RAP Müzik

Berk Tuna Tertipli' Alıntı:
Tugay Abi selam,

Türkiye'de rap müzik ne yazık ki bu kadar kötü bir seviyede. Çok sevdiğim ve dinlediğim kişiler var ancak kaliteli, bu işi iyi yapan kişiler bir elin parmaklarının sayısını geçmiyorken neden bu kadar kötü seviyede olmadığını düşünüyorsun?

Berk kardeşim öncelikle Aleykümselam;

Evet,ben bu görüşü savunuyorum çünkü belli nedenleri var.
Türkçe Rap'i çok iyi temsil edebilecek o kadar genç var ki yolu açılmayan.
Rapstar'ı biraz izlediysen yarışmacıların ne kadar boş olduklarını görebilirsin.
Yani benim rap yapan arkadaşlarım bunlardan çok çok daha iyi yerlerde olmayı hakediyor.
Bir de Türkçe Rap camiasında bir kavga hakim.
Herkes en iyi olma çabasında.Düşünce şu Türkçe Rap'ten önce ben en iyi olmalıyım.
Bilmedikleri birşey var Türkçe Rap olmadan kendileri iyi olamazlar,farkında değiller...
Çok sağlam parçaları,albümleri olan o kadar rapper var ki underground da ama hiçbir zaman yolu açılamayacak.
Türkçe Rap'te boynuzun kulağı geçmesi istenilmiyor,aynı şekilde çırağında ustayı geçmesi de...

Türkçe Rap kötü halde değil, Türkçe Rap önderleri kötü halde bana kalırsa...

Abi ilk hafta itibariyle maalesef ben demiştim diyorum.

# Ben gangsta rap yapanlar olacak demiştim sen farklı tarzda olanlarda çıkabilir demiştin.Tamamını izlemedim ama gördüğüm kadarıyla her zamanki gibi gangsta rap vardı.Yok aşkım beni bıraktın gittin , yok aşkım şöyle yaptın , yok Sezen Aksu ölmeyecek :p
( Benim bu gangsta rap denen şeyden anladığım bu abi.Eğer daha farklı anlamlar içeriyorsa söylersen bende öğrenmiş olurum )

# Underground rap yapanlar katılacakmış demiştim.Sen o zaman neden form doldurtuyorlar ki demiştin.Ama rapizm çağla isimli 7 bandrolsüz albümlü kızcağızımız katılmış.

# Ben jüri konusuna da değinmiştim.Sen sibel tüzün sunucu olur falan demiştin.Benim değinme amacım senin dediğin gibi zamanında popa karşı savaşan adamların şimdi pop ikonlarıyla aynı masada bunları yorumlaması.

# Dediğin gibi abi kağıttan okumalarıda cabası.Madem böyle bir müzik yapıyorsun kağıttan okuyacaksan hiç yapma.Çünkü bu haftaki yazdıkları sözleri herkesin yazabileceğini düşünüyorum.Eğer kağıttan okuyacaksak herkes rapper olabilir yani bu yarışmaya göre.Dobik Fuat'a da ilk kez katılıyorum bu konuda.Bir ara ezberleyemediler diye yarışmacıların üstüne oturup onları ezecek falan sandım.

Not = Bir de bir arkadaş vardı galiba Doğuş Üniversitesi'nde okuyan.Weeeeaaaaaassst Siiideee falan diyordu.Kendisi de '' tupek fen '' miş.Tebrikler.

Yarışma bence güzel olmamış.Bir kere yarışmacılar yazdıkları sözleri ezberlememişler ozaman ne işiniz var orda.Jüri de Sibel Tüzün ne alaka hiç anlayamadım hadi Ferhat Göçer bir haftalık geldide Sibel Tüzün ne alaka çözemedim ilerki haftalarda belki daha iyi olabilirler inş. olurlar çünkü orda Ceza gibi bir adam var ona üzülüyorum Ceza olmasa promrama bakmazdım arada söylediği şarkılar güzeldi biraz oraları beğendim okadar neyse ilerki haftalarda düzelirler belki.

