Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bundan bir hafta önce transferde geç kalındığı, takımın 7-8. lik için oynanacağı söylenirken şimdi de yapılan ve yapılacak çok önemli basketbolculara rağmen hala yönetim eleştiriliyorsa bu işte art niyet ararım ben. Şampiyonluk ve eurocup için müthiş bir kadro kuruyoruz ve Ergin Ataman kimi isterse o alınıyor. Hala o kalsın, bu gitmesin deniyor ancak Galatasaray'ın vizyonunda duygusallığa yer yok. Başarı için kimin gelip, kimin gitmesi gerekiyorsa, o gerek yerine getirilir her zaman bu kültürde.

Gelelim yapılan transferlere;

1-Jamont Gordon: Oldukça atletik, güçlü, saha görüşü çok iyi olan ve içeriye yüzü dönük olarak müthiş penetre edip sonlandıran, ayrıca da üç sayı çizgisi gerisinden de etkili bir isim, yani gönderilen Lucas Gordon'dan daha üst düzeyde bir oyuncu.

2-Henrey Domercant: Kendi şutunu yaratan orta mesafe ve üç sayı çizgisi gerisinden öldürücü şutlar atabilen ve gerektiğinde sorumluluğu alan tam bir lider.

3-David Hawkins: Alınmasını hiç istemememe rağmen ( bizimle anlaşma halindeyken, daha fazla paran veren Fener ile görüşmesi nedeniyle ) en etkili savunma oyuncularımızı dahi nasıl sindirdiğini ve yaptığı sert savunma ile nasıl en etkili hücumcularımızı madara ettiğini gördük. Sakın ola Shipp yoktu demeyin zira Beşiktaş'a ilk kaybettiğimiz maçta o da vardı ancak Hawkins'i savunamadı maalesef. Üç sayı çizgisi gerisinden etkili, içeriye penetre ettiğinde durdurulması zor, 1-2-3-4 numara oynayabilen çok yönlü ve çok iyi bir oyuncu. Ancak play off öncesi performansı yine de soru işareti sanki.

4-Brad Bond Buckman: Yine 3 sayılık çizgisi gerisinden çok etkili, ribaund alabilen ve en önemlisi savunması da gayet iyi olan bir basketbolcu. Bize geldiğinde performansını çok daha üst seviyelere çıkartacak, şimdiye kadar hep vasat takımlarda oynaması konsantrasyon bozukluğu yaratabilir ancak bizimle beraber coşacaktır kendisi.

5-Dorsey olursa iyi olur, D'or Fischer mükemmel olur. Belki de son günlerin moda terimiyle sürpriz yapılarak pastanın üzerindeki çilek olur. Çünkü yıllardan beridir şöyle atletik bir pivotumuz olmadı.

Bütçe var demekki ki Domercantler Hawkinsler Macvanlar dolaşıyor ortada hepsinin hesabı kitabı yapılmıştır diye düşünüyorum.Macvan,Buckman,Domercant ve Hawkins transferlerimiz olacak büyük ihtimalle.Shipp ile de yollar ayrılacak gibi Jaka takımda kalacak bu gidişle çünkü.

BJK'a elendiğimiz günden sonra 1 hafta kendime gelemedim. Kuşkusuz daha afzla süre kendine gelemeyen de vardır. İnsanlar EL'e kalamadığımız için yönetimi eleştirirken ben suçu ilk başta sahadakilere buldum. Hatta bu yüzden "Takımdan herkes gitse umurumda değil" dedim. Gerçekten de benim açımdan durum böyleydi. Bu sene şmp'luğa çok inandım ama ondan ötesi EL'de tekrar sahne alacak olmanın heyecanı vardı. Olmadı önüme bakıyorum. Bunu sağlayamayanları da kulüp yavaş yavaş gönderdi. Sadece teknik kadro oyuncu değil idari kadro anlamında da bunu yaptı.

