ÖSS

Burak Ceyhan' Alıntı:
Ahh İ.T.Ü ahh... Seni seviyorum İstanbul!

İmkansız diye bir şey yok! Hedef 250 puan... ;)

İtü Makina'yı yazacaksan benim notlarımın hepsi duruyor.Sana hediye edebilirim.
Çeyizime koyacaktım ama vazgectim ..

Kazandığını öğrendiğin anda büyük bir sevinç 2. yılın başında ise "7 senede bitirebilirmiyim lan ben bu okulu" psikolojisiyle bana çok küfür edeceğine eminim :p

ama olsun yinede tavsiye ediyorum...

İTÜ Makina'ya 250 yetiyor mu yahu?Maksimum okul puanıyla bile 330 eder. Bizim girdiğimiz sene daha yüksekti.

Teknik resime de sövmek geldi içimden, mühendislik konusu açılınca.Iyyyyyyyy.

sakın ola olupda bi an puanınız da düşük gelirse ziraat yazmayın:D hatta mümkünse sonu mühendislik olan bi bölüm hiç yazmayın:D yazın bi sınıf öğretmenliği flütle küçük kurbağa çala çala mezun olun:D yada turizm felan okuyun hayatı yaşayın.

Flütle, Küçük Kurbağa çalınarak sınıf öğretmeni olunuyorsa, biraz sonra Küçük Kurbağa vb. şarkılar çalıp diplomamı istiyorum.

"Okuyun 'bi' öğretmenlik, nasıl olsa kolay." dendiği için eğitimde bu kadar "gereksiz" öğretmen var işte.

yurtta oda arkadaşım sınıf öğretmenliği okuduğu için biliyorum.flüt çalıyorlardı biz latince kelimleri ezberlemeye çalışırken.bide zorunlu okuması gereken romanlar felan oluyorduki öyle zorunluluğa can kurban.diplomalı insanların vasıfsızlığıysa sadece bir bölüme mahsus değil.eğitim sisteminden ötürü her dalda aynı sorun var.ama tabi öğretmenlerin misyonu daha kritik.sonuçta ağaç yaşken eğilir.

Alperen kardeşimizin haklı istediği üzerine burada konuşalım :) alperen öncelikle hukuk bir tarafa diğer bölümler bir tarafa.Kalite açısından değil fark açısından.Mesela bizim amfide psikoloji yazacakken hukuk yazan biri var ve perişan.Hele Medeni hukuktan 19 alınca adam gerçekten çok kötü durumda.Ayrıca bu arkadaş tüm sene psikoloji kitapları okumuş ama fazla puan yaptı diye hukuku tercih etmiş biri.O yüzden hukuka sene içinde değil baştan karar vermek lazım benim görüşüm.en geç ocağa kadar karar vermelisin.Ayrıca fizikin çıkması bencede kötü olmuş ama psikolojinin çıkması da bir o kadar güzel :)

Eren Abi,ben de hukuku sırf bunun için istemiyorum,ben nihayetinde avukat,savcı,hakim olmayı düşünmüyorum ve de hukuk aslen bu mesleklerde çalışacaklara hitap ediyor;onun için de okuduğum derslerin yarısı hiçbir işime yaramayacak. Onun için Siyasal bilgiler fakültelerini(Bilkent-GS) daha çok düşünüyorum.

Böyle diyorsan hiç sorun yok.Eminim hedeflerine ulaşırsın.Zaten puanların bu sene artmasının tek yolu çok kolay bir sınav.Onun dışında artı-eksi 2 oynar.Başarılar kardeşim bu arada sırf fizik çalışma biyolojide çalış bilen için gerçekten çok kolay sorular geliyor oradan da.

Eren Aydın' Alıntı:
Böyle diyorsan hiç sorun yok.Eminim hedeflerine ulaşırsın.Zaten puanların bu sene artmasının tek yolu çok kolay bir sınav.Onun dışında artı-eksi 2 oynar.Başarılar kardeşim bu arada sırf fizik çalışma biyolojide çalış bilen için gerçekten çok kolay sorular geliyor oradan da.

Kimya? :)

Ben kimyaya bulaşmadım fazla :) 2008de 9 soru vardı 4 tane bildiğim vardı 4net çıkardım :) O 4 soruda kimya için 2+2 gibi bişidi :) zaten bir fe sorusu 0.6 puan getiriyor bize.20 net yap en temizinden 12 puan 8) ki bu 12 puan seni uçurmaya yeter ;)

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Eren Aydın":270vm9sy]Ben kimyaya bulaşmadım fazla :)

Herkes Kimya yapamaz ;) Az öz kişi yapar ;) :p[/quote:270vm9sy]

OKS'de fullemiştim de aradan kaç sene geçti... :)

Bir de sosyoloji olimpiyatı açmış bu yıl tübitak... Ek puan kazanmak için giriyorum,umarım hayırlı olur...