Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugünkü Beşiktaş maçında gördük ki Kesinlikle bir şutör oyuncuya ihtiyacımız var.

Lakin ben yukarıda yazmışlar PG'lerimiz Gordon, Engin, Ender buna Can'ı da eklemeliyiz. Evet sayı olarak oyun kurucu bölgemiz çok ama nitelik olarak çok iyi bölge değil. Soruyorum hangi oyun kurucumuz arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor. Beşiktaş maçında 3 oyun kurucu'dan aldığımız katkı sadece 1 asist. Eurocup'ta senaryo daha kötü.

Yine soruyorum hangi oyun kurucumuzun şutu'na güveniyoruz. Zor durumlarda hangisi şutu ile bizi rahatlatıyor. Güvendiğiniz o muazzam oyun kurucu, ligde %18 ile üçlük atan Gordon mu ? Ya da % 13'le üçlük atan Engin mi ? Ya da bir çoğumuzun dengesiz olarak gördüğü Ender mi ?

Sayısal olarak oyun kurucuların takımda çok olması o bölgenin yeterli olduğunu mu gösteriyor ? Hala söylüyorum bugün gördük net bir şutör lazım bize. Ama oyun kurucularımızın yeterli görmüyorum. İleride Eurocup'ta zorlanabiliriz. Kuban maçında gördük Calathes şutu iyi olmasa da arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor. İçeriye sık sık girerek rakip savunmanın dengesini bozuyor. Bunu bile yapmıyorlar.

Bugünkü Beşiktaş maçında gördük ki Kesinlikle bir şutör oyuncuya ihtiyacımız var.

Lakin ben yukarıda yazmışlar Gordon, Engin, Ender buna Can'ı da eklemeliyiz. Evet sayı olarak oyun kurucu bölgemiz çok ama nitelik olarak çok iyi bölge değil. Soruyorum hangi oyun kurucumuz arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor. Beşiktaş maçında 3 oyun kurucu'dan aldığımız katkı sadece 1 asist. Eurocup'ta senaryo daha kötü.

Yine soruyorum hangi oyun kurucumuzun şutu'na güveniyoruz. Zor durumlarda hangisi şutu ile bizi rahatlatıyor. Güvendiğiniz o muazzam oyun kurucu, ligde %18 ile üçlük atan Gordon mu ? Ya da % 13'le üçlük atan Engin mi ? Ya da bir çoğumuzun dengesiz olarak gördüğü Ender mi ?

Sayısal olarak oyun kurucuların takımda çok olması o bölgenin yeterli olduğunu mu gösteriyor ? Hala söylüyorum bugün gördük net bir şutör lazım bize. Ama oyun kurucularımızın yeterli görmüyorum. İleride Eurocup'ta zorlanabiliriz. Kuban maçında gördük Calathes şutu iyi olmasa da arkadaşlarına pozisyon hazırlıyor. İçeriye sık sık girerek rakip savunmanın dengesini bozuyor. Bunu bile yapmıyorlar.

Aynen..Bugün çok kötü attığımız üçlüklerin kaçı böyle bomboş iyi hazırlanmış pozisyonlardaydı? 0.. Ondan sonra kötü atılır tabi.. Domercant olsa sokardı o ayrı ama bizim için öncelik ekstra şut sokacak adam mı yoksa uygun pozisyonlar hazırlayıp kendi de fena atmayacak bir adam mı olmalı?

Aynen..Bugün çok kötü attığımız üçlüklerin kaçı böyle bomboş iyi hazırlanmış pozisyonlardaydı? 0.. Ondan sonra kötü atılır tabi.. Domercant olsa sokardı o ayrı ama bizim için öncelik ekstra şut sokacak adam mı yoksa uygun pozisyonlar hazırlayıp kendi de fena atmayacak bir adam mı olmalı?

Şu görüntüyle şutör bir oyuncuya. Ama bana göre ikisi de.

Engin bildiğimiz gibi oynasa denklemi çözecek aslında. Bildiğimizden kastım bu sene kupadaki Ülker maçı mesela. Şutsa şut, asistse asist. Beklediğim Engin'den çok uzak şu anki Engin.

Arroyo'yu normalde istemiyordum ama mevcut guardların durumu maalesef çok kötü. Redd - Arroyo transferleri olursa gayet iyi olur.

Lakovic konusu netleşmeden bir adım atılmayacak gibi görünüyor. Ben şutör bir guard alınması taraftarıyım. Organize olamıyoruz bir türlü. Savunmamızla ayakta kalıyoruz. Beşiktaş 2 kez geri geldi bugün ve güvenilir bir el bulamadık...

-Galatasaray MP | Fener 74-69, A. Efes 73-83, Donetsk 72-68, Kuban 72-50, BJK 64-60 Zorluk seviyesi yüksek beş maçın sayı ort. 72,2 şeklinde.
-Hawkins, Dudley + Cenk (Serhat) + Ndong (Bonsu) + Macvan (Erceg) + Ender (Yağmur) şablonu kurulmuş, Jamont savunma, Domercant hücum artısı.
-Ataman, geçen sene yönettiği BJK'yi analiz edip Jamont & Domercant takviyeleri yapmıştı GSMP'ye. Sıkışınca Henry, girmeyince Jamont gibi.
-Bir fark var ve son maçlarda bariz hissediliyor; Arroyo ikinci skorer & oyun kurucu. Hawkins'in omuzlarındaki yükü hafifletmek zorundayız.
-Pek çok maç ekstra biri katkı verir ama kırılma anları (Jamont'un şutu riske edilince?) Hawkins yanına ikinci winner olmazsa formül işlemez.

Eren Logoglu'nun maç sonu twitter'dan yorumu. Katıldığımı belirtiyorum.

cok ugrasacagımıza redd veya orhanı hacıyevayı getirsek bence muthis olur ikisini de alırsak tadından yenmez bence gökseninde biran evvel donse tam super olur diyorum ben

Yönetimin ek bütçeye onay vermediği konuşuluyor,Ergin hoca da gündemimizde transfer yok demiş diye okudum. Sanırım Lakovic gidene kadar bir hamle olmayacak gelecek oyuncunun da bütçe dahilinde beklenen seviyede olacağını düşünmüyorum inşAllah yanılırım.

Bir Amrabat maliyetine Türkiye ve Avrupa'da şampiyonluğa oynayan kadroya Domercant'ın rolünü üstlenecek bir takviye yapmamak mantıksızca olur. Takımın ilk beşi oldukça iyi ama rotasyon başlayınca sıkıntılar başlıyor. Bu sıkıntıyı çözmek lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...