RAP Müzik

Şaka bir yana Tugay kardeşim bu yarışmaya başvuru falan yapmayı düşünüyor musun? Hani başvuru yapar da katılırsan destekleriz seni. :)

Burak Ceyhan' Alıntı:
Şaka bir yana Tugay kardeşim bu yarışmaya başvuru falan yapmayı düşünüyor musun? Hani başvuru yapar da katılırsan destekleriz seni. :)

Burak kardeşim; aslında düşünmüyor değilim ama başarılı olacağımı sanmadığım için soğuk bakıyorum.

Geçen yıl üzerinde çalıştığımız parçaları yapabilseydik bu yarışmada kesin yer alırdık.Ancak amatör programlarla çalışmayı benimseyemediğimiz için beatler ile liriklerimizi birleştirmeyi başaramadık.Çevremizde underground'da tanınan rapper arkadaşlarımızdan yardım istemedik.Aslında bu işi çok isteseydik onların stüdyolarında kayıt girebilirdik... Olmadı,üzülüyorum bazen.

Emre Doğan' Alıntı:
Burakcım bırak katılmasın sonra televizyonunun ekranı falan patlar Tugayı dinlerken falan :p :p

Sana yaptığım o meşhur CD'ler var ya Emre, işte o CD'leri birgün kendi parçalarımla dolduracağım.
Bu defa bench olmadan smaç basarsın gaza gelip. :)

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Emre Doğan":150gv9nn]Burakcım bırak katılmasın sonra televizyonunun ekranı falan patlar Tugayı dinlerken falan :p :p

Sana yaptığım o meşhur CD'ler var ya Emre, işte o CD'leri birgün kendi parçalarımla dolduracağım.
Bu defa bench olmadan smaç basarsın gaza gelip. :)[/quote:150gv9nn]

Olum gaza gelmek istesem kendime bir parça yaparım o muhteşem sesimle yine gaza gelirim:) Sen önce bir CD vermeyi becerde senin parçaların eksik kalsın :)

Tugay Aktepe' Alıntı:
Burak kardeşim; aslında düşünmüyor değilim ama başarılı olacağımı sanmadığım için soğuk bakıyorum.

Geçen yıl üzerinde çalıştığımız parçaları yapabilseydik bu yarışmada kesin yer alırdık.Ancak amatör programlarla çalışmayı benimseyemediğimiz için beatler ile liriklerimizi birleştirmeyi başaramadık.Çevremizde underground'da tanınan rapper arkadaşlarımızdan yardım istemedik.Aslında bu işi çok isteseydik onların stüdyolarında kayıt girebilirdik... Olmadı,üzülüyorum bazen.

Olsun kardeşim yine de katılmak istiyorsan şansını dene, oraya katılıpta başarıl olanlarda başarılı olamayacağını düşünüyor ama işte şansta var,torpilde yine de şansını dene derim eğer katılma gibi bir şansın varsa.

Burak aslında Juri'deki isimler de beni hiç tatmin etmedi açıkçası...
İçlerinde bu işi adam gibi yapan ve yıllardır emek harcayan saygı duyulacak tek bir isim var. O da Ceza...

Şu açıdan bakarsak; yarışmaya katılan MC'lere Juri'de bulunan kişilerin de pozitif bir elektrik vermesi gerekir. Bana öncelikle bu Juri'de kim olmalı deseler, aynı masada oturmaları pek mümkün olmayan Ceza ve Sagopa ilk iki isim olurlar.

Diğer iki isim için ise birçok seçenek olabilir.
Bayan bir MC olacağını düşünürsek Ayben ve Kolera'dan birisi olabilir ki tercihim kesinlikle Ayben olurdu...
Ayrıca diğer juri olabilecek değerli isimler Fuchs,Turbo,Sahtiyan.
Fuat düşünebileceğim en son isimlerden.

Bu arada Barış senin içinde birkaç tane şarkı yazayım..

Cherish ft Yung Joc -> Killa
Akon -> Shake down
D12 -> Rap game
Fat Joe -> Lean back
Ghetto Boys -> G-Code
G_Unit -> I like the way she do it

Hayata geçiremediğimiz projemiz olan albümün kapağının ilk hali...
Şarkılar eklendikçe tamamlanacaktı...

