Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
para mevzuundan ziyade ergin paşa'nın gönlü hoş olsun diye hawkins alınıyor,shipp görmezden geliniyor...beşiktaşa da temiz bir oyunculuk parayı hediye ediyoruz tabi orası ayrı dava...

Şaka maka anlaştığı oyunculara imza attıramayan Beşiktaş'a 700k hediye ediyoruz resmen. Yazık o paraya. Hele Jaka da gitmeyecekse daha da yazık.

Yaşanılan olayların etkisiyle duygularımızı yine uçlarda yaşıyoruz bana kalırsa. Oktay Mahmuti ve Ergin Ataman isimlerini, sistemlerini ve düşüncelerini kesin bir çizgiyle ayırmamız gerekiyor bana kalırsa. Bugün Shipp ile sözleşmeyi uzatmayan Ergin Ataman'a, neden uzatılmadı diye kızmak bana göre haksızlıktır.

Ergin Ataman'ın, Türk olma hakkını artık elde edemeyecek Shipp'e kendi sisteminde yer vermemesini garipsemiyorum açıkçası. Takım savunması ve ekstra pis işlerde müthiş işler ortaya koyan ama hücumda, vasatı aşamayan şut performansı ve en önemlisi, kendi şutunu yaratamayacak olması onun dışarıda kalmasının en önemli sebepleri. Ergin Ataman'ın, kendi skorunu zor anlarda üretemeyecek yabancı oyunculara kucak açtığını fazla görmedim, Shipp'i de bu minvalde okuyorum. Düşünülen isimlere bakıldığında, Jamont - Domercant - Hawkins üçlüsü, skora ne zaman ihtiyaç olursa taşın altına elini sokacak oyuncular. Shipp'in 2 sene içerisinde özel olarak iyi olduğu günler dışında istikrarlı bir hücum performansını gösterdiğini düşünmüyorum ancak takım sistemi doğrultusunda yaptığı muhteşem işler vardı.

Hawkins ile Shipp ikilisini aynı kefeye koymaktan bence vazgeçilmeli. Hawkins'in geçen sene özellikle playoff döneminde yaptıklarının altını bir kez daha çizmek gerekiyor. Yanında Arroyo, Erceg, Pops gibi müthiş katkı veren isimlerin olmasına rağmen Hawkins'in diğer isimlerden bir kaç adım önde olduğunu düşünüyorum. Verilmeyi düşünen paralar pek alışık olduğumuz türden değil, buna katılıyorum ancak Hawkins'e verilmeyi düşünen para üzerinden Shipp çığırtkanlığı yapmak bana göre yanlış.

Tartışılabilir pekala ancak Ergin Ataman'ın da düşüncelerine saygı duymak gerekiyor. Eğer Shipp yerine Hawkins'i düşünmüşse, mutlaka düşündüğü bir çok nokta vardır.

Yaşanılan olayların etkisiyle duygularımızı yine uçlarda yaşıyoruz bana kalırsa. Oktay Mahmuti ve Ergin Ataman isimlerini, sistemlerini ve düşüncelerini kesin bir çizgiyle ayırmamız gerekiyor bana kalırsa. Bugün Shipp ile sözleşmeyi uzatmayan Ergin Ataman'a, neden uzatılmadı diye kızmak bana göre haksızlıktır.

Ergin Ataman'ın, Türk olma hakkını artık elde edemeyecek Shipp'e kendi sisteminde yer vermemesini garipsemiyorum açıkçası. Takım savunması ve ekstra pis işlerde müthiş işler ortaya koyan ama hücumda, vasatı aşamayan şut performansı ve en önemlisi, kendi şutunu yaratamayacak olması onun dışarıda kalmasının en önemli sebepleri. Ergin Ataman'ın, kendi skorunu zor anlarda üretemeyecek yabancı oyunculara kucak açtığını fazla görmedim, Shipp'i de bu minvalde okuyorum. Düşünülen isimlere bakıldığında, Jamont - Domercant - Hawkins üçlüsü, skora ne zaman ihtiyaç olursa taşın altına elini sokacak oyuncular. Shipp'in 2 sene içerisinde özel olarak iyi olduğu günler dışında istikrarlı bir hücum performansını gösterdiğini düşünmüyorum ancak takım sistemi doğrultusunda yaptığı muhteşem işler vardı.

