ÖSS

Ferhat Güneş' Alıntı:
onur abi niye yaa daha gitmeden korkutma beni..
Kampüs ve üniversite hayatı açısından güzel bir üniversite ama çok gıcık hocaları var Ferhat. Hele ki yabancı dil bölümünde : )

Emre Doğan' Alıntı:
Onur Abi 2. dönem 5dersin sadece 1inden kaldım 8)...
Emre 1. dönemi neden es geçtin söylerken : ) Umarım ikinci dönem gösterdiğin başarıyı 2. sınıfta da gösterirsin.

Sağol abi inşallahta 1. dönemi söylemedim şov olmasın diye:)) 7dersmi ne vardı sadece 2sinden kaldım :p Aslında bütünlemesine girecektimde sınavdan bir gün önce annem hastaneye kaldırlıınca....

Murat İnal' Alıntı:
Ben olayı anlamamıştım. Gerçi artık İzmirde rakı da iddialı :)
Tekirdağ şurası ya. Gerçi kar yağdı mı kapanan yolların orada ki kampüsteysen başka.

Abi Maxi Alış-Veriş merkezinin hemen karşısında bizim kampüs.

Yarın Allah kısmet ederse ev tutmaya gideceğiz.Anlaştık biryerle.Zaten kankamla aynı kampüsteyiz.2 kişi kalacağız inşallah orada.Evin en çok merkezi ısıtmasına sevindim.Çünkü Tekirdağ soğunu az-çok biliyorum.

Allah herkese kolaylık versin bu işlerde..

Büyüklerin tereddüt etmekte haklı Emre, kaç dersin olduğunu bilmiyorsun 1. dönem : )

O dönem yaşadıklarını az çok biliyorum, zor...

Burak Barut' Alıntı:
Evimdeyim mutluyum : ) Ev stresim yok, Karnımın aç olma stresi yok, Boş ev sorunum yok :p Seviyorum şehrimi : )

Askerliği de aynı şehirde yaparsın Burak : ) Ama imkansızı isteme bence :)

Ayrıca bizim de avantajlı olduğumuz birçok nokta var.Say say bitmez.

Ha senin için karnının açlığı evinde bitecekse onu bilemem.Biz de orada aç gezecek değiliz. :roll:

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Burak Barut":2t8kihrf]Evimdeyim mutluyum : ) Ev stresim yok, Karnımın aç olma stresi yok, Boş ev sorunum yok :p Seviyorum şehrimi : )

Ha senin için karnının açlığı evinde bitecekse onu bilemem.Biz de orada aç gezecek değiliz. :roll:[/quote:2t8kihrf]

Tekirdağda da kalacak evimiz var artık desene :)

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":asmkeiwq]

Ha senin için karnının açlığı evinde bitecekse onu bilemem.Biz de orada aç gezecek değiliz. :roll:

Tekirdağda da kalacak evimiz var artık desene :)[/quote:asmkeiwq]

Ayıp ettin Burak kardeşim.. :) Kapımız gerçek dostlarımıza daima açıktır bizim.Başımın üstünde yerin var. : )

Tekirdağın kızlarına dikkat etmek gerekli ,uyarıyım başınız ağrımasın. donunuzu bile alırlar. ( genelleme değildir tecrübeyle sabittir)

Kaan Can Garip' Alıntı:
Tekirdağın kızlarına dikkat etmek gerekli ,uyarıyım başınız ağrımasın. donunuzu bile alırlar. ( genelleme değildir tecrübeyle sabittir)

Süper ya.. :muhaha Koptum. :ehue

Kaan Can dikkat ve çamaşırımızı almaktan kastın ne peki ? :)

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Kaan Can Garip":3iygqpro]Tekirdağın kızlarına dikkat etmek gerekli ,uyarıyım başınız ağrımasın. donunuzu bile alırlar. ( genelleme değildir tecrübeyle sabittir)

Süper ya.. :muhaha Koptum. :ehue

Kaan Can dikkat ve çamaşırımızı almaktan kastın ne peki ? :)[/quote:3iygqpro]
Tugay senin demeye çalıştığını anladım. hem öyle, hem öbür türlü :) hem iyi,hem kötü:)açtırtma kutuyu söyletme kötüyü:)

bu yıl ne yazık ki öss çilesini bende çekeceğim.arkadaşlar bana tavsiye edeceğiniz üniler var mı?internetten bakıyorum hepsi muhteşem harika gözüküyor ama gidince pek öyle görünmüyor.bu yüzden tecrübeli abilerden yardım istiyorum.

