Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet, ilk beşe seçildi. Geçen sezon Maccabi'nin hücumdaki en önemli iç oyuncusuydu. Ayrıca Yunanistan'ın son Avrupa ve Dünya şampiyonlarında sahada iken birinci skor opsiyonuydu... Kendisi kolay faul problemine girebilmekle beraber, Avrupa'da en çok faul aldıran birkaç oyuncudan biri. Olumsuz saydığımız özellikleri olmasa Sofo'yu NBA'de ilk beş izlerdik...

Velickovic, Erceg'den en az bir gömlek daha iyi oyuncudur. Velickovic & Sofo ikilisi biri içeriden, biri dışarıdan rakip takıma kabus yaşatır. İkisi de Avrupa basketbolu için kapasiteleri en üst düzey oyuncular arasında bence...

Velickovic ile Caja Laboral'de ilgileniyor haberleri var ama, Teletovic NBA'e gitmedikçe almazlar. OLY bütçeyi daha da kısacak, maksimum 500-600 bin euro önerirler.

Diamantidis ve Spanoulis'in olduğu takımda birinci skor opsiyonu SOfo muydu? Aynı maçları mı izledik biz. Kendine verilen rolü oynamakla skor opsiyonu olmayı karıştırmayalım. Ayrıca Sofo'yu öyle bir anlatmışsın ki sanırsın Shaq sanırsın Howard. Clippers tarafından uzun porblemi çektikleri bir dönemde denenip beğenilmeyen Sofo'yu bu forumdaki arkadaşların ilahlaştırmasını hayretle izliyorum. Gelse de görsek üstün mzeiyetlerini Baby Sahq ımızın :D

Burak Bozdağ ‏@aburakbozdag
Ataman ve atsuru buradan ilk soyleyen biri olarak Sofoklis Schortsanitis icin kulubuyle saat 16 itibariyle anlastigimizi duyuruyorum.

Burak Bozdağ ‏@aburakbozdag
Basketbola daha birçok isim yolda.harika bir kadro geliyor.bekleyip görelim.

Bu arkadaş basketbolda tam isabetle verdi haberleri. Değerli bir kişidir. Bana ısrarla Bonsu ismi söyleniyor hatta sorduğum üst düzey bir abimiz Sofo ile ilgili bir girişim yok dedi fakat bu arkadaş hayırlı olsun dediyse bitmiştir. Ama hemen timsah olmayalım ben de doğrulatmaya çalışıcam.

evet sofo nun kontratı bitti en son 2010 da 2 yıl uzatmışlardı...ve bu arada sofo gsyi reddetti euroleague takımında oynamak istiyor dedikodusu var haber niteliğinde değil...

Sofo getirilecekse Tanju'nun dediği gibi üçüncü 5 numara oynayabilecek biri de gerekir. Sofo P yüzdeyle oynayan bir adam, ya karşı takımı ve uzunları tek başına yıkıp geçiyor ya faul probleminden bütün maç kenarda oturuyor, tekrar girse bile maçtan kopmuş oluyor. Bu şartlar altında üçüncü uzun olarak, çok istemesem de en mantıklı tercih E.Dudley olur herhalde. Hem Türk statüsü olacak, hem uyumlu, hem de yedek kalmayı sorun etmez. O bölgeye 3. kişi yabancı alınamaz sonuçta.

Oktay Hoca, Efes'e gitmeseydi Kerem Gönlüm'ü alma ihtimalimiz vardı, ama bence artık yok. Tam Oktay Hoca'nın istediği tarzda bir oyuncu, hırslı ayakları çabuk, ikili oyun oynayabiliyor, üstelik yerli. Bazı spor sitelerinde dolaştığı gibi, Kerem Gönlüm'ü kalmaya ikna etmiştir bence.

K.G gelemeyeceği için İlkan'a kesin ihtiyaç var. İlkan ve Cevher beraber yetersiz kalırlar, oraya da bir yabancı gerekecek.

Engin transferi, riskli de olsa çok iyi, az uğraşmadık önceki seneler almak için. Engin'i aldıktan sonra, Oktay Hoca'nın gidişine bir kez daha üzüldüm. Tam ona göre bir oyuncuydu.

Tutku maalesef gidecek gibi, benim bildiğim Ergin Ataman Tutku'yu şu şartlar altında takımda görmek istemez, maalesef Ender'le devam etmek zorundayız. Ender'den nefret ettiğimden değil(gerçi istikrarsızlığı ve saçma tercihleriyle az saç baş yoldurmadı), Tutku ve Ender seçiminde tabii ki Tutku çok daha fazla katkı veriyor ve tabii ki bizim takımın ona çok daha fazla ihtiyacı var.

