Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Laf çarpma :D O takımların Sofo'yu Avrupa'nın en iyi uzunu olarak istemedikleri Avrupa'nın insan evladı pivotlarını yerle bir edecek bir yetenek olduğunu düşünmedikleri düşüncesindeyim :)

:) Tamam canım bizde öyle demiyoruz hatta ben illa gelsin de demiyorum .Hem menejeri piyasada yapıyor olabilir sonuçta.Ergin Ataman seviyor böyle iki ucu keskin oyuncuları.Bana alamayız gibi geliyor.Daha zaten iyisini hiç alamayız gibi geliyor.

Sofoyu abartiyoruz diyen arkadaslar eurocupta oynadigimizi unutmasinlar muthis olur

Benim düşüncem abartıldığı yönünde. Hem burada hem başka mecralarda gelirse tek basına bizi sırtlayacağını sananlar var. Bana göre hepsi çok büyük hayal kırıklığı yaşayacak Sofo gelirse. Sofo gelsin istiyorum ben ayrıca ama bu kadar beklentiye girmeye gerek yok. 15-18 dakika arası alır o dakikalarda iyi işler yapar hücum anlamında ama daha fazlası olmaz. Neyse gelsin bir, maça çıksın o zaman tekrar konuşuruz :)

Diamantidis ve Spanoulis'in olduğu takımda birinci skor opsiyonu SOfo muydu? Aynı maçları mı izledik biz. Kendine verilen rolü oynamakla skor opsiyonu olmayı karıştırmayalım. Ayrıca Sofo'yu öyle bir anlatmışsın ki sanırsın Shaq sanırsın Howard. Clippers tarafından uzun porblemi çektikleri bir dönemde denenip beğenilmeyen Sofo'yu bu forumdaki arkadaşların ilahlaştırmasını hayretle izliyorum. Gelse de görsek üstün mzeiyetlerini Baby Sahq ımızın :D

Üsluba dikkat etmekte fayda var... Üst üste mesajlarla oyuncuyu kötüleyip, diğer görüşlere karşı agresifliğin dozu kaçıyor sanki...

Sofoklis Schortsanitis oyundayken bir numaralı skor opsiyonu kendisidir. Sahadaysa topu onunla buluşturursunuz. Çünkü patlayıcı/bitirici oyuncudur; en büyük özelliği hücum silahı olarak kullanılmasıdır. Kariyeri boyunca tüm koçlar tarafından böyle oynatılmıştır. Kendisini izleyenler ne demek istediğimi anlıyordur. Ben, "Olumsuz saydığımız özellikleri olmasa Sofo'yu NBA'de ilk beş izlerdik..." yazmışım. Olumsuz saydığımız özellikler olmasa ne demek? Şart kipi var orada... Ayrıca NBA'de ilk beşde oynamak Shaq'la, Howard'la kıyaslama yapmak anlamına gelmiyor olsa gerek... Sofo'yu değersiz göstermek için, geçen sene EL'de yılın beşine girmesini bile "ne olacak Lavrinovic'de giriyor, Savonovic'de giriyor" gibi ilginç bir şekilde hafife almaya çalışmışsınız. Lavrinovic dediğiniz adam, yıllardır Siena'nın en skorer uzunu oluyor. Savonovic ise çok iyi bir sezon geçirdiği Valencia'da ikinci beşe seçildi. O dönem Sırbistan milli takımının da en önemli skor opsiyonlarından biriydi.

2009 Avrupa Şampiyonası istatistikleri:

SPANOULIS
Oynadığı maç: 9
Maç başına süre: 31,3 dk.
Maç başına sayı: 14,1

SCHORTSANITIS
Maç başına süre: 18,8 dk.
Maç başına sayı: 11,9

2010 Dünya Şampiyonası istatistikleri:

SPANOULIS
Oynadığı maç: 6
Maç başına süre: 29,3 dk.
Maç başına sayı: 13,7

DIAMANTIDIS
Maç başına süre: 29,2 dk.
Maç başına sayı: 1O

SCHORTSANITIS
Oynadığı maç: 4
Maç başına süre: 20,1 dk.
Maç başına sayı: 12

Galatasaray'ın teklif yaptığını söyleyen Sofoklis Schortsanitis'in menajeri Panos Kapazoglou... Yani teklif kesin... Diğer yandan Sofo'yu Panathinaikos ve Caja Laboral'in istedğini http://www.gsbasket.org/forum/threa...leri-2012-2013?p=535309&viewfull=1#post535309 31 Mayıs 2012'de paylaştık...

