Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arroyo'ya kotu demiyorum ama Ender'in kontrati yuzunden Tutku'yu biraktigimizda niye Tutku birakildi veya pass first bir guard takima katilmadi diye de sormak gerekiyor.

Tutku ve Engin Atsür benzer özellikli isimler Engin'in Beşiktaş yıllarını aklına getirirsen veya izleyebilirseniz bu net bir biçimde bahsettiğiniz guardın alındığını görebilirsiniz...

Bu sene Eurolig kalitesinde Eurocup'ta oynayan tek takım Galatasaray olsa gerek. Ülkemizdeki EuroChallenge standardındaki takımların Eurolig'te oynadığını görünce...bu işte bir terslik var diyor insan!

Bu sene en güçlü kadro fülkerde;biz ve bence bejeke zorlarız şampiyonluğu;Özerhun Efes bence de bu sene hayalkırıklığı yaşatacak hatta Banvit bile geçebilir bence onları yazık olacak Oktay Hocaya.

Bence 6 cı yabancı sorununu pek yaşamayız çünkü yoğun maç trafiğine girdiğimizde daha çok sakatlıklarla karşılaşabiliriz.Buda 6.cı yabancının pek dışarda kalmayacağını gösteriyor.Zaten avrupa da bu sorun yok ve bizim için 1.ci hedefte avurpa şampiyonluğu o nedenle 6 cı yabancı bize çok faydalı olacaktır.
En güçlü kadronun Fbülker de olduğunu kabul etmiyorum ben.Batiste, Andersen emekliye gelmişler bence yürüyecek halleri yok.Onları coşturacak bir Obradoviç de yok.Bo etkili ama sıkı savunmada çok etkisiz geçen sene Siena da çok kötü olduğu maçları hatırlıyorum.Kendine oynayan bir oyuncu, yani Spanulis'in çok altında bir gurd.Bence en iyi yabancıları Sato o da zaman zaman aksıyor ve yaşı itibari eski performansından çok uzak.Geçen senede Obradoviç'in etkisiyle biraz canlanmıştı.Erdemir maçında da izledim onları hala Ömer Onan ile Oğuz götürüyor onlarda olmasa işleri çok zor.
Hawkins,Domercant,Ersin,N'Dong,Macvan ve gelirse Arroyo ile Bence Ergin Hoca ligi de domine eder.Ayrıca çok şükür ki İlkan bizi tercih etmemiş.Bu gidişle onun işi çok zor ve hakettiğini görecek...

Arroyo ile sezon başında ilgilendik ama beklentileri çok yüksekti ve Beşiktaş bonservis istiyordu. NBA’den beklediği teklifleri alamayınca bizim çizgimize geldi ama şu anda kadromuz dolu. Transfer bu sezon için bitti ama yarın öbür gün ihtiyaç duyulursa transfer yapabiliriz.

Bu ergin atamanın yaptığı röportajdan son bölüm burda almayacağız demiş . Bakalım ne olacak.

Son kararımı verdim, Arroyo gelsin abiler. :) FB ve Efes'in guard pozisyonundaki geniş rotasyonuna bu şekilde rahatça kafa tutabiliriz. Ayrıca Eurocup için de avantaj sağlayacak.

BBL 3.05 te murat murathanoğlu domercantın sakatlığının beklenenden uzun süreceği ve lakovic in lisansının çıkartılacağı duyumunu aldığını söyledi. Ne kadar doğru acaba?

Çağrı beyin verdiği bir bilgi

Ergin hoca mutlaka bir guard daha istiyormuş sanırım takıma Arroyu için perşembe kesin karar çıkacakmış olmassa Lakovic 'in dönme ihtimali var...

Bunuda başka bir yerden okudum. arrayo veya lakoviç maliyete bakılcak arrayo gelirse lakoviçe tazminat ödenip gönderilir bu maliyet direk lakoviç olursa daha az maliyet gibi hesaplama işi belirleyecek gibi.

Şube sorumlusu(!) Murat Özyer "YILDIZ kime denir" diye bir tweet attı.

Bence Arroyo alınmayacak Lakovic'in kontratı varken feshedip bide Arroyo için para ödemek gerekiyor...Bu arada Ergin Ataman Shipp konusunda A.efes bizimle görüşecek 350bin dolar para isteme hakkımız var demiş...
Avrupa için bence rotasyonumuz iyi....

J.Gordon-Engin-Ender
Domercant-Göksenin-Lakovic
Hawkins-Cenk
E.Dudley-Macvan
Furkan-Ndong

Ergin Ataman, Sloven oyuncunun takımdaki geleceği hakkında ise şunları söyledi “Şu anda yönetimle durumu değerlendiriyoruz. Lakovic bir takım bulana kadar bizimle beraber normal antrenmanlara çıkar mı, altıncı yabancı olarak bir süre kadroda bulunur mu, konuşuyoruz. Ama şu bir gerçek ki; biz bu sene önemli yatırım yaptık, ciddi bir bütçe ayırdı yönetimimiz. Bu bütçenin içerisinde Lakovic yok. Çok ciddi, 1 milyon euro değerinde bir kontratı var. Dolayısıyla Lakovic’i de kadroya alarak üzerine bir yük daha bindirmek istemiyoruz. Diğer taraftan oynamasa da sorumluluğumuzu yerine getirerek onun ödemesini yapıyoruz. Bakacağız, belki antrenmanlarda beşe beşe de alabiliriz, belki zaman zaman kadroda da olabilir. Ama bu demek değildir ki; Lakovic, sezon sonuna dek kadromuzda olacak. İyi bir teklif gelirse bizden ayrılacak” dedi.

Ergin atamanın açıklaması resmi sitede açık seçik anlatmış herşeyi anladığım lakoviçi göndermek istiyorlar eğer lakoviç gönderebilirlerse tahminem arrayoyu ne kadar hoca düşünmüyorum desede alabilir çünkü fiyat olarak istediğimiz seviyeye geldi diye bir açıklamasını okumuştum demekki onunla devamlı irtibat halindeki fiyat belli bir yere kadar geliyor. Bu şekilde bir fikir oluştu ama bakalım zaman ne gösterecek.

Daha tam takım olarak 2 maç üst üste oynayamadık. Ya Gordon yoktu ya da Domercant ki bu oyuncular bu yılın en kilit isimleri. Ergin ATAMAN'da bahsetmiş rotasyon onlar takıma girdiğinde esneme gösterecektir. Tam form tutmalarıda 3-4 haftayı bulur...

Önümüzdeki 2-3 aylık süreçte gidişata göre bi ihtimal takviye düşüülebilir ama zaten limitleri çok aşmış durumdayız, Lakoviç gitmezse zaten herşey biter takviye açısından, bütçe olarak çok savrulmaya gerek yok bu takım hem lig hem Eurocup rahatlıkla götürür...

Lakovic kalacaksa bence bir şekilde sistemin içine sokmak gerek. Ergin Ataman, takımımda olmasını istemiyorum düşüncesiyle oynatma gereği de duymuyor sanırım, ama sezon ortasında yaşanacak olası sakatlıklarda ihtiyacımız olabilir ve o zamanda hiç hazır olmayan bir Lakovic daha kötü olur.

Hazır Domercant sakatken Lakovic'i 2 numarada oynatmayı ya da Lakovic'i 1 numarada oynatıp, Gordon'u 2'ye kaydırarak denemeliyiz. Belki Domercant ve Hawkins'in olmadığı dakikalarda fazla sorumluluk alarak kendilerini bulabilirler. Gordon da 1 numarada olmuyor çünkü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...