Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elimizdekini kaçırdıktan sonra herkeste 4-5 rotasyonu yeterli havası vardı. Şimdi birden transfer gerekli oldu. Biz daha iyisini en büyük rakibe verdik, ekmeklerine yağ sürdük şimdi onun bir adım gerisinde olanı almaya çalışıyoruz. Gelişsin diye kiralık da verecekmiyiz acaba. İzzet bu kadar büyük oyuncudan da neden bu güne kadar hiç forumda adı geçmedi. Şimdi baktık bu bölgede sıkıntı var İlkana da laf atıyoruz İzzet istikbal vadeden oyuncu oldu. İçeride oyun dediğimizde İlkan hepsini yer. Ben İzzetin başarılı olabileceğine inanmıyorum. Alınabilir mı bilemem ama alınırsa umarım yanılırım

Eleştiri her oyuncu alabilir eleştirmişizdir ama bu yüzden alınmamalı diyemeyiz bence sağlayacağı katkı düşünülmeli...
Zaten bizim kadromuzda en az eleştirilen ve en iyi yerlilerden kurulmuş bir kadro değil.
Ender Aslan=efesteyken kötü oyunu nedeniyle ender kadar eleştirilen birisi yoktur...asla 1.PG olamaz.milli takımı haketmiyor vb.
Engin Atsür=Sürekli sakatlandığı için kendine bakmadığı da söylendi profesyonel olmadığı iyileşme süreçlerinin uzun sürdüğü vb..
Cenk akyol=Genç takımlardan sonra büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söylemeyen yoktur heralde...

Bence sorunumuz İzzet'i bize geliyor diye kral yapmak...İzzet bizde asla maç kazandırmaz tamamlayıcı oyuncu olacak...
bizim forumda bir sorun var bizim oyuncularımız bulunmaz hint kumaşı-karakter abidesi rakiplerinkilerse karakter yoksunu-kalitesiz oluyor...
Bunun örneğini forumda birisi daha önce Hawkins fenerle anlaştığında vermişti...Irkçı bir ifade kullanıyor...daha sonra bize gelince kaptanımız diyor...

Forumda uzun süreler zamanlarını geçirenlerin yanında misafir sayılırım. Dışarıdan bir göz olarak baktığımda yukarıdakiler ne kadar doğru tespitler. Amacım kimseyi yermek değil. Ama bir aynaya bakmak lazım. Spor dediğimiz bir bakıma felsefe doğruya erdeme ulaşma yolunda. Bunu amacından saptırmamak, taşkınlıklara, bencilliklere gelmemek lazım. Umarım kimseye rahatsızlık vermedim. :)

Murat Özyerin açıklamaları;

Özyer transferle ilgili “Atılmış resmi bir adım yok ama şunu belirtmek isterim Banvit dışında her takım kadrosunda İzzet’i görmek isteyecektir. İzzet Türkyılmaz herkes tarafından takip edilen ve geleceğin yıldız adayı bir oyuncu. Eğer görüşmeler başlar ve şartlarda anlaşabilirsek İzzet’İ kadromuza katabiliriz” ifadelerini kullandı.

Buradan ne anlıyorsunuz;
Resmi adım yok diyor ama görüşmeler başlar isek diye ilave ediyor. Türkçe meali biz daha ne istediğimize karar vermedik, çok israrlı olursak yüksek bonservis çıkabilir. Bir şube sorumlusunun açıklama yaparken daha dikkatli olması gerekmez mi? Her mikrofona konuşmak hevesi olur ise bu şekilde saçma bir ifade çıkar. Her kelimesi bir biri ile çelişiyor ve anlam bütünlüğü yok. Birde Banvit dışında her takım İzzeti ister ne demek. Acaba Banvit İzzeti istemiyor mu? Bu cümleden çıkan ifade budur. Yine tekrar ediyorum sen elindeki yıldızı ve gerekli patlamayı yapmış adamı kaçır, sonra yıldız adayı de tekrar yatırım yap. Bari bunu da Fener'e kaptırmasalar. Yine aynısı olacak ise direkt olarak Fener'e pazarlasınlar da komik olmasınlar...

