Oyuncu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Harbiden midem bulandı benim şu lokavt olayından. İstemiyorum kardeşim kimseyi beni,bizi takımımızla başbaşa bırakın. Kim neyi alıyorsa alsın satıyorsa satsın. Ben yerdeki topa 3 kişinin atladığı takımın oyuncularını seviyorum ve istiyorum. Başarının müptelası değiliz ya da kazanmayı şartlandırmadık biz. Onurlu bir mücadele varsa onu,bunu düşünmeden bu çocukların yanında olalım..

Sen istemiyor olabilirsin. Ama ben istiyorum! EL finalleri İstanbul'da. NBA sezonu iptal! Neden bu fırsayı herkes değerlendirirken biz değerlendirmiyoruz? Sen ömrünün sonuna kadar her topa atlayan ama hiç bir kupa kazanamayan onurlu (NBA'den gelecek olanlar onursuz mu oluyor? o da ayrı bir konu) takımı seyretmek istiyor olabilirsin. Ama ben her topa atlamayan fakat kupaların çoğunu toplayan -sana göre- onursuz bir takım seyretmek istiyorum!

Bak Prokom Derrick Rose ile ilgileniyormuş. O adam tek başına bizi yenecek adam. Hem de İstanbulda. Top 16 ya kalamayınca ve ligde play-off yarı finalinde Derron'lu Beşiktaşa veya misalen Kevin Durant'li Fenerbahçe'ye elenince de aynı düşüncelere sahip olacak mısın?

Geçin bu idealist taraftar ayaklarını.

Sen istemiyor olabilirsin. Ama ben istiyorum! EL finalleri İstanbul'da. NBA sezonu iptal! Neden bu fırsayı herkes değerlendirirken biz değerlendirmiyoruz? Sen ömrünün sonuna kadar her topa atlayan ama hiç bir kupa kazanamayan onurlu (NBA'den gelecek olanlar onursuz mu oluyor? o da ayrı bir konu) takımı seyretmek istiyor olabilirsin. Ama ben her topa atlamayan fakat kupaların çoğunu toplayan -sana göre- onursuz bir takım seyretmek istiyorum!

Bak Prokom Derrick Rose ile ilgileniyormuş. O adam tek başına bizi yenecek adam. Hem de İstanbulda. Top 16 ya kalamayınca ve ligde play-off yarı finalinde Derron'lu Beşiktaşa veya misalen Kevin Durant'li Fenerbahçe'ye elenince de aynı düşüncelere sahip olacak mısın?

Geçin bu idealist taraftar ayaklarını.

Kerim Bey siz lafı nerenizden anlıyorsanız oranıza göre yorum yapıyorsunuz. Şu anda lig oynanırken Euroleague devam ederken ve kadromuzda haddinden fazla şişkin iken takıma takviye düşünülüyor. Bu oyuncuların psikolojisini düşünün bir de. Yarın Barcelona maçımız var ve bu maça sizin Derrick Rose'larınız,Kevin Durant'larınız çıkmayacak. Sahada yine Ender Arslan,Tutku Açık,Furkan Aldemir,Mert Shumpert olacak. O oyuncuların yerine koyun biraz kendinizi.
Çalıştığınız işyerinde sizin pozisyonunuza başka birilerini getirmek isteseler hem de hiçbir neden yokken sizin canınız sıkılmaz mı ? Bu tarafından bakmak konuya, hiç de zor değil. Ayrıca bütçemizi düşünmeden burada hayaller dünyasına giren siz ve sizin gibi arkadaşlar var. Sanırım siz hayatınız boyunca da cebinize bakmadan alışveriş yapıyorsunuz. Durum onu gösteriyor..