Gordon'u tutmak için uğraşmayan yönetime ve Ergin Ataman'a artık bir şey bile demiyorum. Kaçınılmaz bir son olduğu için zevk almaya çalışıyorum. Hayır ne olurdu Gordon tutulsa. Gordon 2 numara yerine 1 numarada oynatılırdı, Tutku ve Engin üçlüsü ile 1 numarada harika rotasyon oluştururdu. Her şey iyi oyuncu kötü oyuncu mu, daha iyisi gelir diyor herkes. Böyle oynayan, böyle heyecanlandıran kaç tane adam gelip geçiyor Türkiye'den?

Shipp'in kalacağını düşünüyorum her şeye rağmen, ama Ergin Ataman'ın sağı solu da belli olmaz gerçi. Türk statüsünde oynaması için son senesi kalan Shipp'i de elinden çıkarırsa yönetim-Ataman el ele tüyü de dikmiş olurlar herhalde.

Bu arada hala Cenk diyenler var ya, Ender'e, Andric'e, Lakovic'e basit top kaybı yapıyor, potansiyelini sahaya yansıtamıyor diye sallayıp duruyordunuz, şaka mısınız şimdi hepsinin toplamından daha beter bir oyuncuyu istiyorsunuz? Neymiş potansiyelliymiş,neymiş gençmiş.. Ya bırakın bi, Cenk'in işi geçti, çıkıp 5-6 maç ortalamanın üzerinde oynayacak diye takımdaki genç oyuncuların önünü kesmenin anlamı yok. Cenk oynayacağına alt yapıdan biri oynasın daha iyi, hiç değilse tecrübe kazanır.

Son olarak takımda her pozisyona birer yabancı gerekiyor orası kesin, her pozisyona birer yabancı alındığında Shipp ile beraber 6 yabancı oluyor. Bu şekilde 3 numarada yine açık kalıyor. Yabancı Skorer+Shipp+Göksenin üçlüsü iki numarada oynatılıp, yerli bir 3 numara aramak mı, yoksa Shipp'i bir sene daha kendi bölgesi olmayan 3 numarada alınacak yabancı oyuncuyla beraber oynatıp, yerli bir skorer mi aramak gerekiyor emin değilim.

Edit: Sofo'nun getirileceğini düşünmüyorum, bence her takım bünyesinde görmek isteyecekken Eurocup takımına gelmez. Bizimkiler para yağdırırsa da o transferin anlamı olmaz. Gerçi Eurocup'da mücadele edeceğimiz bir sene de Sofo gibi bir oyuncuya yönelmek de gereksi ya bence neyse.

Cenk artık olgunluk döneminde, kesinlikle kadro derinliği ve oyun açısından katkıları olacaktır. Velickovic hamlesi harika olur eğer olursa iç-dış dengesi açısından da çözüm üretilmesi çok zor bir yapıya kavuşuruz.

Bir açıklama var buradan devam

Emiliano Carchia ‏@SportandoBasket
Offer from Galatasaray for Big Sofo is on the table 'nothing more' said to @IAmDPick Schortsanitis' agent

Sofo çok abartılıyor gibi geldi bana. Eyvallah iyi oyuncu, özellikle boyalı alanda topu indir ona takır takır atsın sayıları ama eksileride çok. İkili oyunlarıda berbat, çok hantal, foul problemine her maç ama her maç giriyor. Bu yüzden 15-20 dakika arası süre alabiliyor anca. Sofo ile yola çıkarsan seni yarı yolda bırakır, 3-4 maç inanılmaz performanslar gösterir ama bir çok maçta saç baş yoldurur.

Ahanda oyuncudan anlamayan iki klüp daha yalnız bu iş zor belli ki ancak dişe dokunur bir fark olursa tercih eder bizi Ha bir de iyi bir Ortodoks ise İstanbul cazip olabilir :)

Ahanda oyuncudan anlamayan iki klüp daha yalnız bu iş zor belli ki ancak dişe dokunur bir fark olursa tercih eder bizi Ha bir de iyi bir Ortodoks ise İstanbul cazip olabilir :)

Laf çarpma :D O takımların Sofo'yu Avrupa'nın en iyi uzunu olarak istemedikleri Avrupa'nın insan evladı pivotlarını yerle bir edecek bir yetenek olduğunu düşünmedikleri düşüncesindeyim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...