Şimdi Ergin Hoca geldi GS'lılığını çok iyi bildiğim bir insan. Ama kulüp yönetimine helal olsun Ergin hocanın istediği her oyuncuyu almak için büyük çalışma içindeler. Veee Ergin hocaya itiraz demeyeceği bir takımı verecekler. Başarısızlık halinde Ergin hocanın ık mık etmeye hakkı olmayacak. Çünkü o istedi kulüp aldı. Üstelik GS basketbol tarihinde duyulmamış görülmemiş paralara alındı bu oyuncular ki 2 tane daha alınacak sanırım. Bu sene Euro Cup'ta final ligde final hedefimdi ama alınan oyuncuları görünce hedeflerimi dahada yükselttim. Taraftar da takımı sahiplenirse eğer, benim için Euro Cup şampiyonluğu dışındaki sonuç başarısızlıktır. Lig Şampiyonluğu için bir şey diyemiyorum. O kulvar bence hala zor ve günlük performansların da önemi büyük.

Transferlere gelirsek ben de bir çok kişi gibi Jamont'un yanına Domercant ve Hawkins'in geldiğini düşünüyorum. Şimdi sorun şu. Macvan Buckman'ın yanına mı alınıyor, yoksa Buckman bekletiliyor da Macvan olursa Buckman transferi iptal mi edilecek? Eğer Buckman iptal edilir, Macvan alınırsa ve yanına 5 numara gibi bir 5 numara eklenirse, tadından yenmez bir takım oluruz. O zaman da bence Euro Cup'a bir numara büyük geliriz ve sezon boyunca da "keşke EL'de olsaydık!" lafı ağzımızdan eksik olmaz. Bu sene sonu tekrar tekrar hatırlanır.

Bakalım görceğiz son hamleleri. Ergin hoca'ya da güvenim sonsuz. Kendisi de biliyor Mahmuti gibi önemli bir mihenk taşının arkasından geldiğini. Umarım her şey istediğimiz gibi gider hepimiz için.

Eğer Buckman iptal edilir, Macvan alınırsa ve yanına 5 numara gibi bir 5 numara eklenirse, tadından yenmez bir takım oluruz.

Kesinlikle katılıyorum Sühan abi. Macvan'ın asıl yeri 4 numara pozisyonu. Buckman'da zaten 4 numara pozisyonunda oynuyor. Buckman&Macvan ikilisi gelirse; Buckman,Macvan,İlkan ve Ersin'le birlikte 4 tane Power Forward oyuncumuz olacak. Bu bolluktan dolayıda oyuncularımız süre dağılımından olumsuz etkilenecektir. Bu da oyuncularımızın performansına negatif olarak yansıyacaktır.
Bende sana katılıyorum. Buckman transferi bence Macvan'dan dolayı bekletiliyor ve Macvan'ı kadromuza katarsak eğer sanarsam yanına alınacak pivot ise geçenlerde basket sitelerinde adı Galatasaray ile anılan Joey Dorsey ismi.

Kesinlikle katılıyorum Sühan abi. Macvan'ın asıl yeri 4 numara pozisyonu. Buckman'da zaten 4 numara pozisyonunda oynuyor. Buckman&Macvan ikilisi gelirse; Buckman,Macvan,İlkan ve Ersin'le birlikte 4 tane Power Forward oyuncumuz olacak. Bu bolluktan dolayıda oyuncularımız süre dağılımından olumsuz etkilenecektir. Bu da oyuncularımızın performansına negatif olarak yansıyacaktır.
Bende sana katılıyorum. Buckman transferi bence Macvan'dan dolayı bekletiliyor ve Macvan'ı kadromuza katarsak eğer sanarsam yanına alınacak pivot ise geçenlerde basket sitelerinde adı Galatasaray ile anılan Joey Dorsey ismi.

Gordon - Henry - Jaka - Macvan - Dorsey diyoruz o zaman. Hawkins'in gelmesi için Jaka'nın kontratından kurtulmak gerek. İspanya'dan gelen teklif ne oldu acaba ? Planlarımız arasında Hawkins'e yıllık 1,2M verip 1M civarı para alan Jaka'yı tribünde oturtmak yoktur sanırım ?

Henry / Hawkins seçiminde kesinlikle ibre Henry'den yana olmalı. Ancak dediğiniz gibi pota altına Macvan - Dorsey ikilisi gelirse mükemmel olur. Ancak yerli rotasyonunda olan İlkan'a olur gibi. Bir ihtimal Dorsey'in olası transferinde faul problemi yaşandığında Ersin / İlkan ikilisinden biri 5'e diğeri 4'e kaydırılır. Fakat İlkan bence daha ciddi süreler almalı.