Kerim Bey siz lafı nerenizden anlıyorsanız oranıza göre yorum yapıyorsunuz. Şu anda lig oynanırken Euroleague devam ederken ve kadromuzda haddinden fazla şişkin iken takıma takviye düşünülüyor. Bu oyuncuların psikolojisini düşünün bir de. Yarın Barcelona maçımız var ve bu maça sizin Derrick Rose'larınız,Kevin Durant'larınız çıkmayacak. Sahada yine Ender Arslan,Tutku Açık,Furkan Aldemir,Mert Shumpert olacak. O oyuncuların yerine koyun biraz kendinizi.
Çalıştığınız işyerinde sizin pozisyonunuza başka birilerini getirmek isteseler hem de hiçbir neden yokken sizin canınız sıkılmaz mı ? Bu tarafından bakmak konuya, hiç de zor değil. Ayrıca bütçemizi düşünmeden burada hayaller dünyasına giren siz ve sizin gibi arkadaşlar var. Sanırım siz hayatınız boyunca da cebinize bakmadan alışveriş yapıyorsunuz. Durum onu gösteriyor..
imza...

Önceki sayfaları pek okumadam ama transfer tartışmalarını düşününce neler yazıldığını tahmin edebiliyorum. Bir kısım Kobe,Howard gibi yıldızları fırsat varken hamle yapalım diyerek istemiştir; bir kısımda takım olmak, mevcut oyuncuların moral durumu gibi nedenlerle kimse alınmasın moduna girmiştir.
Son Efes ve kaybedilen Kazan maçları ne kadar mücadele etsekte hücüm silâhlarımız durduğunda maç kazandıran bir-birkaç adama ihtiyacımız olduğunu ortaya koydu. Evet yüreklerini ortaya koydular, bende gururla izledim. Ancak unutmayalım ki oyuncularımızın bazıları EL'in üst düzey takımlarında oynayabilecek seviyede değil ya da ancak görev adamı olarak kadroda olabilir.
Kadınlar F8 bizim evsahipliğimizde İstanbul'da ve yapılan transferler ortada; belki de en iddialı takımız. EL F4'ü İstanbul'da, NBA lokavt durumu kişisel mahkemeler boyutuna gelirse ki sendika kendini lav etti, rakiplerimizin Türk NBA oyuncularını alacağı konuşulurken hatta Prokom'un bile Rose gibi bir isimle adı anılırken istemezuk tavrı doğru gelmiyor bana.
İsteyelim ama mevcut oyuncularımızı kırmadan, durumu iyi anlatıp EL ve lig rakiplerimizin de tavrı takip edilip bir hamle yapmalıyız. Hatta onlardan önce davranmalıyız. Parçalıyı Sami Yen'de giyen Kobe'yi neden Abdi İpekçi' de izlemeyelim, meselâ sezon başı Malaga'ya imza atabileceğini söyleyen bir Howard'ı neden Abdi İpekçi' de izlemeyelim? "Ben kaynak olmayacağım, kulübün dinamiklerini harekete geçirip kaynak yaratacağım" diyen sayın başkanımız Ünal AYSAL' ın bu defa "kaynak" olmasını istiyorum. Yoksa Kobe'yi, Howard'ı yine izleriz Abdi İpekçi'de ama rakip takım forması ile.

