ÖSS

Eren haber taze... Hürriyet´in dün telefona gönderdiği mesajda da vardı bu bilgi.

Abi ne o sınava mı gireceksin de bu kadar ilgilisin diyebilirsin. : ) Ben girmiyorum da kardeşim gibi sevdiğim birisi girecek sınava. Sözü var, Hatay´dan Ankara´ya gelecek.

Abi bu haber doğru ise sırf fazla kişiyi alacaz, insanların gözüne hoş gürülecek diye zaten zor verilen eğitimi en zor hale getirecekeler.
Sen girdin rahatsın diye düşünmeyin sakın. Aynılarını geçen sene girmeden öncede çoğu kez söyledim çevreme. Üniversiteye gidince anlarsınız öğrenci sayısı fazlalştıkça nasıl zorluklarla karşılaşacağınızı. Müfredatı değiştirerek eğitim-öğretimi baltayalamadılar, böyle bitirmeye çalışıyorlar heralde.

Haber süper bu demektir ki her bölüm kendi aldığı puanın 8-10 puan altında alacaktır.Kimi için güzel kimi için kötü ama varsın düşsün.Üniversite okuyan öğrenci de çok olsun.Hep derler ya üniversitenin önemimi kalır? Kalır kalır hiçbir şey olmaz, ülkemizde okuyan öğrenci sayısının fazla olması gayet sağlıklı bundan zarar gelmez.İşsizlik artar denilir genel de ama kontenjanı artırdıkları bölümlerle ilgili iş sahaları fazlalaştırılırsa bence işsizlik sorunu kalmaz. Bende inanıyorum... Zaten işsizlik belli başlı bölümlerde var onun haricinde işsizlik problemi yok. Tıp,eczacılık,işletme,genetik, ucak govde motor,makine müh. vs.vs. Önemli olan hangi alanda okunuluyorsa o alanda insan kendinisini en verimli şekilde geliştirmeli yabancı dil,tecrübe vs... çünkü;herkes artık iyinin iyisini arıyor...

Bu habere sevinmedim desem yalan olur.

Taner Tuna@
Haber için teşekkür ederim üstadım...

Herşey bu kadar kolay olsa keşke. Dün 344 kişilik amfide 800 kişiye ders verildi. Çalışıldı daha doğrusu. En az 200 kişi kapıdan döndü belkide daha fazla. Yüzde 100 artırmak lazım kontenjanları, ülkede üniversite binasından bol ne var?

Olay o kadar basit değil Burak.

Belki ukalalık olarak algılanabilir; bu haberler beni çok da ilgilendirmiyor, prestijli bir okulda okuyorum ve belli bir seviyenin üstünde puanlar zaten düşmüyor ; fakat bizde de gelecek seneden itibaren yurt sıkıntısı yaşanmaya başlayacak hafif hafif diye tahmin ediyorum.

Öyle plansız programsız alın size kontenjan demek, her yere üniversite açmak, insanların işsiz kategorisine 4 yıl geç girmesi dışında fayda etmeyecektir. Devlet kontenjanları arttırana kadar, üniversiteler nasıl YÖK boyunduruğundan kurtulur, bütçeleri nasıl arttırılır gibi konular üzerinden çalışma yapmalı.

@ Emre Sarp

Üstadım sende haklısın olayları herkes kendine göre yorumlar değerlendirir.Mâlum hâlâ üniversiteye kapak atmadık ama inşallah başarırsak bu haberi eminim ben de senin gibi düşünürdüm ama şu an benim için esas olan; üniversiteye girmemi kolaylaştıran her durum benim için olumludur.Tabii ki dediğin gibi çok üzücü iş yok ama mezun çok... Umarım en kısa süre de buna bir çözüm bulurlar.

Üniversitelere kaliteli öğrenci şart. Sadece üniversiteye gireyim de, hangi bölüm olursa olsun anlayışını bir kenara bırakmamız lazım. Bunun için de sınava girenlerin bilinçli olması, nereye girmek istediklerine iyi karar vermeleri gerekiyor.

Devletin de üniversitelere daha çok kaynak ayırması gerek. YÖK, yanlış yapıyor. İlk önce şartları daha iyi hale getirmesi gerekirken, daha fazla öğrenci alması doğru değil. Bu kararı YÖK mü aldı, orası da tartışma konusu.

Son olarak Burak Ceyhan,

Baya oldu konuşmayalı kardeşim. Çalışmaların umarım iyi gidiyordur. Ben senin kazanacağına inanıyorum. Kazanacaksın umarım. Biraz daha gayret. Başarılar.

Burak, haberi gördüğümde cevap yazacaktım; fakat üniversiteye girmek için çabalayan sizlerin olduğunu bildiğim için, ertelemiştim bu kararımı.

Senin ne derece üniversite eğitimi almak istediğini biliyorum. Aylardır bu mutlu sonuca ulaşmak için uğraşıyorsun -ki mutlu haberini görmeyi en çok isteyenlerden birisi de benim- ama sırf 'üniversiteye kapağı atmak' düşüncesinde olanların 2, 4 ya da daha fazla yıl geçecek zamanlarına yazık...

Bir sürü iş olanağı olan bir ülkede yaşıyor olsak, herkes üniversiteli olsun; ama bu durum bana, gençleri oyalama taktiği olarak geliyor.

Bana da diyebilirsiniz; okudun, rahatsın, diye; ama 2 yıl sonra sınava girecek kardeşim var. Buna rağmen böyle düşünüyorum ben.

artan kontenjanların hiç kimseye bir faydası olacağını düşünmüyorum..diplomalı işsizler ordusunun sayısı artacaktır sadece..
birde bunu çok cazip birşeymiş gibi lanse ediyorlar en çokta buna üzülüyorum...

Sınavdan önce bir daha foruma girme şansı bulamayabilirim.Şimdiden sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum.
Umarım istediğniz üniversitenin,istediğiniz bölümünü kazanabilirsiniz.Çokda stres yapıp sınav öncesi motivasyonunuzu kaybetmeyin.Hayat öyle ya da böyle devam edecek.

Forumumuzdan ÖSS'ye girecek tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Umarım gönüllerinin arzu ettikleri yerlere girerler ve herşey onlar için en iyisi olur. Özelde de adaşım Burak Ceyhan kardeşime başarılar dilerim. Umarım emeklerinin karşılığını fazlasıyla alırsın.

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Forumumuzdan ÖSS'ye girecek tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Umarım gönüllerinin arzu ettikleri yerlere girerler ve herşey onlar için en iyisi olur. Özelde de adaşım Burak Ceyhan kardeşime başarılar dilerim. Umarım emeklerinin karşılığını fazlasıyla alırsın.

Burak'a güveniyoruz sonuna kadar... İnşallah konsantre olacak ve istediğini elde edecek.

ÖSS'ye girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Heyecan mutlaka olacak. Hatta sınav salonuna girince tavana vuracak. Ama önemli değil. Çünkü soruları görünce büyük oranda geçecek. Şimdiden kolay gelsin. Memleketimizin sizlere ihtiyacı var :)

Hatırlanmak,sevdiklerinin yanında olması,güvenilmek,inanılmak çok yüce duygular bu duyguları bana yaşatan destek olan tüm herkese teşekkür ederim. Sizleri seviyorum...

İyi ki varsınız...