Yarışma için bende ilk haftadan kesin kararlar söylemek istemem ancak gerçekten oldukça kötü olmuş. Ne yalan söylim orada Ceza'nın ve Funky C'nin olduğunu bilmesem açıp yüzüne bile bakmam. Sözler gerçekten basit... Umarım bir iyileşme olur ancak pek ümitli değilim...
Aslına bakarsak orada bulunan Ceza'nın, Fuat'ın ve Funky C'nin de yarışmacılardan pek ümitli olduğunu düşünmüyorum... Zaten Sibel Tüzün denen zatın ismini anmak bile hata olur...

Tugay Aktepe' Alıntı:
Rapstar yarışmasında Özgüç a.k.a İkazrap'e tam destek.
Ne de olsa Namık Kemal Üniversitesi. :)

Valla babamın oğlu olsa o yarışmada bırak desteği izlemem bile.Bir müzik türü nasıl berbat edilir en güzel örneği.Gerçek rap müziğin tam ne olduğu bilinmeyen ülkemizde rap müziğe atılmış en büyük darbe :oops:

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Eren Aydın":1vjqcvlk]Babanın oğlu sen değilmisin Mümin? Kardeşin varsa bilemem :p :p :p

Eren Bey sizi bu konuda yazarken görmek ne büyük mutluluk... :)[/quote:1vjqcvlk]
:) okuyorum Tugay yazdıklarınızı arada iki üç laf kapıyorum başka yerde satarım diye:p Keşke derin bilgilerim olsada paylaşsam:)

Eren Aydın' Alıntı:
:) okuyorum Tugay yazdıklarınızı arada iki üç laf kapıyorum başka yerde satarım diye:p Keşke derin bilgilerim olsada paylaşsam:)

Olacak Erencim olacak. =)
Şu Banvit maçında sen Emre ile benim aramda kal bak neler oluyor.
He bir de Reco var. Gerekli işlemleri tamamlarsa o da bizlerle olacak. :)

İstanbul Life Hip-Hop Party

Yer : Purple Bar / Beyoğlu
Tarih : 01.02.2009
Saat : 12:00 - 19:00
Ücret : 10 TL.

18 Yaş Sınırlaması Yoktur.

Tugay ya da programı izleyen her hangi bir arkadaşım. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bizim sitede bir çocuk yazmış. Rapstar programında bir yarışmacıya sormuşlar rap müziğe nasıl başladın diye. Tupac falan demiş. Fuat da "toprağı bol olsun inşallah bir daha çıkmaz" tarzında bir laf etmiş. Ceza da onaylayarak "inşallah boğulur çıkamaz ve altında kalır" tarzında birşeyler söylemiş gülerek. Doğru mudur?

Ömer Horzum' Alıntı:
Tugay ya da programı izleyen her hangi bir arkadaşım. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bizim sitede bir çocuk yazmış. Rapstar programında bir yarışmacıya sormuşlar rap müziğe nasıl başladın diye. Tupac falan demiş. Fuat da "toprağı bol olsun inşallah bir daha çıkmaz" tarzında bir laf etmiş. Ceza da onaylayarak "inşallah boğulur çıkamaz ve altında kalır" tarzında birşeyler söylemiş gülerek. Doğru mudur?

Ömer;
Hatırladığım kadarı ile bir yarışmacı Tupac Fan olduğunu belirtti.
Daha sonra da Fuat '' Rest in Peace '' tabirini kullandı.
Hatta bilmeyenlere Ceza ile birlikte açıklama yaptı.
Bu tabirin '' Nur içinde yatsın '' gibilerinden bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Şimdi araştırıyorum, o yarışmacı ve videosunu bulup buraya koyacağım...

