Re: Okumak İstedikleriniz Okuyamadıklarınız Tavsiyeleriniz
Yuh .
Mehmet Yıldırım' Alıntı:Bence Şu Çılgın Türkler'de içi boş bir kitap.
Yuh .
Mehmet Yıldırım' Alıntı:Bence Şu Çılgın Türkler'de içi boş bir kitap.
Mehmet, Şu Çılgın Türkler´in yazarı Turgut Özakman yaşı gereği muhtemelen Osmanlıca da biliyordur. İstese kitabın içerisine bol miktarda Osmanlıca deyim ve sözcük serpiştirip ağdalı bir dil kullanabilirdi. Şu Çılgın Türkler´in dilini sade, Nutuk´u dilini ise ağır olmakla eleştiriyorsun. Basitlikten kastın oluşturulan kötü kurgu ise sonuçta tarihi bir romandan bahsediyoruz. Çözemediğim değişik bir bakış açın var.Mehmet Yıldırım' Alıntı:Ben içi boş derken,basitliğini aslında kastetmiştim ama gece geç saat olduğu için heralde cümleyi toparlayamadım .Yoksa Türkiye Tarihimizi anlatan bir kitap boş olamaz...
Mehmet, Şu Çılgın Türkler´in yazarı Turgut Özakman yaşı gereği muhtemelen Osmanlıca da biliyordur. İstese kitabın içerisine bol miktarda Osmanlıca deyim ve sözcük serpiştirip ağdalı bir dil kullanabilirdi. Şu Çılgın Türkler´in dilini sade, Nutuk´u dilini ise ağır olmakla eleştiriyorsun. Basitlikten kastın oluşturulan kötü kurgu ise sonuçta tarihi bir romandan bahsediyoruz. Çözemediğim değişik bir bakış açın var.Onur Yavuz' Alıntı:[quote="Mehmet Yıldırım":1m6gvbeh]Ben içi boş derken,basitliğini aslında kastetmiştim ama gece geç saat olduğu için heralde cümleyi toparlayamadım .Yoksa Türkiye Tarihimizi anlatan bir kitap boş olamaz...
Onur Yavuz' Alıntı:Mehmet söylediğine göre lise tarih kitapları Emin Oktay zihniyetinden kurtulmuş. Eğer öyleyse Türk gençliğinin tarihi sevmemesi için ortada hiçbir neden yok.
"Beyaz pelerini ve beyaz atıyla İstanbul´a giren Fatih Sultan Mehmet şöyle bir şehri süzüp..." diye başlardı İstanbul´un fethi konusu.
Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:[quote="Onur Yavuz":3jilr2nb]Mehmet söylediğine göre lise tarih kitapları Emin Oktay zihniyetinden kurtulmuş. Eğer öyleyse Türk gençliğinin tarihi sevmemesi için ortada hiçbir neden yok.
"Beyaz pelerini ve beyaz atıyla İstanbul´a giren Fatih Sultan Mehmet şöyle bir şehri süzüp..." diye başlardı İstanbul´un fethi konusu.
Emin ol geçer.Üstelik öğrencilik hayatım boyunca zorla kitap okumadığımıda söylemek isterim.Üstelik büyüğümsün diye benle böyle alaycı yada beni küçümseyici söz söyleyemezsin ! Annemde edebiyatı seven bir insan ve onun okuduğu çoğu kitabı okuyorum ve hala devam ediyorum.Çünkü bitmiyor.Üstelik kendim okuduğum kitaplarda var.Üstelik senin beğendiğin bir kitabı illa benimdemi beğenmem lazım ?Burak Barut' Alıntı:Mehmet hayatın boyunca okuduğun kitap sayısı iki elin toplam parmak sayısını geçer mi ?( Okulda öğretmenlerin zorlaması hariç okuduğun kitap sayısından bahsediyorum )