Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Euroleague'den elenen takımlardan bir 2-3 almamız lazım bence Seibutis-Gelabale-Schillb vb
Montepaschi den Kristjan Kangur da harika bir alternatif olabilirdi ama elenmediler ve muhtemelen vermezler ort 21 dk.-10.1 sayı 3ribaund-1asist ortalamaları var ve %50 iki sayılık %64.3 Üçlük %92 serbest atış yüzdesi var Euroleague'de.

Euroleague'den elenen takımlardan bir 2-3 almamız lazım bence Seibutis-Gelabale-Schillb vb
Montepaschi den Kristjan Kangur da harika bir alternatif olabilirdi ama elenmediler ve muhtemelen vermezler ort 21 dk.-10.1 sayı 3ribaund-1asist ortalamaları var ve %50 iki sayılık %64.3 Üçlük %92 serbest atış yüzdesi var Euroleague'de.

Euroleague' den elenen takımlarda göze çarpan oyuncular ilk etapta Euroleague' de yollarına devam eden takımlar tarafından takibe alınıp, rotasyonlarındaki eksik yerlere düşünülürler. Bu doğrultuda bahse konu oyuncuların Euroleague' de oynayacak takımları tercih etme durumları ortaya çıkıyor.

Euroleague' de izleyip iyi performans gösterdiklerini gördüğümüz oyuncuların transferleri için Euroleague takımları tarafından tercih edilmemesi önem arz ediyor. Zor bir süreç ...

Ataman açıklamalarda bulunmuş.galiba yönetimden olur çıkarsa nocioni olacak gibi
"NOCIONI İLE TEMASTAYIZ''
Sarı-kırmızılı başantrenör, ABD'li oyuncuları Henry Domercant'ın çok ciddi ve talihsiz bir sakatlık geçirdiğini aktararak, ''Maalesef Domercant sezonu kapattı gibi gözüküyor. Bu durumda tabi biz yönetimle bazı görüşmeler yapacağız. Onun yerine yerine oyuncu alıp, almayacağımız önümüzdeki günlerde belli olacak. Bize şu anda dünyanın her yerinde oyuncu teklif ediliyor. Onların için de Arroyo da var. Şu an da Andres Nocioni ile temastayız. Ancak henüz bu konuda yönetimden bir olur almış değiliz'' ifadelerini kullandı.

Euroleague'te kötü performans göstermiş olabilir ama ACB de gayet iyi bir performansı var diye biliyorum ayrıca Euroleague'te faul problemi de onu kötü etkiledi bence alırsak çok iyi bir transfer olur diye düşünüyorum.

İtalyan pasaportuna sahip Arjantin' li Andres NOCIONI' yi senelerdir takip eden ve 3,5 numara pozisyonuna olan özel ilgim dolayısıyla da oldukça beğenen bir basketbolseverimdir.

Tau Ceramica ve sonrasında NBA' de özellikle beş sezon oynadığı Chicago Bulls' da başarılı performanslar sergilediği de bilinen bir gerçek. Bununla beraber bu sezon nedendir bilinmez formasını giydiği Caja Laboral (eski adıyla Tau Ceramica)' de istatistiksel açıdan çok fazla sırıtmıyor olsa da en büyük yıldızı olduğu takıma maç kazandırma açısından olumlu bir katkısını göremiyoruz.

Özetlemek gerekirse;
İstatistiklerine bakacak olursak:

Ispanya ACB Ligi:
8 maçta 26,5 dakika ortalama
14,75 sayı (%67 üç sayı, %56 iki sayı, %69 serbest atış) , 6 ribaund , 1 asist , 2 top kaybı
Maç başına 3 faul yapıyor ve kendisine de maç başına 4,2 faul yapılıyor.
Maç başına 15,75 Verimlilik Puanı

Euroleague:
8 maçta 23 dakika ortalama
11,1 sayı (%32 üç sayı, %52 iki sayı, %86 serbest atış) , 2,5 ribaund , 1 asist , 1,5 top kaybı
Maç başına 3,5 faul yapıyor ve kendisine de maç başına 3,6 faul yapılıyor.
Maç başına 8,8 Verimlilik Puanı

Bu veriler doğrultusunda; verimlilik puanını baz alırsak aradaki fark 3 sayı yüzdesi ve ribaund katkısı olarak analiz edilebilir. ACB' deki %67' lik üç sayı yüzdesinin de biraz uçuk olduğunu göz önüne alırsak, ilerleyen haftalarda ACB' deki verimlilik puanının da düşmesi olası bir sonuç.

