RAP Müzik

Tugay Aktepe' Alıntı:
Halkımız Rap denildiğinde bir müzik üzerine haldur-huldur hızlı hızlı bir söylem bekliyor.Ya da elinde esrar,belinde silah-çakı,ağzından küfür eksik olmaması mı gerekiyor ?

Zaten bu işin felsefesini anlayabilen biri ile rap müzik tartışmasına girmek gerekir.

Çoğu kişi ABD özentisi,kopya rapçiler bekliyor zaten.

Alemimde Sagopa ve Ceza rap için bir pranga...

Merhaba Tugay,

Belli ki rapi seviyor ve dinliyorsun.Sagopa ile Ceza dışında kimleri önerirsin Türkçe Rap piyasasından?

Ne yeni albümleri takip edecek vaktim oluyor ne de açıp çok fazla dinleyebilecek zamanım.Ama yine de merak ettim Ceza dışında kimler var iyi olan?

Yalçın Keskin' Alıntı:
Merhaba Tugay,

Belli ki rapi seviyor ve dinliyorsun.Sagopa ile Ceza dışında kimleri önerirsin Türkçe Rap piyasasından?

En başta üniversite okuduğum şehrin rapçisi olan, Rodosto oluşumunun liderlerinden Mozole Mirach.
Daha sonra sırasıyla; Killa Hakan, Fuchs, Sahtiyan, Sitem, Abluka Alarm(Savaş ve Laedri) ve Kadıköy Acil oluşumu boşa kürek çekmeyen, emeği ve çabası boş olmayan rapçilerimizdendir...

rapstar diye yarışma başlıyormuş star'da.çok dahiyane bir fikir gerçekten.tutarsa rapstar alaturka diye de devam ettirirler artık.jüridede ceza varmış.ooo süper .yanında da sibel tüzün varmış diye duydum . auhah müthiş . hey gidi hey ...

Recep Sarımeşe' Alıntı:
rapstar diye yarışma başlıyormuş star'da.çok dahiyane bir fikir gerçekten.tutarsa rapstar alaturka diye de devam ettirirler artık.jüridede ceza varmış.ooo süper .yanında da sibel tüzün varmış diye duydum . auhah müthiş . hey gidi hey ...

Sakin Recebim sakin... :)
Öncelikle böyle bir yarışma olduğu için mutlu olduğumu dile getirmek istiyorum.
Yarışma ve juri hakkında görüşlerimi daha sonra yazacağım...

Ömer Horzum' Alıntı:
2 saattir Old School Rap üzerine bir şeyler okuyup, izliyorum da... Asıl ona of ya. Başımız sağolsun.

Dostlar sağolsun. :)
Neyse ölenlerin ardından;

''Ölmek üzere olan dünyada bir ölümlü yaşar mahlası kaf-kef dualarım vesvası hannası eder def.. '' ;)

7760.jpg

Türkiye, Star TV ekranlarında Rap Star?ını arıyor?

Gold Film / Faruk Turgut yapımcılığında ekrana gelecek olan programın jürisinde Ceza, Funky-C Cem, Sibel Tüzün ve her hafta farklı bir ünlü yer alacak.

Finalist olmaya hak kazanan 10 yarışmacı her hafta ünlü partnerleri ile konsepte uygun biçimde yazdıkları sözleri rap tarzında söyleyecekler.

Finalist olmak için yapılması gereken tek şey www.rapstar.com.tr adresinden başvuru yapmak?

Basketbolla aktif olarak ilgilenip RAP ile aranız kötüyse arada yanlış birşeyler var demektir. Ama bu demek değildir ki her RAP dinleyen basketbolcudur, veya her basketbolcu sağlam RAP severdir.

RAP zaten dinlerdim, birde üstüne aktif basketbolculuk eklenince haliyle ayrılmaz bir bütün oluyorsunuz ister istemez..

Bu arada eğer varsa aramızda benim gibi kardeşlerim / abilerim maç öncesi P.I.M.P - 50 Cent tavsiye ederim. Müthiş konsantre sağlıyor, yardımcı oluyor. Tabii sadece şarkıyı dinlemek yetmiyor :)
---------
Harekete geçirecek veya konsantrasyon sağlayacak şarkılar varsa PM yoluyla veya MSN yoluyla temin etmek isterim.