Safo bizim başkanın tabiriyle pastanın üzerine koyulacak çilek.Harika bir takım kurarsın uzun rotasyonun çok iyi olur Safo'yu da koyarsın sezon içinde iyi oynadığı maçlarda fazlasıyla yararlanırsın ama Safo'ya güvenip yola çıkılmaz.10 maç iyi 20 maç kötü oynayan bir adam Andric gibi bir uzunu olan takıma karşı oyuna girer 3 faul alır çıkar ikili oyun savunması çok kötü.

Teklf yapmışız ama hepsi bu demek ki adamda biraz ukala mı konuşmuş ben mi alınganım neyse....Sofo olur olmaz bilemem ama yabancı transferinde biraz daha büyük oynuyacağız gibi duruyor bu sezon

Ehh biraz siz alıngan gibisiniz :) Bizim dışımızdada teklifler varmış adam şayet menejerse resmi imza atılana kadar oyuncusunun önünü kesmek istemez, son dakika bir ekstra teklif gelir belkide bence bunu düşünerek atılmış bir mesaj.

Üsluba dikkat etmekte fayda var... Üst üste mesajlarla oyuncuyu kötüleyip, diğer görüşlere karşı agresiflliğin dozu kaçıyor sanki...

Sofoklis Schortsanitis oyundayken bir numaralı skor opsiyonu kendisidir. Sahadaysa topu onunla buluşturursunuz. Çünkü patlayıcı/bitirici oyuncudur; en büyük özelliği hücum silahı olarak kullanılmasıdır. Kariyeri boyunca tüm koçlar tarafından böyle oynatılmıştır. Kendisini izleyenler ne demek istediğimi anlıyordur. Ben, "Olumsuz saydığımız özellikleri olmasa Sofo'yu NBA'de ilk beş izlerdik..." yazmışım. Olumsuz saydığımız özellikler olmasa ne demek? Şart kipi var orada... Ayrıca NBA'de ilk beşde oynamak Shaq'la, Howard'la kıyaslama yapmak anlamına gelmiyor olsa gerek... Sofo'yu değersiz göstermek için, geçen sene EL'de yılın beşine girmesini bile "ne olacak Lavrinovic'de giriyor, Savonovic'de giriyor" gibi ilginç bir şekilde hafife almaya çalışmışsınız. Lavrinovic dediğiniz adam, yıllardır Siena'nın en skorer uzunu oluyor. Savonovic ise çok iyi bir sezon geçirdiği Valencia'da ikinci beşe seçildi. O dönem Sırbistan milli takımının da en önemli skor opsiyonlarından biriydi.

2009 Avrupa Şampiyonası istatistikleri:

SPANOULIS
Maç başına süre: 31,3 dk.
Maç başına sayı: 14,1

SCHORTSANITIS
Maç başına süre: 18,8 dk.
Maç başına sayı: 11,9

2010 Dünya Şampiyonası istatistikleri:

SPANOULIS
Maç başına süre: 29,3 dk.
Maç başına sayı: 13,7

DIAMANTIDIS
Maç başına süre: 29,2 dk.
Maç başına sayı: 1O

SCHORTSANITIS
Oynadığı maç: 4
Maç başına süre: 20,1 dk.
Maç başına sayı: 12

Galatasaray'ın teklif yaptığını söyleyen Sofoklis Schortsanitis'in menajeri Panos Kapazoglou... Yani teklif kesin... Diğer yandan Sofo'yu Panathinaikos ve Caja Laboral'in istedğini http://www.gsbasket.org/forum/threa...leri-2012-2013?p=535309&viewfull=1#post535309 31 Mayıs 2012'de paylaştık...

Üslubum gayet yerinde benim. Kimseye bir hakaretim veya aşağılamam olmadı hayatım boyunca olmadı. Bana üslup eleştirisi yapmadan önce kendi geçmiş iletilerini bir gözden geçir.. Ayrıca ben Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü üstün başarı bursuyla okumuş ve 2.likle bitirmiş bir öğretmenim bana istersen kipleri anlatma:D

Ayrıca hiç de agrasif bir tavır ortaya koymadım sanırım kompozisyon okuma ve anlamada problemlerin var. Bak hakaret etmiyorum. Yanlış anladığını ve bunun nedeninin ne olduğunu açıklıyorum kendimce..

Ayrıca o şampiyonalarda aldığı faulleri ve ribauntları da yazarsan sevinirim. Cris Lofton'a haksızlık yapmayalım o da iyi bir skorer di mi?

