Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Asım Çakmak 8 yaşından itibaren gittiğinden beri basketbol takımının bütçesi hiç son 2 seneki kadar yüksek oldu mu? Sadece başarı yendiğimiz takımlara göre belirlenmiyor. Elinde ne olduğuna bakıyor. 2 sene boyunca çok başarılıydık ama 2 sene önce olduğu gibi yine Eurocup'tayız. Demek ki fazla başarılı olamamışız.

Hay ağzına sağlık ne büyülü sözler ne ihtişamlı cümleler bunlar. Halim Bey bunları unutmuş ekleyeyim dedim. Geçen seneki bütçe ne olursa olsun Fenerbahçe ve Efes'in yarısı kadar değildi. Bu takım gitti 30 mil dolarlık takımı yendi bu koç yönetiminde. Bütçe bütçe diyorsunuz da size şunu söyleyeyim geçen seneki bütçemiz o kadar ahım şahım bir bütçe değildi kendimizi kandırmayalım. Gören de Lakovic dışında yüksek kontratlı bir oyuncumuz vardı sancak. Lakovic dışında Avrupa'nın radarında olan tek bir oyuncumuz yoktu. Keza luksa filan minimum kontrattaydılar.

Demek ki fazla başarılı olamamışız nasıl bir beyin ürünüdür ya. Siz hayatınızda kaç kere Euroleague maçı izlediniz salondan. Bu adam elemelerde takımıyla beraber Rytas gibi bir ekolü kendi sahasında yenerek gruplara kaldı. Beğenmediğiniz adamın takımı 90 ortalamayla oynayan Cska'yı 60'lı sayılarda tuttu. Başkan Yeni Zelanda'dan Tanganiku'ya belize'den Jackarta'ya kadar futbol takımının şampiyonluğu kutlamaktan lobi faaliyetlerine vakit ayıramadığı için bugün Eurocup'tayız. Geçen sene her maçtan sonra Euroleague sayfalarca bu taraftardan bahsediyordu. Bizim gibi bir potansiyeli bırakmak istemeyecekleri açıktı. Euroleague'de fazla bütçeler gerekiyor diye bizim pinti başkanlar sanırım Eurocup'a tav oldular. Ne bir transfer gövde gösterisi ne başka birşey. Geçen sene Milano wild Card'ı garanti olsun diye sürekli spektaküler transferler yaptı. Biz bu sene bu kozu kullanabilirdik önümüzdeki sezon için. Yok aynı şehirden dört takım olmazmış yalanlarına inanacak kadar saf değiliz. Bazı ihtimallerde 4 takımımız Euroleague bileti alıyordu o zaman nasıl almayacaklardı bizi.

Kutsal birlikteliğinize saygı duyuyorum. Arada birbirinize böyle destek çıkın tabi ihtiyacınız var heralde. Ama şunu unutmayın. Oktay Hoca buradan gitti ama bir şey yapmadı kimse diyemez. Diyen art niyetlidir ya da kafası güzeldir. Başarısızdır hiç diyemez. Çünkü Fenerbahçe'den 30 fark yediğimiz takım da bu takımdan bütçe olarak çok aşağıda değildi. Tekrar söylüyorum bütçemiz hiçbir zaman yüksek olmadı. Geçen seneki Beşiktaş'a harcanan para bizim 1.5 katımızdı uyanın artık. Ne başarısızlığından bahsediyorsunuz? El insaf. Başarı her zaman şampiyonluktur demişsinizdir. Sağlam bir altyapı hazırlamazsan 1 senelik başarı neye yarar?

Uzun boylu mavi gözlü yakışıklı bir forvet alacakmış hoca. Dirk Nowitzki olsa gerek. Ne Bonsu'su o da kim ? :) Adamlara baksana kayıtsız şartsız başkanı destekliyorlar. Biz burada sayfalarca ne olacak diye yazalım konuşalım kim bilir başkan nerde tatilde.

