ÖSS

Öğrenci işleri memuru ile öğrenci arasında yaşanan diyaloglarını okudum. Kerem´in dediği gibi benim de aklıma Antalya geldi...

Ben YÖK´e bir dilekçe yazayım. Öğrenci İşleri´ne girişte öğrencilere müsekkin (sakinleştirici) ikram edilsin : )

İstanbul Üniversitesini kazanan arkadaşlar öğrenciliğin tadını çıkarmaya hazır olsun. Yatın gezin için eğlenin. Arada sınavlara filan girersiniz :)

ÖSS maratonunda ipi göğüsleyen tüm arkadaşlarıma tebrikler.
Ama kazanamayanlar için tek bir cümlem olacak.ÖSS eğer bir yarışsa ki (aynen öyle) Yarışı kazanalar , her ne olursa olsun , bazen yavaşlasada , bazen düşsede daima ''durmamak ve pek etmemek'' şartı ile o ipi göğüsleyenlerindir ;)

İstanbul'u Marmara'yı bilmem Ktü'de annem Öğrenci İşlerinde çalışıyor : ) Şahsen hiç gıcık olduklarına rastlamadım :p :p

Öğrenci İşleri´nde çalışan bir kişinin boylu poslu oğlunun yanında o birime laf söylemek elbette cesaret ister.

Yalnız benim anlamadığım, sen bu işin sonunu düşünmedin mi : ) Sınav sonuçların, devamsızlık kayıtların... hepsi annenin gözünün önünde olacak.

Onur Yavuz' Alıntı:
Öğrenci İşleri´nde çalışan bir kişinin boylu poslu oğlunun yanında o birime laf söylemek elbette cesaret ister.

Yalnız benim anlamadığım, sen bu işin sonunu düşünmedin mi : ) Sınav sonuçların, devamsızlık kayıtların... hepsi annenin gözünün önünde olacak.

Ailenin tek çoçuğu ne demektir bilir misiniz : )

İşin kötüsü eğer hazırlığı geçemezsem ve okursam annemin iş yeri ve bizim bölüm yanyana :?

Murat İnal' Alıntı:
İstanbul Üniversitesini kazanan arkadaşlar öğrenciliğin tadını çıkarmaya hazır olsun. Yatın gezin için eğlenin. Arada sınavlara filan girersiniz :)
:ehue :ehue :ehue Abi Mayısta anneannem deliriyodu artık.Sen nasıl öğrencisin birgünde okula git diye.Hatta öğrenciyim diye onları keklediğimi bile düşünüyodu :p

Emre Doğan' Alıntı:
[quote="Murat İnal":1vf7vhz9]İstanbul Üniversitesini kazanan arkadaşlar öğrenciliğin tadını çıkarmaya hazır olsun. Yatın gezin için eğlenin. Arada sınavlara filan girersiniz :)
:ehue :ehue :ehue Abi Mayısta anneannem deliriyodu artık.Sen nasıl öğrencisin birgünde okula git diye.Hatta öğrenciyim diye onları keklediğimi bile düşünüyodu :p[/quote:1vf7vhz9]
Haftada kaç gün ders var peki, hazırlık nasıl geçiyor, devam zorunluluğu var mı?

Uğurcan, belli başlı üniversiteler hariç devam zorunluluğu yoktur ancak derslere devam eden geçer, devam etmeyen kalır.

Emre kaç ders vardı ve kaç tanesinden geçebildin : )

Onur Yavuz' Alıntı:
Uğurcan, belli başlı üniversiteler hariç devam zorunluluğu yoktur ancak derslere devam eden geçer, devam etmeyen kalır.

Emre kaç ders vardı ve kaç tanesinden geçebildin : )
Onur Abi ben de o yüzden sordum, öğrendiğim kadarıyla İstanbul'da yüzde yetmiş devam zorunluluğu varmış. Emre veya Emre Abi (yaşını göremiyorum) nasıl idare ediyor onu merak ettim. Bir de işletme fakültesinde haftada üç gün ders var diye bir şey okumuştum ama şimdi tekrar araştırıyorum ve bulamıyorum, acaba öyle bir şey gerçekten var mı? Eğer varsa harika olur, haftada üç gün okul, dört gün tatil :p Lisede bir günlük tatil bulduğumuzda bile havalara uçardık şimdi haftada dört gün tatil olma şansı var :p

