Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kesin olan birşey varki bu kadar olaydan sonra bu sene başarısız olursak başkanından malzemecisine kadar çok ciddi tepki alacaklar.Basketbol ile ilgilenen herkesin bunun farkında olduğunu varsayarak ciddi adımlar bekliyorum.Yoksa kendileri bilir!

Kubilay Keçeli ‏@kubilaykeceli
DHawkins ile dun aksam telefonda konustum ve GS ile her konuda anlastigini soylemisti fakat son dakika fikir degisikligi ile FB ile anlasti.

Açıkçası sevindim olmamasına, ekstradan bütçeden harcamaya gerek yoktu.

Çok iyi isimler gelecek herkes bunu bilsin, kimse karamsarlığa kapılmasın !..

Demek ki aylarca konuşmaya gerek yokmuş son bir dakika da olsa adam gibi istiyorsan alabiliyormuşsun oyuncuyu. Sorun Hawkins de değil sorun bizim yönetimin ihmalkar ama bir o kadar da herşeyin farkındayız tavrı.. İnsanı sinir eden bu. Almayacağız kimseyi deseler kimse bu kadar sinirlenmez..

Asıl acı olan da bu ya yönetime güvenmeyip koçundan medet ummak son çare...

Basketbolda güven ve istikrar konusunda sabıkalıyız. Bu yüzden yönetimle ilgili soru işaretleri normal. Benim bu soru işaretlerini gidermekteki argümanım Ergin Ataman. Ergin Ataman'ı çok sevdiğimden vs. değil. Ergin Ataman başarı endeksli bir adamdır, kendisine verilen imkanlara vs. çok bakar, işini sağlama alır. Bundan önce bize gelmezken bu sebepler etkiliydi, Beşiktaş'tan ayrılırken sponsor ve bütçe sıkıntısı etkiliydi.. Bize gelmesinde de sunduğumuz imkanlar, bütçe etkili olmuştur. O bütçeyi de ergin Ataman'a verdikten sonra, bir şekilde takımını kurar. Bu işte gayet iyi bir koçtur, hatta en iyi yaptığı iş bu takım kurma olayı. Basketbol transferlerinde koçun etkinliği ve rolü göz önüne alındığında, biraz daha sakin olmak gerekli diye düşünüyorum.

Sadece bir konuyu belirticem. Biz futbolda yarım puanla şampiyon olmadık. 9 puan farkla bitirdiğimiz ligde puanımızı ikiye böldüler. Yani puanlarımızı sildiler. Yoksa ortada öyle bir durum yoktu. Bu söylem kusura bakılmasın ama febenin uydurduğu bir argümandır. Play-off denen ve ligtv tarafından piyasaya çıkartılan zımbırtı olmasaydı 3 hafta önceden şampiyonluğu ilan edebilirdik.

Basketbolda güven ve istikrar konusunda sabıkalıyız. Bu yüzden yönetimle ilgili soru işaretleri normal. Benim bu soru işaretlerini gidermekteki argümanım Ergin Ataman. Ergin Ataman'ı çok sevdiğimden vs. değil. Ergin Ataman başarı endeksli bir adamdır, kendisine verilen imkanlara vs. çok bakar, işini sağlama alır. Bundan önce bize gelmezken bu sebepler etkiliydi, Beşiktaş'tan ayrılırken sponsor ve bütçe sıkıntısı etkiliydi.. Bize gelmesinde de sunduğumuz imkanlar, bütçe etkili olmuştur. O bütçeyi de ergin Ataman'a verdikten sonra, bir şekilde takımını kurar. Bu işte gayet iyi bir koçtur, hatta en iyi yaptığı iş bu takım kurma olayı. Basketbol transferlerinde koçun etkinliği ve rolü göz önüne alındığında, biraz daha sakin olmak gerekli diye düşünüyorum.

Yok ben zaten sana katılıyorum. Ama Ergin Ataman'a yönetimden fazla güvenmemiz saçmalık. Hani o bir çalışandı yukarıdakiler işveren ya o yüzden söylüyorum.

Sadece bir konuyu belirticem. Biz futbolda yarım puanla şampiyon olmadık. 9 puan farkla bitirdiğimiz ligde puanımızı ikiye böldüler. Yani puanlarımızı sildiler. Yoksa ortada öyle bir durum yoktu. Bu söylem kusura bakılmasın ama febenin uydurduğu bir argümandır. Play-off denen ve ligtv tarafından piyasaya çıkartılan zımbırtı olmasaydı 3 hafta önceden şampiyonluğu ilan edebilirdik.

Sene başında belli olan bir kuralla yarım puanla şampiypn olduk kandırmayalım kendimizi. Son hafta yenilseydik bak bakalım o 9 puandan bahseden mi oluyordu. Kupa mı veriyorlardı bize. Adamların şikesi tescillendi adamlar zafer bayramı kutluyor biz burada neyi konuşuyoruz...

Son hafta yenilseydik olmamış bir olayın varsayım üzerine tekrar kurgulanması. Yenilmedik ve zaten şampiyon olduk. Konu sapıyor ama yazmak durumundayım. O zaman ikinci hafta "sıfır korner" kazanan rakibe insan zekasının kavrayamayacağı biçimde yenilmemiş olsaydıK, senin varsaydığın son maçta yenilseydik, durumuna gelmezdik. Play-off sezon başında belirlenmedi. Sezon başı diğer sezonun tescili ile başlar. Sezon başladıktan sonra hukuk dışı bir şekilde statü değiştirildi. Fatih Terim bir iftar yemeğinde önümüze kitapçık dağıttılar daha önce haberimiz yoktu dedi. Bu olaylarda şike olaylarından sonra çıktı. Neden acaba? Bu futbolla ilgili son yazımdır. Konu dağıldı kusura bakmayın ama bu febe üretimi daha doğrusu onlar tarafından uydurulmuş ve şampiyonluğu değersizleştirmek için piyasa sürülen söylem paketlerine cevap vermem gerekiyordu.

