Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün Oktay Hocaya şu şu sebeple başarısız diyenler bugün bizler başarısızlık kıstaslarını (tamamen sizlerin belirlediği) sıralayınca başarısızlık için dua edenler mi oluyoruz yani peh..

Bo Mccalebb çok büyük oyuncu öncelikle onu kabul etmek gerek. Tek başına maç da alır, şampiyon da yapar ancak ben Fenerbahçe'nin bu sene öyle F4 falan yapacağını sanmıyorum. Allah aşkına adamlar 4 numarayı Kaya'yla 5 numarayı Oğuz'la yedekliyorlar. 4 numarada zaten Gist'le devam ederlerse Macvan dağıtır, Kaya ve Oğuz'un sahada olduğu anlarda da İlkan-Ersin-Furkan üçlüsüyle büyük sıkıntı yaratırız. Jamont-Domercant-Hawkins üçlüsü de fiziksel anlamda iyi, sahada uzun süre kalabilen ve lider özellikli oyuncular. Bekledğimiz kadroyu kurarsak bu sene yine Ergin hocanın senesi olabilir. Şöyle bir eşleşmelere bakarsak ;

Mccalebb - Gordon
Barış - Engin
Sato - Domercant
Ömer - Göksenin
Emir - Cenk
Bojan - Hawkins
Gist - Macvan
Kaya - İlkan
Bora - Ersin
Batiste - Ndong
Oğuz - Furkan

Burda bizim için sıkıntılı olan Mccalebb ve Emir'i durdurabilmek. Özellikle Mccalebb çok büyük oyuncu, ne kadar bu iki oyuncunun etkisini azaltırsak o kadar şansımız olur. Uzayan bir play off serisinde de fiziksel olarak her türlü avantajlıyız. Fenerbahçe bir adım bizden önde de olsa ben o kadar da umutsuz bir durum görmüyorum bizim açımızdan.

Mccalebb - Gordon
Barış - Engin
Sato - Domercant
Ömer - Göksenin
Emir - Cenk
Bojan - Hawkins
Gist - Macvan
Kaya - İlkan
Bora - Ersin
Batiste - Ndong
Oğuz - Furkan

şu eşleşmelere bakıpta sorun yaşarız demek çok zor.
bence eğer kadromuz bu şekilde olacaksa her takımla kafa kafaya oynarız
ayrıca biz hoca faktörü olarak bir basamak üsteyiz

Murat Özyer'in açıklamasına bakarsak resmi açıklamalar bugün yarın gelecektir. Şu kadro kıyaslamasında Gist'i koymayın beyler onu kesin yolluyor adamlar, David Andersen yazın oraya.

Mccalebb - Gordon
Barış - Engin
Sato - Domercant
Ömer - Göksenin
Emir - Cenk
Bojan - Hawkins
Gist - Macvan
Kaya - İlkan
Bora - Ersin
Batiste - Ndong
Oğuz - Furkan

şu eşleşmelere bakıpta sorun yaşarız demek çok zor.
bence eğer kadromuz bu şekilde olacaksa her takımla kafa kafaya oynarız
ayrıca biz hoca faktörü olarak bir basamak üsteyiz

Pota altında net üstünlüğümüz var. Geçen sene Oğuz - Kaya - Gist üçlüsüyle dalga geçmiştik resmen pota altında. Bu sefer onlara Batiste katıldı ama NDong/Dorsey ikilisi de savunmada direnç katacaktır.

Onun dışında Emir dışında hiçbir eşleşmede üstünlük kuramazlar bize. Aksine Ömer'in üstünde Gordon, Bo'nun üstünde Henry kalırsa switchlerle, çok daha lehimize olur şu durumda.

Dış oyuncularımız her türlü eşleşme problemi yaratacak cisten, rakip kim olursa olsun.

Pota altında net üstünlüğümüz var. Geçen sene Oğuz - Kaya - Gist üçlüsüyle dalga geçmiştik resmen pota altında. Bu sefer onlara Batiste katıldı ama NDong/Dorsey ikilisi de savunmada direnç katacaktır.