Ornun Ene ise Galatasaray'ın kulüp ile teması olmuş diyor. Birileri yanlış biliyor ama kim acaba :)

Arroyo ile ilgili bilgim yok ama şunu iyi biliyorumki Arroyo 6.yabancı olmaz...Gelirse direkt görev alır ki 6.yabancı için bonservis vermek ne kadar mantıklı olur bu da düşünülmeli...ve engin-ender-gordon varken ne kadar ihtiyacımız olduğu...Ergin hoca asla istemez gelmesini geliyorsa Gordon yolcu demektir ki daha 3 hafta önce alınan birisi niye yollansın...

Arroyo konusuna birşey diyemem ama şunu çok net ifade edebilirimki engin atsüre ben güvenenmem enginin fiziği o kadar zayıfki içeri penetri edip potaya gidemiyor. Ben açıkçası aroyaya hayır demem çünkü geçen yıl bjk de çok faydalı oynadı

diyelimki arrayo - izzet ikilisini aldık en azından bazı maçlarda n dongu dinlendiririz. Ndong 2-3 maç üst üstüte maç kaldıramaz.

Bir şey daha söylemek isterim şahsi fikrimdir ben n dong ve macvan transferlerinin takıma pek katkı veremeyeceği kanısındayım n dong yaş olarak barcelona zamanından çok geriye gitmiş çabuk değil akşam machabi yi seyrettim gerçekten eurolig ayrı oyuncular inanılmaz atletik bizdeki macvan ve n dong tam tersi inanılmaz ağırlar . keşke bunların yerine daha iyileri tercih edilseydi.

Ayrıca gordon neden gönderilsin gordon çok fayda sağlayacak bir basketçi ama ergin hoca ne düşünür bilemiyoruz.

Arroyo ile ilgili bilgim yok ama şunu iyi biliyorumki Arroyo 6.yabancı olmaz...Gelirse direkt görev alır ki 6.yabancı için bonservis vermek ne kadar mantıklı olur bu da düşünülmeli...ve engin-ender-gordon varken ne kadar ihtiyacımız olduğu...Ergin hoca asla istemez gelmesini geliyorsa Gordon yolcu demektir ki daha 3 hafta önce alınan birisi niye yollansın...

Arroyo geçen hafta söylediklerini (NBA'ye gitmezsem Galatasaray benim için iyi bir tercih olacaktır) Ergin hocayla görüşmelerinin akabinde belirttiğini düşünüyorum.Sonuçta geçen sene Ergin hocanın en önemli oyuncularından biriydi muhakak bu konuyu görüşmüşlerdir.Hocanın onu istediğini düşünüyorum,Arroyo da bence Ergin hocanın kadrosunda yer almak istiyor.Ergin hoca Arroyo gelirse Gordon'u göndermez, sadece geçen seneki CSKA'daki pozisyonu gibi değerlendirebilir.Ayrıca Gordon, Domercant ve Hawkins'in sakatlık durumlarında o pozisyonlarda görev alabilir, Eurocup maçlarında 6 tane yabancıylada oynayacağımızı da düşünürsek hiç de gönderilecek bir durum ortaya çıkmaz.

Arroyo gelirse Gordon 6. yabancı olacak, söylentiler o yönde. Bence Gordon ve Ndong sırasıyla tribüne çıkar. Lig için Ersin-Furkan ikilisi yeterli olabilir.

Eğer 6'cı yabancı takıma gelirse, sezon başında bile sakatlıkların başladığını düşünürsek bence tribünde fazla yabancı değilde çoğu zaman sakatlıkdan dolayı yabancı oyuncular oturucak gibi.İnşallah sezon içinde bu kadar sakatlık sorunu yaşamayız...

d-will'i dinlendirmek amacıyla brooklyn'de denemeli şansını arroyo. bostonda kendine yer bulması imkansız. doc rivers atan degil attıran guardları tercih ediyor. adam nate robinson'a süre vermedi yahu arroyo'ya noluyor..

konudan uzaklaşmayayım; arroyo'nun bize gelme ihtimali olmamalıdır şahsım adına.

ayrıca izzet denen çelimsizi de istemem takımda.yalnız şunu da gözardı edemem ki ersan da kariyerinin başında 3 ve 4 numaralar arasında sıkışmış kalmış bir oyuncuydu ince fizigi yüzünden.hacim kazandıktan sonra geldigi noktayı biliyoruz zaten.