Önceki sayfaları pek okumadam ama transfer tartışmalarını düşününce neler yazıldığını tahmin edebiliyorum. Bir kısım Kobe,Howard gibi yıldızları fırsat varken hamle yapalım diyerek istemiştir; bir kısımda takım olmak, mevcut oyuncuların moral durumu gibi nedenlerle kimse alınmasın moduna girmiştir.
Son Efes ve kaybedilen Kazan maçları ne kadar mücadele etsekte hücüm silâhlarımız durduğunda maç kazandıran bir-birkaç adama ihtiyacımız olduğunu ortaya koydu. Evet yüreklerini ortaya koydular, bende gururla izledim. Ancak unutmayalım ki oyuncularımızın bazıları EL'in üst düzey takımlarında oynayabilecek seviyede değil ya da ancak görev adamı olarak kadroda olabilir.
Kadınlar F8 bizim evsahipliğimizde İstanbul'da ve yapılan transferler ortada; belki de en iddialı takımız. EL F4'ü İstanbul'da, NBA lokavt durumu kişisel mahkemeler boyutuna gelirse ki sendika kendini lav etti, rakiplerimizin Türk NBA oyuncularını alacağı konuşulurken hatta Prokom'un bile Rose gibi bir isimle adı anılırken istemezuk tavrı doğru gelmiyor bana.
İsteyelim ama mevcut oyuncularımızı kırmadan, durumu iyi anlatıp EL ve lig rakiplerimizin de tavrı takip edilip bir hamle yapmalıyız. Hatta onlardan önce davranmalıyız. Parçalıyı Sami Yen'de giyen Kobe'yi neden Abdi İpekçi' de izlemeyelim, meselâ sezon başı Malaga'ya imza atabileceğini söyleyen bir Howard'ı neden Abdi İpekçi' de izlemeyelim? "Ben kaynak olmayacağım, kulübün dinamiklerini harekete geçirip kaynak yaratacağım" diyen sayın başkanımız Ünal AYSAL' ın bu defa "kaynak" olmasını istiyorum. Yoksa Kobe'yi, Howard'ı yine izleriz Abdi İpekçi'de ama rakip takım forması ile.
Hem ülkemizin sosyo-ekonomik gerçeklerini hem de basketbol ve spor kültürümüzü gözönüne alarak düşünmekte ve konuşmakta fayda var. Basketbol maçları 5 TL (yazıyla beş Türk Lirası) olmasına rağmen bu maçlara para vermeden girmeye çalışan bir dolu insan var Abdi İpekçi'nin etrafında. Bu kişilerin derdi ne basketbol seyretmek ne de NBA yıldızı görmek. Çoğu, hakemin verdiği kararın ne olduğunu dahi anlamadan maçları izliyor. Pardon maç falan izlemiyor, bağırıyor, çağırıyor, küfrediyor, deşarj oluyor ve gidiyor.
O salonun tamamı dolu olsa bile elde edilen bilet parası 50-60 bin lira civarında olur ve o maçın masrafını dahi zor karşılar. Bu şubelerin gelirleri gerçekten çok düşük. Biz 2-3 sene öncesine kadar bayan takımı küme düşen erkek takımı yerlerde sürünen bir kulüptük. Bizim kulübümüzün ekonomisi henüz erkekler EL'de kafaya oynayacak paralara ve vizyona sahip değil. Bunu yaratmak zaman gerektirir. NBA'de bu sene olup bitenler göreceksiniz ki Avrupa basketboluna çok zarar verip sel gibi etki bırakacak.
Bizim gerçekçi olup, gerçeklerimizi ve geleceğimizi görüp planlı programlı ve vizyon sahibi bir kulüp olarak yola devam etmemiz gerek.

Tugay Aktepe 'dan Alıntı
Harbiden midem bulandı benim şu lokavt olayından. İstemiyorum kardeşim kimseyi beni,bizi takımımızla başbaşa bırakın. Kim neyi alıyorsa alsın satıyorsa satsın. Ben yerdeki topa 3 kişinin atladığı takımın oyuncularını seviyorum ve istiyorum. Başarının müptelası değiliz ya da kazanmayı şartlandırmadık biz. Onurlu bir mücadele varsa onu,bunu düşünmeden bu çocukların yanında olalım..

Vaybe atlayan zıplayan olsun ama bayan basketteki taurasi tina tarzı oynadığı basket kaliteli isimleri seyretmektense şu ömrü hayatımızda bir kobe bir durant bir willims tazı oyuncular insanların kabulu olmayabiliyor turgay arkadaş katılmıyorum ama sonuçta bu onun düşüncesi ve saygı duymak zorundayız.

Turgay'in yazdiklarini daha dikkatli okuyun bence. Eger hamle yapilacaksa twk heyet yonetim kararini verir. Burada yaygara kopartipta mucadeleye saygisizlik etmeyelim.

Gonul tabi ki yazdiginiz isimlerin hepsini ayri ayri ister ama sahsen ben hamle yapilmayacak gibi dusunup ona gore hareket etme taraftariyim.

Bir tek soz soyleyip cekiliyorum.

Istenilen Kobe, Dwight, Durant gibi oyunculardan ikisinin kulube toplam maliyeti senelik 13-15 milyon dolar civari olacaktir. (Tahmini. Daha fazla da olabilir.) Bu miktarin sezon butcesinin en az 1.5 kati oldugu acikken sizce boyle bir hamle yapilir mi?

