RAP Müzik

Saadet Unal' Alıntı:
Bugün Kelebek'te Gekko G'nin röpörtajı vardı.. "Şuan dinlediğiniz birçok Rap'çi benim hayranımdı. Eskiden beni dinlerlerdi. Benden bu işi öğrenenleri söylersem ağzınız açık kalır." Demiş bu isimleri merak etmedim değil. Kendiside pek mütevazi maşallah. :)
G-Unit in son albümüne konuk sanatçı olarak katılmıştı. uzun zamandır var ama bi süre ortalıkta görünmemişti. yeni albüm hazırlığında

Recep Sarımeşe' Alıntı:
Bende yabancı müzik sevmem ama dinlersem Run DMC gibi Public Enemy gibi ve GrandMaster Flash gibi Old school ustaları dinlerim.

Its Tricky , My Adidas ve Fuck Da Police önerilebilecek parçalarıdır bana göre bu abilerin.

Bir de Planet Rock vardır ki ... Dinleyipte beğenmeyeni dövüyorlar :)

Tupac ise bir efsane zaten ...

Bu gruplar ben de dinlerim ama rape yeni bir flow özelleliği katan Erik B. ve Rakim ikilisi, Gangsta Rap'in öncüleri NWA gibi bir efsane grubu da sayabiliriz ama bunları söylemek marifet değil, dinlemek de. Marifet hiç bir yerde. Sadece rap diye hayat tarzı edindiğimiz müziğin gerçek köklerini bilmemiz için şart. Ayrıca Fuck Tha Police şarkısı Eazy-E, Dr. Dre, Mc Ren ve Ice Cube'un efsane grupları Niggaz With Attidudes'un en meşhur şarkılarındandır. Rap tarihinin de en sert, hardcore parçası desek pek de yanılmış olmayız.

Erdal Avcı' Alıntı:
[quote="Recep Sarımeşe":b9cjil4o]Bende yabancı müzik sevmem ama dinlersem Run DMC gibi Public Enemy gibi ve GrandMaster Flash gibi Old school ustaları dinlerim.

Its Tricky , My Adidas ve Fuck Da Police önerilebilecek parçalarıdır bana göre bu abilerin.

Bir de Planet Rock vardır ki ... Dinleyipte beğenmeyeni dövüyorlar :)

Tupac ise bir efsane zaten ...
aslanım benim be!Sonunda Public Enemy efsanesini dinleyen birini buldum."Fight the power","Sophisticated Bitch","Rebel without a pause","Shut em down" gibi şarkılarla siyahların haklarını arayan rapin özgürlük savaşçıları.27 yıllık grup.Rap'te herşeyin başlangıcı.Bunları dinlemeden Rap'e başlamayın.[/quote:b9cjil4o]

Erdal ;

Reco'nun bu isimleri dinlemesindeki sebebin Sagopa Kajmer'e dayandığını tahmin ediyorum.

Sagopa Kajmer'in Kırık Çocuk isimli parçasında geçen sözler;

... RAP;Jam Master Jay 'den Kurtis Blow'a,
P.E (public enemy),EPMD,Fab Five Freddy
Break Dance,Boogaloo Shrimp Ve Rocksteady
Moonwalk,smurf,kick,electric boogie.
Seramoni ustası rap yap,bağır!...

------------------------------------------------------
Çok güzel parçadır. Umarım dinlemişsindir.

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Erdal Avcı":tnzehvlg][quote="
aslanım benim be!Sonunda Public Enemy efsanesini dinleyen birini buldum."Fight the power","Sophisticated Bitch","Rebel without a pause","Shut em down" gibi şarkılarla siyahların haklarını arayan rapin özgürlük savaşçıları.27 yıllık grup.Rap'te herşeyin başlangıcı.Bunları dinlemeden Rap'e başlamayın.[/quote:tnzehvlg]

Erdal ;

Reco'nun bu isimleri dinlemesindeki sebebin Sagopa Kajmer'e dayandığını tahmin ediyorum.

Sagopa Kajmer'in Kırık Çocuk isimli parçasında geçen sözler;

... RAP;Jam Master Jay 'den Kurtis Blow'a,
P.E (public enemy),EPMD,Fab Five Freddy
Break Dance,Boogaloo Shrimp Ve Rocksteady
Moonwalk,smurf,kick,electric boogie.
Seramoni ustası rap yap,bağır!...