İşte bizim taraftarın klasik tutumları yine başladı :D

İsimler ortaya çıkınca Ligde Şampiyon ve EuroCup da final oynuyoruz ama tersi olunca sessizlik ki ben bu durumu sessizlik değil fırtına öncesi sessizlik olarak görüyorum hemen arabesk moduna giriliyor...

O kadar kaliteli isimler dolaşıyorki bu oyuncular hemen olmaz, tek isteyeni biz değilizki hemen ilk teklife gelsinler, sabredin Ergin koç çok iyi isimleri getirecektir beklediğimize değmiş diyeceğiz hepimiz benim inancım tam...

Evet :)

Geçen sezon 600 bin dolara oynamış 30 yaşındaki oyuncuya 3 senelik kontrat yapıp yıllık 1,5 milyon dolar/euro vermek mi transfer başarısı oluyor? :) Fenerbahçeli yorumcular sonra çıkıp diyor ki, bu takım neden top 16'dan yukarı gidemiyor? Sen piyasa değerinin 2-3 katına oyuncu alırsan gidemezsin tabii...

Önümüzdeki sezon için forumda Hawkins'in alınmasını isteyen muhtemelen ilk kişiyim. Ancak öyle şartlar ortaya çıktı ki, Hawkins neredeyse Diamantidis sınıfına girdi. Daha sonra "aman, kalsın; Hawkins'in yaptığını yapacak oyuncu mu yok?" dedim içimden...

Bunu bir transfer zaferi olarak görenler yanılıyor. Başarısızlık olarak görenler daha da yanılıyor. Bana göre bir oyuncunun piyasa fiyatı neyse maksimum 100-200 bin üzerine çıkılıp alınmalı. Ötesi zarardır. Bir de burada ve bazı yerlerde Ünal Üysal sanki cebinden veriyormuş gibi yorumlar okuyorum. Böyle birşey yok. Bütçe belli, oyuncu havuzu belli. Çok istenen bir oyuncu olursa başkandan özel yetki istenir, olay budur. Galatasaray'ın çok iyi bir teknik ekibi var. En iyi şartlarda, en iyi oyuncıları getireceklerini düşünüyorum.

Evet bos konusanlar tayfasi yine dolmus. Yine yaziyorum fb'ye tesekkur ederim bize bu transfer calimini attiklari icin.
Erdal cok karamsarsin bu takim yine sampiyonluga oynar. Aklima Gordon geldiginde ki karamsarlik geldibirden. Dunyasi Bonsu ve Hawkins den ibaret olanlar uzulmeye devam etsinler.

Evet :)

Geçen sezon 600 bin dolara oynamış 30 yaşındaki oyuncuya 3 senelik kontrat yapıp yıllık 1,5 milyon dolar/euro vermek mi transfer başarısı oluyor? :) Fenerbahçeli yorumcular sonra çıkıp diyor ki, bu takım neden top 16'dan yukarı gidemiyor? Sen piyasa değerinin 2-3 katına oyuncu alırsan gidemezsin tabii...

Önümüzdeki sezon için forumda Hawkins'in alınmasını isteyen muhtemelen ilk kişiyim. Ancak öyle şartlar ortaya çıktı ki, Hawkins neredeyse Diamantidis sınıfına girdi. Daha sonra "aman, kalsın; Hawkins'in yaptığını yapacak oyuncu mu yok?" dedim içimden...

Bunu bir transfer zaferi olarak görenler yanılıyor. Başarısızlık olarak görenler daha da yanılıyor. Bana göre bir oyuncunun piyasa fiyatı neyse maksimum 100-200 bin üzerine çıkılıp alınmalı. Ötesi zarardır. Bir de burada ve bazı yerlerde Ünal Üysal sanki cebinden veriyormuş gibi yorumlar okuyorum. Böyle birşey yok. Bütçe belli, oyuncu havuzu belli. Çok istenen bir oyuncu olursa başkandan özel yetki istenir, olay budur. Galatasaray'ın çok iyi bir teknik ekibi var. En iyi şartlarda, en iyi oyuncıları getireceklerini düşünüyorum.

Aynen katılıyorum :)

Zaten Ergin ATAMAN veya şubeye yakın olan isimler detayları paylaşır neden olmadı vs...

Ama gerçekten Hawkins öyle bir yere konumlandırıldıki sanki tek başına BKJ MİLANGAZ'ı şampiyon yapmış o gelmezse yok olduk, bittik biz. Evet şampiyon bir oyuncudur ama o istediği ücret + menajer + BKJ verilecek para değerinden kat be kat fazla bir hesap çıkaracaktı bütçeden böyle ekstra harcama yapmak gereksizdi. Çünkü Ergin koç daha uygun ücretlere daha iyi oyuncuları getirebilir ve getirecektirde.

Burada felaket tellallığı yapanlar gelecek isimlerden sonra utanacaklardır.

Hawkins 1 yıllık bu yılki maliyeti neredeyse 2 Milyon $ bence çok fazlaydı, hakkımızda en hayırlısı oldu, FBÜLKER'e teşekkür etmek lazımbizi bu haddinden fazla harcamadan kurtardığı için...

Bence bu konuyuda fazla uzatmanın anlamı yok, herkes için hayırlı olsun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...