ÖSS

Berkan Karadurmuş' Alıntı:
:) En son sınavı vereyim abi.
Türkçe:27-3
Sosyal:22-4
Mat 1:30-0 8) :p
Fen 1:25-5

Mat 2:22-4(Onur Abi, 2 integral, 3 çemberin analitiği ve vektör vardı. Biz bu konuları daha görmedik. O yüzden biraz düşük :p )
Fen 2:18-7(Berbat dediğini duyar gibiyim :p )

Sayısal 2 puanı:264 küsür idi.

Hiç de fena değil; ama Fen-2 daha iyi olmalı tabii. Fen-1'i de mükemmele yakın yapsan iyi olur. Hedeflerin arasında ne var?

Aileden uzak kalmak iyidir bana göre. Şu 1,5 senede ben bile olgunlaştığımı hissettim.

Osman Aydın' Alıntı:
[quote="Osman Aydın":q2c3lgcr]TÜRKÇE 1: 26 NET-24 NET
SOS 1: 27 NET-24.5 NET
MAT1: 12 NET-8 NET
EDB SOS 2: 27.5 NET-27 NET
SOS 2: 28.5 NET- 26 NET

Eren Abi,bu sene gireceğim inşallah.İlki son denememdeki netlerim,2.si genel netlerim,Sözelciyim ona göre değerlendirisen sevinirim. :pDeğerlendirmeni merakla bekliyorum abi. :)

Bana yorum yapacak olan yok mu ya?Şu netlere ve ona göre çıkacak olan puanlara göre Marmara Coğrafya Öğretmenliği ni kazanabilirmiyim?[/quote:q2c3lgcr]

abi bu mat1 ne yaa ama coğrafya istediğinden diğer netler güzel inşallah istediğin yeri kazanırsın ama mat 1 fecii

İnşallah Onur Abi :) Tek dileğim bu zaten :p

Sarp Abi, Ankara' yı çok istiyorum. Yani rüyalarıma bile giriyor :p Ankara' da iyi bir bölüm tek hayalim diyebilirim :)

Osman Aydın' Alıntı:
[quote="Osman Aydın":si46s1vj]TÜRKÇE 1: 26 NET-24 NET
SOS 1: 27 NET-24.5 NET
MAT1: 12 NET-8 NET
EDB SOS 2: 27.5 NET-27 NET
SOS 2: 28.5 NET- 26 NET

Eren Abi,bu sene gireceğim inşallah.İlki son denememdeki netlerim,2.si genel netlerim,Sözelciyim ona göre değerlendirisen sevinirim. :pDeğerlendirmeni merakla bekliyorum abi. :)

Bana yorum yapacak olan yok mu ya?Şu netlere ve ona göre çıkacak olan puanlara göre Marmara Coğrafya Öğretmenliği ni kazanabilirmiyim?[/quote:si46s1vj]
Suat sözelden ciddi bir yer için mat1 en az 20 net diğer bölümler içinse en fazla 2 yanlış lazım. Daha çok yorum aypmak isterdim ama sözeli çok araştırmışlığım yok uzmanlık alanım Eşit Ağırlık :) ama biraz daha çalışma ile ed-sos u rahat 30 yaparsın aynı şekilde sos-2 yide ama türkçe ve sos-1'e ne kadar çalışırsan çalış o andaki soruyu okuma konsatrasyonuna bakar. O yüzden sen ikinci bölümü daha çok çalış.Mat-1'de yabana atma.Mat-1 dışındaki bölümleri herkes yapıyor zaten öne geçmek için mat-1 sana lazım ;)

Suat okulunda 1. olursan otomatikman 80 puan eklenir zaten öss puanına. Ayrıca istediğin bölüme daha düşük puanla girersin okul 1.leri kontenjanından. Yani sen ne yap yap okul 1.si ol :)

