Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Lakovic indirimi kabul etsin ve Efes maçında kadroda olsun. Domercant hala sekerek yürüyordu, oynaması zor gibi. Onuncu defa yazmış olacağım belki ama Lakovic bir çırpıda silinecek bir adam değil.

Bu sezon ne yapıp edip Euroleague hakkı kazanmalıyız ama lig ama eurocup şampiyonluğu bir şekilde euroleague bileti almalıyız. Birde belki çok erken olacak ama gelecek sezon için dengeleri bizim lehimize çevirebilecek bi guard (Spanoulis eğer toronto işi durumu yoksa) ve iyi bir 5 numara transferi ile euroleague'de F4 hedefi ile sezona başlarız. Heralde Spanoulis için bir bütçe oluşturabiliriz hedefler doğrultusunda.

Gelecek seneyi dusunmek icin daha erken ama bence de seneye EL bileti alirsak avrupanin en ust seviye guardlarinda birini getirmeliyiz zaten bu kadronun suan gozuken tek eksik noktasi Guard rotasyonu ama dedigim gibi gelecek seneyi konusmak icin daha cok erken

Jaka Lakovic bu kadro tutulması gereken bir isim tüm yazdır bunu diyorum. Jaka şu anda sakatların olduğu kadroda takır takır oynardı.Ama hoca onu silmek için çok ısrar etti. Umarım takımda kalır ve sezon içinde bolca bir süre alır.

Bu sezon ne yapıp edip Euroleague hakkı kazanmalıyız ama lig ama eurocup şampiyonluğu bir şekilde euroleague bileti almalıyız. Birde belki çok erken olacak ama gelecek sezon için dengeleri bizim lehimize çevirebilecek bi guard (Spanoulis eğer toronto işi durumu yoksa) ve iyi bir 5 numara transferi ile euroleague'de F4 hedefi ile sezona başlarız. Heralde Spanoulis için bir bütçe oluşturabiliriz hedefler doğrultusunda.

Spanoulis'in bu yaştan sonra çok yüksek bir para olmadıkça, yaşadığı Houston macerasından sonra tekrar NBA'e döneceğini sanmıyorum...Avrupa'dan daha yüksek para teklif edileceğini düşünüyorum...Başkanımızın Yunanistan'da olan gücü (özellikle Olympiakos) özellikle bizi bir adım öne çıkarır...O olmasa bile bu tarz bir guardla ve 4 ve 5 numaralara yapılacak 1-2 güçlü takviye ile F4 rahatlıkla yapılabilir önümüzdeki sezon...Hele bu tip oyuncular ayrıca A Lisansı demek...
Ancak birşey daha aklımda geçen sene Beşiktaşı çantada keklik gibi görüp Spanoulis başlıkları (bu forumda değil) açılıp eurolegue vizesi alamamızda çok üzücüydü...Öncelikle takıma destek verip, final four vizesi almamız lazım..Ondan sonra adı geçen isimleri alabilecek bütçe yaratabiliriz..Yoksa bu adamlar ztn eurolegue'de oynamayan takımlara gelmiyor...
Arroyo'yu bazı arkadaşlar çok beğense bile istemiyorum..Bjk'dan zaten iki oyuncu aldık artık üçüncüsü gereksiz olur dünyada başka oyuncular yokmuş gibi...Ayrıca yaşı 2-3 senelik bir plan kurmaya engel...

Ben dış atış yüzdesi yüksek bir yabancı daha alınması taraftarıyım n dong fizik olarak üst üste çok maç oynayamaz kanısındayım.

Arrayo ve izzet hamlesi takımı bence mükemmel hale getirir.

Kadroda ben her zaman 1 yabancı fazla bulunması taraftarıyım gerçi lakoviç var ama hoca onu düşünmüyor. 1 yabancı fazla olması bence her yabancıyı tedirgin eder acaba kesermi hoca diye buda pozitif etki yapar.

İzzete gelince izzet uzun olmasına rağmen şut özelliği olan bir uzun bu tip uzunu bulmak zor.

Orhan Hacıyeva'yı beğendim.Özelliklede ribauntlarda çok etkili dış atışlarıda güzel.İzzet olmuyorsa Orhan'a teklif yapılabilir.

Lakoviç geçen sene çok maçta ortalıkta yoktu.1 milyon euro'da çok fazla o paraya Arroyo gelir hemde gerçek 1 numara olarak.Çünkü Gordon gerçek 1 numara değil Lakoviç'de değil.Şimdi Efes'de Farmar,Fener'de Bo,Beşiktaş'da Jerrels var biz de Arroyo olursa onlardan aşağı kalmayız.Piyasada da çok kalite 1 numara yok o yüzden Arroyo bence şart bizim için, çünkü bu senede hayal kırıkları yaşamak istemiyorum açıkçası...

arroyo' nun gelmesi iyi olur bence. Çünkü net bir üçlükçü. ayrıca asistan da bir oyuncu hatta çok daha önemlisi winner oyuncu olması. izzet gelirse de 5e furkanı çekerek ndong u bazı maçlarda tribune gönderme alternatifimiz olabilir. tabi bütçe denilen de birşey var. denge iyi ayarlanmalı yapılabiliyorsa transfer yapılmalı.

Ergin Ataman bütçeyi aştıklarını söylemişti. Bu yüzden Lakovic'ten indirim istemişti. Sahi noldu Lakovic indirimi kabul etti mi?