793.jpg

O gaza getirici şarkılara bir bakıyım...
Tugay Abi kapak ilgi çekici.Yarışmaya katılırsan destekleriz pek izlemem Sago olmadığı için ama senin için izler ve seni desteklerim...

Sefa Kadakal' Alıntı:
O gaza getirici şarkılara bir bakıyım...
Tugay Abi kapak ilgi çekici.Yarışmaya katılırsan destekleriz pek izlemem Sago olmadığı için ama senin için izler ve seni desteklerim...

Teşekkürler Sefa.
Biz bu kapağı yaptıktan sonra internette başka bir albüm kapağına rastladık.
Yanlış anlaşılmasın o kapağı örnek alıp kendi kapağımızı yapmadık.
Rastladığımız kapak bizim kimlerin yolunu takip ettiğimizin göstergesiydi...

8713.jpg

İstikrar'dan...

...Sebep beLirir azraiL ruhu çeker
Bedenin yükü rahat eder
Mal mülk o anda söner
Tüm faniler kara toprağa girer...

S.Nilay Kızılok' Alıntı:
İnanılmaz sözler.

[quote="Tugay Aktepe":23p3az6z]İstikrar'dan...

...Sebep beLirir azraiL ruhu çeker
Bedenin yükü rahat eder
Mal mülk o anda söner
Tüm faniler kara toprağa girer...
[/quote:23p3az6z]

Teşekkürler Nilay Abla.
Birkaç liriğimiz var böyle...

iyi madem bir dörtlükte henüz mahlası olmayan Küçük Reco'dan gelsin :)

Zevk-ü sefa içinde geçen bir ömrün
Son demindeyim , hepiniz gülüşün ...
Çerakçı iş başında , elinde asası ,
Elveda hayat , kulaklarımda ölüm selası ...

Rapstar programına azda olsa göz attım. Sanırım Türkiye'de rapin nerede olduğunu gösteriyor! Vasatı bile aşamayan bir program olmuş, arada Ceza ile Killa Hakan'ın düeti vardı da vaktim boşa gitmedi en azından.

Berk Tuna Tertipli' Alıntı:
Rapstar programına azda olsa göz attım. Sanırım Türkiye'de rapin nerede olduğunu gösteriyor! Vasatı bile aşamayan bir program olmuş, arada Ceza ile Killa Hakan'ın düeti vardı da vaktim boşa gitmedi en azından.

Berk söylediklerine kısmen katılıyorum.Katılmadığım nokta Rap müzik bu yarışma kadar kötü bir yerde değil.
Rapstar beklediğimden de kötü olmuş.
Juri konusunda yorum yapmaya bile değmez...
Sibel Tüzün,Ferhat Göçer(misafir) bunlar hangi sıfatla rap müzik hakkında yorum yapabiliyorlar acaba.
Yarışmacılar parçaları ezberleyememiş,ezberlese bile saçma sapan pop,slow şarkılarla feat atıyorlar.
Yarışmada herşey falso.
Ceza gibi bir değer nasıl böyle bir yanlış içine düştü gerçekten hayret verici...
Umarım yanlışlardan çabuk dönülür.
İlk hafta olduğu için karar verip kalıcı bir yorum yapmayacağım.
İlerleyen haftalarda yarışma için daha sağlıklı yorumlar yapabiliriz.

Yarışmadaki pop şarkılarına featlere olduğundan fazla sıkıldım,sinirlendim.
Ceza'nın Rapstar parçasından bir sözü;

'' İyi ki bir popstar olmadın,birden bire kendini bozacaktın... ''

Bravo Ceza bu yolda devam et üstad...

Tugay Abi selam,

Türkiye'de rap müzik ne yazık ki bu kadar kötü bir seviyede. Çok sevdiğim ve dinlediğim kişiler var ancak kaliteli, bu işi iyi yapan kişiler bir elin parmaklarının sayısını geçmiyorken neden bu kadar kötü seviyede olmadığını düşünüyorsun?