ÖSS

Eren Aydın' Alıntı:
Marmaranın haydarpaşa kampüsüne yolu düşen olursa bekleriz.Tıp ezcacılık diş hekimliği hukuk hepsi orada.Gelin buyrun kantindeki iğrenç çaydan ikram ederim size:)))

Bana göre Marmara'da tek kampüs vardır o da Göztepe. Tek kantin vardır o da Altıgen :)

?ÖSS çok önemli bir sınav. Ve senede bir kere yapılıyor. Kelime oyunlarının yapılmaması lazım. Soruların anlamlarının değiştirilmemesi lazım.?
Bunu bilerek yapıyorlar ki, sınava giren kişi tümceyi anlamaya çalışırken o soruyu hazırlayana içinden bin türlü iyilik (!) geçirirken soruyu yapamazken sinirlensin ve bu sinir diğer soruya da etki etsin.

Bu seneki sınavların geneli aynı zihniyetle hazırlanmış sanırım. Ben de KPSS'ye girdim, sözcük oyunu ve tümce geveleme çok fazlaydı. İlk yazdığım tümcenin uzadıkça anlamsızlaşması gibi.

Resmen dalga geçiyorlar. Öğrencileri eleyelim, herkes soruları kolay yapmasın diye zırvalıyorlar.

Ben şu iki soruyu merak ettim.ÖSS gibi bir sınavda iki sayfalık çözümü olan bir soru çıkacağına inanmıyorum açıkçası.

Şimdi sorulara baktım.Sanırım ÖSYM kitapçığındaki soruların yeri farklı,çünkü 13. soru bir compton olayı sorusu ve çözmesi o kadar uzun sürmez sanırım.Belki uzun uzun açıları bulmaya çalışmışsa soruları çözen bilemem tabii;ama test tekniğinde öyle çözmeye gerek yok sanırım.4. soru da o kadar uzun sürmez sanırım;ama ben gireli bir seneyi geçti tabii yanlış fikir yürütüyor olabilirim.yarın dersaneye uğrayacaktım hocaları görmek için orada da sorarım belki.

Benim anlamadıgım bu soruları bilmem kaç tane alanında uzman olan kişiler ya da profesörler hazırlıyor. Bu sınav senede bir defa yapılıyor ve 2 milyon kişiye yakın katılım oluyor. Yani 1 soru çok fazla kişiyi etkiliyor. Hazırlanan soru sayısı 180-200 civarında ve bunu bile doğru hazırlamayı beceremiyorlar. Üstüne üstlük de bu sorular kimbilir kaç defa kontrolden geçiriliyor sınavdan önce?

Semih Ural' Alıntı:
Benim anlamadıgım bu soruları bilmem kaç tane alanında uzman olan kişiler ya da profesörler hazırlıyor. Bu sınav senede bir defa yapılıyor ve 2 milyon kişiye yakın katılım oluyor. Yani 1 soru çok fazla kişiyi etkiliyor. Hazırlanan soru sayısı 180-200 civarında ve bunu bile doğru hazırlamayı beceremiyorlar. Üstüne üstlük de bu sorular kimbilir kaç defa kontrolden geçiriliyor sınavdan önce?

Ya ciddiye almıyorlar ya da alıştıkları düzeyin altında sorular sorarken bazı noktaları gözden kaçırıyorlar.Sanırım en iyisi bir sorunun üstünde çok çok fazla vakit harcamamak.

Bu sene ben de gireceğim ama henüz düzenli olarak başlayamadım çalışmaya malesef umarım kısa zaman sonra sıcaklar geçince başlayacağım...

Emre Özdoğan' Alıntı:
Bu sene ben de gireceğim ama henüz düzenli olarak başlayamadım çalışmaya malesef umarım kısa zaman sonra sıcaklar geçince başlayacağım...
Allah kolaylık versin :) Ama sıcakların geçmesini bekleme, bunlar klasik öğrenci bahaneleri. Ondan sonra soğuklar başlar bahane olur; sonrasında okul sınavları, zaman bulamazsın; daha sonra "ya bir tatil olsun ben o zaman çalışmaya başlarım, arayı kapatırım." dersin; kendiliğinden aksilikler çıkmayacak mı, illa ki olacak; belirli dönemlerde zaten sürü halinde depresyona gireceksiniz daha birçok şey sıralayabilirim ama hiç gereği yok. Şu öss illetinde en iyi öğrendiğim şey, sakın çalışmalarını erteleme. O geçsin, bu gelsin, şu da olsun dediğin anda bir bakıyorsun öss gelmiş. Ben bunları çok fazla yaptım sen yapma kardeşim ;)

Emre kardeşim hiç öyle deme şimdiden sıcak mıcak kas kendini konular güzelce yerleşsin yoksa aralıkta başlamışın filan fayda etmez.Zaten emin ol eğer şimdilerde çalışırsan sınava 2 ay kala yapacak bişey kalmadığını görürsün son 2 ayın deme çözmekle çok rahat geçer.

