RAP Müzik

Tugay Aktepe' Alıntı:
Berk;

Ben Sagopa öyle düşünüyor diye bu düşüncelere sahip değilim.
Sagopa olsun,Ceza olsun veya Underground'dan herhangi bir rapçi olsun parçalarında bana pop müziğin basitliğini anlattılar.
Gerek diss diye tabir edilen dizelerinde,gerekse şarkı sözlerinde, çevrede dolaşan boş kelimelerle yapılan saçmalıkları benim farketmeme sebep oldu.

Ben sadece onlara teşekkür edebilirim.Çünkü bu saçma müzik türünü ben de dinliyordum zamanında. Ya da müzik dinlediğimi sanarak kendimi tatmin ediyordum...

Sen ne söylersen söyle Rap piyasasında popçular ile düet yapan,onları destekleyen bireyler bir adım dahi ileriye gidememeye mahkumdur.

Ben Rap'e Ceza ve Sagopa ile başladım.
Daha çok Ceza ağırlıklı diyebiliriz.
Ancak Ceza'nın Sezen Aksu,Burcu Güneş gibi popçular ile yaptığı featlerden dolayı araya sınır koydum. Çünkü bu adamdı bana bunu öğreten, '' İyi ki bir popstar olmadın,birden bire kendini bozacaktın '' dizelerini benimseten...

Tamam, sana anlatmışlar pop müziğin basitliğini çeşitli rapçiler. Ama onların hiçbiri pop yapıyor diye insanlardan nefret etmiyorlar, pop dinleyenlerden hiç nefret etmiyorlar!

Ben zaten rap piyasasında popçularla düet yapan ileri gider veya gidemezle alakalı hiçbir şey söylemedim. Ancak bu ülke tarihinin en büyük sanatçılarından biri Sezen Aksu ile düet yapma mertebesine erişen Ceza ileri gidemedi mi?

Ayrıca sana biraz rapten uzaklaşmanı ve başka müziklere yönelmeni öneriyorum. Bende rap dinliyorum, ama rap dinleyen başka müzik dinlenez, diğer müziklerle alakalı kişilerden nefret eder diye birşey yok. Türkiye'de rap zaten berbat durumda ve rap yapan insanların çoğu eğitimsiz, hayat felsefesi olmayan ve bu işi sadece para kazanmak için yapan insanlar.

Son olarak benim söylediklerimle alakalı hiçbir şey yazmadın, neyse uzatmayayım.

Esen kal.

Berk;

Eminim ki, rap dinlemene rağmen bu piyasayı hiç bilmiyorsun.
Underground nedir,ne amaçla vardır onun da farkında değilsin.
Takip etmediğin konularda,olaylarda bilgi sahibi olduğunu düşünüyorsun.
Daha önce Erdal'a da söyledim.İnternette wikipedia'dan biyografi,diskografi okumakla,youtube'dan video izlemekle gerçek ve somut bilgiye ulaşamazsın.
Ben kendime felsefe edindiğim konularda gerçeklere dayalı düşünür,hareket ederim.
Bu yüzdendir ki nefretimi sorgulamak,garipsemek sana düşmez...
Aslında hata bende.
Rap müzik hakkında yeterince bilgiye sahip olmayan insanları kendime muhattap ediyorum.

Hoşçakal.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Berk;

Eminim ki, rap dinlemene rağmen bu piyasayı hiç bilmiyorsun.
Underground nedir,ne amaçla vardır onun da farkında değilsin.
Takip etmediğin konularda,olaylarda bilgi sahibi olduğunu düşünüyorsun.
Daha önce Erdal'a da söyledim.İnternette wikipedia'dan biyografi,diskografi okumakla,youtube'dan video izlemekle gerçek ve somut bilgiye ulaşamazsın.
Ben kendime felsefe edindiğim konularda gerçeklere dayalı düşünür,hareket ederim.
Bu yüzdendir ki nefretimi sorgulamak,garipsemek sana düşmez...
Aslında hata bende.
Rap müzik hakkında yeterince bilgiye sahip olmayan insanları kendime muhattap ediyorum.

Hoşçakal.

İşte bir yurdum insanı manzarası daha. Yaşım gereği saygısızlık yapmak istemiyorum, ben rapin adını duymamışken sen dinliyordun belki ama 2-3 kelam ettim diye kısıtlı rap bilginle direk yeterince bilgiye sahip olmamakla suçlamak... Her şeyi açıkladın sanırsam son yazdıklarınla.