Hawkins ile Shipp ikilisini aynı kefeye koymaktan bence vazgeçilmeli. Hawkins'in geçen sene özellikle playoff döneminde yaptıklarının altını bir kez daha çizmek gerekiyor. Yanında Arroyo, Erceg, Pops gibi müthiş katkı veren isimlerin olmasına rağmen Hawkins'in diğer isimlerden bir kaç adım önde olduğunu düşünüyorum. Verilmeyi düşünen paralar pek alışık olduğumuz türden değil, buna katılıyorum ancak Hawkins'e verilmeyi düşünen para üzerinden Shipp çığırtkanlığı yapmak bana göre yanlış.

Tartışılabilir pekala ancak Ergin Ataman'ın da düşüncelerine saygı duymak gerekiyor. Eğer Shipp yerine Hawkins'i düşünmüşse, mutlaka düşündüğü bir çok nokta vardır.
İmza Atilla Özan

Oktay Hoca olayından sonra adeta forum hesaplaşma yerine döndü Ataman onu gönderdi destek beklemesin falan o gitmesin nasıl giderler.Öbür tarafta yöneticilar kafasına göre forumda ahkam kesiyor farkımız kalmıyor adeta başka yerlerden.İki başarıdan sonra 3.haftadaki Efes galibiyeti (inanıyorum) ne Oktay Hoca ne Gordon ne de Shipp muhabbeti geçecek forumda.

Kusura bakmayın da Cskalar,Paolar 200 bin vererek almıyolar o kupaları dünyanın parasını yatırıyolar yıllardır parkeye.Eski konuları okuyorum hep destek vardı kim varsa takımda kim varsa takımın başında şu an ise başarısız olsada sesimizi yükseltsek huzuru bozsak diyen kişiler var burada resmen.Kendi egolarını tatmin etmek koca kulübün başarısızlığını isteyenler var inanılır gibi değil.

Kimsenin taraftarlığını sorgulamak haddim değil bireysel olarak kimseye de yazmadım bu yazıyı ama son haftalar da yazılanlar konuşulanlar hayret edilecek şeyler.

Ne oyuncular geldi gitti kim kaldı akılda 2 hafta sonra ne Shipp kalır (ki gitmesini istemiyorum) ne de başkası günlük başarıya endeksli bir toplumuz her branşta böyle bu çünkü.

Aysal'a sövenler 2 transfer sonrasında en büyük başkan naraları attılar burda hoiş değil bu yaşananlar.

Kimsenin egosu bu camianın önünde değildir ki hele de bir forumda !

Hayırlı Cumalar herkese,iyi günler...

artık şunu kabul etmemiz gerek
yeni bir hocamız
yeni oyuncularımız
ve yeni bir takım var
değişmeyen tek şey
sarı kırmızı formamızın üzerinden ki şanlı armamız...
bize düşen
bize büyük sevinçler yaşatan eski oyuncularımıza çok teşekkür edip
yeni hocamıza ve oyuncularımıza başarı dilemek...

Shipp'e uyuz oluyorum. Sanki b.. Varmış gibi 2 sayı için kendini de bizi de yaktı. Malum olay olmasaydı muhtemelen bunların hiç birini konuşuyor olacaktık.
Neyse artık yaşananlar yaşandı ve yeni bir dönem ve bir hoca yeni bir sistem. Ne kadar sevsem de gitmesini istemesem de bu konuda ne yönetime ne de hoca kızarım. Yolu çık olsun. Bir gün bir şekilde yolumuz tekrar kesişir umarım

artık şunu kabul etmemiz gerek
yeni bir hocamız
yeni oyuncularımız
ve yeni bir takım var
değişmeyen tek şey
sarı kırmızı formamızın üzerinden ki şanlı armamız...
bize düşen
bize büyük sevinçler yaşatan eski oyuncularımıza çok teşekkür edip
yeni hocamıza ve oyuncularımıza başarı dilemek...

Çok iyi niyetli bir mesaj bu ve yürekten katılıyorum. Artık eski sayfa kapandı ve yeni bir sayfa açıldı. İleriye bakmak gerekiyor zira Galatasaray Kültürü bunu gerektirir.

Hangi Galatasaray kültürüymüş o kulübe hizmet etmiş insanlara gösterilen sevgi ve onlara karşı yapılanlara verilen tepkiyi eleştiri unsuru yapıyor. Sizin dediğiniz ileriyle bakma sadece başarıya endeksli ruhu olmayan bir anlayış. Galatasaray kültürü bu değil.

