ÖSS

Alperen, Galatasaray Hukuk fransızca, alanında belki de en iyi seçim olabilir ama eğer gerçekten istemiyorsan sonradan üzüleceğin bir seçim de olabilir hukuk. Sadece hukukun adına aldanıp da giren, sonra ağır gelip 1-2 yıl sonra bırakan arkadaşlarım var. Eğer o kadar yüksek puan yapabileceksen gerçekten istediğin yeri iyi seç ve bunu ailenle konuş derim.

Ailem,okulum ve öğretmenlerimle ciddi olarak görüşmem lazım bu meseleyi... Hepiniz haklısınız,geleceğim ile ilgili en doğru kararı verebilirim umarım.

Alperen Galatasaray Hukuk demek Türkiye'de derece yapmak demek eğer bu kadar çalışkan ve imkanlarla doluysa bırak forumu falan doğru derse ;) :)

Vallahi ailene bende hak veriyorum arkadaşım düşünsene Galatasaray Hukuk'tan mezun olacaksın burada kime sorsan en büyük hayali olur herhalde. ;)

Galatasaray hukuk a girenlere zaten insan olarak bakılmaz onlarda kendilerini öyle görmez :) ilk 110 kişi içinde olmak lazım girmek için kabaca bir hesap ile bir ea öğrencisinin bile fen1 testinden en az 27.50 net yapması lazım 2 yanlış yani.Ahh ulan ahh bizde ilk Ea'ya girdiğimizde GS yi hedeflemiştik ne günlerdi haa :)

Bir de kesinlikle göz korkutmak olarak algılanmasın bunların bilinmesi lazım.GS'da bilindiği üzere 2 sene hazırlık var fransızca eğer 2 yıl kalırsanız yani 1.sınıfı 2 kez okuyup bir daha kalırsanız bu kez okuldan atılıyorsunuz ve istanbul veya gazi ye gönderiyorlar sizi.Benim 2 arkadaşım bu sene ayrılmak zorunda kaldı öyle.Biri türkiye 250.si olarak uluslararasını kazanmış diğeride 700. olarak siyaset bilimine girmişti.Yazık oldu... :(

Foruma girmek zaten sıkıntı oluyor :)
İnsan olarak bakılmaz derken? Yani fen bilgisinden eksik olduğumu düşünmüyorum,lise 1 in sonunda 25 net yapmıştım ve o zaman lanet olası optik konusunu bilmiyordum. Optik den hatalarım vardı(2 soru mu idi 1 mi hiç doğrum yoktu :( ) Ayrıca çok çok çok zor birşey olduğunu düşünmüyorum ilk 120 nin EA için. Çünkü türkiye de ki iyi öğrencilerin yüzde 90 ı(en az) sayısal okuyor. Haksız mıyım?

Alperen EAcıların şöyle bir avantajı da var yeni sistemde,onu da eklemek lazım.Eskiden herkes 180 soruyu çözdüğü için,sayısalcılar sınav sonunda puanlarına göre EA bölümlerini seçmeye karar verebiliyorlardı.Şimdi bu rakam çok düştü doğal olarak.

Söyledğinde de maalesef haklısın.Maalesef diyorum,ben Sayısal'da 2381. olmuştum;ama girdiğimiz denemelerde eşit ağırlık kısmını çözdüğümüzde birinci olduğumuz oluyordu,dersane sınıfındaki arkadaşlarımla.Samsun'da yaşıyordum ben üniversiteden önce,oranın en iyi dersanelerinden biriydi.EA öğrencisi olsam büyük ihtimal daha iyi bir derecem olurdu.Maalesef ülkemizde bu çocuğun kafası Fen'e basmıyor,EAcı olsun diye bir kanı var.

Bir de birçok insanın bu Fen fobisini anlamıyorum,korkularını atalatıp üstüne gitmeli insanlar.Yapamıyorum deyip,bırakınca olmuyor elbet.

Son olarak da,hdeflerini yüksek tutman çok güzel.

Emre çok doğru demiş Alperen ise haksız :) Çünkü yüzde 90nı değil emin ol daha azı sayısal okuyor.İlk 1000 ne girme şansı olmayan çoğu sayısalcı çocuk dershaneler veya çevre telkini ile ea ve sözele geçiyor ilk 500e girmek için hatta ne kadar doğru bilemem şöyle bir istatistik vereyim.2007 de öss de ilk 1000 içinde lise2 den itibaren ea okuyan öğrenci sayısı 127 yani derece yapanların büyük kısmı lise2'yi sayısalcı olup dönenler.
Ama lise1 de 25 net yapıyosan bu çok büyük avantaj.Bunu ilerletirsen ham puanda çoğu insana kafadan 15 puan fark atarsın.Bi de mat2 yi tulum çıkartırsan Bienvenu Galatasaray :)

Emre Sarp Kocaoğlu' Alıntı:
Alperen EAcıların şöyle bir avantajı da var yeni sistemde,onu da eklemek lazım.Eskiden herkes 180 soruyu çözdüğü için,sayısalcılar sınav sonunda puanlarına göre EA bölümlerini seçmeye karar verebiliyorlardı.Şimdi bu rakam çok düştü doğal olarak.