Ben söyledim yine söylüyorum, yazdıklarımla alakasız cevaplar bulacak olsamda devam ediyorum söylemeye... Rap dinleyen başka müziklerle ilgilenmez, diğer müzik türlerini dinleyen ve yapanlardan nefret eder diye bir vizyon benimsemek saçma, hatalı ve çok sığ.

Hoşçakal.

Neyse Berk.
Sevdiğim bir kardeşimsin.
Bu konuda daha fazla tartışmayalım.
Daha doğrusu aynı anda Rap müzik hakkında fikirlerimizi belirtmeyelim.
Kimsenin düşüncesi 1-2 ileti ile değişecek değil.Bu yüzden kalpler kırılmasın.
Herkes kendi düşüncesi paralelince doğrudur.Doğru olan da zordur.

Görüşmek üzere.

Tugay şu dediklerine inanamıyorum yahu. Şaşırdım kaldım, acaba tam olarak demek istediklerini yanlış mı anladım diye 3 defa okudum her yazdığını. Ben rap müziği çok seviyorum, en sevdiğim müzik türü. Hatta bir aktivist olan, düşünür, aktör, şair, sanatçı Tupac da düşünceleriyle gıpta ettiğim insanlardan biri.

Ancak ben herhangi bir müzik türünden nefret etmiyorum. Hele de onu yapandan veya dinleyenden nefret etmek iş değil. Bir kere nefret kelimesi bu kadar kolay kullanılabilecek bir kelime değil. Nefret duygusu cinayet sebebi oluyor arkadaşlar, yapmayın. Bu kadar katı ve koyu bir duyguyu, sırf hoşlandığınız rapçiler kötülüyor ve hoşlanmadığınız gereksizlikte yapılıyor diye duyamazsınız. Bu duyduğunuz yapmacık ve gerçekçi değildir. Pop müziği ben de sevmiyorum, hem de hiç. Bana göre de mesajı olmayan bir sanat düşünülemez ve bu yüzden yapılan pop şarkıları zanaat işidir. Bu da benim satın almadığım bir şey. Ancak kitleler kafalarını dağıtmak için, birşeyle uğraşırken, yoğunlukta arkada çalan müzik kulağıma hoş gelsin diyorsa zanaat şarkılarını dinleyebilir pekala. Bunda nefret edilecek birşey yok. Pop şarkıcıları da çıkıp rap dinlemeyin, bakın biz çok şey anlatıyoruz demiyor ki. Yaptıkları işin yıllarca hatırlanmaları gibi bir niyetleri de yok, bir sene çalsın yeter.

Bu yüzden nefret etmen için bir yer yok. Sevmeyebilirsin, ben de sevmiyorum. Kimse de sevmek zorunda değil zaten. Ancak nefretti, olmayan savaşları göstermek falan komedi bence. Dünyada yıllardır çıkmıyor bu müzik türleri arasında savaş, Türkiye'de mi çıkacak yahu. Off neyse, bunları konuşmak bile o kadar saçma ki. Paranoya sadece.

Ben mesela rapin yanında sıkı bir şekilde Blues, Jazz, County ve Folk dinleyicisiyim. Benden de nefret etmiyorsundur umarım bu bağlamda. Çünkü ben ne olursa olsun rap müziği dinlerken yanında Marvin Gaye'i, B. B. King'i, Bessie Smith'i, Etta James'i, Louis Armstrong'u, Temptations'ı, John Coltrane'i, Bob Dylan'ı, Stevie Wonder'ı dinlemeye devam edeceğim. Üstelik Tupac ve bir çok yabancı rapçi de (1998'den sonrasını pek tasvip etmiyorum) pop şarkıcıları ile düet yaptı.

Bu arada gözden kaçmaması gereken bir ayrıntı var. Pop müzik diye aslında bir tür yok. Ben bunlardan bahsederken Serdar Ortaç, Demet Akalın gibilerden bahsettiğinizi varsayıyorum yoksa pop müzik dediğimiz popüler müziktir ve bilimsel olarak rap dahil bütün müzik türünü kaplar.

