Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

Re: Okumak İstedikleriniz Okuyamadıklarınız Tavsiyeleriniz

Can Bulubay' Alıntı:
Diriliş'i halen okumayan var mı..?

Okumadım..tavsiye edebilceğim kitaplar;

Lord Kinross - ATATÜRK
Maxime Chattam - Kötü ruh - Karanlığın Soluğu - Kara Büyü
Dan Brown - Melekler ve Şeytanlar - İhanet Noktası
Darağacında 3 Fidan - Nihat Behram

Emre Genc' Alıntı:
Okumadım..tavsiye edebilceğim kitaplar;

Lord Kinross - ATATÜRK
Maxime Chattam - Kötü ruh - Karanlığın Soluğu - Kara Büyü
Dan Brown - Melekler ve Şeytanlar - İhanet Noktası
Darağacında 3 Fidan - Nihat Behram

Yukarıdaki kitapları ben de okudum gayet güzel kitaplar

Ama Darağacında 3 Fidan bence basit bir kitaptı ben beğenmemiştim açıkcası. Sana Gülünün Solduğu Akşam'ı öneriyorum. Bu konuda okuduğum en güzel kitaptı.

Efrasiyab'ın hikayelerini okumanızı tavsiye ederim!

Hakan Durusel' Alıntı:
Ama Darağacında 3 Fidan bence basit bir kitaptı ben beğenmemiştim açıkcası. Sana Gülünün Solduğu Akşam'ı öneriyorum. Bu konuda okuduğum en güzel kitaptı.

Onuda okudum :) en azından ikisinden birini herkes mutlaka okumalı...

adam fawer
empati
tavsiye ederim..gayet sürükleyici

EsraGerçek' Alıntı:
adam fawer
empati
tavsiye ederim..gayet sürükleyici

Bunu Olasılıksız'ı okuduktan sonra mı diyorsun..?
Eğer böyleyse ufak bir karşılaştırma rica etsem..?

Evet benim de öyle bir karşılaştırmaya ihtiyacım var.
Olasılıksız'ı okuduktan sonra bir heves ile almıştım ama başlayamamıştım.

walla olasılıksızı da okudum..
sanırım empati benim daha çok dikkatimi çekti..daha çok ilgi alanıma girdi..
ama kesinlikle olasılksız tadında bir kitap diyebilirim empati için..
tavsiye ediyorumm

Biraz geçmişe döneyim...

Bana kitap okumayı sevdiren kitap; Jean Christope Grange- Kızıl Nehirler hem sürükleyici hem de kafa dağıtmaya birebir kitap.Yalnız dikkat edin kitapta geçen olaylar her yerde her an aklına gelip düşündürebiliyor.Ben bu kitap sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazandım.Kitap okumayı sevmeyen arkadaşlar denesin derim pişman olmayacaklarından eminim.

uzun zamandir yazmak istiyorum buraya..

kitaplarla olan seruvenimi, baslangic noktami, katettigim asamalari, ozellikle genc yaslarda olup da arayis icerisinde olan arkadaslara az da olsa yardimci olabilmek umuduyla..

ama kelimelerle oynamayi cok seven ben, konu kitaplar olunca, iki kelimeyi bir araya getiremiyor maalesef, o kitaplarin hakkini verememe korkusunun agir basmasiyla..

oncelikle sunu soyleyeyim, butun yazilanlari okudum bu baslik altindaki ve oyle mutlu oldum ki, bir daha gordum bu baslikta ben, gsbasket icin yapmaya calistiklarimizin cok anlamli oldugunu ve bunlari almaya algilamaya musait bir cok genc arkadasimla ayni havayi soludugumu..

cok uzatmak da istemiyorum aslinda, bir kac kucuk dipnot aktarmak istiyorum dikkate alacak olanlara;

nasil basladi bu macera, aslinda kitap kategorisi icine dair giremeyecek ilk ansiklopedim serisiyle sanirim, cumhuriyet gazetesinin haftalik olarak verdigi, ozellikle hediye olarak verilen kagitlariyla beni kendine ceken, steffi gras gibi isimlerle tanismama vesile olan ilk ansiklopedim..

sonrasi, kisisel gelisimimi onun yardimlariyla surdurdugum, emekli ogretmen dedem..