Stat konusunda hükümetin gazıyla Arena diye tutturması nedeniyle antipatik bulduğum Fikret Orman'dan açıklama: Kim demiş Hawkins gitti diye :)

Fanatik'in en sevdiği başlık. Senede birkaç kere atıyorlar bu manşeti :)

http://www.fanatik.com.tr/Aslan-istedi,-Fener-kapti_3_Detail_34_268129.htm
bu başlıkların nedeni maalesef bizim kulüp yapımız...fenerin yaptığı ama bizim yapamadığımız amatör şubelerde yapılanma...ne durumda olurlarsa olsunlar amatör şubelerden vazgeçmemeleri ve profesyonel yapılanması...onların yerinde biz olsak maalesef su an bu site bile olmazdı çünkü amatör şubeler kapatılır ve su an eskişehirin yerinde uefa 3.önelemesi falan oynuyor olurduk... ama lütfi arıboğan la bu yapılanmaya kavuşsak bile bir plansızlık olduğu şubelerde çok açık

Hay ağzına sağlık ne büyülü sözler ne ihtişamlı cümleler bunlar. Halim Bey bunları unutmuş ekleyeyim dedim. Geçen seneki bütçe ne olursa olsun Fenerbahçe ve Efes'in yarısı kadar değildi. Bu takım gitti 30 mil dolarlık takımı yendi bu koç yönetiminde. Bütçe bütçe diyorsunuz da size şunu söyleyeyim geçen seneki bütçemiz o kadar ahım şahım bir bütçe değildi kendimizi kandırmayalım. Gören de Lakovic dışında yüksek kontratlı bir oyuncumuz vardı sancak. Lakovic dışında Avrupa'nın radarında olan tek bir oyuncumuz yoktu. Keza luksa filan minimum kontrattaydılar.

Demek ki fazla başarılı olamamışız nasıl bir beyin ürünüdür ya. Siz hayatınızda kaç kere Euroleague maçı izlediniz salondan. Bu adam elemelerde takımıyla beraber Rytas gibi bir ekolü kendi sahasında yenerek gruplara kaldı. Beğenmediğiniz adamın takımı 90 ortalamayla oynayan Cska'yı 60'lı sayılarda tuttu. Başkan Yeni Zelanda'dan Tanganiku'ya belize'den Jackarta'ya kadar futbol takımının şampiyonluğu kutlamaktan lobi faaliyetlerine vakit ayıramadığı için bugün Eurocup'tayız. Geçen sene her maçtan sonra Euroleague sayfalarca bu taraftardan bahsediyordu. Bizim gibi bir potansiyeli bırakmak istemeyecekleri açıktı. Euroleague'de fazla bütçeler gerekiyor diye bizim pinti başkanlar sanırım Eurocup'a tav oldular. Ne bir transfer gövde gösterisi ne başka birşey. Geçen sene Milano wild Card'ı garanti olsun diye sürekli spektaküler transferler yaptı. Biz bu sene bu kozu kullanabilirdik önümüzdeki sezon için. Yok aynı şehirden dört takım olmazmış yalanlarına inanacak kadar saf değiliz. Bazı ihtimallerde 4 takımımız Euroleague bileti alıyordu o zaman nasıl almayacaklardı bizi.

Kutsal birlikteliğinize saygı duyuyorum. Arada birbirinize böyle destek çıkın tabi ihtiyacınız var heralde. Ama şunu unutmayın. Oktay Hoca buradan gitti ama bir şey yapmadı kimse diyemez. Diyen art niyetlidir ya da kafası güzeldir. Başarısızdır hiç diyemez. Çünkü Fenerbahçe'den 30 fark yediğimiz takım da bu takımdan bütçe olarak çok aşağıda değildi. Tekrar söylüyorum bütçemiz hiçbir zaman yüksek olmadı. Geçen seneki Beşiktaş'a harcanan para bizim 1.5 katımızdı uyanın artık. Ne başarısızlığından bahsediyorsunuz? El insaf. Başarı her zaman şampiyonluktur demişsinizdir. Sağlam bir altyapı hazırlamazsan 1 senelik başarı neye yarar?

Tarih sağlam altyapıyı değil şampiyonlukları, kupaları yazar. Başarısız olanları gönderdik ve rahatladık. Ufkumuz açık artık ve önümüzdeki sezon şampiyon olacak bu takım. Sayın Ünal Aysal Galatasaray Başkanıdır ve bir yıl içinde müthiş işler başarmış bir insandır. Yeniden tekrar ediyorum resmin bütününe bakmakta fayda var.

