Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar merhaba,

Potacast: #61 – 01.10.12 | yazıhane

linkte kaan kural ve orkun çolakoğlu yeni sezon öncesi takımları ve transferlerini değerlendirmişler. Galatasaray'ın oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşayacağından ve transfer gerektiğinden bahsediyorlar. Arroyo ismi geçiyor çok da güzel olur (beşiktaşa ödeme yapmak zorunda olmamıza rağmen) ama açıkçası 6. yabancının uzun vadede takım içinde huzursuzluk yaratmasından korkuyorum.

Futbol takimi sampiyonlar liginde mac kazansa hic de fena olmayacak..En azindan galibiyet basina Avrupadan klubun kasasina para girecek.Bu sayede gelir hanesine yazildigi icin bu durum diger branslarda daha rahat transfer yapabilme kaynagi saglanacak..

O yuzden futbol takiminin basarisi tum diger branslarinda maddi kaynak saglamasi anlamina gelecek...

Valla Ender bu sezon farklı oynayacak gibi. Hazırlık maçlarında beğendim ben. Şu tabloda Domercant ve Hawkins alternatifsiz oyuncular. Lakovic'i neden hiç düşünmez Ergin hoca, anlamıyorum. Hayır, sözleşmesi de var, takım kimyasını bozacak disiplinsiz/laftan anlamaz bir oyuncu da değil, ne olur ki yararlanmaya çalışsak? Ritmini bulunca bizi ihya ettiği maçlar olmuştu geçen sezon. FB Ülker, Trabzonspor, KSK, Rytas maçları gibi.

Arkadaşlar merhaba,

Potacast: #61 – 01.10.12 | yazıhane

linkte kaan kural ve orkun çolakoğlu yeni sezon öncesi takımları ve transferlerini değerlendirmişler. Galatasaray'ın oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşayacağından ve transfer gerektiğinden bahsediyorlar. Arroyo ismi geçiyor çok da güzel olur (beşiktaşa ödeme yapmak zorunda olmamıza rağmen) ama açıkçası 6. yabancının uzun vadede takım içinde huzursuzluk yaratmasından korkuyorum.

Kaan kural'ın nba hakkındaki bilgisi yorumları dikkate deger.lakin avrupa özellikle de türkiye'deki basketbola dair zırvaladıgına çok şahit oldum. 3 tane guardın oldugu takıma guard öneriyorsa dikkate alınmamalı. lakers'ın uzun rotasyonunun zayıf oldugunu düşünmek kadar abes.

Kaan kural'ın nba hakkındaki bilgisi yorumları dikkate deger.lakin avrupa özellikle de türkiye'deki basketbola dair zırvaladıgına çok şahit oldum. 3 tane guardın oldugu takıma guard öneriyorsa dikkate alınmamalı. lakers'ın uzun rotasyonunun zayıf oldugunu düşünmek kadar abes.

Ben de Avrupa basketbolu hakkında tutturduğu çok tahmine şahit oldum. Mesela geçen sene Lakovic için söyledikleri harfiyen tuttu. Zaten biri için ''NBAden anlar'' lafını doğru bulmuyorum. ''Basketboldan anlar'' yada ''anlamaz'' daha doğru bence.

Arroyo geldiğinde zaten gordonla birbirini yedeklerler herhangi bir sakatlık sıkıntısı olmazsa bu durumda 4 guard durumu olmayacak ama dediğim gibi 6.yabancı hem luks hem de uzun vadede huzursuzluk yaratabilir. Keşke şartlar uygun olsaydı da geçtiğimiz sezon sonunda ilk guard olarak alabilseydik. (Bunları gordon kötü olduğu için değil arroyonun daha iyi olduğunu düşündüğüm için yaziyorum)

6. yabancı gelirse bir yabancı tribune cıkacak. ve kadromuzda bunu kabul edebilecek bir yabancı oldugunu düşünmüyorum. ha sakatlık durumu olur, o anlaşılır. ama bence takımda kaliteli yerli oyuncu eksikliği var. özellikle 4 numarada. bence mehmet okur seçeneği değerlendirilmeli. takımda çok net 2 tane winner oyuncu var. arroyo da winner tipinde bir oyuncu. takıma katılırsa winner oyuncuların sayısının artmasından dolayı sevinirim. ama takımda huzursuzluk olabilir. hangisi seçeneğin alternatif maliyeti daha azsa o seçenek tercih edilmeli. huzursuzluk mu yoksa winner'lık mı?

Ender ile bu iş yürümez... Bunu geçen sezonda gördük dünde gördük kimse yanlış anlamasın 1 maçlık performansı ile bunları yazmıyorum genellemesi bu...

Eğer 4 numaraya takviye olmaz ise is yine zor. Yarı finalden sonrası mucize olur. Furkan şimdiden kesik yemek üzere. İzzet ne kadar çözüm bilemem ama mac yoğunluğu artınca yorgunluk ile işler zorlaşabilir.

Çok uzun yıllardır Orhun ene ve brian tolbert'dan başka ilk defa jamon gordon'un gidişine çok üzülmüştüm ve Oktay hocanında ayrılması ile bu sene benim için umutsuz başlayacaktı ama ergin hocanın takımı kısa sürede toparlaması ve gecen seneyi andıran disiplinli oyun anlayışının sezon başında devam etmesi beni yine umutlandırdı..dün fb maçında gördümki başarının ve galibiyetin tek anahtarı geniş rotasyon değilmiş..kazanmamızın bendeki en büyük mutluluğu Oktay hocaya nazaran taraftarların gözündeki kredisi daha az olan Ergin hocanın güven sağlamasıydı..transfer konusuna gelince ben pivot bölgesine transfer yapılmasının daha faydalı olacağının düşüncesindeyim,eğer nikola prkaçin tarzında bir oyuncu bulabilsek hep pivot hareketleri fazla olan hemde diğer oyuncuları besleyen bu sene gerçekten çok güzel geçicek..ndong furkan ersin ve macvan gerçekten iyi oyuncular ama bence bitiricilikleri konusunda eksikleri var..yinede dar rotasyonda oynamayı daha fazla seven Ergin hoca bizim beklentilerimizi karşılayabilir bu konuda kendisine gerçekten çok güveniyorum..umarım yıllardır beklediğimiz başarıları;başımızda Galatasaray taraftarı olan koçla elde ederiz..

İzzet alınmalı abiler. Efes ve FB ile oynadık, iki takımda da hayvan gibi uzun rotasyonu var çok afedersiniz. İzzet kısa vadede çok kritik bi transfer gibi gözükmeyebilir ama playoffta yarı finalde falan önemi anlaşılır.

FB 4/5: İlkan, Andersen, Oğuz, Kaya, Batiste (Emir'i bile yeri gelince 4 numarada oynatıyor adamlar)

Efes 4/5: Kerem, Savanovic, Ermal, Barac, Semih

GS 4/5: Macvan, Ersin, Furkan, Ndong (Sertaç'ı yazmıyorum, maalesef pek ümidim yok ondan)

Tablo bu ve Ndong'un da yaşı belliyken yeri geldiğinde İzzet ve Macvan'ı 4'te, Ersin-Furkan ve Ndong'u 5'te kullanabiliriz. İki gün arayla maç yapacağımız uzun seriler olacaktır muhakkak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...