------------------------------------------------------
Çok güzel parçadır. Umarım dinlemişsindir.[/quote]

Evet abi :) Bu saydıklarımdan sadece GrandMasterFlash'i az biraz biliyordum.Ama Kırık Çocuk'u dinledikten sonra merak ettim bu isimleri araştırdım ve dinlemeye başladım ... Türk Rapper'ların biyografilerine bakınca da çoğu Run Dmc veya Public Enemy dinleyerek sevmişler bu müziği.Yani abiler yapmışlar zamanında diyeyim :)

Bu arada Run DMC MTV'ye verdiği bir ropörtajda Tupac'ın Thug Life'ı hakkında saçma bir eleştiride bulunduğu için gözümdeki saygıyı kaybetmiştir.

RAP Müziğin Doğduğu yer WestCoast Tupac Olduğu İçin Biggie Ve Sömürgesi Altında Ezilmiş DiğerLerini dinleyeme Gerek Yok Bize West Coast Dinleyicisi Olarak

2Pac
Above the Law
Afroman
Ant Banks
Blackalicious
Brotha Lynch Hung
C-Bo
Compton's Most Wanted
Coolio
The Coup
Cypress Hill
Defari
Del Tha Funkee Homosapien
Digital Underground
DJ Quik
The D.O.C.
Dr. Dre
Dru Down
E-40
Tha Eastsidaz
Eazy-E
Emcee Lynx & Beltaine's Fire
Heiroglyphics
Ice Cube
Ice-T
Jurassic 5
Keak Da Sneak
Kid Frost
Living Legends
Kurupt
Mack 10
Mac Dre
Mac Mall
MC Hammer
MC Ren
MC Yella
Nate Dogg
N.W.A.
Ras Kass
Ray Luv
Rappin' 4-Tay
Sly Boogie
Snoop Dogg
Souls of Mischief
Tha Doggpound
Tone Loc
Too $hort
The Visionaries
Warren G
WC
Westside Connection
Xzibit
Young Lay
Young MC
Yukmouth

Yıllar içinde kaybolmuş East Coast Tayfasına İnat .... 8)

orkun_akkus' Alıntı:
RAP Müziğin Doğduğu yer WestCoast Tupac Olduğu İçin Biggie Ve Sömürgesi Altında Ezilmiş DiğerLerini dinleyeme Gerek Yok Bize West Coast Dinleyicisi Olarak

Çok yanlış bir düşünce, eğer bu rapçilerden biri, bir yakını yahut Amerika'da Batı yakasında yaşayan bir afro-amerikan değilseniz bu düşünce, müziğin ve sanatın etiğine uymuyor. Örnek verdiğiniz Biggie, benim hayatımda duyduğum en iyi rhyme'ı yapıyor, dinlemenizi tavsiye ediyorum.

eAST cOaST vE BİGGİE DİNLEYENE KADAR TUPAC 'I DİNLERİM SONSUZA KADAR DAHA İYİ
ZATEN TUPAC'I KALDIRAMADIĞI İÇİN ÖLDÜRMEDİLERMİ...

Tupac'ı ben de dinliyor ve çok seviyorum. Benim için her zaman en iyisi. Ancak Tupac'ı kaldıramadıkları için öldürdüler gibi yorumlar yanlış, keza Tupac'ı kimin öldürdüğü ve neden öldürdüğü hala kesinlik kazanmış değil. Bunun Biggie tarafından olmadığı ise az çok bu işlerle yakından ilgili olan arkadaşlar tarafından bilinir.

17 Mayıs Kuvvetmira Ankara Konseri

Sagopa Kajmer
Kolera
Abluka Alarm

Yer : Tobb Üniversitesi / Ankara

İmkanı olan arkadaşların gitmesini tavsiye ederim. Abluka Alarm'ın da orada bulunması ile güzel bir organizasyon olmuş.

Büyük gün geldi..Konser var!..
Ayrıca bugün Uefa Kupasının alındığı gün...
Yarında doğum günüm :p
Bu iki gün çok ama çok değerli... :)

Sefa Kadakal' Alıntı:
Büyük gün geldi..Konser var!..
Ayrıca bugün Uefa Kupasının alındığı gün...
Yarında doğum günüm :p
Bu iki gün çok ama çok değerli... :)
En önden izledim mükemmeldi...
Kuvvetmiracılar bundan sonra her konsere gidin derim ben...
Hayatımdaki en özel anlardan bazılarıydı kendimi tribünde gibi hissettim mükemmel bir atmosfer vardı...
Çok yoruldum,çok uykum var herkese iyi geceler...

Killa Hakan gırtlağıyla ilgili bir problem yaşadımı daha önce bilen varmı ? Sesi bana biraz tuhaf geliyor ama tuhaftır bu tuhaflık hoşuma gidiyor. :) Seviyorum Killa Hakan'ı.