Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben arkadaşlara katılmıyorum bu takıma çok iyi bir oyun kurucu lazım . Sert maçlarda bu takım zorlanıyor çünkü ender engin ve gordon akşam seyrettiğim maçta çok zayıftılar . Özellikle gordona güvenmek biraz risk olur çok kötü bırak basket yapamadığını çokta top kaybetti topu oyuna kokarken pas verirken bile bayağı top kaybettik.

Belki arrayo olmayabilir ama mutlaka iyi vede skorer oyun kurucu lazım maçlar ilerledikçe daha sertleşecek gordon biraz zayıf kalıyor gibi hoca doğru olanı yaptı devamlı oyunda tuttuki oyuncuyu kazanma adına.

Gordon'un çok top kaybı yaptığını düşünüp Arroyo gelmeli demek bence çelişki içeriyor. Arroyo'yu hiç tanımıyorsanız geçen seneki istatistiklerine bakın. Bakın bakalım gçeen sene ligimizde en çok top kaybeden oyuncular kimlermiş? Arroyo o oyuncu listesinde var mı bir görün:)) kaldı ki topu elinde tutan adamın top kaybı yapması doğal. O zaman Cenk Akyol hiç top kaybı yapmadı "wow!! Helal olsun Cenk!! Cenk oyun kursun bundan sonra!" mı diyelim?

Biz Arroyo'yu istiyorduk evet. Gordon'a göre onu istememizin sebebi; Gordon'u, geçen seneki CSKA'daki hali gibi (kariyerinin diğer safhalarını es geçip) düşündüğümüzden Gordon yerine Arroyo'yu istiyorduk. Çünkü Arroyo skorerdi Gordon ise skordan ziyade oyunun savunma tarafında var diye. Oysa bu sene gördüğümüz Gordon, (hücum dinamikleri anlamında yavaş yavaş ısınmasına rağmen) içeri yaptığı güçlü drivelar ile beklentimizi karşılayacak boyutlarda. Üstelik potaya uzak bölgelerden Domercant gibi silah değil mitralyözümüzün de olduğu düşünüldüğünde kısa rotasyonumuzun yeterli olduğu görüşündeyim. Ama Jaka gideceğine göre o zaman bir oyuncu alınabilir kısa rotasyonuna (Göksenin uzun süreli sakatlık yaşadığı için) Benim tercihim Shipp tarzı bir oyuncu olurdu böyle durumda. Çünkü takımda oyuna yön verecek Engin-Ender-Jamont-Domercant-Hawkins gibi oyuncular var. Topa baskı yapacak adam sayısını arttırıp oyun içinde Hawkins'in de dinlenmesini sağlayabiliriz.

Gene de bana kalsa ilk alacağım oyuncu 3-4 oynayabilen bir uzun olurdu. N dsong'un yaşlı olduğunu da varsayarsak maçların artmaya başladığı dönemde uzun rotasyonumuzda sıkıntı çekebiliriz. Macvan-Furkan-Dudley-N dong rotasyonu tam karşılayamayabilir. Ki 3 numaradan ribauntlara girecek biri de yok takımda. Bu yüzden hoca dün sahada bazen 3 uzunla kaldı. Yani sonuç olarak Jaka gidiyorsa evet Arroyo veya benzeri bir oyuncu gelebilir ama ribauntçu 3-4 oynayan bir oyuncu takıma daha elzem

Birincisi takımda bütçe aşımından dolayı transfer ihtimali gozukmemekte,olması gereken mevkii ise bence bir numara değil Furkanin istikrarsızlığı,Macvanin yalnız kalmasından ötürü 4 hatta Domercant sakatlık sorunundan dolayı 3-4 numaradir o da su anda O.Haciyeva ile kapatilabilir.

