Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/20883735.asp

tutku kesin olarak ayrılmış.
beşiktaş yada efes e gidecekmiş.

Engin transferinden sonra Tutku'nun gideceği aşikardı. Yalnız haberde kışkırtma var. Ne demek "istenmeyen adam ilan edildi" Sanki zorla gönderilmiş gibi... Hürriyet gibi ülkenin en önemli gazetelerinden birinin böyle yönlendirici bir üslupla haber yapması üzücü.

Transfer edilmesi durumunda takımı sırtlayabilecek kapasitede olan Aleks Maric'e olan güvenimi tekrar belirtmekle birlikte, Sofo için şunları söyleyebilirim:

Sofoklis Schortsanitis, iyi kapanan, sert uzunları olan büyük takımlara karşı çok zorlanıyor; bu bir gerçek. Ama, uygun ortamı bulduğu zaman da rakip pota altını ele geçiriyor; uzunları faul problemine sokup oyundan düşürüyor. Kariyeri boyunca hep üst düzey takımlarda ve EL'de oynadı. Doğru kullanılırsa, yani iyi beslenirse bence Eurocup'ta çok rahat MVP olabilir. Çünkü şu an Eurocup'ta onun seviyesinde oyuncu yok.

Oldu olacak BJK yı komple transfer edelim. Bu başlığa kaç gündür göz atıyorum arada ve gördüklerime inanamıyorum. Aynı şeyi Ergin Ataman BJK dan Efes e geçtiğinde de yapmıştı ve Shumpert ın filan Euroleague maçlarında nasıl error verdiğine tanık olmuştuk. Geçtiğimiz yıl boştaki potansiyelli oyuncuları kapıp tutunca, diğer takımların da beklenenin çok altında kalmasıyla şampiyon oldu BJK. Yoksa Rakocevic, bir türlü verim alınamayan Nachbar filan daha bir ton garip denemesi vardır Ergin Hoca nın.

Gerçi bu forumda da oluyor garip şeyler; mesela BJK ile yaptığımız ilk maçı kaybedince Shipp i gönderelim Hawkins gelsin diyen kişiler yarı finalde elenince Shipp olsa kesin şampiyonduk diyordu. Piyasayı bu kadar düşük profille taramamak lazım. Hayır bahsi geçen paralara Hawkins i geçtim Malik Hairston da getirilir çok daha başkaları da!

Valencia Justin Doellman a imza attırmış mesela. Peter Sedmak, Andy Panko, Freeland, Lamond Hamilton, Halperin, Davon Jefferson şu an aklıma gelen getirilebilecek oyuncular. Euroleague oynasaydık çok daha farklı olacaktı elbette ama gerek Avrupa, gerekse de NBA den düşebilecek iyi oyuncular var. Elbette yapılanma filan yalan oldu, kala kala Shipp kaldı, o da şimdilik.

Ayrıca şu Cenk Akyol ve ve Serhat Çetin diyenleri de anlamıyorum. Cenk Akyol yıllardır bırakın patlamayı çıkışa bile geçemedi. İtalya ya gitti, Efes te kenarda bekledi, bize bile uğradı bir ara. Bu sezon işler kızıştığında, Eu Second Round ve play off larda gördük onu da, zaten savunmasına filan değinmiyorum. Serhat a gelince elimizdeki yararlanamadığımız Evren Büker den daha iyi yaptığı ne var? Evren geçtiğimiz yıl BJK da olsa muhtemelen Evren in arkasında bekleyecekti.

Cenk bize geldiğinde çok başarılı olmuştu bize uğramak diye yorumlamak çok yanlış sanki bir ara bize de gelmişti de başarısız olup gitmişti gibi konuşuyorsunuz. Cenk iyi oyuncu 15-20 dk 3 numarada verimli olur kesinlikle alınmalı.
Hawkins gelirse shipp'te kalırsa; Hawkins 3, Shipp ise muhtemelen 2 oynar. 1 numaraya bakalım kim gelecek onu merak ediyorum. Mc Calebb keşke bize gelse büyük düşünmek gerek bence

Ender'i serbest bırakır mıyız bilmiyorum ama Tutku takımda kalır bence.

