Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efesin 3 numarayı nasıl bu kadar boş bıraktığını anlayamıyorum açıkçası. Oktay hocanın vardır bir bildiği diyecem ama Vujacic'in 3 numarada oynadığını hatırlamıyorum pek. Birkan kalıyor geriye zaten. Barac'ın da geçen sezonki savruk ve umursamaz görüntüsü devam ederse işleri zor. 1 ve 2 numaralardaysa oldukça sağlam rotasyonları olacak. Gordon, Farmar, Kerem, Doğuş ve hatta Vujacic.

FB ülker'e nazaran yerli rotasyonumuzun kesinlikle daha iyi olduğunu düşünüyorum. Mirsad bıraktı, ömer yaşlanıyor, Oğuz ve Kaya hiç bir zaman güvenilecek isimler değil. Yabancıları hakikatten kaliteli (bu arada Bo transferi resmileşmedi daha sanırım.) ama sonuçta bir sınır var lig için.

Bizim için kritik nokta Hawkins ve Domercant transferlerinin başarıyla tamamlanması. O zaman gerçekten çok kaliteli bir kadroya sahip olacağız ve şampiyonluk şansımız iki rakibimiz kadar yüksek olacak.

Fener Andersen'i de almış sanırım geçende haberi çıkmıştı Andersen Fenerde diye.. Komple Siena'yı taşıdılar koçlarıyla beraber.. Bizim kadrodan en ufak bir çekincem yok, çok keyifli, güzel ve saglam kadro kurduk.. Tabi şu Domercant da olsa tadından yenmez, inşallah o da gelir.

her 3 kadroda da değerli oyuncular var. bu işi matematize etmek saçma gibi görünse de Ben taraftarlığımı bir kenara bırakıp kendi kişisel beğenime göre her mevkideki ilk alternatifleri sıraladım. yabancılara x2 olmak kaydıylar 3-2-1 şeklinde puan verdim.
1: Bo>farmar>gordon kerem>engin>barış fb:7,gs:5,efes 8 puan
2: domercant>sato>jamon ömer>sinan>göksenin fb:8, gs:7, efes 6 puan
3: hawkins>vujacic>bojan emir>cenk=birkan fb:7, gs:8, efes 7 puan
4: savanovic>andersen>macvan k.gonlum>ersin>kaya fb:6, gs:6, efes:9 puan
5: batiste>ndong>barac semih>furkan>oguz fb:7, gs:7 efes:7 puan
toplamda: fb:35 gs:33 efes:37 puan olarak çıktı.
efes:Yerlilerde 2 kerem +bu sene ciddi gelişim gösteren Semih bence mevkilerinin en iyi yerlileri. Oktay hoca'nın çift guard oynatacağı biliniyor. fb'deki mccalebb'in varlığına rağmen farmar-kerem-gordon-doğuş-sinan rotasyonu fb'nin ok önünde.
fb: bo'ya haricinde tempo yapacak oyuncu görmüyorum. iç dış oyuncular dengeli gibi gözükse de ben yaşlı ve el'de olmasa bile ligde bu iç dış dengesini tutturabileceklerini düşünmüyorum.
gs: her mevkide dengeli ve yeterli bir kadro var ancak bence diğer 2 rakipten gerideyiz. genç ve yerli kadronun bu sene gelişim göstererek başarılı bir sezon göstermesi şansımızı artıracaktır.

Domercant ile Hawnkins gelirse eğer, ilk 3 numaramız Gordon,Domercant ve Hawkins olur bu üçlüye ligde rakip olacak başka 3'lü göremiyorum ben.Pota altında da İlkan çok formda Dudley ve Furkan'da aynı performansı gösterirse,N'Dong ve Macvan zaten çok etkili oyuncular hem yerli hemde yabancı pota altı oyuncularımızlada başetmek çok zor.

Ergin Ataman tecrübesiyle diğer koçlara göre oyuncular üzerinde daha etkili.Fbülker'in hocasının adaptasyon sorunu yaşaması oldukça yüksek, Özelliklede Türk oyuncularla sıkıntı yaşaması, bu nedenle işi çok zor.Oktay Hoca'nın kadrosunda eksikler var ve bu sene arkasında seyirci desteği olmayacak bence onunda işi kolay değil.

Bu senede ligi yine lider bitiririz diye düşünüyorum.İnşallah playofflarda avantajımızı kaybetmez şampiyon oluruz...

Herkese merhabalar.Oktay Mahmudi'nin gidişine gerçekten çok üzülmüştüm ancak bu sene yapılan ve yapılmakta olan hamleler en azından biraz olsun hafifletti üzüntümü.Sanırım Gordon,Macvan ve N'dong'dan sonra David Hawkins ile de tüm sorunlar çözülmüş ve 1-2 güne açıklanacakmış(Eyüp Yıldız) . Onun da gelişiyle FİBA'dan letter of Clearance beklediğimiz Henry Domercant'ta en kısa sürede takımımıza katılır umarım ve bana göre en dengeli kadrolarda biri kurulmuş olur hem lig hem de Avrupa için.