13 yasinda o zaman ki en buyuk zaafim olan, kola rusvetiyle bana zorla okutulan rus klasikleri..

nasil da kizardim dedemin, bu okuyuslar, ikinci seferler icin cok guzel bir zemin hazirlayacak dayan dediginde, gorki, tolstoy, ve en onemlisi ustad dostoyevski ile olan savaslarimda..

ardindan cumhuriyet donemi turk edebiyati. ki bu benim kisisel tercihimdir, yakup kadri ile, resat nuri ile, hele hele sonralari kemal tahir ile gecirilen keyifli zamanlar..

dunya edebiyatimi, balzac, stendhal, hele avrupa birliginin dusunsel temellerini 1800li yillarda, bir kitabinin onsozunde atan les miserables in yaraticisi victor hugo..

populer ama kaliteli yazarlar, coelho, hele benim favorim amin malouf..

okunmak icin yazanlar, grange, king, ve hatta dan brown..

ne farkeder ki, iki kelimenin bir araya gelisi ile anlam kazanan butunlere ortak olabilmek, gun gelip ranzanin alt katindayken, kitabi yere koyup, ilginc okuma stilleri yaratabilmek ugruna..

genc arkadaslara tavsiyeler vermek gerek dimi, bu sureci ozetleyebilmek adina, ama boyle bir kudretim yok, yollarin kendi bunyeleri tarafindan cizildigi bu donemde, cumhuriyet donemi edebiyati, ya da bakin yasar kemal, fransiz onur odulu ya da cakircali efeyi okumadan olurseniz, hic kahramanlik hayalleri kuramazsiniz tavsiyeleri, onu da gectim, orhan pamuk diye bir adam var, siyasi goruslerini bosverin, cevdet bey ve ogullari, okuyun da muhittini yorumlayin tavsiyeleri..

bekci murtaza da kimmis.. :)

kirlenmek guzeldir diye bir slogan var ya, reklamcisina helal olsun, bu da onun gibi birsey, gozlerinizi kapadiginizda kuracak hayal mi bulamiyorsunuz, derin cinsinden, kitap okuma zamanininiz gelmis demektir, cunku okumak, uretmenin kilit noktasidir..

illa da tavsiye mi, kitap tavsiye edecek kadar genis bir dagarcigim ve kulturum olmamasina ragmen, nacizane bir oneri; altyapisini hazirladiktan sonra, yani ilk okudugunuz kitap bu olmasin, nasil dogrultsam ki kelimeleri tasvir etmek icin, soyleyeyim de kurtulayim; suc ve ceza..

sanirim 4 oldu benim okuyusum, her seferinde eksiklerimi farkediyorum anlama noktasinda, ileride insallah..

aslinda o bile onemli degil, okuyun..

lutfen okuyun..

Adalet Ağaoğlu´nun Dar Zamanlar üçlemesinin ilk kitabı Ölmeye Yatmak. Çok farklı bir anlatım tarzı var yazarın. Genç arkadaşlar kitabın başında biraz sıkılabilir ama kitap bittiğinde iyi ki yarım bırakmamışım dedirtecek bir kitap.

Savaş Bey aldığı rüşvetten bahsedince okuduğum her 10 sayfa için 1 saat bahçede oynama iznim ve Yaşar Kemal´in İnce Memed´ini seçip o başlangıçtaki Çukurova tasvirlerini bitirene kadar çektiğim işkence geldi aklıma. İnce Memed´in sevgilisini kaçırıp ağayla olan mücadelesi başlayınca ise ne oyun gelmişti aklıma ne de başka bir şey. İnce Memed´le attım üzerimdeki kalın kitap korkusunu.

Özellikle lise çağındaki arkadaşlar kızların peşinde dolaşmaya ayırdığı vakti biraz kısıp günde 1-2 saatini kitap okumaya ayırmalı tatil döneminde.

London'ın Demir Ökçe'si sanırım beni en çok etkileyen kitaplardan biri oldu.İşçi sınıfıyla ilgili yaptığı çıkarımların birçoğunun çağımızda da doğru olduğunu görmek,insanın London'a hayranlığını arttırırken,içini acıtıyor.

London, kitabı 2700'lü yıllarda kardeşlik içinde yaşayan dünyanın bir ferdinin ağzından yazmış,okuyanlar bilir.Kimbilir,belki bir gün dünya o noktaya gelir de,yüzlerce belki de binlerce yıl sonra bugün yaşayanlar o dönemlerin insanlarına anlamsız gelir.

Sırada Gorki-Mujik var.