Ömer bari sen yapma be kardeşim. :)
Bence sen benim ne yazmak istediğimi az-çok anladın ama yazım ile düşüncelerini bağdaştıramadın.

Nefret konusuna gelirsek; zaten biliyorsun ki '' Rap Nefret ile Başlar ''
İki yönlü bir paragraf.
Ama ben iki yönünü de seviyorum.
Grubunu da,duygusunu da...

Acaba bu konuda yanlış olduğumu dile getiren arkadaşlar, neden pop müzik de rock,arabesk değil bunları hiç düşündüler mi ?

Biraz hak verseniz iyi olacak.Kendime geleceğim. :)

Tugay ben senin ne demek istediğini anladığımı yazdım, hatta ben de böyle düşünüyorum dedim. Ama olayları savaş, nefret gibi yorumlaman hem komiğime gitti, hem de mantıksız buldum. Ki zaten pop müziğin ne demek olduğunu da söyledim. Aslında 90'lardan sonra rap müzik de popüler müziktir, rock da, funk da, atıyorum county de.

Pop müziğe bir düşmanlık demesekte bir nefret var underground piyasada.Nedenlerini az çok hepimiz biliyoruz.

Ömer Horzum'un dediğinede katılıyorum.Günümüzde rap müzik popüler müziktir.Türkiye için tam olarak olmasada yine popüler sayılabilir.

Nefret heh ilk cıktıgı zamanlar bir forumda nickim Nefret idi.

İnsanlar garip garip sorular sorardı neden nefret ediyorsun vs.

Bunun bir gurup ismi oldugunu har seferinde acıklamaktan bıkmıstım. :D

Nilay Abla sende fena bir Nefret potansiyeli var zaten. :)

Bu arada geçen hafta Rapstar'ın 2. bölümünü izleyemedim.
İzleyen arkadaşlar kısa ve net anlatırlarsa sevinirim...

Tugay Aktepe' Alıntı:
Nilay Abla sende fena bir Nefret potansiyeli var zaten. :)

Bu arada geçen hafta Rapstar'ın 2. bölümünü izleyemedim.
İzleyen arkadaşlar kısa ve net anlatırlarsa sevinirim...
Aklımda kalanları yazarsam;
Girişte Ceza, ''Gelsin Hayat Bildiği Gibi'' parçasını Barış Manço için arka fonda ''Alla Beni Pulla Beni'' ile okudu.
Yarışma geçen haftaya göre daha düzenliydi. Yarışmacılar sözlerini ezberlemiş. Fakat bu sefer ki sorun da aynı sözleri iki kez okumaları. Yani farklı iki part yazmaları gerekirken tek partı iki yerde okudular. Bunu Ceza ve Fuat eleştirdi. Birkaç yarışmacı daha sonra bu olayın üzerine farklı sözler söyledi şarkı içersinde.
Ayrıca Ceza, rap ile birlikte söylenen parçaların uyumsuzluğunu söyledi ve bunun konuşulması gerektiğini söyledi. Örn: Ağrı Dağın Eteğinde vs. gibi parçalarla bu işin olmayacağını söyledi. Ayrıca Fuat yarışmacılara nakarat yazma imkanı verilmesi gerektiğini bunun önemli olduğunu söyledi.
Konuk sanatçı olarak da Doa vardı. Ceza ile birlikte düet yaptılar...

Yarışmaya herkes kendi beatleri,lirikleri ile çıkmalıdır.
Bu bir Rap yarışması.

Ekstra olarak FreeStyle yapılmalıdır yarışmacılar arasında...

Sagopa Kajmer' Alıntı:
selamu aleykum,

ben yunus özyavuz,rapin sagopası,hiphopun paspası,gerçekliğin argosu ve nam-ı diğer pesimist kötü adam.
beklenen yarışma nihayet neticelendi.uzun bir zaman gelen demoları dinledim.bizzat kendim tek tek mixlerinizi dinledim.
harika işler çıkarmışsınız gerçekten.hatta bazen tek remix için ?bu adam birinci olsun? dediğim bile oldu,lakin söz verdiğimiz
gibi puanlama metoduna başvurduk.bazı arkadaşlarımız bir iki şarkı eksik teslim etmişler re-mixtape çalışmalarını,bu arkadaşlarımız
mixleri çok güzel de olsa 1.olamadı.adaleti korumak amacıyla tam bir disiplinle bize teslimat yapanlardan final demolarını seçtik.
böylelikle finale kalanlar itinayla belirlendi.sonuçta gerçekten neler yapabileceğinizi de görebilmiş olduk.belki bunlardan çok daha iyilerini de yapabilirdiniz .belki heyecanlandınız kimbilir?