Bu sene yapılan transferlere bakarsak Efes ve Fenerbahçe'de son 5 yılda ki en iyi transfer dönemlerini geçirdi; onlar arasında bir kıyas yapılacak olursa yalnız; bana göre FB Ülker bir adım öne çıkıyor.Çünkü Efes 3 numara da genç Birkan dışında her hangi bir üst düzey oyuncu takviyesi yapmadı.Ve 5'de de Ermal-Barac ikilisine güvenecek gibi duruyor.FB ise yaşlı da olsa atletik özellikleri ve savunması çok iyi olan Batiste ile orada farklı bir boyutta.

1 numaralar da 3 takım arasında en iyi isim FB ülker (Bo Mccalebb) de; ancak bence en dengeli ve biribirini tamamlayan guardlar bizde.Efes'in de Farmar'ın performansına göre değişecek bir guard rotasyonu var.

2 numara için ise Sato ve Domercant (gelirse) bence ağır basıyor Vujacic'e.

3 numara da en iyi hucum gücü Emir ve Bogdanovic ile Ülker'de; en güçlü ve atletik isim ise Hawkins ile Galatasaray'da.Efes ise en zayıf bu mevkide.

4 numara da FB Ülker Andersen'i alacak gibi çok iyi bir isim ama 2. bir oyuncuları dahi yok gibi.Bizim 4 rotasyonu bence en verimlilerden biri.Efes'te verim alabilirse Savanovic-Kerem ile bizle eşit.

5 numara da; en iyi isim bana göre yerli de olması itibari ile Efes'te ama Barac soru işareti.FB Batiste ve Oğuz ile oynayacak gibi; biz ise Furkan-N'dong-Ersin gibi geniş bir portfoye sahibiz.Burada 3 takım da birbirine yakın.En atletik isim FB'de; en dengeli ve geniş rotasyon bizde.En kaliteli isim Efes'te ma en soru işareti isim (Barac) da Efes'te.

3 kadro arasında (Domercant, Hawkins, Andersen'in geleceğini varsayarsak) belirgin fark yok. Günlük performanslar çok belirleyici olacak.
Her oyuncumuzun dönemsel patlamalarına ihtiyacımız olacak.
Ligi bu sene de lider bitirmek önemli. Abdi İpekçi'de 12000 taraftarla üstünlük kurabiliriz (Efes ve FB kadrosu daha tecrübeli bir ihtimal deplasman maçları konusunda fark oluşturabilir).
Efes deplasmanından da korkum yok ama FB ligi üzerimizde bitirmemeli (Tabi taraftarının bir nebze bilinçlendiğini varsayarsak, yine çekirdekçiler olursa sorun yok).

Bence Efes 3 numaraya Shipp'i alacak. Oktay Hoca bırakmaz Shipp'i..
efes bence shippi almaz shipp yerli olursa değerli bir isimdi...oktay hoca bence vujacic i ciddi olarak 3 numara oynatıcak...gerçi ben onların Kinseyi nasıl bıraktığını daha anlayamadım şu an devşirmeleri yok ve Kinsey oktay hocanın isteyeceği bir isim geri dönerse şaşırmam...

Lakoviç şu an herkese şutu iyi olan kısalarla yani tek alternatifimiz olmadan daha iyi bir performans gösterebilir gibi gelse de bence kalmamalı 6.yabancı olmayı kabul ediyorsa kalsın yoksa geçen yıl ceza şutlarını bile sokamadığı maçlar hala hafızamızda....

Ya arkadaşlar herkes Fbülker'i favori gösteriyor ama Pianigiani burada başarılı olması çok zor.Adam Siena'dan başka yere gitmemiş, bence hoca tercihlerini yine yalnış yaptılar.Oyunculardan Batiste'den o performansı sadece Obradoviç alabilir.Mccalebb'in bireysel oyunlarıyla ayakta durmaya çalışırlar, ona iyi savunma yapan takımlar özelliklede euroligde avantajlı olurlar. Ergin hoca bildiği tanıdığı oyuncularla beraber bir adım önde olucak.Geçen sene başındada aynı şeyleri söylemiştim ve dediklerim çıktı.Efes ve Fener'de çok dengesizlikler var buda uyum sorunu demek.

merhaba uzun süredir takip ediyordum ama daha yeni üye oldum bence kadro kalitesi olarak 3 takımda birbirine hemen hemen denk sayılırlar burdaki en kilit nokta bo mcclebin ülkere vereceği katkı bizde de gelirse umarım gelir domercant yani ligimize baktığımızda çok kaliteli isimler geldi ve acayip çekişmeli bir lig bizi bekliyor ama bizim bir adım önde olduğumuzu düşünüyorum

domercant bir yana diger transferlerimiz bir yana.. Tamam şu ana kadar yaptığımız transferler oldukça iyi ama domercant transferi kıyas kabul etmeyecek kadar özel.. Ve bu transfer bizi kalite olarak oldukça yukarılara çekecek ve rakiplerimizin onune koyacaktır.. Sabırsızlıkla bekliyorum.. Bu arada abd-ispanya son periyoda giriliyor müthiş çekişme var:)

Merak ediyorumda neden kimse A.Efes kadrosuna Semih Erden'i koymuyor?