^^Geçmişle ilgili sadece ders almak gerekiyor onunla yaşamak değil^^ Geleceğe bakalım ve son topa kadar armamızın arkasında olalım lütfen...

Seneye Ergin Ataman'ın Galatasaray'ının basketbol maçlarına kombine alıp sahaya bakıp geçmişi anımsayıp duracağım, sadece geçmişi yaşayacağım.

Karışık duygular içerisindeyim. Geçtiğimiz ayları yeniden yaşamak, hakkında tekrardan konuşmak istemiyorum. Oktay Mahmuti'ye olan sevgim, yaşananlar hala zihinlerde, hala canlı. Şubeyle ilgili bir burukluk da yok değil, bunun yanında yönetime olan kızgınlık da var tabi. Kısacası hala akıllarda, kalplerde bir köşede Beşiktaş Serisinden sonra yaşananlar ve gelişen süreç var.

Lakin bu süreci Ergin Ataman'a ve yeni kurulacak kadroya aksettirmek, bu duygularla beraber geçirilen sürecin faturasını onlara kesmek ne kadar doğru? Bunu zaman zaman ben de yaptım, ama şu gelinen nokta da bence Ergin Ataman'a o kadar güvensiz, kötü, antipatik bir biçimde bakılıyor ki bende daha önceleri var olmayan bir Ergin Ataman sempatisi oluştu. Bir taraftan 7-8 arasına oynarız çığırtkanlıkları, bir taraftan Ergin Ataman sallamaları olurken yapılan iyi şeyler bile insanları tatmin etmiyor. Ben Oktay Mahmuti ile ilgili geçen süreci unutmuş değilim, sevgi hala ayrı bir köşede. Öyle ki Euroleague'de ''Mahmutisporlu'' musunuz yaftası yemek uğruna, Oktay Hoca için Efes'i desteklerim veya biz olamıyorsak bari Efes olsun diyebilirim. Ama ben artık bazı şeylerin de geçmişte bırakılmasını, her olayda, her hamlede duygusala bağlayıp, Ergin Ataman'a düşmanlık etmeyi de doğru bulmuyorum. Ergin Ataman'ın tek suçu Oktay Mahmuti'den sonra gelmesi mi, bu yeterli mi takımın koçuna düşmanlık etmek için.

Cevher'i, Andric'i, Caner'i, Shipp'i yollamak bir seçimdir. Kaldı ki ben bunların hepsini doğru buluyorum. Bunun da sebebi açık. Bu oyuncuların hepsi takımı oyunu içinde yükselen, dayanışma sonucu performanslarını arttıran oyuncular. Yani Oktay Mahmuti'nin felsefesine uyan, bireysellikten ziyade takım bütünlüğünü öne çıkaran oyuncular. Ama ben bu isimlerden neredeyse hiç birinin Ergin Ataman'la başarılı olabileceklerine inanmıyorum. Çünkü Ergin Ataman, Oktay Mahmuti'nin az malzeme ile büyük iş felsefesinden ziyade büyük oynayıp, iyi kadrolar kurup, yüksek hedefler koyan bir koç. Bunu da eleştiremeyiz. Çünkü herkesin bir tarzı, stili vardır. Oktay Mahmuti'nin tarzı, o mücadele, o emek bizi birbirimize bağladı. Çok güzel iki sezon geçirdik. Ama şu bir gerçek ki başarıya giden yol tek değildir. Oktay Mahmuti gibi bir sistem takımı olmayı, oyunculardan ziyade takımı yükseltmeyi de tercih edebilirsiniz. Ergin Ataman gibi daha bireysel yetenekleri yüksek, sağlam bütçeli takımlarla da başarıya gitmeyi tercih edebilirsiniz. İkisi de zordur. Birinde o görece kalibresi düşük oyunculardan şampiyon yaratmak zordur, diğerinde de o egolu, yetenekli oyuncuları yönetmek ve bir arada tutmak zordur.