Herşeye rağmen istatistikler bir yana, maalesef ki bu sezon takım üzerinde hissedilen bir liderlik özelliği mevcut değil. İstatistikler ne olursa olsun takımının maç kazanması için yıldız oyuncusu Nocioni' nin büyük katkı vermesi gerekmiyor. Bu da Nocioni adına olumsuz bir durum. Daha geçen hafta Euroleague' de Armani Milano' yu son perioddaki ataklarıyla yendiklerinde Nocioni 5 faulle kenara gelmişti ve bu sonuca katkısı yoktu.

Velhasıl Andres NOCIONI eşleşme sorunu yaratan büyük bir oyuncu olmasıyla beraber bu sezonki performansıyla bence kariyeri düşüşe geçmiş, eski görüntüsünden ve sorumluluk duygusundan bir hayli uzakta olan bir basketbolcu görüntüsü çizmekte.

Şu zamanda kim alınırsa alınsın Domercant derecesinde "winner" bir karakter olmayacak... Belki belli bir sayı katkısı verebilecek tarzda oyuncu bulabilirsin ama Domercant karakterinde bir oyuncu daha bulmak imkansız. Çok yazık oldu, çok...

@ismailsenol
İspanya'dan @jondelapresa Nocioni'nin ayrılacağını düşünmediğini yazmış. Ben de bu transferin gerçekleşme ihtimalini çok düşük görüyorum.

@ismailsenol
Nocioni Galatasaray'ın önceliği değil, fırsat varken deniyorlar bana göre. Bence Arroyo hâlâ ilk tercih ama Lakoviç gitmeden hamle olmaz.

arkadaşlar nocioni'yi en son chicago zamanında hatırlıyorum o zaman şut yüzdesi iyiydi,şimdiki durumu ile ilgili bilgisi olan varmı? Ergin atamanın az once ntvsporda açıklamalarını okudum,temas halindeyiz dedi,umarım gelecek oyuncu fayda sağlar takımımıza..

Daha iki gün önce takımın ihtiyacı olan bölgeyi yazarken "Cem hocanın oynattığı Jasaitis tarzı bir oyuncu" diyerek takıma acil ihtiyac olan oyuncuyu söylemiştim (kendimce). Takıma hem dış şutu etkili hem ribauntçu içeri katedecek birileri lazımdı çünkü. Domercant sakatlanmasaydı da lazımdı gene lazım. Ayan beyan takım oynamaya başladığında bu görülüyor. Neden ısrarla PG arandığını da ben anlamadım. Takımda 3 hatta 4 tane PG oynayacak adam varken yönetimden -1- transfer izni çıkacaksa o bir transfer hakkını orada kullanmazsın. Ama 2 transfer yapacaksan Arroyo gibi bir adamı kaçıranı döverler zaten.

Nocioni'ye gelince (eğer gelirse) takıma çok şey katacaktır. Arda Ezer'e katılmıyorum Laboral'de takımın lideri olabilir ve bunu kaldıramamış olabilir (bu sene hiç seyretmedim Laboral'i) ama GS'a gelirse takım lideri olmaya gelmiyor. Bu yüzden kendi gibi oynayacaktır. Zaten Nocioni'nin takım lideri olacak kumaşı yok ama çok iyi yardımcı oyuncu olacak eksiği gediği kapatacaktır.

İtalyan pasaportuna sahip Arjantin' li Andres NOCIONI' yi senelerdir takip eden ve 3,5 numara pozisyonuna olan özel ilgim dolayısıyla da oldukça beğenen bir basketbolseverimdir.

Tau Ceramica ve sonrasında NBA' de özellikle beş sezon oynadığı Chicago Bulls' da başarılı performanslar sergilediği de bilinen bir gerçek. Bununla beraber bu sezon nedendir bilinmez formasını giydiği Caja Laboral (eski adıyla Tau Ceramica)' de istatistiksel açıdan çok fazla sırıtmıyor olsa da en büyük yıldızı olduğu takıma maç kazandırma açısından olumlu bir katkısını göremiyoruz.