Brooklyn napıcak ki Arroyo'yu drafttan Tyshawn Taylor gibi potansiyalli ve Nba yapısına uygun bir PG aldılar...Deron Williams-CJ Watson da kadroda varken imkansız....

Ben Arroyo gibi bir oyuncuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum,düşünmeyen arkadaşlarda var.Fb-ülker maçında ihtiyacımız olup olmadığını çok daha iyi anlayacağız...

Bence artık şunu bilmeliyiz takıma kesinlikle 1 -2 numara oynayan bir isim getirilmeyecek, Engin - Ender - Gordon ile devam edilecek. Olursa bir 4 numaraya takviye olabilir. Artık transfer istemekten çok takımın biran önce oturmasını istemek daha mantıklı, trasfer transfer nereye kadar ?

Ergin ATAMAN'da açıklamış zaten 4 numara olursa olacak, işin kötü yanı Domercant hazırlık maçlarında takımla olamadı sakatlıktan sonra da geride olacağı kesin takımda tüm dişlerin yerine oturması Aralık ayını bulabilir, sabretmekten başka ve tabii desteklemekten başka bir seçeneğimiz yok...

Takım birbirini tamamlayan oyunculardan kuruldu. Benim basketbol anlayışımda da doğru olan bu ama 1 eksik oyuncu olduğunda bu sistem işlemiyor işte. Mesela Ender, Engin ve Gordon biribirinden farklı guardlar. Domercant ve Göksenin tamamen zıt oyuncular. Cenk 2'ye kaysa belki Domercant'ı tamamlar ama ne kadar. Hawkins ve Cenk de birbiriyle son derece farklı oyuncular. Aynı şekilde Macvan dışarıdan, Ersin de içeriden ve orta mesafeden oynamayı seven oyuncular. Sadece N'Dong ve Furkan 5 numara olduklarından eh işte diyoruz ama onlar da çok farklı aslında. Kısacası takımda 1 eksik oyuncu olduğunda her zaman sistem değişikliğine gidilmesi gerekecek. Geçen sene Shipp sakatlığında bunun acısını çok çekmiştik. Özellikle Domercant ve Hawkins'te sorun olursa yerleri dolmaz. Malesef.

Bu takım kimyasına baktığımızda bence en az gerekli olan oyuncu 1-2 numara oynayabilecek oyuncu. 3 tane guard varken ne tür bir oyun kurucu alabiliriz ki? İstediğimiz yoksa Domercant'ı yedekleyecek bir oyuncu mu yoksa 2-3 oynayan skorer bir oyuncu mu? Bence herkes 1-2 numara lazım derken skoru taşıyacak bir oyuncu istiyor. Bu da olsa olsa 2-3 numaraya olur ama o da gereksiz bence. Orhan Haciyeva olur belki ama ben onun böyle bir sezona başlamışken sezonu aynı şekilde tamamlamasını istiyorum. Sezon sonunda hazır bir oyuncu bulabiliriz o zaman. Tabi elimizden kaçırmazsak.

Bence kesin olarak guard problemimiz var. Ne Gordon, ne Engin, ne de Ender oyunu yönlendiren, takımı oynatan guardlar değil bana göre. Ama bu saatten sonra 4. guardı almak da ne kadar doğru olur emin değilim. Gerçi o zaman Gordon 2 numaraya kaydırılabilir belki. Neden Ender yerine Tutku tercih edilmedi bu takımda anlayamıyorum. Takımın tek ihtiyacı Tutku gibi biri.

Gordon demişken, bu adamı nasıl oyunun içine sokacağız merak ediyorum. Hawkins ve Domercant elinde sürekli topu istedikleri için, Gordon'un istikrar yakalaması zor gibi duruyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...