Koc ister, yonetim alir. Bu ayri mevzu. Isin sadece maddi boyutunu gozler onune serelim ki ayaklarimiz biraz yere bassin.

Hala iki oyuncu alıp eurolig şampiyonluğunu kazanacağımızı düşünenler var.:D

Beşiktaş ligde biraz iyi gidince fena gaza gelinmiş bu konuda.Adamın aklını alırlar euroligde,öyle iki oyuncu aldım,iş bitmiştir gibi söylemler hakikaten çok komik.:D

Hala iki oyuncu alıp eurolig şampiyonluğunu kazanacağımızı düşünenler var.:D

Beşiktaş ligde biraz iyi gidince fena gaza gelinmiş bu konuda.Adamın aklını alırlar euroligde,öyle iki oyuncu aldım,iş bitmiştir gibi söylemler hakikaten çok komik.:D
Ben bu görüşe katılmıyorum, bir oyuncu bir takımı şampiyon yapabilir.Bunun birçok örneği var tarihte en yakın örneğide şampiyon olamasalarda Makedonya'yı örnek verebilirim,Bo Mccaleb etrafında yaptıkları.Ama bu yazdığının tamamiyle yanlış olduğunuda düşünmüyorum.Çünkü bir takım eğer bir oyuncu üzerine kurulursa başarı belirli bir süreç sonrasında gelir ve bu başarı genellikle geçicidir.Deron Williams şuan muhteşem oynuyor,belki sezonu lider tamamlayacaklar kabul ama önemli olan sadece bugün olmamalı bizim için.Bu yüzden ben büyük yıldızlara karşıyım.Ama nolabilir derseniz ortalama üstü bir Nba oyuncusu takımımıza katılabilir.(Josh Smith,Tayshaun Prince,Brandon Bass gibi)Bu oyuncular seneye geri dönseler bile takımımız çok büyük bir güç kaybı yaşamayacaktır.

görünen o ki birçok avrupa kulübü nba yıldızlarını kaparak seviye atlayacaklar.ben de önceleri nba yıldızlarının takımlara olumsuz yansıyacağını düşünüyordum ama deron ve shefelosa örnekleri kapı gibi duruyor.bu bir fırsattır.açıkça söylüyorum.çok eksiğimiz var.ve bazı eksikler takviye yapılmazsa kapanmayacak.uzun rotasyonumuzda 1 kişilik eksiklik var ve mutlaka şut istikrarı olan bir 3 numara gerekiyor.iş ahlakı,sporcu duruşu ile luol deng cuk oturur.uzun pozisyonunda amare olabilir.bu rüzgarı lehimize çevirmezsek NE KUPADA NE LİGDE NE AVRUPADA BAŞARILI OLAMAYIZ.

Bir mucize gerçekleşsede lokavt hemen bitse.Sendikanın lav edilmesiyle Euroleague mini Nba olacak gibi.Durant,Kobe tarzı süper star beklemiyorum ama kesinlikle bizde faydalanmalıyız.Bunu lig için söylüyorum,çünkü EL de ilk sezon için zaten büyük başarılar beklemiyor kimse.Top 16 çok güzel bir başlangıç F8 ise şahane bizim için.Ama lig ciddi olarak zorlaştı.Bjk,bile lokavt sayesinde potaya girdi ki başka hamlelerde gelebilir.Yine Efes ve fb bu fırsatı kaçırmayacak.Makul bir ücretle Nba den gelecek iyi bir oyuncuya koçun da hayır diyeceğini düşünmüyorum.İlla yıldız üzerine odaklanmamak lazım misal Sefolasha fb de sadece EL de oynuyor ve ciddi katkı veriyor.Kısacası lokavtı görmezden gelmemeliyiz.

Prokom alsın Rose'u.Bizi İpekçide yenerlerken denge diyenler erken elendik falan demesin.KK Zagreb bile kadrosunu güçlendirme derdinde olduğumuz yerde sayalım biz.

Prokom bu sene bütçe yok diye o kadar zayıfladı, Gee'yi bile tutamadılar elde ama şimdi Rose haberlerinin gelmesi komik. Beşiktaş gibi başarıdan çok şov amaçlı bir transfer idrak edin bunu.

