Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu takıma derhal hocanın istediği takviye yapılmalıdır. Lakoviç sorununu artık çözmemiz gerekiyor. Doludizgin giderken yönetimin böyle bir takımı frenleyeceğini sanmıyorum, aklımada getirmiyorum..

beşiktaş tranfer yapıyor ama üç aydır oyuncu alacaklarını yine ödeyemediler diye haberler çıktı
biz kendi işimize bakalım
bence bu hafta avrupa maçından sonra tranfer işi biter
ben ergin hoca ya güveniyorum
iyi bir skorer takıma katılacaktır

Gerçeklerle yüzleşmek adına hayırlı oldu KSK mağlubiyeti. Geçen hafta da 20 farklarda bitirebileceğimiz BJK maçını zar zor kazanmıştık.

Takımın ihtiyacı belli. Elimizi çabuk tutup Domercant'in yokluğunda kaliteli bir şutör kadroya katmalıyız, yoksa kendimizi Jamont'un ellerine teslim etmeye devam edersek bu tür maçlarda hücum sıkıntısı yaşayacağımız aşikar...

bence bu takımın ilacı Arroyo
hem çok iyi bir oyun kurucu hem çok iyi şutör
böylece gordon iki numaraya kayar ve
gordon nun da shipp gibi atletiziminden yararlanırız

Bugün ksk nın elinde Dixon gibi bir oyun kurucu olmasaydı ( 27 sayı attı bize ) Evren Büker ile idare etmeye çalışsalardı bizi yenmeleri imkansızdı.
Bize şut tehdidi olan 3 numara ve Arroyo lazım.
Bunlar olsa Hawkins de çok rahatlayacak eminim

Keşke Toolson birkaç yıl daha burada oynayıp vatandaşlık alsaydı. İki yıl sonra Dudley in yerine devşirme olarak takıma katabileceğimiz çok iyi bir şutörümüz olurdu. Harika bir şut mekaniği var ancak malesef ACB ye gitti.

Burada yazılan Doellman ı geçtiğimiz yıl takip etmiştim ama Valencia daha sezon açılmadan aldı onu; anladığım kadarıyla Caner Medley ayrılmayı daha önceden kafasına koymuş. Benim istediğim oyuncu Andy Panko idi ve biz sıcak bakmadığım Macvan ı aldık. Yine de ben Macvan ın zamanla açılacağını düşünüyorum ama kesinlikle Dudley ile birbirini tamamlayıcı oyuncular değiller.

Bence başından beri hatalı bir transfer olan Lakovic i gönderip iki oyuncu alabiliriz. Bir uzun ve bir şutör iyi olabilir. Biri guard olsa bile şahsen kesinlikle Arroyo yu istemem. Sanki piyasada tek oyuncu o kalmış gibi herkes Arroyo yazmış ama Ergin Ataman bile bu kadar bekliyorsa burada fiyat indiriminden farklı detaylar var demektir. Kaldı ki geçtiğimiz yıl Arroyo nun Efes serisinde zaman zaman ne kadar zararlı olduğunu da gördük. Gordon ın dağınıklığından şikayet edip Arroyo yu istemek bence mantıksız. Bana göre oyun kurucuya ihtiyacımız olan iki konu var; biri tempo diğeriyse çok ciddi ikili oyun/pota altı oyuncularını besleme sorunları. Şutör kesinlikle çok daha önemli bir eksiklik.

Transfer için pek ümitlenmezseniz iyi edersiniz. Yapmayacağız gibi görünüyor. Jaka'yı rotasyona dahil edebilirdik ama dünkü top kaybı ve Ergin hocanın abartılı tepkisinden sonra o da imkansız artık.

Transfer için pek ümitlenmezseniz iyi edersiniz. Yapmayacağız gibi görünüyor. Jaka'yı rotasyona dahil edebilirdik ama dünkü top kaybı ve Ergin hocanın abartılı tepkisinden sonra o da imkansız artık.

Dünkü maçtan sonra Lakoviç'in kalma şansı sıfıra yaklaştı.Öyle bir hatayı bizler bile kabul etmiyorsak Ergin hoca hiç kabul etmez.Yoksa maçı alabilirdik.

Kirk Penney nasıl bir şutördür öyle ,yakından takip eden arkadaşlardan analiz rica ediyorum .Bize faydası olurmuydu ?

