Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bize uç numara lazım,Arroyo,Jaka falan değil ama bu zamanda nereden nasıl daha iyisini buluruz o da muamma;ben Ergin Hocaya güveniyorum o herseyin en iyisini bulur bulacaktirda.

Şu zamanda Henry gibi bir adam bulamayacağımız çok aşikar. Onun gibi bir winner mümkün değil bulamayız. Onun için yapılacak transferden beklentim yüksek değil. Hele ki gelecek olan oyuncuyu, Henry ile kıyaslayarak değerlendirmek, yapılacak en büyük hata olur. Umarım bizi bir sene idare edebilecek, sırıtmayacak birini bulabiliriz.

Tamamen kendi düşüncelerim; hiç maceraya kaçmadan, takıma direk uyum sağlayabilecek, koç ve Hawkins-Ersin ile daha önce oynamış olan Arroyo'yu hiç düşünmeden kadromuza katmalıyız. Bu ligi tanıyor, büyük kulüp dinamiklerini biliyor, efsane bir sezon geçirdi. Jamont'un 1 numarada tam randımanlı oynayamadığını gördük, takım savunmasına inanılmaz katkı veriyor vazgeçmek de olmaz, bu yüzden kafasının daha rahat bir şekilde olacağı 2 numarada kullanabiliriz sezon boyunca. Göksenin'in sakatlıktan dönmesinin ardından çok sert bir rotasyon olur 2 numarada. 3 numara rotasyonunda sezon başından bu yana herhangi bir sıkıntı çekmemişken, Hawkins'in bu takımda en az 30 dakika ile oynadığı gerçeği ortadayken ve Cenk'in de gayet yararlı bir şekilde oynadığı göz önündeyken neden herkes 3 numara ısrarında hiç anlamıyorum açıkçası.

Arroyo - Ender - Engin
Jamont - Göksenin
Hawkins - Cenk.

henrynin sakatlığı jakanın gönderilmesi durumunda bence 2 takviye yapılmalı takıma arroyo ve rıchardson bence efsane olur gelirlerse ki rıchardson çocukluğumun oyuncusudur

Tamamen kendi düşüncelerim; hiç maceraya katmadan, takıma direk uyum sağlayabilecek, koç ve Hawkins-Ersin ile daha önce oynamış olan Arroyo'yu hiç düşünmeden kadromuza katmalıyız. Bu ligi tanıyor, büyük kulüp dinamiklerini biliyor, efsane bir sezon geçirdi. Jamont'un 1 numarada tam randımanlı oynayamadığını gördük, takım savunmasına inanılmaz katkı veriyor vazgeçmek de olmaz, bu yüzden kafasının daha rahat bir şekilde olacağı 2 numarada kullanabiliriz sezon boyunca. Göksenin'in sakatlıktan dönmesinin ardından çok sert bir rotasyon olur 2 numarada. 3 numara rotasyonunda sezon başından bu yana herhangi bir sıkıntı çekmemişken, Hawkins'in bu takımda en az 30 dakika ile oynadığı gerçeği ortadayken ve Cenk'in de gayet yararlı bir şekilde oynadığı göz önündeyken neden herkes 3 numara ısrarında hiç anlamıyorum açıkçası.

Arroyo - Ender - Engin
Jamont - Göksenin
Hawkins - Cenk.

on numara yorum..

Tamamen kendi düşüncelerim; hiç maceraya kaçmadan, takıma direk uyum sağlayabilecek, koç ve Hawkins-Ersin ile daha önce oynamış olan Arroyo'yu hiç düşünmeden kadromuza katmalıyız. Bu ligi tanıyor, büyük kulüp dinamiklerini biliyor, efsane bir sezon geçirdi. Jamont'un 1 numarada tam randımanlı oynayamadığını gördük, takım savunmasına inanılmaz katkı veriyor vazgeçmek de olmaz, bu yüzden kafasının daha rahat bir şekilde olacağı 2 numarada kullanabiliriz sezon boyunca. Göksenin'in sakatlıktan dönmesinin ardından çok sert bir rotasyon olur 2 numarada. 3 numara rotasyonunda sezon başından bu yana herhangi bir sıkıntı çekmemişken, Hawkins'in bu takımda en az 30 dakika ile oynadığı gerçeği ortadayken ve Cenk'in de gayet yararlı bir şekilde oynadığı göz önündeyken neden herkes 3 numara ısrarında hiç anlamıyorum açıkçası.

