Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Birkan gelirse bence iyi bir hamle olur .Ayrıca Shipp takımda kalması durumunda seneye türk oluyor .Gelecek içinde 3 numarayı 2 türk oyuncuyla kullanmak bizim işimize gelir.

Hawkins filan anlamam ben Shipp takimda kalmali Ergin Ataman cok begenmiyorsa 6.yabanci olarak saklasin o zaman, seneye Turk statusunde oynadiginda uzun seneler bizde kalacak daha da degerlencek. Hawkins'mis, Gordon'mus bu adamlar 2 sene kalir onlar gidince o kaliteye yakin oyuncu da bulursun belki ama yerli bir Shipp yok Avrupa'da, onun yeri dolmaz iste...

Hawkins filan anlamam ben Shipp takimda kalmali Ergin Ataman cok begenmiyorsa 6.yabanci olarak saklasin o zaman, seneye Turk statusunde oynadiginda uzun seneler bizde kalacak daha da degerlencek. Hawkins'mis, Gordon'mus bu adamlar 2 sene kalir onlar gidince o kaliteye yakin oyuncu da bulursun belki ama yerli bir Shipp yok Avrupa'da, onun yeri dolmaz iste...
Tanju şu yazdığın o kadar öenmliki shipp yerli olursa en az 3-4 yıl daha oynar bizde.Ama Ergin Hoca ne yapacak orası sıkıntılı.Tabi kulüp senin gibi düşünüyor mu bakalım?

shipp yerli olacakmı o da şüpheli bence kaç yıldır kural değişiyor bu yıl shippi devşirme ihtimalimiz vardı 3 yıl aynı takım eklendi (bence saçma bir ekleme) yakın zamanda bayan basketteki gibi milli takım da oynayan dışında devşirme olmaz şartı koyulursa görürüz...bu değişiklikler hep fenere yarıyor...adamlar emiri de 2 günde devşirdi biz shipp için ne kadar bekleriz hiç belli değil...

Türkiye Basketbol Liglerinde ikisi son iki sezon (2009-2010 ve 2010-2011) olmak
üzere en az üç (3) sezon resmi müsabaka takım kadrosunda bulunan TC vatandaşlığına geçmiş yabancı sporcularda, ümit, genç ve yıldız takımlardan yetişmiş
olma şartı aranmaz. Bu sporcular Türk oyuncu statüsünde sözleşme imzalayabilirler.
Sonradan Türk vatandaşlığına geçerek Türk A Milli Takımının formasını giyen
sporcularda da aynı şekilde, ümit, genç ve yıldız takımlardan yetişmiş olma şartı
aranmaz. Bir takımın maç kadrosunda bulunan bu tip sporcuların sayısı biri
geçemez.

Geçen seneki düzenleme bu şekilde bu sezon için en az iki sezon ifadesi üstüste üç sezon leklinde değişse bile geçen seneki kuralda aynı takım ibaresi yok yani TBL'de oynamış olmak yeterli ez cümle Shipp bu sezonda TC statüsünde oynama hakkı kazanabilir ama tabi vatandaşlık için işlemlere şimdiye kadar başvurmuş olmak gerekiyordu.Çünkü geçen sene normalde ilk resmi maça kadar olan süre daha erken bir tatihe (sanıyorum Ağustos başına ) çekilmişti

Büyük Galatasaraylı Kerem Tunçeri'nin Galatasaraylılığını geçen sene gördük. Sıra Gönlüm'de... Her ne kadar gelmesini istemesem de Gönlüm'ün tavrını merak ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...