Ömer;

Programda dikkatimi çekmişti aslında o bölüm.Hatta seni anmıştım. :)
Ancak Fuat'ın hakkında ne düşündüğünü takip edip,yakalayamadım.

Nette araştırdığım ve arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre yarışmacı Erhan, Tupac Fanı olduğunu söylemiş.Sonra Fuat '' Rest in Peace '' tabirini kullanmış. Orasını doğru hatırlamışım. Bilmeyenlere Ceza ile birlikte açıklama yapmışlar. '' Toprağı bol olsun,nur içinde yatsın '' anlamını içerdiğini belirtmişler.

Güzel bir konuya değindin aslında farkında olmadan.
Erhan için söylenecek birşey yok.
Sezen Aksu'lar ölmeyecek diye haykıran ve Sezen Aksu t-shirt'ü ile sahneye çıkan bir rapçi olabilir mi ?
Sürekli belirtiyorum Pop müzik ile Rap Müzik arasında hiçbir dostluk bağı olamayacağı gibi düşmanlık bağları da koparılamaz.

'' Etraf pop furyası kıymetsiz,alayı basiretsiz... ''

Tugay Aktepe' Alıntı:
Sürekli belirtiyorum Pop müzik ile Rap Müzik arasında hiçbir dostluk bağı olamayacağı gibi düşmanlık bağları da koparılamaz

Nasıl yani? Müzik yapılırken düşmanlık mı olur, ne düşmanlığından bahsediyorsun Tugay Abi?

Tamam, pop ile rap müzik arasında çok fark var. Öncelikle dinleyen insanlar karakter ve düşünce yapısı itibariyle ayrılıyor... Ama müzik içinde düşmanlık olur mu yahu? Boşuna mı diyor milyonlarca insan 'Müzik Kardeşliği' diye? Eyvallah, dinlemezsin dinleyenide sevmezsin. Ancak müzik içinde düşmanlık bağı mı olur, düşmanlık mı olur?

Berk Tuna Tertipli' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":1y2msg00]Sürekli belirtiyorum Pop müzik ile Rap Müzik arasında hiçbir dostluk bağı olamayacağı gibi düşmanlık bağları da koparılamaz

Nasıl yani? Müzik yapılırken düşmanlık mı olur, ne düşmanlığından bahsediyorsun Tugay Abi?

Tamam, pop ile rap müzik arasında çok fark var. Öncelikle dinleyen insanlar karakter ve düşünce yapısı itibariyle ayrılıyor... Ama müzik içinde düşmanlık olur mu yahu? Boşuna mı diyor milyonlarca insan 'Müzik Kardeşliği' diye? Eyvallah, dinlemezsin dinleyenide sevmezsin. Ancak müzik içinde düşmanlık bağı mı olur, düşmanlık mı olur?[/quote:1y2msg00]

Olur kardeşim.
Türk Rap'inde Nefret ve Kuvvetmira oluşumu ile başlayan pop müzik düşmanlığı bitmez.
Çok küçük bir örnek vereyim sana.
Sagopa Kajmer şu anda düşündüğünde bundan önceki stilini hiç beğenmediğini belirtmişti.Pişmanlık duymuyordu ama şimdiki stilinin kendi doğrusu olduğunu savunuyor.Geçmişe bu kadar kolay sünger çekebilen,tarzını çok farklı yerlere getiren biri olarak pop müziğe olan düşmanlığı ölmedi.Bu adam herşeyi öldürdü belki ama bu duyguları öldüremedi.Hala '' Etraf pop furyası kıymetsiz,alayı basiretsiz...'' diyebiliyor.

Bu konuda örnek olarak birçok parça gösterebilirim sana.
Ben poptan da popçudan da nefret ediyorum kendi adıma.