Barış Çamur' Alıntı:
Basketbolla aktif olarak ilgilenip RAP ile aranız kötüyse arada yanlış birşeyler var demektir. Ama bu demek değildir ki her RAP dinleyen basketbolcudur, veya her basketbolcu sağlam RAP severdir.

RAP zaten dinlerdim, birde üstüne aktif basketbolculuk eklenince haliyle ayrılmaz bir bütün oluyorsunuz ister istemez..

Bu arada eğer varsa aramızda benim gibi kardeşlerim / abilerim maç öncesi P.I.M.P - 50 Cent tavsiye ederim. Müthiş konsantre sağlıyor, yardımcı oluyor. Tabii sadece şarkıyı dinlemek yetmiyor :)
---------
Harekete geçirecek veya konsantrasyon sağlayacak şarkılar varsa PM yoluyla veya MSN yoluyla temin etmek isterim.

Şöyle söyliyeyim, bu tarz etkinliklerden önce, gaz için Hit Em Up, kafa dağıtmak için California Love, Picture Me Rollin, rahatlamak için de Changes gibi şarkıları tavsiye ederim. Hepsi Tupac.

Ömer Horzum' Alıntı:
[quote="Barış Çamur":1n111vx7]Basketbolla aktif olarak ilgilenip RAP ile aranız kötüyse arada yanlış birşeyler var demektir. Ama bu demek değildir ki her RAP dinleyen basketbolcudur, veya her basketbolcu sağlam RAP severdir.

---------

Şöyle söyliyeyim, bu tarz etkinliklerden önce, gaz için Hit Em Up, kafa dağıtmak için California Love, Picture Me Rollin, rahatlamak için de Changes gibi şarkıları tavsiye ederim. Hepsi Tupac.[/quote:1n111vx7]

Tamda arkadaşa özelden yazmıştım Hit Em Up'ı :p

Tugay abinin yarışmadan beklentileri yüksek ama bakalım :)

Hit Em Up..

Madem bu kadar tavsiye ediyorsunuz o zaman download edelim bizde :)

Fort Minor - Remember The Name adlı parçada çok felaket birşey.. Sahaya çıkarken veya ısınırken dinlerseniz acayip etki yapıyor. Böyle " Bir an önce hoplayayım, zıplayayım, şut atayım, sıçrıyayım " moduna giriyorsunuz. Yani içinizdeki canavar ortaya çıkıyor..

Eminem - Big Weenie adlı parçada çok iyi bir parça.. Tavsiye ederim..

Barış, basketbolla rap arasında kurduğun ilişkiyi raple Tupac hatta Hit Em Up arasında kuruyorum. Dinledikten sonra ne demek istediğimi anlayacaksın.

Barış Çamur' Alıntı:
Hit Em Up..

Madem bu kadar tavsiye ediyorsunuz o zaman download edelim bizde :)

Fort Minor - Remember The Name adlı parçada çok felaket birşey.. Sahaya çıkarken veya ısınırken dinlerseniz acayip etki yapıyor. Böyle " Bir an önce hoplayayım, zıplayayım, şut atayım, sıçrıyayım " moduna giriyorsunuz. Yani içinizdeki canavar ortaya çıkıyor..

Eminem - Big Weenie adlı parçada çok iyi bir parça.. Tavsiye ederim..

Bunlara ek oalrak Lose Yourself 'de çok gaz parçadır.

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Ömer Horzum":11ttbiac]Barış, basketbolla rap arasında kurduğun ilişkiyi raple Tupac hatta Hit Em Up arasında kuruyorum. Dinledikten sonra ne demek istediğimi anlayacaksın.

Ömer katılıyor musun Rapstar'a ? :)[/quote:11ttbiac]

Üstte dediğim bağlantıyı kuramayan insanların düzenlediği ve katıldığı etkinliklerde işim olmaz. :)

Haha. :)

Hadi bakalım Ömer dediğin gibi olsun.

Birgün sağlıklı kayıtlar girersem seninle paylaşmak isterim.
Bilmem beni dinler misin ? :)