz´ün Gülünün Solduğu Akşam´ı okudum. 1971 askeri ihtilalinin öncesini ve sonrasını merak edenlere tavsiye ederim.

Onur abi yeni gördüm mesajını cevabım biraz gecikti haliyle,bunun için özür dilerim.

Romanların bana sıkıcı gelmelerinin iki nedeni var.Birincisi seninde yukarıda belirttiğin gibi Eski Türkçe kelimlerin çokluğundan anlaşılır olmasının zorluğundan dolayı.Yoksa kurgu olarak bir sıkıntı yok zaten bu eserler Türk Edebiyatı'nın en önemli eserleri.Özellikle Aşk-ı Memnu yazıldığı dönemi tamamen yansıtıyor.İkinciside bu romanların bize zorla okutulup onlardan karekter tahlili yaptırılıp,sınav olunması.Okumaya mecbur bırakılmakta beni kitaptan soğutan etkenlerden biriydi.

İlber Ortaylı'nın ''Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek'' adlı kitabını okumuştum. Genel itibari ile bilgi veren bir kitap...
Şuanda ise tatilde okumam için Tarih Öğretmenim tarafından verilen ''Suyu Arayan Adam''ı okuyorum. Yazarı Şevket Süreyya Aydemir. Kendi hayatını anlatıyor. Osmanlı'nın yavaş yavaş topraklarını kaybetmesi, göçler, savaş yılları vs... Daha yeni başladım...

Cem YILMAZ' Alıntı:
... Okumaya mecbur bırakılmakta beni kitaptan soğutan etkenlerden biriydi.
Cem, belki sen farklısın ama akranlarının çoğu kitap konusunda ancak bu dilden anlıyor. Ancak biraz şanssız (!) olduğun gerçek. Yeni nesil öğretmenlerde de kitap okuma eğilimi az olduğu için öğrencilerini bu yönde zorlamaz.

Buket Uzuner´in İstanbullular adlı romanını okumaya başladım. Kitap hakkındaki izlenimlerim netleşmediği için şimdiden yorum yapmam yersiz.

Onur abi, Berna Moran'ın "Edebiyat Kurumlar ve Eleştiri" kitabını okudun mu ? Eğer okudaysan görüşlerini öğrenebilir miyim ?

Malesef Cem, okumadığım gibi kitap hakkında yakın çevremden de olumlu ya da olumsuz bir görüş edinemedim. Sen okudun mu? Okuduysan kitap hakkındaki düşüncelerinİ öğrenebilir miyim?

Onur Yavuz' Alıntı:
Malesef Cem, okumadığım gibi kitap hakkında yakın çevremden de olumlu ya da olumsuz bir görüş edinemedim. Sen okudun mu? Okuduysan kitap hakkındaki düşüncelerinİ öğrenebilir miyim?

Yok abi bende bu hafta içinde başlamayı düşünüyorum kitaba.Bitirdikten sonra yorumumu bu başlıkta paylaşırım.