Kuvvetmira 2009 re-mixtape yarışmasının 1.sini açıklıyorummmmmmmmmmmmmm Valeeeeeeee!??
Vale?nin mixtape indeki en önemli özellik aranjedeki incelikler ve kullanılan çeşitli teknikler.aslında ben bir dj-prodüktör kulağıyla dinledim demoları.dinlerken sagopa kajmer olarak hiç düşünmedim ,direk yunus olarak dinledim.gerek reportajlardan alıntılar gerek aralara giren melodiler ve acapella senkronu olarak Vale arkadaşımız 1.liği haketti.kendisini tebrik ediyorum ve ödülünü bizzat teslim ediyorum:)

Vale haricinde tabiiki bir çok yetenek var .ilk 5 yapacak olursak
1-Vale
2-Ömer Oral
3-Selçuk Exxis
4-Caro
5-sharapnell Hüzzam

bu ilk 5 in haricinde birkaç mixi çok çok iyi olan arkadaşlar var.onların beğendiğim mixlerini maxi single olarak derledim.böylelikle
gelen demolardan beğendiklerimi,beğendiğim mixleri bu singleları download ederek takip edebilirsiniz.
beyaban,yakın ve uzak,gölge haramileri,kırık çocuk,zor iş gibi şarkıların MAXI-SINGLE ları şu an sitemizden download edilebilir.ve sizler de birçok ayreı prodüksyon-remix dinleyerek gününüze renk katabilirsiniz.herkesi tebrik ediyorum.ellere sağlık.

bizler melankolia olarak underground-yeraltı na bu şekilde bir destek vermeye çalıştık.umarız bunu başardık.
bundan sonraki ataklarımız daha da güzel ve can alıcı olacak.MC ler ve gruplar hazır olsunlar.Çok çok yakında YERALTI KAFILESI
olarak ortak bir albümde buluşacagız.en azından bizler öyle planlıyoruz.Bu konuda hemen küçük bir ayrıntı vereyim.
MC ve Gruplar hazır prodüksyonlarını (söylenmiş şarkılarını) bizlere yollayacaklar,bizler şeçtiklerimizi bir albümde toplayacağız.
ama şarkılarınıza herhangi bir etkide bulunmayacağız,sizlerin yaptığı şekliyle albüme girecek.aslına bakarsanız bu sefer prodüksyonla
kendim ilgilenmek istemiyorum,o nedenle sizler yapın ve yollayın bizler seçelim.
amacımız hiç duyulmamış ya da adı var olup piyasada henuz yükselememiş isimler toplamak.18 adet şarkı düşünüyoruz.
18 ayrı isim olacak.herkesten 1 şarkı.şimdilik bu hususta yazmak istediğim bu kadar.bu albüm piyasaya sürülecek her yerde bulunabilecek.gayet profesyonel bir ürün olacak.

her defasında yeniden alevleniyorum.aslında bu işlere hiç girmeyeceğim diyordum,hep dilim yanıyordu.ama yine iş başa düştü.
sadece bizlerle nereye kadar gider bu rap arabası sorarım sizlere.çalışmak lazım.Bu şekildeki projeler bir plak şirketi için aslında akla
mantığa uygun değil.malesef albümler korsan ve mp3 e yeniliyor.böyle bir ortamda bu şekilde bir albüm çıkarmayı düşünmek
sakıncalı olabilir.amma velakin dert değil.siz yeterki iyi işler yapın.düşünsenenize l.l.cool j public enemy i keşfetmeseydi,run dmc,onyx i ve 50 cent i keşfetmeseydi onları nasıl duyacaktık.işte düşüncem bu misaldedir.

ayrıntıları sizlere aslında aktarmış oldum.yakında sizlere bağlantı-kontakt adresini vereceğiz.güvendiğiniz ve uygun bulduğunuz şarkılarınızı full kalite wav olarak bir cd ye (ayrı ayrı şarkılar olarak) çekip yollayacaksınız.şimdilik budur ahali.