Krstic veya Kirilenko veya Batiste'nin Eurocup takımına gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz di mi Sofo madem bu kadar iyi oyuncuydu herkesi dağıtıyordu ne işi var Eurocup'da anlamış değilim. Maccabi daha iyi birini mi buldu neden bu transfer haberleri?

Ayrıca ben Sofoklis kötü oyuncu demiyorum. Fazla abartıyorsunuz diyorum.

Krstic veya Kirilenko veya Batiste'nin Eurocup takımına gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz di mi Sofo madem bu kadar iyi oyuncuydu herkesi dağıtıyordu ne işi var Eurocup'da anlamış değilim. Maccabi daha iyi birini mi buldu neden bu transfer haberleri?

Kimin nereye geleceği belli olmuyor aslında para konuşuyor .Delfine ve Garbajosa Eurocup takımı Khimki'ye gitmişti mesela .Ayrıca Yunan takımlarının maddi sorunları malum Siena içinde maddi skıntısı var deniyordu.Yani genel anlamda ortalama bütçeler düştü aslında EL'de bu da parayı tercih eden oyuncular için Eurocup tercihini kolaylaştırabilir.Ayrıca henüz oyuncu bir Eurocup takımına gitmiş değil Kaldı ki Pana ve Labarol gibi ciddi EL takımların da ilgileniyor deniyor Eurocup takımına gelirse mecburiyetten gelmeyeceği ortada

Ismail Senol ‏@ismailsenol
Menajerler serbest oyuncuları önerir, çok normal. Sofo da onlardan biri ama maliyeti nedeniyle GS tarafından öncelikli olarak düşünülmüyor.

Anlmadım ki biri GS'nin teklifi masada diyor. Öbürü Ataman isterse olur diyor. Bir diğeri GS öncelikli düşünmüyor diyor.Yalnız malum gazetenin bizdeki bağlantıları sağlam demek ki

Ftw ‏@ftw1905
Cenk bitti,Ersin bitmek uzere deniliyor Ayrica Sofo ya da Andersen arasinda secim yapacakmisiz denildi.

Ftw ‏@ftw1905
Hopppp musade geldi basket transferleri hakkinda bildiklerimi yazayim, kaynak en saglamlardan ona gore :)

Mustafa abi salmış zehri :D

Ayrıca ben Sofoklis kötü oyuncu demiyorum. Fazla abartıyorsunuz diyorum.

Şu yukarıda mantığın Rıdvan Dilmen'e '... iyi bir futbolcu olsaydı takımı bırakmazdı...' sözünü söyleten mantık ile zerre farkı yoktur ya neyse , herkesin kendi tercihi :)

Anlmadım ki biri GS'nin teklifi masada diyor. Öbürü Ataman isterse olur diyor. Bir diğeri GS öncelikli düşünmüyor diyor.Yalnız malum gazetenin bizdeki bağlantıları sağlam demek ki

İlk ikisi doğru, İsmail Şenol'un ki yorum bence...

Şöyle ki: Oyuncunun menajeri doğal olarak teklife nötr bakıyorlarmış gibi bir intiba vererek pazarlık kapısını lehlerine çevirmeye çalışıyor. Rusya ve Türkiye'de ciddi paralar harcanmaya başladı, dolayısıyla Ataman çok isterse oyuncunun istediği ücret verilip getirilir kısmı doğru.

Gökmen Özdemir'in basketbolla ilgili haberleri Murat Özyer döneminden beri doğru çıkıyor.

Yahu elbette her oyuncuyu beğenmeyenler olacak nedir bu laf sokma alışkanlığı anlamış değilim, herkese yazar fikrini, beğenmediğiniz fikirlerle dalga geçmek zorunda değilsiniz oyuncu tartışma yerinde gayet normaldir bunlar.

Euroleague'de F4 için kadro kuruyorum pota altını geniş tutarım tıpkı Pao ve Caja Laboral'in Sofo'yu isteme sebepleri gibi. Yeri gelir Sofo playoffta Barcelona'ya karşı direk maç alır oynadığı 10 dakika ile. Senede de bu şekilde kazandırdığı maçlar olur, durduramazsınız o gün maça çok odaklanmıştır 25 sayıyı yollar rahatça rakiplerini de faul problemine sokup. Ama bu kadro kurulurken benim Sofo'nun önünde tutacağım bir pivotum vardır o da Batiste'dir Pao özelinde konuştuğumuz için. Mesela Pao bu sene kadroda Maric ile Vougiokas'ı yeri geldi sırf bazı maçlarda plan değiştirmek için sırtı dönük kullanmak için kısa sürelerle oynattı. Ya da Barcelona Kosta Perovic'i bu sebeplerle tuttu takımda bu tarz rotasyonu da büyük, yabancı sayısı sorunu olmayan takımlar için direk kadroda tutulabilecek bir adam.