Jamont Gordon savruk olabilir evet, şutu istikrarlı olmayabilir belki.
Ama savunmada inanılmaz. Hele sürekli adam değişerek savunma yapacaksak -geçen sene BJK Milangaz, Fransa milli takımı gibi-Gordon'un tam da aradığımız tipte bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Ne Lakoviç ne de Arroyo bu tip savunmanın oyuncusu olabilir. (eurocup ta Gordon, Domercant, Hawkins, Macvan N'dong ile inanılmaz bir beş oluyoruz ki -hem savunma da hem hucumda-)
Gordon maç boyunca rakibin 1, 2, 3 ve hatta 4 numaraları ile karşı karşıya geldi ve hiç birine de yenilmedi.(Cenkin tutamadığı 55 numara karşısında bile yenilmedi) rakibin 2 tane hızlı hucumunu faulsuz kesti.

Tek sorun zamansız ve gereksiz zorlama şutları gibi. O da dengelenirse tadından yenmez.

Ha bir de bu kadar top kullanmayı seven oyuncunun olduğu bir takımda top paylaşımı nasıl olacak, en büyük potansiyel sorun bu gibi.

içeride ribaunt kovalayabilecek dış şutu olan bir yerli 3 / 4 numara olan aklıma sadece Orhan Hacıyeva geliyor. Eğer Lakoviç gidecekse yerine saf 1 numara yada kalın bir 5 numara alınmasından anayım.

Her halükarda bizim bu sene Orhan Hacıyeva'yı takımımıza katmamız gerekli...

Hem bugün hemde gelecek için..

Ama bu yıl eğer herhangi bir başarısızlıkta ciddi anlamda çekilme durumları varmış Ülkerin .. Neyse Arroyo için şuanda bütçemiz yok malesef ..

Ülker çekilmez bence. Çünkü onlar sponsor olmadı takımı birleştirdi. Zaten sahipleri fenerli. Sponsorluğun ötesinde bir durum var aralarında.

Yazıklarımdan da anlaşılacağı üzere forumda Arroyo'nun gelmesini isteyenlerden birisiyim. Yine yazdıklarımdan Arroyo'yu isteme sebebimin Gordonun saf bir oyun kurucu olmaması ve ileride sıkıntı yaşayabilme durumumuzun olması.

Gordon top kaybı yapıyor diye Arroyo'yu istediğimiz yazılıyor. Gordon top kaybı yaptı diye Arroyo'yu istemek tam bir saçmalıktır. Donetsk maçında 5 top kaybı yaptı bırakında eleştirelim.

Murat abi yukarıda link vermiş, iki oyuncuya bakalım (Biri 5 maç oynamış diğeri bütün sezon böyle karşılaştırmak ayrı bir dengesizlik ama karşılaştırın diye link verilmiş);
Gordon 5 maç 6.8 sayı %22 ile üçlük 2.8 asist 2.8 ribaund 2.2 top kaybı
Arroyo 27 maç 14.7 sayı %43 ile üç sayı 4.4 asist 2.5 ribaund 2.4 top kaybı

Gordon iyi bir savunmacı ve Arroyo'ya göre 2 sayılık atışları daha iyi. Gökseninde olamadığını düşünürsek takım içinde alternatifsiz. Takımın savunmasının bel kemiği. Arroyo Gordona göre iyi bir oyun kurucu ve şutör. Benim eleştirim oyun kuruculuk yönünden.

3-4 oynayabilen bir oyuncu takımımıza iyi gider. Orhan Hacıyeva maliyeti diğerlerine göre daha düşük. Oyuncu da takımımızı ister. Bu transferi yapabilmek, eğer istiyorsak çok da zor olmaz. Sezon içinde onu kadroya katılabilinir. Rotasyon için iyi bir hamle olur. Uzun rotasyonumuz güçlenir. Fakat Arroyo hamlesi takıma direk katkı sağlayacak bir hamle 3-4 transferine göre.

NOT: Benim eleştirim Gordonun saf bir oyun kurucu olmaması üzerine. Gordon'a karşı olduğum anlaşılmasın savunmada yaptıklarını çok beğeniyorum. Takımımız için ne kadar önemli olduğunu da biliyorum.