Fanatik'in en sevdiği başlık. Senede birkaç kere atıyorlar bu manşeti :)

http://www.fanatik.com.tr/Aslan-istedi,-Fener-kapti_3_Detail_34_268129.htm

bu başlıklar senelerdir var çünkü senelerdir her alanda fenere eziliyoruz yeter artık ya taraftar olarak bıktım bu durumdan adamlar bizim aylarca ilgilendiğimiz adamları 1 günde alıyor galatasaray 10 yıl önce türkiyenin en büyük spor kulübü idi bizi yönetenler hangi camiayı yönettiğini iyi irdelesinler bıktım artık bu durumdan psikolojim bozuluyor

bu başlıklar senelerdir var çünkü senelerdir her alanda fenere eziliyoruz yeter artık ya taraftar olarak bıktım bu durumdan adamlar bizim aylarca ilgilendiğimiz adamları 1 günde alıyor galatasaray 10 yıl önce türkiyenin en büyük spor kulübü idi bizi yönetenler hangi camiayı yönettiğini iyi irdelesinler bıktım artık bu durumdan psikolojim bozuluyor
FB Ülker'den Engin Atsür'ü alan biz ne yapmış oluyoruz Ferhat bey,veya geçtiğimiz sezon Taurasi'yi alan biz?Onlar bize burada kapak taktı,biz onlara orada takmıştık demiyorum.Şurada boğulmayın diyorum.

Para önemli tabii de, Eurocup etiketinin transferlerde birincil rol oynadığını düşünüyorum. İlgilendiğimiz isimlerin forsu çok yüksek gördüğümüz kadarıyla ama iş bir noktadan sonra tıkanıyor haliyle.

Paranın yetmeyeceği isimlerden ziyade daha düşük profilli isimlere geçiş yapacağımızı tahmin ediyorum, keskin olmaz umarım bu dönüş. Taraftardaki beklenti düzeyi çok korkutucu nitekim.

Fark etmek biraz acı verici olabilir ama Euroleague takımı değil Galatasaray, biraz ayaklar yere bassa gelecek sezon için daha umutlu olacağımız ortada.

Neyse; bekleyip görelim.

Asım Çakmak 8 yaşından itibaren gittiğinden beri basketbol takımının bütçesi hiç son 2 seneki kadar yüksek oldu mu? Sadece başarı yendiğimiz takımlara göre belirlenmiyor. Elinde ne olduğuna bakıyor. 2 sene boyunca çok başarılıydık ama 2 sene önce olduğu gibi yine Eurocup'tayız. Demek ki fazla başarılı olamamışız.

Hay ellerine ve zihnine sağlık. Bu takım Nur Germen yönetiminde kendisinden çok daha büyük bütçeli Efes gibi takımı yenerek şampiyon oldu. Bunun bir benzerini bu yıl Ergin Ataman gerçekleştirdi' Alıntı:
Sunay Sönmez ve Halim Bilgili siz ve sizin mantığınızla bu kulüpte görev alan çalışanların %90'ı başarısız.

Sunay diyorsun ki son 2 sende bu bütçeleri görmüşmüydük. İlk sene Cafe Cronw sponsordu ve bütçe bir önceki sene ile hemen hemen aynıydı. Şimdi bu bütçelere nasıl çıktın? GS Cafe Crow iken final oynayıp Euroeague elemelerine hak kazandın dolayısıyla bütçe ve sponsor değişti. Demek ki ortaya bir başarı konmuş.

Halim evet geçen sene Türkiye liginde başarısız olunmuştur. Bu kurmakta olduğunu söylediğiniz yapıyı yıkmaya sebebmidir? Sevin sevmeyim bu konuda yönetim yanlış yapmıştır. Şimdi başımızda Ergin Ataman var. Tek isteğim kendisinin kıstasını (gönderilme) şampiyonluk olarak koymayın. Bırakın gelen kişi rahat ve huzurluca çalışsın. Ve senden ricam Bjk geçen sene ne kadar bütçe ile takım kurmuş bir araştır. Öyle dediğin gibi düşük bütçeler yok ortada.

Hawkins konusunda tekrarlıyorum söylenen rakamlar gerçek ise fb bize iyiki çalım atmış. Çok takılmayın o bunu bizden kaptı gibi şeylere.