Gordon - Henry - Jaka ?

Gordon - Henry - Hawkins.. Jaka'yı istemiyor sanırım Ergin hoca. Hem Hawkins ve Domercant'le büyük ölçüde anlaşmışız. İmza an meselesi diyorlar.

5 numara posizyonu için en ideali D'or Fischer gibi geliyor, ya da dün geceden beri internetten D'or Fischer ile ilgili araştırma yaptığım için benimsemiş de olabilirim :)

Hawkins mi şişirildi? Gidin bir bakın bakalım Shippin Euroleauge ve Eurocup istatistiklerine sonra Hawkinse bakın. Bir şey dememeyim diyorum da tutamıyorum kendimi. Shipp Eurocupta bile dominant oynayamadı.Hawkins ile kıyaslanabilecek bir oyuncu değil

katılıyorum shipp cok sevmeme ragmen hucum anlamında ciddi bir fark yaratıyor Hawkins...ama eğer sakatlık durumu iyi ise tercihim Domercant & Shipp...Böylece Shipp hücum zaafını Domercant ile gideririz.Hawkins i çok istiyordum ancak herşeye rağmen fb olayı soğuttu beni.

Hawkins mi şişirildi? Gidin bir bakın bakalım Shippin Euroleauge ve Eurocup istatistiklerine sonra Hawkinse bakın. Bir şey dememeyim diyorum da tutamıyorum kendimi. Shipp Eurocupta bile dominant oynayamadı.Hawkins ile kıyaslanabilecek bir oyuncu değil

Onur sen istatistiklerine bakmaya devam, oyunun istatistiklerden ibaret olduğunu sanmaya devam et.
Shipp konusuna gelince keşke kalsa ama hoca değişti ve istemiyorsa yapacak bir şey yok. Bunun için kimseye kızmam. Sonuçta takım ergin Ataman'ın takımı. Ama o kadro bu taraftarın kalbinde öyle bir yere geldi ki para ile değer biçilemez.

Bazen bazı noktalarda çok duygusal olabiliyoruz. Galatasaray 2 sene önce final oynadı. ertesi sezon Takımdan gelenler gidenler oldu ligde final oynayamadı ama el de ilk senesi için güzel işler başardı.

Benim bakış açıma göre Galatasaray kadrodaki oyuncuları sayesinde başarılı olmadı bu oyuncular Galatasaray da oldukları için başarılı oldu. Söz gelimi gönderilen oyunculara bakıyorum cevher-shumpert-andriç-savoviç-Nihat-tutku ve de caner.. Allah aşkına hangisi eksikliği hissedilecek oyuncular? Hiçbiri hatta kişisel bazda bakıldığın da son derece de yetersiz oyuncular dı bu seviyeler için . Ama ortada bir hareketlenme var ise ya da Türkiye ligi için takım başarısız olmuştur bu sene ancak avrupadaki iyi işleride ben bukadar duygusal bakamıyorum. Cevher yerine ilkan karaman olsa galatasaray geçen sezon ki ivmeyi yine yakalardı. Diyemeyiz ki şu oyuncu olmasa bitmiştik. O yüzden oyuncular Galatasarayın sayesin de bir yerlere gelmiştir olaya bir de bu açıdan bakmak lazım. Belkide oyuncuların en büyük şansı bu ivmeyi yaratan takımın bir parçaları olmalarıydı

Ergin Atamana bu anlamda hak veriyorum Oktay Mahmutinin dediği gibi Galatasaray şampiyon olmak için kadro kurmadı ama sahadaki gösterilen mücadele beklentileri o noktaya çekti. Şimdi Ergin Ataman da şampiyon olabilecek kadroyu kurmak istiyor ha olur olamaz bilinmez çünkü bu sene ligde anadol efes ve fenerbahçe ülker de olacak. Yani geçen sezon ki kaçan balık çok ama çok büyüktü ve değerlendirilemedi. Belkide bu yüzdendir ki bu kadar kolay bir sezon da yıllar sonra bu kadar yakınken kaybedilen şampiyonluk sonrası sorumlu olarak gördüğüm oyuncuların bazılarının ya da çoğunun gönderilmesi benim için bir anlam teşkil etmiyor.

