Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence takıma net bir şutör lazım... Drew Nicholas, CSKA'da pek verimli olamasa da, iyi şutördür ve kariyeri boyunca hep üst düzey takımlarda oynamıştır. Türkiye'ye de yabancı değil. Bence düşünülebilir...

drew nicholas evet kesinlikle aradığımız net şutör.cska da tutturamadı fakat bu sporun içinde olan birşey bilbao da döktüren aaron jackson'da şuan orada bir katkı veremiyor.kesinlikle düşünülmesi gereken bir oyuncu cska'dan geçen hafta ayrıldı ve herhangi bir takım ile anlaşma sağlamadı.arroyo, drew nicholas tercih konusu olsa tercih edeceğim oyuncu arroyo daha kaliteli olmasına rağmen nicholas olurdu.herkes arroyo'nun gelmesini istiyor fakat biz domercant'in yerine bir oyuncu bulmalıyız.

Lakovic giderse 1 yabancı alacağız. Domercantında sözleşmesini dondurursak extra bir yabancı alabiliriz. Tabi ekonomik koşullar elverirse. Arroyo hamlesinin yanında hem maliyeti düşük olması hemde Türk olması hasebinden dolayı Orhan Hacıyeva'yı transfer edebiliriz. Hacıyeva 3-4 oynayabiliyor. Bana göre Hawkins 3 numarada çok iyi işler yapıyor. Bu sene nerdeyse karşılaştığı bütün rakiplerini ekarte etti. Hacıyeva hamlesi ile Hawkins'i 2 numaraya da çekebiliriz. XXX-Hawkins-Orhan (Cenk)-XXX-XXX. Orhan hiç değilse bile ceza şutlarını iyi sokar. Nitekim 11 sayı ortalaması var. Ligde %46 ile üçlük atıyor. İyi bir rebaundçu 8.8 ortalaması var.

Galabele anlaşırsak iyi olur. Takımı elendi ama muhtemelen TOP 16'ya kalan takımlar onu isteyecektir.

Lakovic giderse 1 yabancı alacağız. Domercantında sözleşmesini dondurursak extra bir yabancı alabiliriz. Tabi ekonomik koşullar elverirse. Arroyo hamlesinin yanında hem maliyeti düşük olması hemde Türk olması hasebinden dolayı Orhan Hacıyeva'yı transfer edebiliriz. Hacıyeva 3-4 oynayabiliyor. Bana göre Hawkins 3 numarada çok iyi işler yapıyor. Bu sene nerdeyse karşılaştığı bütün rakiplerini ekarte etti. Hacıyeva hamlesi ile Hawkins'i 2 numaraya da çekebiliriz. XXX-Hawkins-Orhan (Cenk)-XXX-XXX. Orhan hiç değilse bile ceza şutlarını iyi sokar. Nitekim 11 sayı ortalaması var. Ligde %46 ile üçlük atıyor. İyi bir rebaundçu 8.8 ortalaması var.

Galabele anlaşırsak iyi olur. Takımı elendi ama muhtemelen TOP 16'ya kalan takımlar onu isteyecektir.

Geçen sene de böyle söylentiler çıkmıştı. EL'den elenen takımlar dağıtılıyor, dağılıyor gibi bir inanış var ama gerçek hiç de öyle değil. Bu oyuncuların hepsinin kontratları var ve kimse bir yere gitmiyor. Biz o dönemde bula bula Boris Savovic'i bulmuştuk. Boşta olan oyuncular dışında transfer çok zor. Ayrıca koç her röportajında bütçeyi aştığımızı belirtiyor. Lakoviç'in kapalı kontratından kurtulamadığımız sürece bence transfer beklemeyelim.

Bildiğim kadarıyla yönetim Domercant'ın yerini doldurmak istiyor fakat her yerde Arroyo ile ilgilendiğimiz haberleri çıkıyor. İlk görüşmeler olumluymuş falan. Star, Haberturk,Fotomaç, Fanatik, Hürriyet, Milliyet, Ajansspor, Sporx benim gördüklerim. Ateş olmayan yerdende duman çıkmazmış.

Tabi denildiği gibi ekonomik şartların oluşması Lakovicin gitmesine bağlı.

Arroyo sevdasına kapılarak çok yanlış yapıyoruz taraftar olarak. Göksenin-Gordon (ikisini de çok severim ve savunmamıza çok ciddi katkı veriyorlar) ikilisinin ceza şutlarını sokmasını mı umuyoruz, yüksek dış atış yüzdesi yakalamalarını mı? İkisi de iyi şutör değil maalesef. Gordon'un içeri penetrelerinde bile isabet sorunu olabiliyor bazen.

Elimizde Ender, Engin ve Gordon (ve hatta Can) var oyun kurucu rotasyonu için. Hal buyken Arroyo transferi çok gereksiz olur. Önceliğimiz saf 2 numara oynayabilen biri olmalı. Ya da Hawkins'i 2'ye çekip 3 numara transferi düşünmeliyiz.

Ah be Domercant. Hala kabullenemiyorum sezonu kapamasını.

Ergin hocaya güveniyorum. Takımımız için en iyisine karar verecektir.

Ismail Senol ‏@ismailsenol
Caja Laboral ve Galatasaray MP, Andres Nocioni ve Jaka Lakoviç temelli bir takas için konuşmalara başladı. Sonuç ne olur, zaman gösterecek.

Renaldas Seibutis...

Kirk Penney'i alsak o da olur. Herkes saf bir şutör bekliyor. O bir şekilde bulunur. Tecrübeli winner bir oyuncunun bize katacağı şey daha fazla olur. Domercant oynasa muhtemelen 15 sayı ortalaması yakalardı. Arroyo geçen sene 14 sayı ile oynamış. Domercant'ten bekleyeceğimiz sayı katkısının büyük bir bölümünü Arroyo'da karşılayabilir. Belki savunma zafiyetimiz olacak yüksek olasılıkla Domercantın yerine gelecek oyuncudan da savunma zafiyeti yaşayacağız.

Yalnız ne düşünüyorlar bilmem ama Caja Laboral'in kadrosu guard rotasyonu açısından forvet pozisyonuna göre daha zengin.. Rochestie,San Emeterio,Oled Breson,Cabezas,Causeur gibi kısalar var. Ama forvette Nocioni hariç Bjelica'lar var bir tek doğru düzgün.. Nocioni'yi gönderip Lakovic'i kadroya katmaları çok mantıklı gözükmüyor şimdilik..

Caja Laboral muhtemelen devam edecek Top16da Euroleague'ye normal şartlarda böyle bir takasa girmezler diye düşünüyorum.Nocioni bence bize yararlı olur ama Lakovic-Caja Laboral için aynı şeyleri düşünmüyorum.

Nocioni'nin son durumu hakkında bilgisi olan varmı benim aklımda hala eski Nocioni var Ribaund sezgisi iyi olan savunması üstdüzey ve iyi bir dış atıcı diye hatırlıyorum ama son yıllarını takip edemedim.

bence ne olursa olsun ORHAN HACIYEVA bu takımda artık olmalı. Hawkins yıprandığında onun sertliğini yansıtabilecek ve ceza sutlarını sokabilecek bir oyuncu..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...