soracaksınız eeee sago nasılsın herşey yolunda mı ? Allah?a şükür buğday unu üzerinde yuvarlanan cıvık hamur gibiyim yuvarlandıkça
kendimi topluyorum diyeyim.daha sonra tekrar bir yazı yazarım bahsederim diğer şeylerden.Allah?a emanetsiniz.
sevgiler ve saygılar

yunus mahlas sago mahlas trakonya

Buradan indirebilirsiniz...

http://rapidshare.com/files/192143556/v ... champ_.rar

-------------------------------------------------------------

Vale'yi daha önceden de beğenerek dinliyordum.
2008 Sayha Albümü çok güzeldi.
Bundan sonraki albümlerinin de güzel olacağını tahmin ediyorum.
Kendisine teşekkürler ve başarılar...

Tugay Aktepe' Alıntı:
Yarışmaya herkes kendi beatleri,lirikleri ile çıkmalıdır.
Bu bir Rap yarışması.

Ekstra olarak FreeStyle yapılmalıdır yarışmacılar arasında...

Başlangıçda format bu olmalıydı.Ama artık değişeceğini sanmıyorum.Bu formatta olacağını umut ederek izlemiştim ilk bölümü büyük hayal kırıklığına uğradım.Bu formatla erken final bekliyor rap-star'ı.

Sagopa Kajmer ?Şarkı Koleksiyoncusu? Tüm Müzik Marketlerde!

Sagopa Kajmer ,bugüne dek internete sunduğu ve albümlerinde yer almayan hediye şarkılarından derlediği muhteşem bir albümle Melankolia Müzik etiketiyle tekrar raflarda.

Artık Türk Rapinde klasikleşen ?Pesimist Ep? serisinin sonuncusu olan Kör Cerrah 5 Parmak ,kaçıranlar için 2004 senesinden şarkılar,sizlerden gelen yoğun istek üzerine orijinal bir albümde toplandı.

Toplam 13 Klasik Sagopa şarkısının yeraldığı ?Şarkı Koleksyoncusu? koleksiyoncular için adı gibi tam arşivlik değerinde!

Sagopa Kajmer ?Şarkı Koleksiyoncusu? 19.02.2009 Perşembe günü tüm müzik marketlerde.

Şarkı Koleksiyoncusu Track List

1-Ateşten Gömlek

2-Muamma

3-Hep taarruz var

4-Fırtına ve Şimşek

5-Cümle Mühendisi

6-Aşk Yok Artık

7-Şikayetname

8-Kırık Çocuk (orijinal versiyon)

9-Dil Yaratmakta En Asil Silahları

10-Marifetname

11-Droppin?em

12-Kırık çocuk (Mickolodium Mix)

13-outro- Drama Turnz

rz3tdqk26rrq6wme6bl.jpg

Ve Ve Ve Ve ...

Sagopa Kajmer & Kolera Beyaz Show?da

Sagopa Kajmer ve Kolera 17 Şubat Salı günü Beyaz Show?a konuk oluyor.

Programa izleyici olarak katılmak için siz Mf?e toplam 200 kişilik yer ayrılmıştır.Katılmak isteyenlerin ad soyad ve melankolia forumundaki mahlası ile sendeyolla@melankolia.com.tr adresine başvurmaları gerekmektedir.

Katılımcıların belirtilen saat ve yerde nüfus cüzdanlarıyla beraber hazır bulunması ve gecikmemeleri önemle rica olunur.Gecikenler beklenmeyecektir.

Tarih:17.02.2009

Saat:19:00

Yer:Taksim AKM önü

Diğer Konuklar:Hayko Cepkin &Yasemin Mori

Programı tv?den 20.02.2009 Cuma günü Beyaz Show?un her zamanki saatinde izleyebilirsiniz.

Melankolia Müzik

Ah Tugay Ah, neden bu Türk anayasasında yazılanları okumuyorsun ki...

Bak ben senin için yazayım

Atatürk milliyetçiliği derki ; 'Irk, din, dil ayırımı yapılmaksızın, Türk vatan ve milletinin bölünmez bir bütün olduğu , Türk Devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin Türk sayılması gerektiği temel inancına dayanır.'

Lütfen bu tarz işleri müzik sektörüne karıştırmayalım.

Beyaz Şovun gittikçe kalitesinin düştüğünü görmek acı veriyor bana.