Prokom alsın Rose'u.Bizi İpekçide yenerlerken denge diyenler erken elendik falan demesin.KK Zagreb bile kadrosunu güçlendirme derdinde olduğumuz yerde sayalım biz.

Onur onu nerden cikardin merak ettim? Nerden biliyorsun oldugumuz yerde saydigimizi? İki gunde tum yildizlari İstanbul'a mi getirmeliydik? Oldu da yapmadik hamle; kimse bu takimin arkasinda durmayacak gibi uste bu koca bir hayal kirikligi.

Şu konuya açıklık getirmek istiyorum.Hiçbir sporcunun duygu ve düşüncelere Galatasaray'ın başarısı ve menfaatlerinden daha önemli değildir.Tutku da Shumpert da Furkan da bizim canımız kanımız.Ama bu oyuncuların psikolojilerinden önde gelen birşey var.O da Galatasaray'ın menfaatleridir.Bu başarıya ortak olmak isteyen oyunculardan kurulu bir kadro zaten mevcut.Dengeler değiştiği için kaliteli oyuncu takviyesi şart.Bu devirde sisteme ayak uyduracaksın, yoksa başarı sağlanamaz.Elbette Galatasaray'ı başarı için sevmiyoruz ama bu demek değil ki başarı da istemiyoruz.Mücadele etmekten kaçınmayan gerekirse yere atlayan oyuncuların takviye edileceğinden şüphem yoktur.Oktay Mahmuti'ye güvenim sonsuz, gerekli olanı da yapacaktır.

o oyuncuların psikolojilerinin iyi olması da galatasaray menfaati için değil mi? menfaat sadece kobelere, durantlara mı bağlı.. bu sene başkaları para haracasın seneye nba varken biz psikolojisi düzgün kadromuz ve cebimizdeki kalan paramızla seneye şampiyonluklar alsak.. ilk defa euroleague e katılıyoruz, zaten kaç yıldır şampiyon da olamıyoruz.. bir sene daha beklemeye razıyım, yeter ki dengesiz iş yapıp bu seneyi kurtaralım derken sonraki seneleri kaçırmayalım..
15 m euro verip hiç kupa alamadan kapatırsak (çok da düşük ihtimal değil) bir çok şey kaybetme ihtimalimiz var..
yürekten oynayan, izletirken keyif veren bir takım ve coşkulu taraftarlarımız var.. kupa almak tabi ki muhteşem olur ama şimdilik bunların keyfini çıkarıp ayaklarımız yere basarak dengeli ilerlemekte fayda var..

Onur onu nerden cikardin merak ettim? Nerden biliyorsun oldugumuz yerde saydigimizi? İki gunde tum yildizlari İstanbul'a mi getirmeliydik? Oldu da yapmadik hamle; kimse bu takimin arkasinda durmayacak gibi uste bu koca bir hayal kirikligi.
Takımı her zaman destekleyeceğiz tabii ki Kaan abi.Ama Oktay hocanın söylemlerinden yola çıkarsak Songaila geldiğinde piyasada kalıplı 5 bulmak kolay mı demişti hatırlarsan. Şimdi gayet yeterli sayıda her tarzda oyuncular var.İmkan varsa isterim ama ben illaki Howard,Kobe gelsin demiyorum.3 numaraya gelecek bir Kleiza takıma inanılmaz güç katar.Aynı şekilde 4 numaraya Songaila yerine iyi bir 4 numara fark yaratır.Riera,Elano gibi adamlara yıllık 3 milyon euro var da Amareye mi yok?Bu klüp kimlere ne paralar ödedi.Böyle sıradışı bir dönemde yöneticiler kaynak yaratamıyorlarsa bir zahmet bıraksınlar o görevlerini

Şubeyi yönetenlerin basketbol bilgisine ve ufkuna güvenmiyorsanız da takımın başındaki isme güvenin birazcık. Emin olun O da en az bizim kadar takımın başarılı olmasını istiyordur. Lokavtın bitmeme ihtimali nedeniyle ligde ve EL´de güç dengelerinin değişeceğinin farkındadır en az bizim kadar.

21 sene beklemenizi istemiyoruz yahu, 1-2 sene daha. : )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...