Uğurcan Günel' Alıntı:
Onur Abi ben de o yüzden sordum, öğrendiğim kadarıyla İstanbul'da yüzde yetmiş devam zorunluluğu varmış. Emre veya Emre Abi (yaşını göremiyorum) nasıl idare ediyor onu merak ettim. Bir de işletme fakültesinde haftada üç gün ders var diye bir şey okumuştum ama şimdi tekrar araştırıyorum ve bulamıyorum, acaba öyle bir şey gerçekten var mı? Eğer varsa harika olur, haftada üç gün okul, dört gün tatil :p Lisede bir günlük tatil bulduğumuzda bile havalara uçardık şimdi haftada dört gün tatil olma şansı var :p

%70 hazırlıkta geçerli Uğurcan ;) Allah'tan yırtmıştım hazırlıktan 8) Hazırlık dışında isteyen hocalar imza alıyorlar ama pek uyan olmuyor. Bir tek 1. sınıfta Güzel Sanatlar'da zorunlu olarak imza atıyorsun ;)

Murat İnal' Alıntı:
İşini bilene her gün tatil. Tabi bunu tasvip etmiyoruz eha.
Sen bakma prosedüre.
Prosedürler çiğnenmek için vardır mantığıyla yola çıkarsak haklısınız :) Ama derslerle ilgin olmadan mezun olduğunda gerçekten iyi bir iş bulman kolay mı onu merak ediyorum. İnternetten takip ettiğim kadarıyla İstanbul Üni.'ni kazanan kimse okula gitmiyor neredeyse. Herkes geziyor, dolaşıyor, yan gel osman vaziyetinde sınıfı geçiyor. Bu şartlarda bu kadar üniversiteli işsizin olması da doğal gibi geliyor bana :roll:

Akademik eğitimin yakınında bile değil ne yazık ki İstanbul Üniversitesi. Acı ama gerçek.
Kendini mutlaka ama mutlaka geliştir kariyer kaygın varsa. Derslerle olmaz bu da eğer devlette çalışmayı düşünmüyorsan. Çünkü devlet her birime sınavla alıyor.
Onun dışında staj, yabancı dil kursları, yayınları takip etmek gibi önerilerde bulunabilirim.

İlk iki sene yabancı dil, bilgisayar gibi alanlarda kurs almayı, üçüncü sınıfa geçerken de staja başlamayı planlıyorum. Bunun haricinde farklı bir yol izleyebilir miyim?
Sonuçta işletmede öğrenci olarak binlerce rakibim var; iktisat, maliye, ekonomi mezunlarını vb. düşünürsek rakiplerimin sayısı katlanarak artıyor. Onlardan sıyrılmak için de okul zamanında ne yaparsam kârdır benim için çünkü okul bittikten sonra birçok şey için geç olabilir. Bunlar haricinde örneğin seminerlere katılmak istesem bunlara bireysel olarak ben mi başvurmalıyım, yoksa okul mu yönlendiriyor ve daha ne gibi şeyler yapabilirim? Amacım özel sektör çünkü.

Abicim ben istanbul işletmede okuyorum, son sınıf olacağız bu sene:) yukarda baya bişeyler yazmışsın kurslari stajlar vs hele bir okula başla bunları düşünürsün zamanla, dert etme şimdiden kendine:) o üç gün ders olayı yalan, öyle bişey yok ha nasıl olur bütün derslerini 3 güne sıkıştırırlar ancak öyle olur ki bu da çok zor, sen ingilizce işletme mi türkçe işletme mi okuyacaksın? Türkçe işletme okuyacaksan 3 gruba bölüyolar sınıfları, şanslıysan bir günün boş olabilir ama, ben birken öyle olmuştu, ama bizim gruba denk gelmişti. Okulda işletme klübü var ve seminerler,kurslar vs düzenliyorlar, beğendiklerine katılabilirsin, ayrıca okulda bence pek çok süper hocamız var ve bu kadroyu pekçok işletme fakülteinde bulamazsın emin ol. Tabi ki beğenmeiğimiz muhtemelen seninde beğenmediğin hocalar olacak ama emin ol akademik kadro ortalamanın çok üstünde. hoşgeldin diyeyim, burada bitireyim.

burakcım ,ablacım çok sevindim yaaa...
diğer arkadaşlar yerleşen herkes adına çok sevindim..

stresi bana bıraktınız,ayın 21inde belli oluyor atanıp atanamayacagım.. dua edin benim için ...

EsraGerçek' Alıntı:
burakcım ,ablacım çok sevindim yaaa...
diğer arkadaşlar yerleşen herkes adına çok sevindim..

stresi bana bıraktınız,ayın 21inde belli oluyor atanıp atanamayacagım.. dua edin benim için ...

Ablacım ben geldim sen gittin ya :( Olmadı böyle : )