Arroyo'yu bilmemde Orhan Hacıyeva'yı mutlaka transfer etmeliyiz. Orhanı ezeli rakiplerimizden birine kaptırırsak cidden ûzülürûm. Alınsın ama isterse forma giymesin. Sadece başka takima gitmesini gôrûp ûzûlmek istemiyorum. İlkana gram ûzülmedim ama Orhana cok üzülürûm. Şu anda eksiğimîz olan 3-4 oynayabilen oyuncu eksikliğimizi de kapatmışız oluruz. Sakın kaybetmeyelim Orhan'ı sakın :-(

Lakovic takimdan ayrilirsa ki( ayrilmali), yerine 1 oyuncu guard pozisyonunda kesinlikle dusunulmeli diyorum.. Aroyyo sanki ek bir butce ile gelecek diye hissediyorum....Sonucta Bu yolda sakatlik sorunlari olacak lig boyunca o yuzden 6. tabanca mutlaka kenarda olmali..

Carlos Arroyo’nun çocuğunun doğmasına çok az bir süre kaldı. Porto Rikolu oyun kurucu, şimdiden Türkiye’yi kendine 1. hedef olarak belirledi.

Carlos Arroyo ile Türkiye’de Galatasaray MP dışında da takımların ilgilendiği gelen bilgiler arasında. Şimdilik Galatasaray MP dışında Arroyo ile ilgilenen takım hakkında net bir bilgi alınmazken, oyuncunun geleceği hakkında gelişmelerin önümüzdeki hafta netlik kazanacağı öğrenildi.

Kaynak: Terndbasket.

Dün Beverley haberleri çıkmıştı. Bir hareketlilik var anlaşılan.

İsimleri karıştırmışım.Bende senin gibi düşünüyorum.Jeremy pargo gibi üst düzey bi oyuncu olursa takıma seviye atlatır.Arroyo'ya gerek olmadığını düşünüyorum.Gordon iyi gidiyor şu anda.Zamanla çok daha iyi olacağına inanıyorum.Transfer olacaksa illaki uzun pozisyonuna Orhan Hacıyeva alınmalı.Ayrıca Sertaçın fiziğini geliştirmesi durumunda takımımıza çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Pargo gelecek sezon için gerçekten düşünülmesi gereken bi isim. Takımda şuan 6 yabancı var Gordon-Hawkins-Domercant-Macvan-Ndong ve Lakoviç gelecek sezon Lakoviç kesinlikle takımdan ayrılacaktır yerine Pargo hamlesi gerçekten iyi olabilir. Hedefler doğrultusunda Ndong'un yerinede bi oyuncu düşünülebilir. Domercant'in ise 6. yabancı olarak takımda kalması gerekir. Sonuçta euroleague hedefliyoruz en azından hedeflerimiz F8-F4 olacak değişen formatla birlikte F8 turuna kadar 24 maç oynanıyor Domercant gibi winner bir oyuncuda en önemli kozlarımızdan olur. Gelecek sezon için Guard ve Pivot hamlelerinin yanına Orhan hamlesi ile gerçekten müthiş bir takım kurabiliriz.

Pargo-Ender-Engin-Gordon-Göksenin-Hawkins-Cenk-Orhan-Macvan-Dudley-Y.Pivot-Furkan ve Euroleague için Domercant

Jannero Pargo hala kontrat alabilir NBA den özellikle Bulls ilgileniyor diye biliyorum.
Ayrıca NBA den PG alınacaksa pargo gibi birçok free agent PG var bence bir başka oyuncu almayacağız. Gilbert Arenas-Carlos Arroyo-Sundiata Gaines-Mike Bibby-Armon Johnson-Courtney Fortson-Shaun Livingston aklıma gelenler bir bazıları için Çin iddası vardı ama anlaştılarmı bilmiyorum.

Jannero Pargo hala kontrat alabilir NBA den özellikle Bulls ilgileniyor diye biliyorum.
Ayrıca NBA den PG alınacaksa pargo gibi birçok free agent PG var bence bir başka oyuncu almayacağız. Gilbert Arenas-Carlos Arroyo-Sundiata Gaines-Mike Bibby-Armon Johnson-Courtney Fortson-Shaun Livingston aklıma gelenler bir bazıları için Çin iddası vardı ama anlaştılarmı bilmiyorum.

Yinede bir isim alınacaksa PG olarak Papaloukas veya Arroyo favoriler.Papaloukas boşta aslında gelebilir ve Eurocup'u sallar bana göre

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...