Benim bakış açıma göre Galatasaray kadrodaki oyuncuları sayesinde başarılı olmadı bu oyuncular Galatasaray da oldukları için başarılı oldu. Söz gelimi gönderilen oyunculara bakıyorum cevher-shumpert-andriç-savoviç-Nihat-tutku ve de caner.. Allah aşkına hangisi eksikliği hissedilecek oyuncular? Hiçbiri hatta kişisel bazda bakıldığın da son derece de yetersiz oyuncular dı bu seviyeler için . Ama ortada bir hareketlenme var ise ya da Türkiye ligi için takım başarısız olmuştur bu sene ancak avrupadaki iyi işleride ben bukadar duygusal bakamıyorum. Cevher yerine ilkan karaman olsa galatasaray geçen sezon ki ivmeyi yine yakalardı. Diyemeyiz ki şu oyuncu olmasa bitmiştik. O yüzden oyuncular Galatasarayın sayesin de bir yerlere gelmiştir olaya bir de bu açıdan bakmak lazım. Belkide oyuncuların en büyük şansı bu ivmeyi yaratan takımın bir parçaları olmalarıydı

Haklısın abi Galatasaray olmasa bu oyuncular bir hiçti. Zaten vasıfsızlar ordusu

Buckman şimdiye kadar açıklanmadıysa
acaba Macvan a yapılan teklifin sonucu mu bekleniyor? ? ?
eğer 4 numaraya Macvan 5 numaraya da D'or Fischer gibi atletik bir uzun alınırsa pota altınımız çok sağlam olur

Haklısın abi Galatasaray olmasa bu oyuncular bir hiçti. Zaten vasıfsızlar ordusu

Kaan Hakan Ünsal Galatasarayda diye Galatasaray uefa kupasını kazanmadı Hakan ünsal Galatasarayda oynadığı için uefa kupasını kazandı. Darılmaca gücenmece yok.:) Vasıfsız değil oyuncular ama bu sene gittikleri takımlarda izleyeceğiz neler yaptıklarını ya da yapamadıklarını. Cevher deil de ilkan olsa Tutku değilde engin atsür olsa idi kadroda Galatasaray yine geçen seneki ivmeyi yakalardı . Kadro yapısı tamamen takımdaşlıktan ve camiaca yakalanan büyüden kaynaklandığı gerçeğini ( Tabiki Oktay Mahmuti faktörü ) değiştirmez. Güçlü bir kadro muydu? değildi güçlü bir takımdı bukadar basit. Bu sene kurulacak kadro da kişisel özellikler ön planda olacaktır belki domercant seneye giderse tüh vah edilir sistemden ötürü. Ama bu seneki organizasyon için böyle birşeyden bahsetmek anlamsız

Mahmuti başarısızdı.
Yabancı kadrosu kötüydü.
Bütçe tarihin en büyük seviyesindeydi.
Yerlilerin çoğu iyi değildi.

Mahmuti başarısızdı.
Yabancı kadrosu kötüydü.
Bütçe tarihin en büyük seviyesindeydi.
Yerlilerin çoğu iyi değildi.

katılıyorum yerliler iyi değillerdi ender arslan başta olmak üzere,yabancılarda kötü iyi oranı %50-%50 fakat Oktay hoca başarısız değildi bence eğer koca bir sezonda yarı finalde elenmeyi başarısız olarak değerlendiriyorsak orada yanılıyoruz... Oktay hocanın başarısı çıtanın ne kadar yüksek olduğu ile eşdeğer,bu zamana kadar hangi cochla şampiyonluğu düşünüyordunuz? sezon içinde kazanılan maçlara,oynanan oyuna,kurulan düzene bakarsak Oktay hoca 2 sene boyunca oldukça başarılı idi...