Dün Murat Özyer "hayırlı olsun" tweetlerini RT yaparken bir taraftarın "Shipp ve Tutku'yu takımda tutun" tweetini de RT'ledi. Bunun yanında Ergin hoca şutör guardları sever. Şu an elimizdeki en iyi şutör guard da Tutku. Takımda kalır bence.

Tutku - Engin
Göksenin - Shipp
Hawkins - Cenk
İlkan - ?
Furkan - Bonsu

şeklinde bir kadro işimizi görebilir. İlkan'ın yanına Ersin gelebilir devşirme kontenjanından. Bir de Arroyo gelirse Göksenin'in süreleri biraz düşer. Onun dışında gayet iyi bir rotasyon oluyor bence.

Cenk bize geldiğinde çok başarılı olmuştu bize uğramak diye yorumlamak çok yanlış sanki bir ara bize de gelmişti de başarısız olup gitmişti gibi konuşuyorsunuz. Cenk iyi oyuncu 15-20 dk 3 numarada verimli olur kesinlikle alınmalı.
Hawkins gelirse shipp'te kalırsa; Hawkins 3, Shipp ise muhtemelen 2 oynar. 1 numaraya bakalım kim gelecek onu merak ediyorum. Mc Calebb keşke bize gelse büyük düşünmek gerek bence

Çok zor Elif Abla, her türlü piyasası var Bo'nun. Eurocup'a gelmez bence.

McCalebb imkansız, hele de Eurocup için gelmez.

Sofoklis Schortsanitis bence bize faydalı olur ...23 dk 28 sayı armani-- 19 dk 17 sayı efes--21 dk 16 sayı real madrid vb istatistikleri var ve bizde zaten furkan süre almasını istiyorsak schortsanitis tarzı kısa sürede süper işler yapabilen birine ihtiyaç var...sofo çıkıp 30-35 dk oynasa furkanın falan gelişmesi hayal olur...sofo riski de var en kritik maçta faul problemine girebilir 5 dk da 3 faul aldığı panathinaikos (euroleague finali)hala aklımda...

O istatistikleri yaptığı takımın pota altı yol geçen hanıydı zaten. milano'nun bu sene ne kadar kötü bir sezon geçirdiğini unutmamak gerekir. Sofoklis çok iyi bir alternatif oyuncu olur ancak kesinlikle 1. opsiyon olamaz. Yarı yolda bırakır takımı en az sezonun yarısı maçta 5 faul probleminden. Bu kadar kısıtlı bir oyuncuyu abartmayın lütfen. Milli takım performanslarını unutun kulüp takımlarında rotasyon oyuncusu olmaktan öteye gidemedi Sofo. Kesinlikle Bonsu 1 gömlek üstün Sofo'dan Saç baş yolmak istemiyorum şahsen. Jawai de alalım tam olsun. Kapbumbağa part. :) Ergin Hocanın sistemine ters Sofo ayrıca..

En iyi ikinci beşlerde de Lavrinovic vardı alır mısın takıma hayır.. En iyi beş neye göre seçiliyor bilmem ama Schortsanitis bize gelirse saç baş yolarız bunu gelirse ayrıca her hafta konuşuruz.

Sofo'yu ne Türkiye'de, ne Eurocup'ta durdurabilecek bir insan evladı yok. Kaldı ki Euroleague'de de Sofo kendi kendini durdurmadığı, faul problemine girmediği sürece sıkıntı yok. Eğer gelirse çok büyük fark yaratır.