Arroyo - Ender - Engin
Jamont - Göksenin
Hawkins - Cenk.

Anlatmak istediğimizi yazmışsın. Bende bir şeyler eklemek istiyorum. Son gelişmeler üzerine muhtemelen Domercant yerine bir oyuncu alınacak.

Domercant ayarında bir oyuncu bulabilirmiyiz bilmiyorum. İyi kötü şutör bir oyuncu bulunur ama winner, tecrübeli bir oyuncu bulmak zor. Arroyo ise hem iyi şutör hem winner hem de tecrübeli oyuncu. Geçen sene Hawkins yada Arroyo'dan birisi olmasa Beşiktaş 3 kupayı zor görürdü. Domercant oynasaydı muhtemelen 15 sayı civarı bir ortalama tuttururdu. Arroyo ise geçen sene 14 sayı ortalama ile oynamış. Anlatmak istediğim Domercant'tan sağlayacağımız skor katkısının büyük bir bölümünü Arroyo'da sağlayabilir. Hem de savunmamızın bel kemiği Gordon!dan vazgeçmemiş oluruz hem de daha iyi verim verdiği 2 numarada oynamış olur.

Bence şu anki GS erkek basketbol takımında topu eline alacak çok oyuncu var. Ender-Engin-Hawkins-Gordon rahatlıkla topu kullanabilecek oyuncular. Ama takımda dış şutuna güveneceğimiz en azından bizi heyecanlandıracak oyuncu sadece Cenk var ve biraz da Engin. Aranızda herhangi biri Top Hawkins-Gordon Enderdeyken aha bu üçlük girecek diye düşünüyormu? Ayrıca aradığım 3 numara içeri girip ribaunt ta kovalayacak tarz olmalı. Cem Akdağ döneminde bizde oynayan Jasaitis tarzı bir 3 numara lazım yani bize. Hawkins geçen sene 2 numara oynuyordu BJK'ta. Arroyo ve Hawkins'i rahatlatan adam Serhattı. Boşa çıktığı an 3lüğü çakıyordu. Kİ aynı şekilde Erceg de vardı 3lüğü yapıştıran. Bunun dışında oyuna arada giren ama dış şutta etkili olan Mehmet Yağmurda vardı. yani Takımı içeriden bonsu dışarıdan Hawkins-Arroyo sürüklüyordu ama bunlara yapılan her baskıyı cezalandıran dış şutörler vardı. Hawkins bu sene 3 numara yokluğundan 3 numara oynuyor ve nedense bu benimsendi. Shipp'i 3 numarada 1 sene gördüğümüzden bize yabancı gelmiyor ama işin aslı öyle değil. Hawkins oraya tam oturmuyor.

Domercant bu anlamda işte takımın en önemli ismiydi. Ve takımdaki winner özellikleri taşıyan tek oyuncuydu. Misal Kuban maçının son pozisyonunda Henry oyunda olabilseydi top kesin onda olurdu ya sokardı ya boş adamı bulurdu. Kariyerinde hep bunu yapmış bir adam. Geçen seneki Kazan maçını düşünürsek aynı şeyi bize de yaptığını biliyoruz. Henry kesinlikle yeri dolabilecek bir oyuncu değil. Onun ikamesini sağlayamayız. bu arada kariyeri boyunca performansında git geller yaşayan Cenk'e göre de konum alamayız. bu yüzden 3 numaraya bir adam ihtiyacı var. ama hem dominant hem şutör o adamı bulamayacaksak misal Gelabale'yi alıp Arroyoyu da ekleyebiliriz takıma. O zaman optimal kadro olur. Ama bence ilk önceliğimiz hala şutu keskin olan bitirici ve bir o kadar ribauntçu forvet olmalı. Kendi bilgimce takımı diziyorum 1-Engin-Ender 2-Gordon-Hawkins 3-Cenk 4 ve 5 Ndong-Furkan-Dudley-Macvan (Göksenin Jaka ve Domercant'ı yazmadım tabii listeye)

Tabii ki takım şu haliyle de yoluna devam eder. Arroyo gelirse maç sonu için alternatiflerimiz artar ama oyun sıkıştığında dış şut alternatiflerimiz sıkıntı yaratacaktır. Zaten herhangi bir maç iyi oynadığımız periyotlara bakın. Hiç kuşkusuz Cenk'in ya sayısı vardır ya iyi oyunu.