Yönetim ne yazık ki her branşta ucuz pazarlıklar peşinde. Futbolda direkt ŞL'ye katılıyorsun ve bu elinde önemli bir koz yok a planı yok b planı diye sayklıyorlar. Asıl komiği yok hoca istememiş. Aynı şekilde basketbol'da da dün Fatih Altaylı Oktay Mahmudi'nin sözlerini yazdı. Küfür falan yok Bülent Tulun var. Futbolda da işe o karışıyor. Dostu Gerets'in çalıştırdığı Fas'lı oyuncuları Galatasaray'a getirmeye çalışıyor ve komik olanı hadi getirdin seneye Afrika Uluslar Kupası var Galatasaray o kadar eksikle ne yapacak? Kadro planlamasıda yapamıyorlar. Bu kadar basit birşey benim aklıma geliyor bu "başarılı işadamlarının" aklına gelmiyor. Acaba yönetimde basketbol ve futbol toplarını evinin bahçesinde görse tanıyabilecek kaç kişi var? Sayın Aysal lütfen susun. Abuk sabuk açıklamalar yapacağınıza ya verdiğiniz sözleri tutun ya da söz vermeyin. Fazla konuşmayacağım diye geldiniz her gün bir şeyler abukluyorsunuz.

ne hawkisnmiş arkadaş. ne çalımından bahsediyorsunuz, ne karizması.
sen 1,5 M usd den 3 yıllık teklf veriyorsun ve 1 de bjk ye verilecek bonservis var. Bu paralara 30 yaşında ki adam değer mi derken adamlar daha fazlasını verip alıyorlar. bırakın alsınlar o paralara değer mi? burada ne çalımı, ne karizma çizilmesinden bahsediyorsunuz.çok saçma paralara çıkmış durumda. kesinlikle değmez.
hawkins in o paraları aldıktan sonra geçen seneki oyunun oynayacağını kim garanti eder.

her şeyi geçtim tüm yaşananlardan sonra bjk ye 1 TL bile para kazandırmak zoruma gider...

madem hawkins olmadı eldeki gordon gitti ve biz bunların hiçbirine yanmamalıyız hiç olmazsa 1-2-3 numaralara bikaç alternatif düşünelim...david logan,darius washington,renaldas seibutis,brad newley eurocup düzeyinde bizi götürebilecek isimler...lakonun yerine shipp-seibutis ikilisini tercih ederim 2 numarada...3 numarada da newley hamlesi gelebilir...engin'in yanına ise delici ve penetresi kuvvetli bir yabancı guard fena olmaz...

madem hawkins olmadı eldeki gordon gitti ve biz bunların hiçbirine yanmamalıyız hiç olmazsa 1-2-3 numaralara bikaç alternatif düşünelim...david logan,darius washington,renaldas seibutis,brad newley eurocup düzeyinde bizi götürebilecek isimler...lakonun yerine shipp-seibutis ikilisini tercih ederim 2 numarada...3 numarada da newley hamlesi gelebilir...engin'in yanına ise delici ve penetresi kuvvetli bir yabancı guard fena olmaz...

kardeş yazdıklarının hepsi çok mantıklı geliyor kulağa.sonuçta Eurocup ta oynayacağız ve boşu boşuna hayal peşinde koşmayalım.geçen sezon bjk nasıl yaptıysa bizde yapabiliriz.Kendisini Oktay hoca kadar sevmesemde Ergin ataman buldu getirdi bu oyuncuları.Yabancı seçimleri iyidir Ergin hocanın.Efeste iken yerli konusunda fb ye ezilmişti ama şimdi gayet iyi bir yerli kadromuz var ve emin olun Engin Atsür bu yıl patlama yapacak....

Gözünü karartmış Efes ve Ülker'e karşı bu söylediniğiniz isimlerle yola çıkarsak nal toplarız. Ne Euroleague kalır ne başka birşey. Eurocup'ta da gruptan anca çıkarız. Seibutis Newley filan bunlar 3. sınıf oyuncu... Tekrar olduğumz yere dönmemek lazım. Buraya kolay çıkmadık. Bu oyuncularla anlaşma zamanlarımız geçti. Artık çıta yükseltme zamanı. Ama haklısın bizim yönetimin iştahını kabartır saydığınız isimler.. Az olsun bizim olsun..