Küçük bir yüzde ile halk oyu yüksek bir yüzde ile gazetecilerin ve/veya koçların oyu ile olmalı .Halk oyunun etkisi oldukça az olduğu için bizim ıyunculara epey yüklendiğimiz halda sıralamaya girememişlerdi .Savanovic'i ben de seçildi diye hatırlıyorum doğrudur. Savanovic'in son sezonu kötü geçirmiş olması kendisini kötü oyuncu yapmaz sanırım .İkinci beşteki K.Lavrinovic'di diye hatırlıyorum Darius değil onunda hala piyasası fena değildir.Fenerin listesinde falan deniyordu bir ara.

Ayrıca henüz Maccabi'nin bıraktığı da net değil sanırım bizim aldığımız ise hiç net değil.O gazeteye kalsa Kerem'de bizde idi çoktan

Yunan baskını Velickovic ile ilgilendiğimizi söylemiş doğru ise iyi hoç ama Real'in bu arakadaşı bırakmsında sakatlık da bir etken değil mi idi ?

Bu adam geçen sene EL'de en iyi beşe seçilmemişmiydi ?

Evet, ilk beşe seçildi. Geçen sezon Maccabi'nin hücumdaki en önemli iç oyuncusuydu. Ayrıca Yunanistan'ın son Avrupa ve Dünya şampiyonlarında sahada iken birinci skor opsiyonuydu... Kendisi kolay faul problemine girebilmekle beraber, Avrupa'da en çok faul aldıran birkaç oyuncudan biri. Olumsuz saydığımız özellikleri olmasa Sofo'yu NBA'de ilk beş izlerdik...

Velickovic, Erceg'den en az bir gömlek daha iyi oyuncudur. Velickovic & Sofo ikilisi biri içeriden, biri dışarıdan rakip takıma kabus yaşatır. İkisi de Avrupa basketbolu için kapasiteleri en üst düzey oyuncular arasında bence...

Velickovic ile Caja Laboral'de ilgileniyor haberleri var ama, Teletovic NBA'e gitmedikçe almazlar. OLY bütçeyi daha da kısacak, maksimum 500-600 bin euro önerirler.

Schortsanitis'i alırsak iyi iş çıkarmış oluruz, ligde ve Eurocup'ta oynanan tüm maçlarda pota altını domine eder bu adam. Bir Alexandr Koul, Charles Shackleford yahut Kaspars Kambala etkisi bırakır.

Yunan baskını Velickovic ile ilgilendiğimizi söylemiş doğru ise iyi hoç ama Real'in bu arakadaşı bırakmsında sakatlık da bir etken değil mi idi ?

Play-off'ta sakatlığını tamamen atlatmıştı. Hatta Mirotic sakatlanınca takımın en fazla öne çıkan oyuncusu oldu. Sözleşme yapılmamasının sebebi, Mirotic'in birinci opsiyon olması ve arkasına atlet bir oyuncu arıyor olmaları...

Schortsanitis'i alırsak iyi iş çıkarmış oluruz, ligde ve Eurocup'ta oynanan tüm maçlarda pota altını domine eder bu adam. Bir Alexandr Koul, Charles Shackleford yahut Kaspars Kambala etkisi bırakır.

Benim de aklıma Letonya Milli Takımı'yla İstanbul'da olağanüstü oynadıktan sonra Efes'e transfer olup EL'de harika oynayan Kambala geldi. Böyle pivotları izlemek bir başka keyifli oluyor...

Alexander Koul? farklı Koul'lar mı seyrettik bilmiyorum ama 2,15 lik boyuna rağmen topu eline aldı mı 30 santim kısalırdı.

Alexandr Koul'un performansını ikiyi ayırmak lazım. Bizde pek iyi oynamamıştı ancak Koray Mincinozlu önderliğindeki Kombassan Konya da oynarken karşısında duracak bir 5 numara yoktu ligde. Önüne geleni darmadağın eder, potaları kıracak gibi smaçlar basardı. Bizde ise o performansının yanına yaklaşamadı.
Yanlış anlaşılma olmasın diye yazıyorum tüm bunları benim kast ettiğim Kombassan'daki Koul performansı haliyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...