Bu aşamadan sonra Ergin Ataman'ın oyuncu tercihlerine; baksana eskiden kimseyi bırakmadı, 2 senelik bütün emek gitti şeklinde bakıp, olayı duygusallaştırmanın mantığı da yok, gereği de yok. Evet, Ergin Ataman Hawkins'i istiyor, hem de yüksek maliyetine rağmen. Bu durumu bir Hawkins fetişistliği için Shipp'i harcadı diye bakmak yerine, Ergin Ataman'ın sistemine uymuyordu diye bakmak gerekir. Sırf geçmiş 2 senenin hatrı için Shipp'i kadroda tutup, doğru düzgün verim alamayacaksa gidip istediği, maliyeti fazla da olsa Shipp'ten daha fazla katkı verecek Hawkins'i almasını tercih ederim.

Velhasıl hala Oktay Mahmuti olayı için üzgün olsam da, hocayı sevsem de ve bu durum öyle geçecek bir şey olmasa da; Ergin Ataman'a karşı gösterilen bu tavır, deyim yerindeyse düşmanlık beni rahatsız ediyor, haksızlık yapılmış gibi hissediyorum ve elimde olmadan Ergin Ataman'a sempatim artıyor.

Çoğu kişinin gözden kaçırdığı nokta Ergin ATAMAN gerçek bir Galatasaray üyesi, taraftarı, bize olan bağlılığı diğer çalıştığı müessese ve kulüp takımlarından daha fazla olacağı kesin.

Görülüyorki kendi kadrosu, takımı ile çalışmak istiyor. Bunda tuhaf olan bir şey yok gayet doğal, bazılarınız duygusal davranıp olayları abartıyor.

Shipp bizde olduğu 2 yıl boyunca görevini yapmıştır, taraftarın sevgisini kazanmıştır ve hedefler doğrultusunda da geçirdiği sakatlık sürecide düşünülerek yollar ayrılmıştır.

Domercant + Hawkins gibi durdurulması çok zor iki tane baş belası(rakipler açısından) oyuncularla oynayacak olmanın hazzını yaşamak varken, gereksiz yerlere yoğunlaşıyoruz. J.Gordon gibi her rakibine fizik üstünlüğü sağlayacak, yıpratacak isimleri izleyeceğiz geçmişi bırakın...

Geçen 3 senedir yaşanılanlar çok güzeldi.

İlk sene inanılmazı başararak neredeyse ligde kalmamız için gereken bütün maçları yenmiştik ve lige tutunmuştuk.

İkinci sene hayal gibiydi. Tıpkı bu sene gibi yepyeni bir kadro kurmuştuk. Ama kalite ve oyuncu düzeyi bakımından daha mütevaziydi. Ancak Oktay Mahmuti ve öğrencilerinin takım ruhu finale kadar götürdü onları. Belki şampiyon bile olabilirlerdi. Ayrıca tarihimizde ilk defa Euroleague'e kalmayı başaran takımdır.

Üçüncü sene, ikinci seneye oranla daha iyi takım kurduk ancak savunmada çok büyük kozumuz olan Shipp'in sakatlanması ve rakibimiz Beşiktaş'ın 1 senelikte olsa büyük paralar harcayarak baskete yatırım yapması yarı finalde elenmemize neden oldu. Ama Euroleague'de yaşadığımız günler inanılmazdı. Son Topa Kadar sürüyordu maçlar. Takımın mücadele düzeyi yüksekti. Aslında ligdede şampiyonluk hakediyorduk. Türkiye kupası son anda elimizden kaçtı..

Bu senede tıpkı yazdığım ikinci sene gibi yepyeni bir başlangıç olacak. Yeni sayfa açtık basketbol şubemize. Yepyeni hocalar, yepyeni oyuncular. Ama bu sene daha güçlü kadro ile takımı kuracağız. Daha kaliteli kadro, daha üst düzey oyuncular olacak. Oynadığı kulvarlarda bu takım şampiyon olacaktır diyeceğiz inşallah.

Geçtiğimiz sezon oyuncularıyla bu sezon oyuncularını karşılaştırmak istemiyorum. Hepsinin yaşattığı güzel günler var. Artık yeni bir başlangıç yaptık. Bundan sonra geleceğe doğru bakmamız ve takımımızın başarısı için neler yapmamız gerektiğini konuşmak lazım.. Geçmişi düşünerek birşey kazanamayız.

En son olarakta ; Jaka - Shipp konusu konuşuluyor. Bu sene aldığımız guardlar genellikle saldırgan,dinamik, kendi şutunu yaratabilen ve pota altına penetre edebilen gauardlar. Onun için Gordon - Domercant - Hawkins üçlüsü mükemmel bir üçlü oluşturacaktır. İnşallah Jaka sorunu çözülür. En yakın zamanda Domercant ve Hawkins'lede imza atacağımız konuşuluyor.