Bu fenerbahçe yönetimi kadar seviyesiz bir yönetim görmedim. Kimi transfer etmek istediysek güç gösterisi yapmak adına o oyuncuyla gizlice ilgileniyor, daha çok para veriyor, anlaşıyor veya anlaşamıyor. Bizim yöneticilerimizde hızlı davranmalı. Baktın karşında çakal var ona yem etmeyeceksin.

seibutis de newley de geçtigimiz sezon eurocup düzeyinde oynadılar...daha bir önceki sezon seibutis'i getirmek için az çabalamadıgımız da unutulmasın....hawkinsi begenme gordon'a yeri dolar kim ki gordon de seibutis newley ayarındaki oyuncular 3. sınıf oyuncular olsun...eee EL seviyesinde oynayan oyuncuları şu vaziyette takıma getirmek zaten imkansız...kim kaldı geriye?? az egri oturup dogru konuşmakta fayda var big sofo,david andersen,spaonulis ayarındaki oyuncular şuanda hiçbir şekilde bize gelmeyecekti zaten çünkü hala EL seviyesinde mücadele edip verim verebilen adamlar...şu durumda kaymakzade yada velickovic'in de gelecegini sanmıyorum...eurocup düzeyinde savovic dahi kalsa olurdu yanında ilkan ve cevher ile...hatta eurocup düzeyinde ciddi verimli olabilirdi...hatta yerlilerden cenk'in de normal şartlarda gelecegini sanmam ama mahmutiyle arasının kötü olması gelme ihtimalini artırıyor...

Sunay Sönmez ve Halim Bilgili siz ve sizin mantığınızla bu kulüpte görev alan çalışanların %90'ı başarısız.

Sunay diyorsun ki son 2 sende bu bütçeleri görmüşmüydük. İlk sene Cafe Cronw sponsordu ve bütçe bir önceki sene ile hemen hemen aynıydı. Şimdi bu bütçelere nasıl çıktın? GS Cafe Crow iken final oynayıp Euroeague elemelerine hak kazandın dolayısıyla bütçe ve sponsor değişti. Demek ki ortaya bir başarı konmuş.

Halim evet geçen sene Türkiye liginde başarısız olunmuştur. Bu kurmakta olduğunu söylediğiniz yapıyı yıkmaya sebebmidir? Sevin sevmeyim bu konuda yönetim yanlış yapmıştır. Şimdi başımızda Ergin Ataman var. Tek isteğim kendisinin kıstasını (gönderilme) şampiyonluk olarak koymayın. Bırakın gelen kişi rahat ve huzurluca çalışsın. Ve senden ricam Bjk geçen sene ne kadar bütçe ile takım kurmuş bir araştır. Öyle dediğin gibi düşük bütçeler yok ortada.

Hawkins konusunda tekrarlıyorum söylenen rakamlar gerçek ise fb bize iyiki çalım atmış. Çok takılmayın o bunu bizden kaptı gibi şeylere.

Daha önce de bahsettiğim gibi felsefede Determinizm diye bir ilke var ve bu doğrultuda tarihte her ne olduysa, başka türlü olamayacağı için öyle olmuştur. Tekrar yazıyorum Lenin olmasaydı Sovyet Devrimi olmayacak mıydı? Wright Kardeşler uçağı bulmasalardı şimdi uçak olmayacak mıydı misal. Oktay Mahmuti olmasaydı da sizin başarı olarak addettiğiniz iki sezondakiler yaşanacaktı zaten. Süreç böyle işliyor.
Geçen sezon çok müsait bir sezondu şampiyonluk için ancak Oktay Mahmuti'nin yaptırdığı yanlış transferler, oyun içindeki hatalı oyuncu tercihleri, acayip rotasyon anlayışı, oyunu okuyamaması sayesinde 22 yıldır beklediğimiz ve Efes ile Ülker'in bu kadar kötü olduğu bir sezonda fırsattan istifade şampiyon olamadık, kupayı alamadık.
Ayrıca Ergin Ataman zaten benim, yahut senin istemenle istifa falan etmez. Önümüzdeki sezon şampiyon olacağımızı düşünüyorum ancak aksi bir sonuçta da gitmesini istemem kendisinin.
Tamamıyla naçizane ve subjektif görüşlerim bunlar. Yanlış bulabilirsiniz ancak saygı duyarım.

Victor Claver ayrılmış Valencia'dan.

Eğer yanlışım yoksa milli takımla geçen yıl şampiyonluk da yaşamıştı(sanırım süre almamıştı)

Bununla beraber Valencia'nın kaptanıydı fakat sonrasında kötü bir sakatlık geçirmişti.

Henüz genç bir oyuncu 88'li.Oyun zekasıyla çok şey katabilir bence,çok da el yakan bir ücreti olmayacaktır.

melik,haklısın..önemli olan seneye eurocup'da şampiyon olmak..türkiye ligine göre daha kolay..önemli olan bir şekilde eurolig bileti almamız..en kolay yol da şuanda eurocup şampiyonluğu..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...