Özetlemek gerekirse;
İstatistiklerine bakacak olursak:

Ispanya ACB Ligi:
8 maçta 26,5 dakika ortalama
14,75 sayı (%67 üç sayı, %56 iki sayı, %69 serbest atış) , 6 ribaund , 1 asist , 2 top kaybı
Maç başına 3 faul yapıyor ve kendisine de maç başına 4,2 faul yapılıyor.
Maç başına 15,75 Verimlilik Puanı

Euroleague:
8 maçta 23 dakika ortalama
11,1 sayı (%32 üç sayı, %52 iki sayı, %86 serbest atış) , 2,5 ribaund , 1 asist , 1,5 top kaybı
Maç başına 3,5 faul yapıyor ve kendisine de maç başına 3,6 faul yapılıyor.
Maç başına 8,8 Verimlilik Puanı

Bu veriler doğrultusunda; verimlilik puanını baz alırsak aradaki fark 3 sayı yüzdesi ve ribaund katkısı olarak analiz edilebilir. ACB' deki %67' lik üç sayı yüzdesinin de biraz uçuk olduğunu göz önüne alırsak, ilerleyen haftalarda ACB' deki verimlilik puanının da düşmesi olası bir sonuç.

Herşeye rağmen istatistikler bir yana, maalesef ki bu sezon takım üzerinde hissedilen bir liderlik özelliği mevcut değil. İstatistikler ne olursa olsun takımının maç kazanması için yıldız oyuncusu Nocioni' nin büyük katkı vermesi gerekmiyor. Bu da Nocioni adına olumsuz bir durum. Daha geçen hafta Euroleague' de Armani Milano' yu son perioddaki ataklarıyla yendiklerinde Nocioni 5 faulle kenara gelmişti ve bu sonuca katkısı yoktu.

Velhasıl Andres NOCIONI eşleşme sorunu yaratan büyük bir oyuncu olmasıyla beraber bu sezonki performansıyla bence kariyeri düşüşe geçmiş, eski görüntüsünden ve sorumluluk duygusundan bir hayli uzakta olan bir basketbolcu görüntüsü çizmekte.

Kısacası vermiş olduğun bu bilgiler ve kendi basketbol bilgim çerçevesinde olumlu bir transfer olur diyorum. :D

Nocioni sene başında gelseydi oldukca iyi transfer denilirdi.Laboraldeki performansı da oldukca iyi ancak Domercant'in yoklugunda boyle bir hamle yapılması sene başında yapılan kadro mühendisliginde değismelere yol acar ve planlama değisikliği olur.

Nocioni artı Arroyo gelirse muazzam takım oluruz. Sadece onu biliyorum.

Nocioni hakkında Sühan abiye katılıyorum. Çok hırslı bir oyuncu oynadığı her maç belli bir katkı veriyor. Ateşli bir oyuncu ve bu taraftarla çok iş yapar. Bugün Kaan Kuralın Nocioni hakkında yazdıklarını okudum onun dediği gibi 7-8 yıl öncesinde ki Nocioni gibi oynamasını beklememek lazım. Bana göre Nocioni transferi tek başına anlam ifade etmiyor.

Arroyo konusunda görüşüm belli. İyi bir şutör en önemlisi winner bir oyuncu. Katkısı çok olur bize. Ne Gordon ne Hawkins ne de yukarıda bahsi geçen Nocioni net bir skorer değil. Arroyo bunlardan çok iyi bir şutör. Ha ikiside olursa süper olur.

Son 2-3 sene ilk 5 oynamıyor. Yine de 8-10 sayı ortalama yakalamış normal zamanlarında 70-80 maç oynadığında 25 sayı ortalaması yakalamış bir adam. Şu an ki durumu nedir gerçekten bilemiyorum ama aklı biraz basketboldaysa ya da basketbol onu bırakmadıysa Michael Redd buralarda fark yaratır. Şutör şutör dedik tarihin en iyi şutörlerinden birinin ismi geçiyor. Şu haliyle bile bende heyecan yarattı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...