Onun dışında Emir dışında hiçbir eşleşmede üstünlük kuramazlar bize. Aksine Ömer'in üstünde Gordon, Bo'nun üstünde Henry kalırsa switchlerle, çok daha lehimize olur şu durumda.

Dış oyuncularımız her türlü eşleşme problemi yaratacak cisten, rakip kim olursa olsun.
dorsey/Ndong aynı anda olmaz macvan gelicek... muhtemelen dorsey işi yaş ve domercant'ı Bo nun üzerinde bırakmak intihar olur o görevi jamont gordon-göksenin-hawkins arasında değişilmeli ama tam jamontluk iş bence emir-hawkins(olursa)...ama ben domercantın böyle bir savunmada kullanılmasına imkan bile vermiyorum...

Arkadaşlar Bo'yu geçelim lütfen onun üstüne kimi verirsek verelim elbet bir yolunu bulacaktır. Bence Fenerbahçe maçlarımızda pota altında yenilmezsek(ki üstünüz) çok ilginç maçlar çıkarabiliriz. Şu anki mevcut kadrolar düşünüldüğünde olası bir Batiste formsuzluğu veya sakatlığı Fenerbahçe'yi bitirir. Alternatif oyuncuları yok...

Gerçekten Bo'yu tutabilmek çok zor hele ki Domercant ile. Gerçi şu anda tam anlamıyla savunacak bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum Bo'yu ama onlara da hücum da çok sıkıntılı şeyler yaşatacağımızı düşünüyorum tabii domercant hawkins falan gelirse.

Ndong/Dorsey ikilisinden Dorseyin gelmesini daha çok isterim açıkçası hele gelecekler ile beraber bu kadar şutör bir takım olduktan sonra. Aslında ribaunt alıcı oyuncuya ihtiyacımız var hücüm bir sonraki mesele.

Gordon-Göksenin veya gelmesi gündemde olan Hawkins gibi üst düzey savunmacılar varken Bo'yu niye Domercant ile tutmayı tercih ettin ben pek anlayamadım.

bo hayranlarına:

Göksenin'den hücum beklemezsek yani sadece savunma konsantrasyonuyla sahaya sürersek göksenin bo'yu YER.. Haydi hayirli geceler..

Bu arada itiraf ediyorum Bo hayranıyım, Batiste'i özel severdim. David Andersen fenomendir. Ama eneye bu ohyunculara rağmen Fenerbahçe'yi yenmek başka bir güzel olacak :)

Şu an elde sadece Gordon var. Domercant-Hawkins-Macvan ve Ndong gelmediği takdirde final hikaye. Bizim takımda yarı final başarısızlık varsayılıyor ve yarı finalde elenen de başarısız bulunuyor. Kimse Ergin Ataman'ın dolayısıyla Galatasaray'ın başarısızlığını kollamıyor. Sadece takımımız şampiyon olamazsa ya da finale çıkamazsa o zaman söylenecek çok söz olur. Sözler de o zaman söylenir.

4 oyuncunun da resmiyet kazanması şart oldu şimdi. Alternatiflerin tükendiğini de varsayarsak hayali kadromuz da belli gibi.
En fazla 3 yabancı oynatabiliyoruz. Gordon-Henry-Hawkins-Macvan 4'lüsünden 3'ü saha da iken Furkan savunmacı 5 olur. Bize savunmacıdan ziyade kolay sayı bulabilen 5 numara lazım. Bu açıdan Ndong Dorsey'e tercih edilebilir.

Göksenin hantal bir oyuncu Bo'yu 1 pozisyonda bile tutamaz. Bo'yu tutacak adam Jamont Gordon'dur. Esasında Bo tutulmaz anca yavaşlatılır :)

Göksenin'in hantallığını Cska maçında çok iyi gördük,Teodosic en son topu dikiyordu :)

Tamam rakip oyuncuları övebilirsiniz,Bo benim de çok beğendiğim,Avrupa'nın sayılı oyuncularından,fakat rakibi överken bizim oyuncularımızı eleştirmenin bir anlamı yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...