Erceg demişken o nerede sahi? CSKA'ya gitti diye biliyorum ama oynadığını hatırlamıyorum hiç. şaşırtıcı gelebilir ama o çok işimize yarardı bence dış atış gücüyle

Zoran Erceg ,Khrayapa'nın yedeği olarak CSKA'da oynarken, sakatlandı Sühan abi.Mart-Nisan'a kadar yok.Oynadığı ilk 2 EL maçında 20 dakika oynadı.İstatistikleride fena değildi süresine göre [10 sayı,5.5 rebound ,0.5 blok] Yani CSKA'da aldığı süre ve sorumluluk gerçekten iyiydi ama sakatlandı ve şimdi onun yerine Vorontsevich'in süreleri artmaya başladı.

Engin Atsür-Ender Aslan
Jamont Gordon
David Hawkins-Cenk Akyol
Erwin Dudley-Milan Macvan
Boniface Ndong-Furkan Aldemir-Sertaç Şanlı

Şu an sağlam olan böyle bir rotasyonumuz var Domercant bence bu sezonu kapattı.Göksenin 2 numaraya gelecek.Bence bize PG lazım şu anki kadroya göre 2 numara alırsak Jamont Gordon'dan yine istediğimiz verimi alamayız.Bize takımı yönlendirebilecek saf bir oyunkurucu yada winner diye tabir edilen 2 numara gerektiğini düşünüyorum.

Euroleagueden elenmiş yada elenmesi beklenen takımların kısa oyuncuları arasında iyi isimler var

Jaka Blazic-Steed Tchicamboud-Jerel Blassingame-Lukasz Kozsarek-Dashaun Wood-Renaldas Seibutis gibi isimler var bence hiçbirisi bir Arroyo etkisi yaratamaz bence hata yapmamalıyız ve gelip kısa vadede en hazır ismi seçmeliyiz ve bu isimde Carlos Arroyo.

Gelabale'yi alıp Arroyoyu da ekleyebiliriz takıma. O zaman optimal kadro olur.

Bu düşünceye katılıyorum. Dış şut seçeneklerimizin çok fazla olmadığını düşünüyorum. Macvan geçen yıl BJK de oynayan Erceg gibi keskin bir şutör olsaydı belki daha opsiyonlu olurduk. Ancak orta seviye bir atıcı. Şutör diyebileceğimiz tek oyuncumuz var Cenk. Şu durumda alacağımız oyuncular mutlaka iyi şut atacak oyuncular olmalı. Gelabale + Arroyo ikilisi bizi çok iyi bir EL takımı pozisyonuna sokar.

Arroyo-Engin-Ender
Gordon-Hawkins
Gelabale-Cenk
Macvan-Ersin
Ndong-Furkan

göksenin ve jamont 2 numarayı iyi götürürler fakat göksenin'de sakat ve sakatlığı konusunda yakın zamanda dönemeyeceği söyleniyor.jamont gordon göksenin'in olmamasından dolayı işin savunma kısmına çok fazla enerji harcıyor ve bu yüzden şut yüzdesinin düştüğünü düşünüyorum.takımın ilk önce lakoviç ile yolları ayırması gerekiyor ancak ondan sonra transferi hangi bölgeye yapabileceğimiz daha net ortaya çıkar.bu arada göksenin'in de sakatlık durumu daha da netleşir.göksenin hemen dönmezse ki öyle gözüküyor ve lakovic ile yolları ayıramazsak(halen sezon sonuna kadar sözleşmesi var) arroyo,ender,engin,gordon ve lakovic rotasyonu olur beş point guard ile sezonu bitirmeye çalışırız.ergin ataman transfer konusunda sanırım herkesin güvenini kazanmıştır mevcut kadromuzda faydalanamadığımız oyuncumuz yok.göksen'in iyi bir durumda dönmesi ve lakovic ile yolların ayrılması durumunda en mantıklı hamle ligi,ergin ataman'ı hawkins'i dudley'i tanıması açısından en mantıklı hamle arroyo olur.