Söyledğinde de maalesef haklısın.Maalesef diyorum,ben Sayısal'da 2381. olmuştum;ama girdiğimiz denemelerde eşit ağırlık kısmını çözdüğümüzde birinci olduğumuz oluyordu,dersane sınıfındaki arkadaşlarımla.Samsun'da yaşıyordum ben üniversiteden önce,oranın en iyi dersanelerinden biriydi.EA öğrencisi olsam büyük ihtimal daha iyi bir derecem olurdu.Maalesef ülkemizde bu çocuğun kafası Fen'e basmıyor,EAcı olsun diye bir kanı var.

Bir de birçok insanın bu Fen fobisini anlamıyorum,korkularını atalatıp üstüne gitmeli insanlar.Yapamıyorum deyip,bırakınca olmuyor elbet.

Son olarak da,hdeflerini yüksek tutman çok güzel.

Teşekkür ederim abi.

Emre Abi sana da teşekkürler. :)

Alperen Kaplan' Alıntı:
Foruma girmek zaten sıkıntı oluyor :)
İnsan olarak bakılmaz derken? Yani fen bilgisinden eksik olduğumu düşünmüyorum,lise 1 in sonunda 25 net yapmıştım ve o zaman lanet olası optik konusunu bilmiyordum. Optik den hatalarım vardı(2 soru mu idi 1 mi hiç doğrum yoktu :( ) Ayrıca çok çok çok zor birşey olduğunu düşünmüyorum ilk 120 nin EA için. Çünkü türkiye de ki iyi öğrencilerin yüzde 90 ı(en az) sayısal okuyor. Haksız mıyım?
İlk önce inşallah gönlünden geçenler gerçek olur.

Ea için "ilk 120'nin çok çok çok zor bir şey olduğunu düşünmüyorum." demek hayli iddialı bir söz. Sonuçta bütün soruları doğru yapmadığın taktirde ilk 1000'deki öğrenciler sadece küçücük küsüratlar oynayacak. Yaptığınız netler bile aynı olsa, yapılan soru farklı olduğunda bile puan değişiyor. Her şey senin elinde de değil, okulun genel başarısı bile senin yüzlerce kişilik sıra değiştirmene neden oluyor. Bu seneki sınavda 320'li puanlarda bir puan en az 2000 bişiyi geçmeyi sağladı. Daha ne şartlar, ince ayrıntılar var. Sadece bunlar bile ilk 120 için kolay demenin hata olduğunu gösteriyor. Sınav öncesi ne kadar başarılı olursan ol unutulmaması gereken temel şart ÖSS'deki başarı sadece dersle ölçülmüyor. Sınav esnasında daha önceden aklının ucundan geçmeyen birçok şey olabiliyor. Bunları hazırlıklı ol bence. Hedeflerinin büyük olması güzel ama bu yolda ilerlerken bazı şeyleri çok basit görme. Sonuçta senin gibi yola çıkan çok öğrenci var, dershanelerde "ya Boğaziçi ya haftaiçi" sloganıyla tur atan birçok öğrenci var. Bunları gerçekleştirebiliyorlar gerçekleştiremiyorlar o ayrı.

Daha önünde çok uzun bir zaman var. Şimdiden bence bu düşüncelere kapılma, en azından ileride kendi sözlerin seni çok büyük baskı altına alabilir. Türkiye genelinde iyi öğrencilerin yüzde 90'ı sayısal okuyor demek ea ve sözellere de çok büyük haksızlık. En azından idealleri uğruna bölüm seçenler için. Ülkemizde başarılıların sayısala, diğerleri ea'ya gider diye bir düşüncenin olduğu da doğru fakat özellikle genel liselerde biraz başarı görenler, o da ders notlarının orta halli olması, ben çok iyiyim diyerek sayısal seçtiği de bir gerçek, böyle rakipler de yabana atılmayacak kadar fazla.

Yazdıklarımı umarım yanlış değerlendirmezsin. Yapamazsın, başaramazsın demiyorum sadece temkinli ol, büyük konuşmaktan uzak dur. (bence)

Uğurcan Günel' Alıntı:
[quote="Alperen Kaplan":u0fuy1q5]Foruma girmek zaten sıkıntı oluyor :)
İlk önce inşallah gönlünden geçenler gerçek olur.

