Bu takıma derhal hocanın istediği takviye yapılmalıdır. Lakoviç sorununu artık çözmemiz gerekiyor. Doludizgin giderken yönetimin böyle bir takımı frenleyeceğini sanmıyorum, aklımada getirmiyorum..
Transfer için pek ümitlenmezseniz iyi edersiniz. Yapmayacağız gibi görünüyor. Jaka'yı rotasyona dahil edebilirdik ama dünkü top kaybı ve Ergin hocanın abartılı tepkisinden sonra o da imkansız artık.
Kirk Penney nasıl bir şutördür öyle ,yakından takip eden arkadaşlardan analiz rica ediyorum .Bize faydası olurmuydu ?
O topu lakovic getirirken içimden topu kaybedecek dedim, sahayı geçince tam yanılmışım derken topu kaçırdı ve geri pas oldu. Buna benzer kritik hatalar yaptığını hatırlıyorum Laokovicin. Baskı gelince top taşıma konusunda çok kötü, Ergin Ataman orada o kritik topu neden ona getirttirdi anlamadım.
Kirk Penney senelerdir hayranlığım olan bir basketbolcu ve devamlı da yakından takip ederim. FIBA 2010 Dünya Şampiyona'sında İstanbul'daki tüm Yeni Zellanda maçlarını onun için izledim, tabi Yeni Zellanda'lılar ile maç zamanları oluşan güzel ortam da etkili oldu bunda. Kirk Penney bizde başarılı olabilir ama o biraz daha farklı sistemin oyuncusu, o yüzden onun oyununa güvenemeye biliriz. Kirk Penney ,Igor Rakocevic tarzında bir oyuncu ve Rakocevic'i çok isteyen Ergin hoca Efes'teyken nasıl sorunlar yaşadı onunla herkes biliyor, tabi orada Rakocevic'in kişiliğinden de kaynaklanan bir durum vardı ama Ergin hocanın takım kurarken göz önünde bulundurduğu kriter kendi pozisyonunu yaratması ve bu konuda Penney pek başarılı olamaz üst düzey hedefler içinde.
Mesela geçen sene Fuenlabrada Eurochallenge'ın en büyük favorisiyken (kupayı alan Beşiktaş'ı gruplarda iki kere yendiler) Triumph takımı çeyrek finalde onu kitlemiş ve Penney ilk maçta 7, ikince maçta da 5 sayı atabilmişti ve takımı elenmişti ki şut yüzdesi de %30'un altındaydı. Belki 3 sene önce bizim için şahane bir transfer olabilirdi ama şu an pek zannetmiyorum. Zaten Maccabi ve Zalgiris onu Euroleague'de şans vermişti ama ilk senesi sonunda hep vazgeçilmişti.