Arroyo'yu bende istiyorum. Net bir skorer ayrıca oyunuda iyi okuyor. Lakovic indirimi kabul ederse muhtemelen Arroyo defteri kapanacak. Ama ben yine sezon içinde Arroyo hamlesi bekliyorum. Belki Gordon belki Lakovic isteneni veremezse yollanabilir.

İzzet yada Orhandan birini almalıyız. Aliağa maçında Ersin olmadığı zaman Macvan uzun süre oynamıştı. Macvan benchte olduğu zaman Hawkins'i 4 numaraya çekmiştik. Allah korusun bir sakatlık falan olursa zorlanırız. Orhan'ı beğeniyorum izzete göre daha ekonomik maliyeti olur. Bana göre Orhan Macvandan bile iyi üçlük atıyor.

İzzet haberleri çıktığında izzetin gelmesini çok istemiştim ama Orhan İzzetten daha hazır bir oyuncu. Orhan'ın gelmesi takım için daha iyi bir hamle olacak 3-4 poziyonları için iyi bir seçim. Orhan bu takıma alınmalı.

Aroyyo+Orhan gelir Lakovic giderse bence 4 4 luk eksiksiz net bir takim oluruz..Ayrıca Usalilerin basketboldan nasil anladiklarıda meçhul.....İzzet değil NBA Kazakistan Moldova liginde zor oynar..Allah aşkına İzzette ne buluyorsunuz..İlk önce gitsin Tofaşa Antalya gbi dandik takımlara karşı oynasın..

Herkes Arroyo peşinde ama milli oyuncular Ender ve Engin' e ne olacak düşünen yok.

Lakovic konusu biraz daha farklı; aynı BJK futbol takımında Quaresma sorunsalında olduğu gibi bu adamı oynatsan da oynatmasan da bu sezon 1 milyon Euro ödeme yapacaksın. Bu doğrultuda oynatmadığın Lakovic' e vereceğin 1 milyon euro' ya ek olarak bir başka yabancı daha alıp da en az 1 milyon euro da kendisine verirsen ortalık karışır.

Bu ortamda yönetimin Lakovic' e FEDA teklif edilmesi mantıklı bir harekettir. Bence bu takımın 1 numaraya ihtiyacı yok ama öyle ya da böyle ödeme yapmak zorunda olduğun Lakovic gibi bir oyuncun varsa bu oyuncuyu kullanman gerekiyor.

Bir diğer konuya gelirsek; Orhan Hacıyeva ve İzzet Turkyılmaz hamlelerinden biri bu kadroyu eksiksiz hale getirir. Birbirlerinden farklı oyuncular ama bence 3-4 oynatabileceğin Hacıyeva Galatasaray' a daha çok faydalı olur diye düşünüyorum. Turkyılmaz' ın dış şutu olsa bile 3 numarada forma vermen pek kolay değil.

David Hawkins' i 30-35 dakika civarında oynatmak zorunda kaldığın bu kadro yapısında Hacıyeva hamlesi kadro derinliğini muhtesem hale getirecektir.

Seneye oyun kurucu pozisyonuna tekrardan Dee Brown uyar mı sizce ? Türk Telekom'da bu sezon oynadığı ilk 2 maçta 20 sayı, 8.5 Asist, 3.5 Ribaund ortalamalarıyla oynuyor. İstikrarını devam ettirirse neden tekrar bizde olmasın ki ? EuroLeague'e yakışan bir oyuncu olur bence.

Seneye oyun kurucu pozisyonuna tekrardan Dee Brown uyar mı sizce ? Türk Telekom'da bu sezon oynadığı ilk 2 maçta 20 sayı, 8.5 Asist, 3.5 Ribaund ortalamalarıyla oynuyor. İstikrarını devam ettirirse neden tekrar bizde olmasın ki ? EuroLeague'e yakışan bir oyuncu olur bence.
Dee Brown seviyesini geçtik artık bence. Avrupadaki krizide düşünürsel ligimize oyuncu getirmek zor değil artık, seneye EL'de olursak üst düzey bir isim alırız guard olarak. Gerçi üst düzey guardda pek yok piyasada. Patrick Beverley falan alınabilir seneye.

Dee Brownlu gunler aklima gelince bi an kotu oluyorum..Erdem Turetkenli Fatih Solakli..Aman aman neyse gunumuzu karatmayalim:)

Aroyyo+Orhan gelir Lakovic giderse bence 4 4 luk eksiksiz net bir takim oluruz..Ayrıca Usalilerin basketboldan nasil anladiklarıda meçhul.....İzzet değil NBA Kazakistan Moldova liginde zor oynar..Allah aşkına İzzette ne buluyorsunuz..İlk önce gitsin Tofaşa Antalya gbi dandik takımlara karşı oynasın..

İzzetin yerine Orhanın alınmasını bende istiyorum. Hem ekonomik olarak daha cazip. Bu arada çok ilginç bir yaklaşım tarzın var

Fenerbahçe'den sonra A.Efes'i de yendik, şampiyonluğun favorilerinden birisiyiz ancak "net" konuşabilmek adına bir uzun daha lazım gibi görünüyor özellikle sete setlerde hücum sıkışınca ele bakmak yerine içeri indirebileceğimiz bir uzun, geçen seneki Bonsu tarzında.
Eğer böyle bir oyuncu bulabilirsek hem Eurocup'ta hemde ligde net favori oluruz.
Ancak tabi yabancı kontenjanı dolu yerli olarak kim olur belki Mehmet Okur düşünülebilinir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...