Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

Re: Okumak İstedikleriniz Okuyamadıklarınız Tavsiyeleriniz

Final,büt derken uzun zamandır kitap okuyamadım.Bugün başladım,yeni kitaba.Herşey seninle başlar.Kitabı,Mümin Sekman yazdı.Günümüz dünyasında rekabet çok önemli.Bu kitap da insanları rekabete yönlendiren,amiyane tabirle biraz gaza getiren bir kitap. :) Kişisel gelişim kitabı.Bu tür kitap olarak Secret'ı okumuştum,ama Secret'dan daha iyi bir kitap olduğunu düşünüyorum.Daha yarısını okudum.Bitirince bir özet yazarım buraya.

Uğur YILMAZ' Alıntı:
İlber Ortaylı'nın ''Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek'' adlı kitabını okumuştum. Genel itibari ile bilgi veren bir kitap...
quote] Uğur sana neden bu kadar kanım kaynadığının sebebi bu sanırım bende bu kitabı okudum ve İlber Ortaylı'nın çok harika kitapları var gerçekten ve şuana kadar 4 kitabını okudum;
1.Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek
2.Tarih Sınırına Yolculuk
3.Batılılaşma Yolunda
4.Avrupa ve Biz

Ve en son çıkardığı kitap ''Üç Kıtaya Hükmeden Osmanlılar Osmanlıyı Yeniden Keşfetmek 3'' adlı kitabını alıp okumayı düşünüyorum.

Diriliş, yine bir Türk askerinin zaferi yine bir Turgut ÖZAKMAN klasiği. Kitap hakkında bilgi vermeye kalksam -haklı olarak- bu da çok bilmişin teki diyebilirsiniz. Onun için sadece kitapta unutulan bir noktaya değinmek istiyorum;

Kitabın üstünde "Dikkat bağımlılık yaratır" gibi bir uyarı bulunmaması büyük bir hata. Şimdi bir öğrenci kritik bir sınav döneminde kitabı okumaya başlasa sınıfta kalabilir, bir çalışan işlerin yoğun olduğu bir dönemde kitabı eline alıp Diriliş´in heyecanına kapılsa işinden olabilir...

Üçlemenin üçüncü kitabı olacak olan Cumhuriyet´i büyük bir heyecanla bekliyorum.

Onur (abi) Yavuz abi;

Elif Şafak-Bit Palas(yanlış hatırladıysam kusura bakmayın) adlı kitabını okudunmu?Türk Dili hocamız vizede bu kitaptan sorumlu tutacağını söyledi.Her ne kadar Elif Şafak sevmesemde okumak zorundayım kitabı.Ne olur,beni gazlayıcı yorum yap... :shock:

Ali Ozen' Alıntı:
Onur (abi) Yavuz abi;

Elif Şafak-Bit Palas(yanlış hatırladıysam kusura bakmayın) adlı kitabını okudunmu?Türk Dili hocamız vizede bu kitaptan sorumlu tutacağını söyledi.Her ne kadar Elif Şafak sevmesemde okumak zorundayım kitabı.Ne olur,beni gazlayıcı yorum yap... :shock:

Yanlış hatırlamıyorsun bizide ilk dönem bu kitaptan sorumlu tutmuşlardı.
Gerçi ben kitabı almış fakat okumamıştım.Arkadaşların yorumları genellikle olumlu yöndeydi.

Son olarak Olasılıksız adlı kitabı hala okumadıysanız çok şey kaçırmışsınızdır.

Ali Ozen' Alıntı:
Onur (abi) Yavuz abi;

Ali Türk Dili hocan neden seni okuyacağın kitap konusunda yönlendirme gereği duymuş anlamış değilim. Seçtiğiniz kitapları inceleyip onay verse sanki daha iyi olurdu. Neyse bahsettiğin kitabı okumadım. Sebebini tahmin edeceğin gibi o yazara karşı ön yargılıyım.

Diriliş konusunda gaza getirmeme gerek yok : ) Kitaba göz atayım dediğin anda kitap kendine çekiyor okuru.

Teşekkür ederim ilgin için Onur abi.

D&R'ı gezerken Dirilişi almak üzereydim ama şu aralar sınavlar daha öncelikli benim için.Sınavlar biter bitmez başlarım herhalde ona.

Bende çok yakında;

Bir katilin anatomisi-KArın deşen Jack. Bu kitabı alacağım.

Ateşten Gömlek - Halide Edip Adıvar

Halide Edip, Kurtuluş Savaşı yıllarını bir kadının perspektifinden,yaşamından yola çıkarak anlatmış.Dönemle ilgili merakımı tam olarak gideremesemde kaliteli bir eser.

Diriliş'İ oku okuttur...
akabinde Şu Çılgın Türkler'i tekrar okumakta fayda var...
Turgut Özakman gibi bir vatan evladına sahip olduğumuz için de bin kere şükretmeliyiz...

Başlığı yukarılara doğru tırmandıralım. Öğrenci arkadaşların tatil dönemi çoktan başladığı için artık zamansızlıktan şikayetçi olmuyorlardır.

Son olarak bir MİT personelinin anılarını içeren Mehmet Eymür´ün Analiz adlı kitabını okudum. Eymür 1971 ihtilali döneminde görevde olduığu için başta Kızıldere olmak üzere birçok baskında ve sorguda aktif görev almış bir zat-ı muhterem. Kitap önsözünde bahsedildiği gibi tamamen objektif (!) bir anlatım tarzına sahip!

Kitaptan edindiğim en çarpıcı bilgi; MİT kendi personeline güvenmeyip birbirini takip ettiriyormuş. Vah vah vah...

14110732.jpg

Yaklaşık olarak 100 yayınevinde basılmış olan bu kitabı okumayan arkadaşlar varsa lütfen okusunlar özellikle genç arkadaşlarımıza tavsiyem ;

Nutuk
Şu Çılgın Türkler
Diriliş.

Bu 3 kitabı okuyup Türkiye Cumhuriyetinin temelini iyice kavrasınlar.

Nutuk'u okumak isteyen kişi o kitabı sabırla okumalı.Çünkü gerçekten çok sıkıyor insanı.Ben dayanamadım ve okumayı bıraktım.Bence Şu Çılgın Türkler'de içi boş bir kitap.

Mehmet Yıldırım' Alıntı:
Nutuk'u okumak isteyen kişi o kitabı sabırla okumalı.Çünkü gerçekten çok sıkıyor insanı.Ben dayanamadım ve okumayı bıraktım.Bence Şu Çılgın Türkler'de içi boş bir kitap.
Mehmet, Nutuk hakkındaki fikirlerine saygı duyarım. Çok kalın ve yabancı kelimelerin bol olduğu bir kitap. Özellikle gençler için zor.

Ancak Şu Çılgın Türkler hakkındaki yorumun çok şaşırttı beni. Kitabın içinin boş olduğunu düşünme gerekçeni merak ettim doğrusu. Düşündüğümde aklıma gelen tek gerekçe; yakın tarihimiz hakkında yüzlerce kitap okuduğun için çok yavan geldi içeriği.

En son Gogol'den Ölü Canlar'ı okudum.Klasik olmuş bir kitap için yorum yazmaya gerek yok;ancak insanlık karakter pek de ilerleyememiş aslında onu anladım okurken.Keşke Gogol ikinci cildini yakmasaymış.

Şu anda da London'dan Demir Ökçe'yi okuyorum.Daha doğrusu son dört beş gündür okuyamıyorum.Çalışmak zormuş. :p