Bu bölümü gördüğüm zaman çok sevindim ve okuyup da etkisinden kurtulamadığım, okumasam da okunmasına kesinlikle inandığım kitap isimlerini yazmadan önce büyük bir hevesle bütün yorumları okudum. Yapılan yorumlardan çok büyük bir mutluluk duydum, basketbol forumunda bile kitapların tartışılması büyük bir onur aslında. Fakat biraz moralimi bozanlar da olmadı değil.
Bunu anlatmadan önce kesinlikle Mehmet kardeşimin şahsına bir tepkimin olmadığını söylemeliyim. Fakat kabullenemediğim nokta MEB ders kitapları ve onlar hakkındaki yorumlar. Yaşı itibariyle yeni sistem kitaplarıyla eğitim gördüğünü düşünüyorum. Söz ettiği ders tarih ve kendilerinin tarih kitapları da Kemal Kara tarafından mı hazırlanıyor, ilk önce bunu merak ediyorum?
Liseden bu yıl mezun oldum ve Kemal Kara?nın üç tane tarih kitabıyla ders gördük. Fakat bu kişinin kitaplarının lise sıralarında ders kitabı olmasına şiddetle karşı çıkıyorum. Çünkü tarafsız değil hatta doğru olmayan bilgiler dahi var. Bu durumun en büyük kanıtı da benim ve arkadaşlarımın gibi tepki gösteren bir komite tarafından incelemeye tutulduğunda, birçok yanlışın saptanması. Bu araştırmalar hâlâ da devam ediyor. Sadece genel olarak söz ettiğimiz tarih derslerinde değil Edebiyat Tarihi ders kitabı da bu şekilde ve belki de bu tarafsızlık maalesef daha ileri seviyede. Bu kitabın hazırlayıcısı da Hamit Kemal. Orta seviyede bir edebiyat bilgisiyle içindeki hataları saptayabilir ve tamamen kendi yorumuyla hazırlandığının farkına varabilirsiniz, bu durum konular ilerledikçe daha fazla göze batıyor ve insanı rahatsız ediyor. Şunu da söylemek istiyorum, bu tarafsız yorumlar bazen bizim de savunduğumuz konularda oluyor ama yine de bunların bir ders kitabında olması yanlış. Sonuçta öğrenci kendi yorumları ve araştırmalarıyla bunları bulmalı.
Konuyu çok fazla dağıtmak istemiyorum, o yüzden çok derine girmeden yazdım. Fakat bu konuyu, yani temel sorun olan MEB seçimlerini tartışabileceğimiz bir ortam yaratabilirsek çok güzel olur. İlköğretim ve lisede öğrenci olan üye sayısı da çok fazla, elbette onların da yorumları vardır.Bu konuda benim de söyleyecek çok sözüm var çünkü?

Fethullah'ın Copları - Zübeyir Kındıra

Oku,okuttur,okumam diyenin kafasına vur...
şaka şaka sadece okuyun :)

Dün Aziz Nesin´in anılarını yazdığı Böyle Gelmiş Böyle Gitmez´e başladım.

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir düşüncesiyle yorum yapacak (ilk 120 sayfalık izlenimim) olursam; kitabı okumaya başladıktan bir süre sonra aklıma "mizahçılar güldürürken düşündürmeli" sözü geldi. Mizahın usta kalemi bu anı kitabında da zaman zaman güldürüp, zaman zaman düşündürüyor.

"Çoğunluğun yoksul olduğu ülkede , yoksulluğun değil, varlıklılığın daha utanılası olduğunu anladım."

Onur Yavuz' Alıntı:
Dün Aziz Nesin´in anılarını yazdığı Böyle Gelmiş Böyle Gitmez´e başladım.

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir düşüncesiyle yorum yapacak (ilk 120 sayfalık izlenimim) olursam; klasik bir söylem vardır, mizahçılar güldürürken düşündürmeli diye. Mizahın usta kalemi bu anı kitabında da zaman zaman güldürüyor, zaman zaman düşündürüyor.

"Çoğunluğun yoksul olduğu ülkede , yoksulluğun değil, varlıklılığın daha utanılası olduğunu anladım."

Aziz Nesin'in 8-9 tane kitabını okumuşumdur.En son okuduğum kitabı Surname'yi hatırlıyorum.Okudukça okutuyor insana.
azkaldı, yada, Sıvas, candarma
Onur Abi ve Aziz Nesin : )

Anılarını okumak isterdim. Pek kimsenin bilmediği bir şey . Aziz Nesin Kitaplarının arkasında bol bol fotoğrafım vardır :)

Deniz Gürsoy - Çilingir Sofrasında Rakı

Bir çırpıda okuyabileceğiniz, rakıseverlerin hoşuna gidecek bir kitap... Kitapta rakı içme mevzusuyla ilgili çelişkiler olsa da yine de zevkle okunuyor kitap. Tavsiye ederim...

Bir Tıp Gözlemcisinin Notları
Lewis Thomas

Kâşifler ve Keşif Maceraları
Arzu Yüksel

Kolay, Kısa, Keyifli Bilim
Çiğdem Can

Ne Biliyoruz ki?
William Arntz, Betsy Chasse, Mark Vicente

Modern Araştırmacı
Jacques Barzun, Henry F. Graff

Son 2000 Yılın En Büyük Buluşları