Bence en değerli uzunları Semih Erden.Kendini çok geliştirmiş bir isim.Yaş itibari ile de en verimli yaşında.Efes bu ligde iş yapacaksa Farmar-Gordon-Semih ve Savanovic,Kerem Gönlüm ile yapar.

Bizim için de ligin daha güçlü bir adayı olmak için büyük ihtimalle 1-2 güne açıklanacak Hawkins'in yanına Domercant'ı da almamız lazım bir an önce.Çünkü Domercant tam bir winner'dır.Takım geriye düştüğünde, guardı düştüğünde ateşleyen maça tutan adamdır.Maç boyu yüzdesiz attığı olur ama o an geldiğinde boozer shooter'dır.

Bu sezon Beko Basketbol Ligi’ne adeta yıldız yağıyor. Avrupa’daki krizin bize olumlu yansımaları bu büyük oranda. Ancak artık takımlarımızın daha akıllı hamleler yaptığını da görüyoruz. Çünkü transfer planlarken takım mühendisliği çok önemli. G.Saray pota altına Milan Macvan ve Boniface N’Dong transferleri ile sadece iki iyi oyuncu almakla kalmadı, aynı zamanda birbirini iyi tamamlayan, takıma bireysel olarak değil uzun ikilisi olarak birbirinin verimini artıran iki ismi aldı.

Macvan üç sayı tehdidi olan hareketli bir uzun. Ancak çok yer kaplamıyor, pota altı savunmasında bazı eksikleri var. N’Dong ise 2.25’lik kol açıklığı ve zamanlama bilgisiyle boyalı alanı ‘geçilmez alan’ ilan eden ama hücumda sınırlı bir isim. Yan yana olduklarında birbirlerinin eksiklerini kapatmaları zaten bireysel olarak yüksek olan değerlerini de artırıyor. Domercant ve diğer sert dış oyuncular da düşünülünce G.Saray fizik olarak kuvvetli, birbirini iyi tamamlayan bir kadronun temellerini atmış durumda.

Kaan Kuralın Yorumu Galatasaray hakkında beğenmiş kadroyu birşey beğendirmek zordur ona en son ben fenerin barça-sienayı yendiği dönem bi takımı beğendiğini ve olumlu birşey dediğini görmüştüm...

"Yunanlılar, Sırplar derken bir de forma giymiş hakemlerin İspanya’yı kollaması çıktı karşımıza son yıllarda. Çok açık söyleyeyim ben Türk Hava Yolları ve hatta Anadolu Efes olsam ULEB’e bir kuruş vermem ve Euroleague’in Türk sermayesi olmadan ne kadar su üstünde yüzebileceğini izlerim. Paralar bizden, tüm kıyaklar İspanyollar, Yunanlılar ve Yugolara"
murat murathanoğlu'nun yazısı..birçok kez ben de aynı şeyleri yazdım ve sonuna kadar haklı yazdıklarında..bu konuda türk takımları birlik olmalı...sen ne kadar harika kadro kurarsan kur eurocup final maçında dandik 1-2 hatalı karar verilir,bir de bakmışsın finaldeki rakibin pamesa valencia kupayı almış....

Murat Özyer" Hawkins için Beşiktaş'la belli bir noktaya geldik.Buraya gelip saülık kontrolünden geçerse onunlada anlaşmış olacağız"
Eğer hawkinsde gelirse uzun süre sorun yaşadığımız bölgeye ilaç gibi gelir.

*Ndong, hafta içinde gelip sağlık kontrolünden geçecekmiş.

*Hawkins ile ilgili Beşiktaş'la belli bir noktaya gelmişiz. Hawkins gelip sağlık kontrolünden geçecek, biz de bonservisini alacakmışız. Prosedür bu şekilde devam edecekmiş.

*Domercant ile ilgili ise bugün dosya kapanmış, yani dosyaya bundan sonra herhangi bir ekleme olmayacakmış. Bundan süreç tahmini 7 gün sürecekmiş, hukukçularımızın söylediği kadarıyla süreç bizi lehimize sonuçlanacakmış. Kazan'a bonservisi ödeyip, Domercant'i alacakmışız.

*Buckman ile bir ön protokol yapmışız. Bu protokole de 25 Temmuz'a kadar çıkış yapma, yani iptal hakkı koymuşuz. Normalde piyasada istenilen 5 bulunamadığı için Buckman'ı 4'e alıp, Dudley'i 5'e kaydıracakmışız. Ancak o sırada Ndong opsiyonu ortaya çıkmış ve Ndong olayı olunca, Buckman'ın prokolünü iptal etmişiz.

*Lakovic ile ilgili net konuşmadı. Onun durumu 2-3 haftaya belli olur tarzın bir cümle kurdu.

NOT: Murat Özyer'in GSTV'ye açıklamalarından notlar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...