Domercant ile ilgili hukuk departmanımız sözleşmesinde bir engel olmadığını söylemiş, Kazan'dan yanıt bekliyormuşuz. Eğer yanıt olumsuz olursa, FIBA'ya taşıyıp bu işi halledecekmişiz.

Lucescu mütevazi bir kadro ile şampiyon olmuştu. Sonra imparator geldi, o kadrodaki oyuncuları tercih etmedi (Victoria, Fleurquin); o dönemdeki en kötü sezonumuzu yaşamıştık..
Elbette her hoca kendi istediği adamlarla oynamak ister, ama bazı adamlar vardır mutlaka kadroda tutulmalıdır. Shipp öyle bir oyuncuydu sanki. Her işi tam yapmasa da (Sanki ortalıkta Lebronlar var) herkesin eksiğini kapatabilecek potansiyeli vardı ve bunu da gösterdi..
Tabi başarı kriteri 15+ sayı, 8+ ribaunt, 5+asist olunca kimse beğenmez Shipp'i..
Bir tarafta FB istemediği için bize gelecek adam (oyunculuğu ayrı konu), bir tarafta 2 sayı için sakatlanan adam.. Bazen başarı yetenekle, parayla değil de ruhla, özveri ile oluyor.. Geçen seneki başarının sırrı buydu.. GS zaten başarılı olacaktı, o kadroda bulunanlar bunun kaymağını yedi demek yerine; o kadrodakileri, koçun, taraftarın, Üstünberk'in özveri ve ruhu ile geldi başarı.. Son topa kadar'ın sırrı da buydu..

şu an tek istedigim mahmuti'nin shipp'i efes'e alması...gordon-shipp ve mahmuti...eger böyle bir tablo oluşursa efes-gs maçlarını çok farklı izlerim...özelikle shipp'in yeri bambaşkadır...mahmuti'ye de bjk serisinde çok sövsem de onu da severim sayarım...

ergin hocaya hawkinsle mutluluklar...bu sene abdideki tek bir maçı dahi önceki 2 senede oldugu gibi izlemeyecegim...hatta hatta rancikli wilkinsonlu cem hoca'nın o zor fakat bir o kadar özel sezonunun dahi kalbimde yeri bambaşka olacak...fatih solak'ın gözümün önünde top kapıp faste çıkıp smaçla bitirdigini hatırlarım yahu..

ama bu sezon öyle olmayacak..degil domercant tillahını getirseler de bu böyle...

edit: bu forumda tek bir argomu görmediniz...hoşlanmadıgım sevmedigim şahsa veyahut o günkü performansından ötürü kızdıgım bir oyuncuya kötü söz söylemek yerine 'paşa' tabiri kullanıyorum...bu mudur sitenin çerçevesi? abdülhamid'in ruhu şad olsun o da pek severdi böyle kelime yasaklarını...

Seneye Ergin Ataman'ın Galatasaray'ının basketbol maçlarına kombine alıp sahaya bakıp geçmişi anımsayıp duracağım, sadece geçmişi yaşayacağım.

Önder Bey'in dediği en çok biz destekleriz sözüde bu olsa gerek Ergin Ataman'ın Galatasaray'ı.Forumun düzenini sağlayacak kimseyi kışkırtmayacak kişilerin bunları demesi.Mahmuti Mahmuti diyenlerin onun sözlerini ne çabuk unuttuğu da ortada 'Biz Bir Aileyiz' demişti.X gelir Y gider ama o bench te kim oturuyorsa parkede kim varsa boğazımız yırtılana kadar GALATASARAY diye haykırmak gerekmez mi?

Gordon,Shipp,Mahmuti,Cevher,Tutku vs vs yolları açık olsun başarılar diledik bitti artık önümüze bakalım 2 yıllık başarının devamını getirmeye bakalım artık.

Canım sıkkın olduğunda bu foruma girip okuyorum yazıyorum (facebook kullanmıyorum örneğin ) eğleniyorum daha doğrusu.Herkesin arma sevdalısı olduğu ortak payda da ama artık istemiyorum buraya girmeyi herkes gergin.

Biraz ağır olacak ama gidin Efes taraftarı olun artık istemiyorsanız isimleri !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...