Lakoviç in gönderilmesi .Gordon nun 2 numaraya cekilmesi. 1 ve şut yüzdesi iyi olan 3 numara transferi
Bütce ne kadarına izin veriyor bilmiyorum ama bencede en güzel secenek bu gözüküyor

Arroyo ile sorunların tamamen çözülmeyeceğini düşünenlerdenim. Bu düşünce tamamen kişisel ancak Arroyo'ya sanki garanti gözüyle bakılıyor. Bize bir şutör ve skorer olursa tadından yenmeyecek bir oyun kurucu lazım. Arroyo 2.gereksinime uyuyor. Şu an için acele etmemize gerek yok sezon başından beri oynadığımız anlamsız maçlara devam edeceğiz. Tahminen tüm piyasa yoklanacak ve bir şutör alınacak. Kilit noktamız Lakovic. Jaka giderse Arroyo gelir kaldığımız yerden belki de 1 tık üstü olarak yola devam ederiz. Geçen sene Shipp sonrası çok zamanımız ve alternatifimiz yoktu. Sonucunda şampiyonluğu kaybetmiştik ama şimdi zaman ve alternatif bol. Umarım hata yapmayız.

Sadece rotasyonumuzun matematiğine baktığımda bile asıl ihtiyacımızın Arroyo olmadığını düşünüyorum. Elimizde 2 adet sağlam, yerli 1 numara, 1 adet combo guard ve 1 adet sakat, ne kadar iyi döneceği belli olmayan 2 numara var.

Herkes Carlos gelince Jamont 2'ye geçer yazıyor, olabilir tabi ama saf bir 2 numara olmadığı gerçeğini unutuyoruz. Üstelik iyi döndüğünü varsaysak bile Göksenin - Jamont katkı verecekleri ve veremeyecekleri noktalar oldukça benzer olan bir ikili. Sert, baskılı savunma yapacaklar ama şutlarına hiç bir maç tam olarak güvenmemiz mümkün olmayacak.

Bu da Sühan abinin dediği noktaya getiriyor bizi. Kadroda Cenk dışında (ki onun da oyunun başka alanlarındaki istikrarsızlığı malum) ceza şutörü kalmıyor. Tamam, Arroyo hem iyi bir skorer hem de iyi bir şutör ama tarzı farklı. Topu elinde isteyen, dış şut dahil şutunu çoğunlukla kendisi yaratan bir adam.

Ha, Sühan abiden ayrıldığım nokta, Hawkins'in 3 numarada daha verimli olacağına inanmam, bu sebeple de takıma 3 değil 2 numara istemem. Gerekirse sadece ama sadece dış şut sokabilen bir adam olsun razıyım, misal yukarıda yazılan Seibutis. Savunması da kuvvetli olursa o da işin ekstrası olur.

Cedevita takım koçunu kovunca Gelabale açık tepki verdi; Real Madrit'teki koçuymuş. Bir demecinde -çok kısa bir bölümü EL magazinde de yayınlanmış- "takımın köklü geçmişine ve genç oyuncular etrafında kurmak istediği gelecek hedeflerine saygı duyuyorum, kalıp katkı vermek istiyorum" diye konuştu. Ama Efes yenilgisi ile elendiler. Bence düşünülebilir. Hem çok tecrübeli, hem takım oyununa yatkın hemde sorumluluk alan bir oyuncu ve yaşı itibari ile son büyük kontrat imkânı gibi gözüküyor.

Arroyo bence en az riskli tercih gibi duruyor ama Lakoviç kadrodayken ve garanti kontratı nedeniyle Sİena veya bir başka takıma transferi için onun rızası olmadan hareket edemeyeceğimiz. Siena'da sezon başı maddi olarak küçülme kararı vermişken kontratını üstüne alır mı, Lakoviç daha azına razı olur mu? Belki bir kısmını üslenmek gerekebilir. BJK ye de yeterince bonservis verdik diye düşünüyorum.

Şu durumda Sühan Cem Uçsoy'un "Gelabale'yi alıp Arroyoyu da ekleyebiliriz takıma. O zaman optimal kadro olur." yorumu en gerçekçi olanı gibi.

Bence takıma net bir şutör lazım... Drew Nicholas, CSKA'da pek verimli olamasa da, iyi şutördür ve kariyeri boyunca hep üst düzey takımlarda oynamıştır. Türkiye'ye de yabancı değil. Bence düşünülebilir...

Arroyu`yu alarak bence takım içi dengeleri bozarız,İki tane saf guard vede combo guard varken dördüncü bir guard`a gerek yok.Bize kazanmayı bilen hawkins, cenk dısında tam skorer biri lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...