Osman Aydın' Alıntı:
Eren abi Mat 1den 20 net benim gibi bir Matematik özürlü için çok fazla. :oops: O kadar yapmam çok zor.Taş patlasa o zamana kadar en fazla 15 net yapabilirim,madem öyle diyosun bende biraz biyolioji ye bakim. ;) O geometri ye göre daha kolaydır.O 15 net sadece mat 1 e ait olacak,çünkü geometri ne anlarım ne de yaparım. :oops: Biyoloji ile o 5 6 netlik farkı kapatırım inşallah.
Abi birde ben okulda 1.cilik için yarışıyorum,lise 2,lise3 5.00,lise 1 4.72.Acaba burdan gelecek puan benim için fayda olur mu?Birde şöyle bir sorunum var,benim okulun ilk mezunları biz olacağız,bu yüzden okuldan pek fazla puan gelmez ve en önemlisi okulun seviyesi çok düşük,buda benim için malesef ciddi bir dezavantaj.
Ama inşallah bu dezavantajları kapatıp Allah ın izni ve yardımıyla kazanacağım.
Eren Aydın' Alıntı:
Suat okulunda 1. olursan otomatikman 80 puan eklenir zaten öss puanına. Ayrıca istediğin bölüme daha düşük puanla girersin okul 1.leri kontenjanından. Yani sen ne yap yap okul 1.si ol

artık öyle değil okul puanı galiba en fazla 20 olacak okul birincisi ile sonuncusu arasında en fazla 4,5 puan olacak yani artık okul puanı önemini fazlaca yitirdi bu arada eğer okul 1. liği istiyorsan mattan dediğin gibi en az 15 yapmalısın rahat bir ders bence ama ben sayısalcıyım ondan geometiride biraz açı bilsen iki soru yaparsın sadece soru çöz biraz yeterli büyüğümsün bilgi vermek gibi olmasın ama :)

Önemli hedeflerimden biri de İkinci aşamaya kaldığım tarih olimpiyatında üçüncü aşamaya geçip,orada da başarılı olup 8 civarı bir ek puan kapabilmek... Hayırlısı...

Her ne kadar eksiklerim olsa da elimden geleni yapıyorum. Bu sene ayrıca 2 ay hiç çalışamadım ciddi rahatsızlığım var sağlıkla ilgili buna rağmen pes etmedim. Daha uzun bir süre var 93 gün var.Bu süreç içerisinde çok şey değiştirilebilir.

Son deneme sınavı tüm konular vardı; integral vs.vs... Buna rağmen sonuçlar;

Türkçe 1- 25 doğru 2 yanlış
Matematik 1- 18 doğru 1 yanlış
Fen 1- 19 doğru 2 yanlış
Matematik 2- 22doğru 1 yanlış
Fen 2- 21 doğru 3 yanlış

sayısal 2 puan; 229 gelmişti.
okuldan da 76-79 arası bir şey gelecek.

Şu anlık istediğim gibi gidiyor eksiklerim var hala en kısa zaman da hepsini halledeceğim. Hedefim 250 puan buna da ulaşacağıma inanıyorum,zaten İTÜ Denizcilik Fakültesi 320 puanla almış geçen sene, 15-20 puan daha alırsam bana yetecek.

bu deneme de sosyal hiç yapmadım 5 sosyal sorusu 1 matematik sorusuna bedel olduğu için uğraşmadım onun yerine yapamadığım sorulara odaklandım ama öss'de mutlaka yapacağım.

Abilerim ve arkadaşlarım yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ayrıca bu sene sınava girecek arkadaşlarıma başarılar dilerim, umarım hedeflerine ulaşırlar. ;)

Burak, eminim ki 93 günün sonunda Mat-1 fırlayacak. Çünkü çalışamadığını belirtiyorsun. 1 ay çalış Mat-1' e 25' in üstüne çıkacağın garanti. Mat 2 ve Fen 2' de daha görülmeyen konular var zaten. Onların da tamamlanmasıyla her şeyin çok iyi olacağını tahmin ediyorum.

Bir de Sosyal' i yabana atma :) Standart sapma falan filan derken baya bi puan getirir :p

Sana başarılar. Umarım her şey gönlünce olur.