Çevremdeki 30'lu-40'lı yaşlardaki insanların bile pop müzik kulağını değiştiremeyeceğimi bilmeme rağmen onlara bu konuda sert eleştiriler getiriyorum.Pop müziğin saçmalıklarını sıkılmadan anlatabiliyorum. Rap müzik dinlemeleri için kimseye diretmede bulunmadım. Sadece dinlediklerinin en iyi olmadığını,boş kişilerden ve eylemlerden oluştuğunu anlatmaya çalıştım.

'' Ne alaka var sözlerinde, ne de ritimlerinde bir temel... ''

Tugay Aktepe' Alıntı:
Olur kardeşim.
Türk Rap'inde Nefret ve Kuvvetmira oluşumu ile başlayan pop müzik düşmanlığı bitmez.
Çok küçük bir örnek vereyim sana.
Sagopa Kajmer şu anda düşündüğünde bundan önceki stilini hiç beğenmediğini belirtmişti.Pişmanlık duymuyordu ama şimdiki stilinin kendi doğrusu olduğunu savunuyor.Geçmişe bu kadar kolay sünger çekebilen,tarzını çok farklı yerlere getiren biri olarak pop müziğe olan düşmanlığı ölmedi.Bu adam herşeyi öldürdü belki ama bu duyguları öldüremedi.Hala '' Etraf pop furyası kıymetsiz,alayı basiretsiz...'' diyebiliyor.

Bu konuda örnek olarak birçok parça gösterebilirim sana.
Ben poptan da popçudan da nefret ediyorum kendi adıma.

Çevremdeki 30'lu-40'lı yaşlardaki insanların bile pop müzik kulağını değiştiremeyeceğimi bilmeme rağmen onlara bu konuda sert eleştiriler getiriyorum.Pop müziğin saçmalıklarını sıkılmadan anlatabiliyorum. Rap müzik dinlemeleri için kimseye diretmede bulunmadım. Sadece dinlediklerinin en iyi olmadığını,boş kişilerden ve eylemlerden oluştuğunu anlatmaya çalıştım.

'' Ne alaka var sözlerinde, ne de ritimlerinde bir temel... ''

Sagopa nefret ediyor diye mi sende nefret ediyorsun yani pop yapanlardan? Ya da Türkçe rap yapanların çoğu böyle düşünüyor diye mi?

Ben örnek parçayı ne yapayım?

Bende popu eleştirenleri, popu sevmeyenleri değil de pop yapan ve pop dinleyenlerden nefret eden insanları sevmiyorum.Sonuçta bu müziktir. Herkes yaşamına ve yaşına uygun olanı, kulağına hoş geleni dinler. Dinlediği veya yaptığı müziğe göre insan ayıracak, hatta buna göre onlardan nefret edecek halim yok.

Berk;

Ben Sagopa öyle düşünüyor diye bu düşüncelere sahip değilim.
Sagopa olsun,Ceza olsun veya Underground'dan herhangi bir rapçi olsun parçalarında bana pop müziğin basitliğini anlattılar.
Gerek diss diye tabir edilen dizelerinde,gerekse şarkı sözlerinde, çevrede dolaşan boş kelimelerle yapılan saçmalıkları benim farketmeme sebep oldu.

Ben sadece onlara teşekkür edebilirim.Çünkü bu saçma müzik türünü ben de dinliyordum zamanında. Ya da müzik dinlediğimi sanarak kendimi tatmin ediyordum...

Sen ne söylersen söyle Rap piyasasında popçular ile düet yapan,onları destekleyen bireyler bir adım dahi ileriye gidememeye mahkumdur.

Ben Rap'e Ceza ve Sagopa ile başladım.
Daha çok Ceza ağırlıklı diyebiliriz.
Ancak Ceza'nın Sezen Aksu,Burcu Güneş gibi popçular ile yaptığı featlerden dolayı araya sınır koydum. Çünkü bu adamdı bana bunu öğreten, '' İyi ki bir popstar olmadın,birden bire kendini bozacaktın '' dizelerini benimseten...