Tavsiyeleriniz için saolun arkadaşlar doğru söylüyorsunuz, ben de biliyorum aslında ne yapmam gerektiğini ama zor geliyor işte bazen. Genede kısa zaman içerisinde çalışma moduna iyice girip yıl sonuna kadar da düzenli bir çalışmayla sınavdan iyi bir puan alacağıma inanıyorum. Umarım yanılmam, daha doğrusu umarım hemen güzelce çalışmaya başlarım ve yıl sonuna kadar düzenli çalışabilirim. =)

Alperen, hukuk mezunu bir kişi iş hayatında siyasal mezunu olan bir kişinin girdiği yerlere girebilir özellikle de kamu kuruluşlarında ama siyasal mezunu bir kişi hukuk mezunu bir kişinin girdiği her yere giremez.

En önemli soru; neden Siyasal Bilgiler´de okumak istiyorsun?

Eren Aydın' Alıntı:
Bu arada hangi bölümsün emre kardes sayısal ea?
Eşit ağırlık Eren. Biyolojimin çok iyi olmasına rağmen fizik-kimya ikilisinden pek çakmadığım için seçtim bu bölümü, kafamda herhangi bir ea mesleği olduğu için değil.

Benimde coğrafya tarih vb. derslerim daha iyi olduğu için ea yı seçtim.Şu anda hiç pişman değilim.Bence sizde ea sevmekle işe başlayın.Öncelikle metematik çok önemli.Onu halleden istediği her yere girer.Ama boğaziçi gibi prestijli okulları isterseniz iyi bir mat1 mat2 yanında iyi birde fen1 yapmanız lazım.Fen1 sizi hiç korkutmasın ben 4 aylık bir çalışma ile son Öss'de 19.25 net yaptım.Şunuda unutmayın ea'da ilk 5000 ne girmek gerçekten çalışana çok kolay çünkü yapacağınız her fen neti sizi bir üste taşıyacak.
Bölüm seçiminde ise Onur Abi çok doğru yazmış.Hukuk maymuncuk anahtarı gibidir.Sayısal olmayan her bölümde hukuk mezunu biri vardır.İlla hukuk okuyun demiyorum ama işletme iktisat mezunu olan yüzbinlerce insan var ve her yıl artıyor.Farklı olmak için onlardan çok büyük bir efor sarfetmek lazım.Ayrıca ea bu üç bölümden ibaret değil.Şimdi hepsini saysam uzun olur ama kısaca araştırma yapan herkes daha bir çok ilgi çekiçi bölüm olduğunu görer.
Son olarak hukuk okunmak için okunacak son bölümdür.Çünkü okuma azmı anlama azmı ve yorum azmı gerektirir sevmeyeni bezdirir.O yüzden yazmadan önce ben gerçekten istiyormuyum diye iyi düşünün.
Çok rehber öğretmen hissettim kendimi :) umarım yardımı olmuştur..

Onur Yavuz' Alıntı:
Alperen, hukuk mezunu bir kişi iş hayatında siyasal mezunu olan bir kişinin girdiği yerlere girebilir özellikle de kamu kuruluşlarında ama siyasal mezunu bir kişi hukuk mezunu bir kişinin girdiği her yere giremez.

En önemli soru; neden Siyasal Bilgiler´de okumak istiyorsun?

Söylediklerini biliyorum Onur Abi ve Ankara Siyasal a gitmemi de en çok baltalayan mesele bu...
Şimdi ben hukuk okuduğum zaman belki yine kaymakam,vali,müsteşar,TİGEM görevlisi(atıyorum) gibi meslekleri edinebileceğim ancak 4 sene boyunca boşuna görmemem gereken dersleri göreceğim.Problem bu. Ben hukuk okuduğum zaman da az önce saydığım bölümlere yoğunlaşacağım ve üniversite bana çok birşey kazandırmayacak mesleğim açısından.
Ama ailem de öğretmenlerim de Galatasaray Hukuk olsun istiyorlar. Ve ben de galiba onlar isteği doğrultusunda çalışacağım,sırf onlar benim EA okumama izin verdikleri için...