Kaan Hakan Ünsal Galatasarayda diye Galatasaray uefa kupasını kazanmadı Hakan ünsal Galatasarayda oynadığı için uefa kupasını kazandı. Darılmaca gücenmece yok.:) Vasıfsız değil oyuncular ama bu sene gittikleri takımlarda izleyeceğiz neler yaptıklarını ya da yapamadıklarını. Cevher deil de ilkan olsa Tutku değilde engin atsür olsa idi kadroda Galatasaray yine geçen seneki ivmeyi yakalardı . Kadro yapısı tamamen takımdaşlıktan ve camiaca yakalanan büyüden kaynaklandığı gerçeğini ( Tabiki Oktay Mahmuti faktörü ) değiştirmez. Güçlü bir kadro muydu? değildi güçlü bir takımdı bukadar basit. Bu sene kurulacak kadro da kişisel özellikler ön planda olacaktır belki domercant seneye giderse tüh vah edilir sistemden ötürü. Ama bu seneki organizasyon için böyle birşeyden bahsetmek anlamsız

Katıldığım ve katılmadığım yerler var.
Şimdi Galatasaray sayesinde demek içi boş bir laf. Ya da oyuncular sayesinde demek. Bu bir birliktelik.
Sizin verdiğiniz örnek tek bir oyuncu için geçerli olabilir. Misal Gordon Efes'e gittiyse ve değeri bu kadar arttıysa bunda en büyük etken Galatasaray olmuştur. Ve Gordon Galatasaray'a borçludur.
Ama Uefa kupası alındıysa tüm öğeleriyle birlikte (oyuncu + Teknik heyet + Taraftar) Galatasaray'a kazandırmıştır.
Katılıyorum oyuncuların çoğu hiç bir büyük takımın kadrosunda yer vermeyeceği adamlar. Ama önemli olan tek tek ortaya koydukları değer değil birlikte ortaya çıkarttıkları. Bize yaşattıkları. Bunlara bakınca sevgiyi, saygıyı, vefayı, takdir edilmeyi sonuna kadar hak ediyorlar.
Bu güne gelince oyuncuların piyasası değişmedi; Tutku, Caner, Savovic, Cevher diğerlerinin piyasası aynı. Hala sıradan oyuncular Ama Galatasaray artık şampiyonluklara oynamaya mecbur bir basketbol takımı. Teraziye koyduğumuzda Galatasaray'ın bu vasıfsız oyuncu topluluğuna daha çok borçlu olduğunu göreceksiniz

jamont gordon geldi domercant-hawkins-macvan-Ndong alabilsek eurocup ta şampiyonluk zor değil bence Ndong zor gibi ama olmazsa Dor Fischer-Aleks Maric alternatifler olmalı...oyun sistemimiz baştan aşağı değişecekken Shipp sakatlıktan yeni çıkmış tercih edilmemesi normal ergin ataman şutu olan kısa istediğini biliyoruz.geçen yıl hedefimiz Montepaschi Siena olmakken şu an hedef Maccabi olmak gibi duruyor....
J.gordon gelmiş olsa bile hawkins-domercantte sorun çıkarsa bence PG transferi yapıp Jamontu 2 numara gibi düşünebiliriz daha yararlı olabilir bence

Bazen bazı noktalarda çok duygusal olabiliyoruz. Galatasaray 2 sene önce final oynadı. ertesi sezon Takımdan gelenler gidenler oldu ligde final oynayamadı ama el de ilk senesi için güzel işler başardı.

Ergin Atamana bu anlamda hak veriyorum Oktay Mahmutinin dediği gibi Galatasaray şampiyon olmak için kadro kurmadı ama sahadaki gösterilen mücadele beklentileri o noktaya çekti. Şimdi Ergin Ataman da şampiyon olabilecek kadroyu kurmak istiyor ha olur olamaz bilinmez çünkü bu sene ligde anadol efes ve fenerbahçe ülker de olacak. Yani geçen sezon ki kaçan balık çok ama çok büyüktü ve değerlendirilemedi. Belkide bu yüzdendir ki bu kadar kolay bir sezon da yıllar sonra bu kadar yakınken kaybedilen şampiyonluk sonrası sorumlu olarak gördüğüm oyuncuların bazılarının ya da çoğunun gönderilmesi benim için bir anlam teşkil etmiyor.

tutku-cevher-andric euroleague'de nihad eurocup'ta oynayacak önümüzdeki sezon...

bize de henüz david stern'den davet gelmedigine göre nedir bu eskiye çamur atma sevdası ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...