Umut Öncel' Alıntı:
bu yıl ne yazık ki öss çilesini bende çekeceğim.arkadaşlar bana tavsiye edeceğiniz üniler var mı?internetten bakıyorum hepsi muhteşem harika gözüküyor ama gidince pek öyle görünmüyor.bu yüzden tecrübeli abilerden yardım istiyorum.

Sen önce gir puanını al sonra gel bizi bul : )

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Umut Öncel":2r13o467]bu yıl ne yazık ki öss çilesini bende çekeceğim.arkadaşlar bana tavsiye edeceğiniz üniler var mı?internetten bakıyorum hepsi muhteşem harika gözüküyor ama gidince pek öyle görünmüyor.bu yüzden tecrübeli abilerden yardım istiyorum.

Sen önce gir puanını al sonra gel bizi bul : )[/quote:2r13o467]

Zaten biz yerleştirme(!) kılavuzunu ezbere biliyoruz.. :)

Değil mi Burak ? Boşuna yerleştirilmedik. :ehue

ÖSS'deki soru rezaleti!

ÖSS bu yıl için bitti ama tartışmalar sürüyor. Binlerce öğrenci, gelecekleri için 180 soruyu 3 saatte çözerken, profesörler bir fen sorusunu yaklaşık 2 saatte çözebildi. Uğur Dershaneleri Koordinatörü Alparslan Alemdar, FEN 2 testindeki 4 ve 13. fizik sorularının çözümünün 2 sayfa tutmasını eleştirdi

ÖSS yerleştirmeleriyle beraber bitti ama sorulara ilişkin tartışmalar sürüyor. Bu yılki sınavda sorulan FEN 2 testindeki 4 ve 13?üncü soruları uzmanlar adeta ?zulüm? olarak niteledi. Uğur Dershaneleri Eğitim Öğretim Koordinatörü Alparslan Alemdar, ÖSS?lerde sorulan soruların ne amaçladığı, neyi ölçmek istediğinin belli olması gerektiğini belirterek, ?Sorular net ve tartışmaya açık olmamalı? dedi.

Alemdar, ?Bir soruyu hazırlamanın çeşitli kriterleri var. Bir soruyu İTÜ?deki bir profesöre sorduğunuz zaman, profesör bunu bir-iki sayfa kağıt harcayarak ve 2 saatte ancak sorunun net cevabını veriyorsa, bu soru sakattır. Bunu lise düzeyi öğrenciye soruyorsunuz. Böyle soru sorulmaz? şeklinde konuştu.

Böylesi soruların sakatlığı dışında haksızlığı da beraberinde getirdiğini ifade eden Alemdar, ?Çünkü bu soruyu çözemediği için boş bırakan öğrenci vardır, atarak tutturan öğrenci de vardır. Bu da sorunun amacı dışına çıktığını gösterir? dedi. Alemdar, şöyle konuştu:

?ÖSS çok önemli bir sınav. Ve senede bir kere yapılıyor. Kelime oyunlarının yapılmaması lazım. Soruların anlamlarının değiştirilmemesi lazım.?

ÖSS adayları bu soruyu nasıl çözsün!
ÖSS?DE adaylara 180 soruluk alan testi için 195 dakika (3 saat 15 dakika) süre tanınıyor. Adaylar bu süre içerisinde başarılı olmak için 180 soruyu da yanıtlamak zorunda. Fen testindeki 4 ve 13. soruların çözümü öylesine zorladı ki, çözümün notları bile iki sayfa tuttu. Uzmanlar bu tür soruların zaman kaybettirdiğini savundu.

İTÜ?lü hocalara götürdü
2008 ÖSS?de Fen 2?de sorulan fizik sorusunu ekibiyle çözmekte zorlanan Uğur Dershaneleri Eğitim Öğretim Koordinatörü Alparslan Alemdar, sorunun çözümü için İTÜ?lü profesörlerden yardım istedi. Her biri alanında uzman olan profesörler, soruyu çözmek için sayfalarca kağıt harcayarak 2 saat uğraştılar.

Marmaranın haydarpaşa kampüsüne yolu düşen olursa bekleriz.Tıp ezcacılık diş hekimliği hukuk hepsi orada.Gelin buyrun kantindeki iğrenç çaydan ikram ederim size:)))