Kirk Penney senelerdir hayranlığım olan bir basketbolcu ve devamlı da yakından takip ederim. FIBA 2010 Dünya Şampiyona'sında İstanbul'daki tüm Yeni Zellanda maçlarını onun için izledim, tabi Yeni Zellanda'lılar ile maç zamanları oluşan güzel ortam da etkili oldu bunda. Kirk Penney bizde başarılı olabilir ama o biraz daha farklı sistemin oyuncusu, o yüzden onun oyununa güvenemeye biliriz. Kirk Penney ,Igor Rakocevic tarzında bir oyuncu ve Rakocevic'i çok isteyen Ergin hoca Efes'teyken nasıl sorunlar yaşadı onunla herkes biliyor, tabi orada Rakocevic'in kişiliğinden de kaynaklanan bir durum vardı ama Ergin hocanın takım kurarken göz önünde bulundurduğu kriter kendi pozisyonunu yaratması ve bu konuda Penney pek başarılı olamaz üst düzey hedefler içinde.

Mesela geçen sene Fuenlabrada Eurochallenge'ın en büyük favorisiyken (kupayı alan Beşiktaş'ı gruplarda iki kere yendiler) Triumph takımı çeyrek finalde onu kitlemiş ve Penney ilk maçta 7, ikince maçta da 5 sayı atabilmişti ve takımı elenmişti ki şut yüzdesi de %30'un altındaydı. Belki 3 sene önce bizim için şahane bir transfer olabilirdi ama şu an pek zannetmiyorum. Zaten Maccabi ve Zalgiris onu Euroleague'de şans vermişti ama ilk senesi sonunda hep vazgeçilmişti.

O topu lakovic getirirken içimden topu kaybedecek dedim, sahayı geçince tam yanılmışım derken topu kaçırdı ve geri pas oldu. Buna benzer kritik hatalar yaptığını hatırlıyorum Laokovicin. Baskı gelince top taşıma konusunda çok kötü, Ergin Ataman orada o kritik topu neden ona getirttirdi anlamadım.

O topu lakovic getirirken içimden topu kaybedecek dedim, sahayı geçince tam yanılmışım derken topu kaçırdı ve geri pas oldu. Buna benzer kritik hatalar yaptığını hatırlıyorum Laokovicin. Baskı gelince top taşıma konusunda çok kötü, Ergin Ataman orada o kritik topu neden ona getirttirdi anlamadım.

Kardeşimle izliyorduk, mutfaktan odaya girdim, Lakovic'i görünce "topu niye Lakovic getiriyor ya" dememe kalmadan hata geldi. Ben de Lakovic'e suç bulamıyorum açıkçası. Eğer yanlış hatırlamıyorsam Ender o sırada oyundaydı.

Kirk Penney senelerdir hayranlığım olan bir basketbolcu ve devamlı da yakından takip ederim. FIBA 2010 Dünya Şampiyona'sında İstanbul'daki tüm Yeni Zellanda maçlarını onun için izledim, tabi Yeni Zellanda'lılar ile maç zamanları oluşan güzel ortam da etkili oldu bunda. Kirk Penney bizde başarılı olabilir ama o biraz daha farklı sistemin oyuncusu, o yüzden onun oyununa güvenemeye biliriz. Kirk Penney ,Igor Rakocevic tarzında bir oyuncu ve Rakocevic'i çok isteyen Ergin hoca Efes'teyken nasıl sorunlar yaşadı onunla herkes biliyor, tabi orada Rakocevic'in kişiliğinden de kaynaklanan bir durum vardı ama Ergin hocanın takım kurarken göz önünde bulundurduğu kriter kendi pozisyonunu yaratması ve bu konuda Penney pek başarılı olamaz üst düzey hedefler içinde.

Mesela geçen sene Fuenlabrada Eurochallenge'ın en büyük favorisiyken (kupayı alan Beşiktaş'ı gruplarda iki kere yendiler) Triumph takımı çeyrek finalde onu kitlemiş ve Penney ilk maçta 7, ikince maçta da 5 sayı atabilmişti ve takımı elenmişti ki şut yüzdesi de %30'un altındaydı. Belki 3 sene önce bizim için şahane bir transfer olabilirdi ama şu an pek zannetmiyorum. Zaten Maccabi ve Zalgiris onu Euroleague'de şans vermişti ama ilk senesi sonunda hep vazgeçilmişti.

Bu arada, GSSözlükte yazıldığına göre bu sezon 51/26 üçlük atmış.

Can Isbakan ‏@canisbakan
Jaka Lakovic, Siena ile para konusunda anlaştı ama ödeme planını geri çevirdi.. Galatasaray transfer için, Lakovic'in durumunu bekliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...