Ea için "ilk 120'nin çok çok çok zor bir şey olduğunu düşünmüyorum." demek hayli iddialı bir söz. Sonuçta bütün soruları doğru yapmadığın taktirde ilk 1000'deki öğrenciler sadece küçücük küsüratlar oynayacak. Yaptığınız netler bile aynı olsa, yapılan soru farklı olduğunda bile puan değişiyor. Her şey senin elinde de değil, okulun genel başarısı bile senin yüzlerce kişilik sıra değiştirmene neden oluyor. Bu seneki sınavda 320'li puanlarda bir puan en az 2000 bişiyi geçmeyi sağladı. Daha ne şartlar, ince ayrıntılar var. Sadece bunlar bile ilk 120 için kolay demenin hata olduğunu gösteriyor. Sınav öncesi ne kadar başarılı olursan ol unutulmaması gereken temel şart ÖSS'deki başarı sadece dersle ölçülmüyor. Sınav esnasında daha önceden aklının ucundan geçmeyen birçok şey olabiliyor. Bunları hazırlıklı ol bence. Hedeflerinin büyük olması güzel ama bu yolda ilerlerken bazı şeyleri çok basit görme. Sonuçta senin gibi yola çıkan çok öğrenci var, dershanelerde "ya Boğaziçi ya haftaiçi" sloganıyla tur atan birçok öğrenci var. Bunları gerçekleştirebiliyorlar gerçekleştiremiyorlar o ayrı.

Daha önünde çok uzun bir zaman var. Şimdiden bence bu düşüncelere kapılma, en azından ileride kendi sözlerin seni çok büyük baskı altına alabilir. Türkiye genelinde iyi öğrencilerin yüzde 90'ı sayısal okuyor demek ea ve sözellere de çok büyük haksızlık. En azından idealleri uğruna bölüm seçenler için. Ülkemizde başarılıların sayısala, diğerleri ea'ya gider diye bir düşüncenin olduğu da doğru fakat özellikle genel liselerde biraz başarı görenler, o da ders notlarının orta halli olması, ben çok iyiyim diyerek sayısal seçtiği de bir gerçek, böyle rakipler de yabana atılmayacak kadar fazla.

Yazdıklarımı umarım yanlış değerlendirmezsin. Yapamazsın, başaramazsın demiyorum sadece temkinli ol, büyük konuşmaktan uzak dur. (bence)[/quote:u0fuy1q5]

Tabiiki yanlış anlamam ama ben çok çok zor olmaması meselesini Sayısal ile kıyaslama açısından söyledim. İdeal için geçenler tabii var,tıpkı ben gibi ama şu da bir gerçek ki çok sayıda öğrenci yok bu şekilde. Bir de ilk 120 yi küçümsemek olarak algılanmamalı söylediklerim,az önce de söylediğim gibi karşılaştırma olarak söyledim.

Eren Aydın' Alıntı:
Marmaranın haydarpaşa kampüsüne yolu düşen olursa bekleriz.Tıp ezcacılık diş hekimliği hukuk hepsi orada.Gelin buyrun kantindeki iğrenç çaydan ikram ederim size:)))
eskiden böyle demişim ama lafımı geri alıyorum ve yiyorum:) hele 3. katta ki çay ocağı anlatılmaz yaşanır hala da beklerim.Burak kardeşimi ise temelli bekliyorum:)

Çok yanlış bir mantık var. Türkiye'deki iyi öğrencilerin %90'ı sayısal okumuyor. Türkiye genelinde %20 sayısal, %45 ea, % 35 sözel öğrencisi olduğunu rehberlik hocası söylemişti.Bu %20 öğrenci arasından zaten %10'u fen lisesidir.Geri kalanı ise Anadolu Öğretmen,Anadolu,Meslek ve düz lise olarak görünüyor.Türkiye'de her sene 2 milyon öğrenci sınava girse bunlardan 400 bini sayısalcı. Peki Türkiye'de sayısaldan 4 yıllık bölüme kaç öğrenci alınıyor.120 bin civarı. Demek ki sayısal bir öğrenci diğer bölümde okuyan öğrencilere göre daha avantajlı. Sayısalda 230 puan alan birisi 4 yıllık iyi bir yerde okuyabilir.Ea'da 230 alan birisi 4 yıllık sıradan bir yerde okuyabilir.Sözelden 230 alan birisi 4 yıllık bir yere giremez.Aradaki fark bu!

Bu sene sınava girecek herkese başarılar.

Ahh İ.T.Ü ahh... Seni seviyorum İstanbul!

İmkansız diye bir şey yok! Hedef 250 puan... ;)