Elimizde Furkan olduğundan Sofo'yu da rotasyondaki başka pivot gibi görerek Dudley alınabilir anca, başka yabancı gelemez doğal olarak. Sofo'nun 20 dakika üstü oynadğı maç cidden sınırlı. Ama ben o maliyetlerle daha iyi pivotlar alınabileceğine inanıyorum, bizim gibi yabancı sayısı kısıtlı takımlar için Sofo büyük risktir diyorum. Onun kalitesini tartışan da yok zaten, risk olduğunu konuşuyoruz, hayırlısı olsun diyelim, inşallah başka bir pivot alınır.

Yahu elbette her oyuncuyu beğenmeyenler olacak nedir bu laf sokma alışkanlığı anlamış değilim, herkese yazar fikrini, beğenmediğiniz fikirlerle dalga geçmek zorunda değilsiniz oyuncu tartışma yerinde gayet normaldir bunlar.

Euroleague'de F4 için kadro kuruyorum pota altını geniş tutarım tıpkı Pao ve Caja Laboral'in Sofo'yu isteme sebepleri gibi. Yeri gelir Sofo playoffta Barcelona'ya karşı direk maç alır oynadığı 10 dakika ile. Senede de bu şekilde kazandırdığı maçlar olur, durduramazsınız o gün maça çok odaklanmıştır 25 sayıyı yollar rahatça rakiplerini de faul problemine sokup. Ama bu kadro kurulurken benim Sofo'nun önünde tutacağım bir pivotum vardır o da Batiste'dir Pao özelinde konuştuğumuz için. Mesela Pao bu sene kadroda Maric ile Vougiokas'ı yeri geldi sırf bazı maçlarda plan değiştirmek için sırtı dönük kullanmak için kısa sürelerle oynattı. Ya da Barcelona Kosta Perovic'i bu sebeplerle tuttu takımda bu tarz rotasyonu da büyük, yabancı sayısı sorunu olmayan takımlar için direk kadroda tutulabilecek bir adam.

Elimizde Furkan olduğundan Sofo'yu da rotasyondaki başka pivot gibi görerek Dudley alınabilir anca, başka yabancı gelemez doğal olarak. Sofo'nun 20 dakika üstü oynadğı maç cidden sınırlı. Ama ben o maliyetlerle daha iyi pivotlar alınabileceğine inanıyorum, bizim gibi yabancı sayısı kısıtlı takımlar için Sofo büyük risktir diyorum. Onun kalitesini tartışan da yok zaten, risk olduğunu konuşuyoruz, hayırlısı olsun diyelim, inşallah başka bir pivot alınır.

nokta.

Oktay hoca ayrıldığından beri tüm arkadaşların yorumlarını titizlikle okumama rağmen elim klavyeye gitmiyordu en sonunda yazma gereği duydum,artık koç ayrıldı ne kadar kendisini sevsemde demekki anlaşılamadı bunun nedenini yönetime bağladım bende arkadaşlar gibi ama iki taraftanda açıklama gelmemesi ve oktay hocanın da çıkıpta en azından taraftara bir teşekkür bile etmemesi açıkçası beni hayal kırıklığına uğrattı,artık yeni bir koç var başımızda ve en önemliside takımın başına gelen koç 1 sezonda 3 kupa kaldırmış ve seneyede euroleague'de yer alacak takımın başından ayrılıp bize gelen birisi...ayrılan oyuncularımıza bende çok üzüldüm özelliklede jamon gordon'a ama sporda bu var bu kadar sabırsız olmamalıyız,sezon içerisinde ayrılanların yerine sadece yeri dolsun die aldığımız oyuncuları ve verdiği verimleri gördük,açıkçası ben ergin hocaya fazlasıyla güveniyorum eğer gereken sabrı kendisine gösterirsek başarı elbette gelecek,oyuncu seçimi konusunda kendisinden daha iyi bir seçim yapabilcek bir antranör çok az kanaatimce..umarım tüm beklentilerimiz zamanla yönetim tarafından karşılanırda yıllardır özlediğimiz kupalara uzanırız...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...