Bu sene geçtide bende seneye Alperen kardeşim gibi Tarih olimpiyatlarına katılacağım.Zaten hocalarımda hemen tamam derler.Ek puan olayını duyduğum zaman şoke oldum zaten.Bu arada Alperen ne tür sorular soruyorlar ezberci mi yoksa yoruma mı dayalı nasıl sorular soruyorlar ?

Berkan Karadurmuş' Alıntı:
Burak, eminim ki 93 günün sonunda Mat-1 fırlayacak. Çünkü çalışamadığını belirtiyorsun. 1 ay çalış Mat-1' e 25' in üstüne çıkacağın garanti. Mat 2 ve Fen 2' de daha görülmeyen konular var zaten. Onların da tamamlanmasıyla her şeyin çok iyi olacağını tahmin ediyorum.

Bir de Sosyal' i yabana atma :) Standart sapma falan filan derken baya bi puan getirir :p

Sana başarılar. Umarım her şey gönlünce olur.
Teşekkürler Berkan, iyi dileklerin için.

Sosyal'i yabana atıyorum. Mantığını da söyleyeyim; sosyal yapanlar zaten 260+ üzerinde alan kişilerdir. Adam kendini aşmıştır mat ve fen de tüm konuları biliyordur ama yine de denemelerde ufak tefek hatalar yapıyordur yine de puanına 5-10 puan fazla bir şey gelsin diye eğer ki sınav esnasında 15-20 dakika boş vakti varsa oturur sosyal çözer ve sosyal o zaman çok kıymetli duruma gelir.Benim için böyle değil ki... Ben sosyale harcayacağım zamanı matematik ve fen de bilemediğim boş sorulara uğraşırım her ne kadar bilmesem de en azından bir fikrim vardır mutlaka o konuyla ilgili ve o sorulara odaklanırım. Zaten öss'de son 15 dakika da sosyal sorularını bitiririm ama denemelerde oturupta sosyal çözmenin benim için bir anlamı yok.

Mat 1'de söylediklerinde haklısın sanırım; fazla mat 1 çözmüyorum zevk almıyorum.Denemelerdeki mat 1 soruları çok zor geliyor bunu hocalar bile söylüyor.Ben mat 1'i okulda boş olduğum da pratik olsun diye çözüyorum hem de eksiklerimi tamamlayayım diye.Evde de haftanın 1 gününü ayırıyorum. Fizik1-2 ve kimya 1-2'deki eksik konularımı kapatayım şu 1 ay içerisinde sonra mat 1'in de üzerinde biraz daha fazla duracağım.

Analitik geometri'de çember analitiği vs... konularıyla ilgili çok çeşit soru geliyor pek çözemiyorum açıkcası.Biri bana anlatabilir mi? :p

Kimya'da da organik kimya canımı çok sıkıyor dersanede görmedik daha ama okuldaki hoca da anlamıyor anlatamıyor da bu konuya karşı bir soğukluk duydum hiç test çözmek istemiyorum.Dersanede görünce umarım toparlarım. Olmassa bir Trabzon seyahati yapar Burak Barut kimya dehası abim bana anlatır Organik Kimya'nın kralını olmaz mı :p

Bu arada sen ne zaman sınava gireceksin Berkan?

Mehmet Yıldırım' Alıntı:
Bu sene geçtide bende seneye Alperen kardeşim gibi Tarih olimpiyatlarına katılacağım.Zaten hocalarımda hemen tamam derler.Ek puan olayını duyduğum zaman şoke oldum zaten.Bu arada Alperen ne tür sorular soruyorlar ezberci mi yoksa yoruma mı dayalı nasıl sorular soruyorlar ?

Soru değil Mehmet,proje... :)

Öss'ye girecek arkadaşlara..

YÖK'ten kontenjan müjdesi..

YÖK Genel Kurulu, devlet üniversitelerinin ön lisans ve lisans programlarının kontenjanlarını yüzde 15, vakıf üniversitelerinin ön lisans ve lisans programlarının kontenjanlarını da yüzde 20 oranında artırdı.